Forum » Loža » Magnetofon Grundig TK 146 - popravilo
Magnetofon Grundig TK 146 - popravilo
StariAndo ::
Ali kdo ve, kdo bi lahko v Ljubljani popravil "prastari" (40-50 let) magnetofon Grundig TK 146 (mono kolutni)? Zanesljivo so "crknili" pogonski jermeni (gume), ostalo pa je po mojem še v redu?
Imel sem ga na Top servisu v Ljubljani, pa "ni več rezervnih delov"....
Kakšna ideja? Hvala...
Imel sem ga na Top servisu v Ljubljani, pa "ni več rezervnih delov"....
Kakšna ideja? Hvala...
Avenger ::
Pogonske jermene boš našel v M&M takoj zadaj za pumpo na Letališki, če jih ta ne more dobit bo težko kje drugje.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
alenvprekrs ::
Audiofilski forumi, po vsej ex državi, so polni vintage ljubiteljev in DIY-erjev. Delajo čudeže. Poslal sem tvoje vprašanje enemu od njih.
LP,A.
Tukaj je C/P odgovora:.
"Prosli tjedan sam jednog bacil u smece!
Gumice bi se jos i nasle. Ali kod poluge sa desne strane kojom upravljas sve funkcije, prematanje-reprodukcija, ima jedan plasticni kotacic kojeg ni u ludilu ne mozes naci. A on se nakon toliko godina sigurno raspao. Ako ga i nades kod Grundiga u Njemackoj, cisto sumnjam, meg je nikakav za slusanje."
LP,A.
Gumice bi se jos i nasle. Ali kod poluge sa desne strane kojom upravljas sve funkcije, prematanje-reprodukcija, ima jedan plasticni kotacic kojeg ni u ludilu ne mozes naci. A on se nakon toliko godina sigurno raspao. Ako ga i nades kod Grundiga u Njemackoj, cisto sumnjam, meg je nikakav za slusanje."
StariAndo ::
alenvprekrs je izjavil:
Audiofilski forumi, po vsej ex državi, so polni vintage ljubiteljev in DIY-erjev. Delajo čudeže. Poslal sem tvoje vprašanje enemu od njih.
LP,A.
Hvala za informacije...Se mi je kar zdelo, da se bo tako izteklo...Problem, ki sem ga hotel rešiti je, da imam kakih 20 magnetofonskih trakov z muziko (in še čim...poroka, prva čebljanja otroka, ipd.), pa sem naivno mislil, da bi lahko zadevo aktiviral le toliko, da bi vse skupaj digitaliziral...
alenvprekrs ::
Poskusi tukaj najti pomoč za digitalizacijo posnetkov:
www.audio-kontakt.com ali CRO:
http://www.audiofil.net/default.asp
LP,A.
www.audio-kontakt.com ali CRO:
http://www.audiofil.net/default.asp
LP,A.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | En smešen vic (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 34079 (5022) | PacificBlue |
» | Uplay igre - prodajaOddelek: Igre | 1685 (1324) | louser |
» | [divXvid] Amstrad predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 22753 (10562) | timzl |
» | Let's talk in other languages not slovenian (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5649 (3826) | Goodspeed |
» | Daljše šaleOddelek: Loža | 2999 (2596) | Brane2 |