Forum » Loža » Paypal in slovenska davkarija
Paypal in slovenska davkarija
pomoje ::
Pozdravljeni,
Ker tega problema še nisem zasledil na forumu, bom tukaj izpostavil problem, s katerim upam, da se še ni nihče srečal :)
Preko Paypala sem začel sprejemati ena plačila, ki prihajajo izključno iz tujine. Pustimo sedaj vse procente, ki si jih frajerji zadržijo. Mene zanima naslednje: kar naenkrat mi je Paypal omejil uporabo računa - izpisalo se mi je tole:
Your account access has been limited for the following reason(s):
# Apr 22, 2010: You have received $2,550.00 USD or more in total payments to your PayPal account.
PayPal is required by law to comply with European Union Anti-Money Laundering regulations by collecting information from customers when they receive more than the set limit in total payments. These steps need to be completed within 45 days to comply with this regulation, and you may have already received an email notice to that effect.
Torej, prejel sem več kot 2550 USD v enem dnevu in očitno je, da bo Paypal to javil ustreznemu organu Evropske unije, ta pa verjetno slovenski davkariji. Moje vprašanje - se bo to zgodilo? Kaj mi bo davkarija zaračunala? Bom moral plačati dohodnino? Paypal nima moje davčne številke, imajo pa moj photo ID in moj domači naslov, ki se mora ujemati s podatki o kreditni kartici, da račun na Paypalu sploh deluje.
Torej, se je kdo že srečal s tem, da bi mi lahko odgovoril iz "prve" roke?
Hvala za odgovore!
Ker tega problema še nisem zasledil na forumu, bom tukaj izpostavil problem, s katerim upam, da se še ni nihče srečal :)
Preko Paypala sem začel sprejemati ena plačila, ki prihajajo izključno iz tujine. Pustimo sedaj vse procente, ki si jih frajerji zadržijo. Mene zanima naslednje: kar naenkrat mi je Paypal omejil uporabo računa - izpisalo se mi je tole:
Your account access has been limited for the following reason(s):
# Apr 22, 2010: You have received $2,550.00 USD or more in total payments to your PayPal account.
PayPal is required by law to comply with European Union Anti-Money Laundering regulations by collecting information from customers when they receive more than the set limit in total payments. These steps need to be completed within 45 days to comply with this regulation, and you may have already received an email notice to that effect.
Torej, prejel sem več kot 2550 USD v enem dnevu in očitno je, da bo Paypal to javil ustreznemu organu Evropske unije, ta pa verjetno slovenski davkariji. Moje vprašanje - se bo to zgodilo? Kaj mi bo davkarija zaračunala? Bom moral plačati dohodnino? Paypal nima moje davčne številke, imajo pa moj photo ID in moj domači naslov, ki se mora ujemati s podatki o kreditni kartici, da račun na Paypalu sploh deluje.
Torej, se je kdo že srečal s tem, da bi mi lahko odgovoril iz "prve" roke?
Hvala za odgovore!
Vikking ::
Urad RS za preprečevanje pranje denarja bo preveril, in če bo potrebno začel postopek.
Isto se preverja, če npr. položiš večjo vsoto gotovine, oz. je transakcije večje vsote.
Naslednjič se zmeni da ti nakažejo manjše zneske po večkrat, ne vse v enem dnevu.
Davkarija se te loti na koncu :)
Isto se preverja, če npr. položiš večjo vsoto gotovine, oz. je transakcije večje vsote.
Naslednjič se zmeni da ti nakažejo manjše zneske po večkrat, ne vse v enem dnevu.
Davkarija se te loti na koncu :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vikking ()
Byla ::
Sicer ne vem cist dobr, a govorimo o fizicni ali pravni osebi, ampak povrsno je stvar taka
fizicna mora po zakonu prijavit t.i. svetovni dohodek. Torej, davkarija te bo jagala, ce ga ne bos. Cist tocno ne vem, kako to poteka, DURS ti bo z veseljem pomagal (brez heca), ampak ze kar nekaj casa hudo gledajo pod prste malce vecjim transakcijam fizicnih oseb, sploh od razmaha online pokrov in ostalih dalje. Tko da se ni kej dost za hecat.
pravna pa mora itak met za vse prihodke neke izdane in knjizene racune. Tko da tukej ne bi smelo bit nic narobe (ce imas) in kokr vem tukej samo banka slovenije mal kontrolira in preverja, pa vcasih poslje kaksen obrazec za izpolnit.
fizicna mora po zakonu prijavit t.i. svetovni dohodek. Torej, davkarija te bo jagala, ce ga ne bos. Cist tocno ne vem, kako to poteka, DURS ti bo z veseljem pomagal (brez heca), ampak ze kar nekaj casa hudo gledajo pod prste malce vecjim transakcijam fizicnih oseb, sploh od razmaha online pokrov in ostalih dalje. Tko da se ni kej dost za hecat.
pravna pa mora itak met za vse prihodke neke izdane in knjizene racune. Tko da tukej ne bi smelo bit nic narobe (ce imas) in kokr vem tukej samo banka slovenije mal kontrolira in preverja, pa vcasih poslje kaksen obrazec za izpolnit.
www.thirdframestudios.com
turkx90 ::
Eh, kakšen brezvezen problem zaradi dnevnega limita na paypalu. Škoda da se nisi prej pozanimal.
pomoje ::
Hja, žal res nisem vedel, da kaj takšnega obstaja. Sploh pa je bil ta znesek seštevek večih (10) transakcij.
Poleg tega denarja sploh nisem "fizično" prinesel v Slovenijo, tako da res ne vem.
Aja, gre za fizično osebo.
Poleg tega denarja sploh nisem "fizično" prinesel v Slovenijo, tako da res ne vem.
Aja, gre za fizično osebo.
Okapi ::
Brez panike, nič takega se ne bo zgodilo. To je pač rutinska zadeva, organi postanejo pozorni, če se ponavlja. Tudi davkarije AFAIK te zadeve ne zanimajo, vsaj dokler ne gre za velikostni razred višje zneske.
O.
O.
amigo_no1 ::
V PP helpu piše tole:
https://www.paypal.com/si/cgi-bin/helpw...
Viewing Your Account -> Account limits -> What is PayPal's transaction limit?
The maximum amount allowed for a single transaction is $10,000 USD by a PayPal member.
For PayPal members living outside the U.S., the maximum transaction limit depends on the currency in use:
EUR - 8000
Transakcijski limit je pomoje odvisen tudi ali imaš linkano kartico in račun verificiran in od tipa računa Personal, Premier ali Business.
Imaš nov PP račun (manj kot 30 dni) ?
https://www.paypal.com/si/cgi-bin/helpw...
Viewing Your Account -> Account limits -> What is PayPal's transaction limit?
The maximum amount allowed for a single transaction is $10,000 USD by a PayPal member.
For PayPal members living outside the U.S., the maximum transaction limit depends on the currency in use:
EUR - 8000
Transakcijski limit je pomoje odvisen tudi ali imaš linkano kartico in račun verificiran in od tipa računa Personal, Premier ali Business.
Imaš nov PP račun (manj kot 30 dni) ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
alessio2 ::
Torej, če dobivaš mesečno recimo 1500 USD iz tujine na paypal te pol noben ne lovi ali ti vseeno lahko davkarija potrka na vrata?
Tudi mene zanima...Mislim da če to dobis na paypal, te nebo noben lovil, bol zanimivo je vedet, če si to nakazes s paypala na račun...
A ne pride to kar ti nakažejo na PayPal že na račun Vise Electron (oz. kamor imaš pač vezan account), ker če kaj plačam preko paypala se mi iz tekočega računa zbija in ne rabim nič predhodno nalagat gor.
Pa se da kje prebrat na kakšne vrednosti mesečno ali letno je to glede prenašanja iz paypala na TR omejeno?
Pa se da kje prebrat na kakšne vrednosti mesečno ali letno je to glede prenašanja iz paypala na TR omejeno?
hator ::
Torej, če dobivaš mesečno recimo 1500 USD iz tujine na paypal te pol noben ne lovi ali ti vseeno lahko davkarija potrka na vrata?
Prvo kot prvo je treba prijavit vsak prihodek, ker v drugačnem primeru je davčna utaja. Če boš nakazal to vsoto večkrat v Sloveniji te bo davkarija preverla. Drugič je pomembo od kot denar na Paypalu. Če je od prodaje na Ebayu načeloma naj nebi Paypal preveč kompliciral(Moraš imeti Premium račun). V nasprotnem primeru bo navadni račun blokiral, ker takšnih prilivov ne bo pusti. Moral boš imeti Bussiness račun. Ne bi bil prvi,da mu bi račun blokirali.
A ne pride to kar ti nakažejo na PayPal že na račun Vise Electron (oz. kamor imaš pač vezan account), ker če kaj plačam preko paypala se mi iz tekočega računa zbija in ne rabim nič predhodno nalagat gor.
Ne. Denar pride na balance Paypala. Iz tega lahko nakažeš denar domov. Provizija je 2 Eur. Moraš pa imeti Viso. Ko pa plačuješ pa denar avtomatsko trga iz kartice dov.
Obstajajo pa tudi drugi internetni plačilni procesorji. Pri vseh pač isto velja, da je treba prijavit in pika.
Pa še en tuj forum. http://www.modeeworld.com/forums/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hator ()
amigo_no1 ::
Ne prodajaj prevelikih buč.
Konkretno kako naj bi to potekalo ? PP je zavezan samo proti pranju denarja, tak zakon velja na področju vseh članic Evropske utopije (EU), ko mora transakcije večje od YYY koliko prijaviti nekam (nekdo je o tem že nekaj pisal, zdaj ne najdem kje).
Koliko ima durs inšpektorjev ki preverja to ? Ponekod na izpostavah sploh ne vejo kaj PP je.
Imam PP Premier račun (Account Type) in sem gor že prejel/poslal več kot 100 EUR, PP ni nič "blokiral".
Seveda imam verificirano kartico kot tudi račun.
Za neverificiran račun mislim da je meja 360 usd (številka na pamet) na mesec.
Lahko ti račun limitirajo če da kdo (ali več oseb) kakšen dispute nate, ko je potrebno konkretno odgovorili na pritožbo/e, PP igra vlogo "sodišča" in potem odloči.
Davčna utaja je po tej logiki tudi ko sosedu na domu zrihtaš računalnik in ti on da v zameno 10 EUR "za sladoled". Si prijavil prihodek ?
Če ti dajo starši XX EUR ker si 1 teden obiral njihove maline boš to tudi prijavil ??
Če mi nekdo nekaj pošlje na PP in nima država Slo absolutno nič pri tem, da je to tega mojega prejema prišlo, zakaj bi potem moral to prijavit in po možnosti plačati nekakšen davek ??
Pojdi kdaj ven iz inkubatorja.
Če boš nakazal to vsoto večkrat v Sloveniji te bo davkarija preverla
Konkretno kako naj bi to potekalo ? PP je zavezan samo proti pranju denarja, tak zakon velja na področju vseh članic Evropske utopije (EU), ko mora transakcije večje od YYY koliko prijaviti nekam (nekdo je o tem že nekaj pisal, zdaj ne najdem kje).
Koliko ima durs inšpektorjev ki preverja to ? Ponekod na izpostavah sploh ne vejo kaj PP je.
Imam PP Premier račun (Account Type) in sem gor že prejel/poslal več kot 100 EUR, PP ni nič "blokiral".
Seveda imam verificirano kartico kot tudi račun.
Za neverificiran račun mislim da je meja 360 usd (številka na pamet) na mesec.
Lahko ti račun limitirajo če da kdo (ali več oseb) kakšen dispute nate, ko je potrebno konkretno odgovorili na pritožbo/e, PP igra vlogo "sodišča" in potem odloči.
Davčna utaja je po tej logiki tudi ko sosedu na domu zrihtaš računalnik in ti on da v zameno 10 EUR "za sladoled". Si prijavil prihodek ?
Če ti dajo starši XX EUR ker si 1 teden obiral njihove maline boš to tudi prijavil ??
Če mi nekdo nekaj pošlje na PP in nima država Slo absolutno nič pri tem, da je to tega mojega prejema prišlo, zakaj bi potem moral to prijavit in po možnosti plačati nekakšen davek ??
Pojdi kdaj ven iz inkubatorja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Okapi ::
Če mi nekdo nekaj pošlje na PP in nima država Slo absolutno nič pri tem, da je to tega mojega prejema prišlo, zakaj bi potem moral to prijavit in po možnosti plačati nekakšen davek ??Jebiga, takšni so zakoni.
O.
BlaY0 ::
Davčna utaja je po tej logiki tudi ko sosedu na domu zrihtaš računalnik in ti on da v zameno 10 EUR "za sladoled". Si prijavil prihodek ?To je delo na črno. Isto je, če pridejo kolegi, ko gradiš bajto in ti pomagajo plato vlit ali ti pomagajo skopati jarek za vodovodno cev.
Če ti dajo starši XX EUR ker si 1 teden obiral njihove maline boš to tudi prijavil ??No, če pa denar kroži v prvem sorodstvenem kolenu pa to ni delo na črno.
Ampak to vse skupaj ima samo posredno zvezo z davki, direktne pa ne.
Mogoče nisi dal ravno dobrih primerov.
Gandalfar ::
Problem paypala je, da denar lahko dvignes samo s pisno sledjo. To pa se preverja zaradi pranja denarja in preprecevanja terorizma.
Edina alternativa je, da dilas kolegom, ki ti potem dajejo cash na roko.
Edina alternativa je, da dilas kolegom, ki ti potem dajejo cash na roko.
fosil ::
Sled seveda obstaja. In se lahko preveri če je potreba.
Ampak ali ima durs kar avtomatski vpogled v tvoje transakcije ali kako?
A ne rabijo kakšne sodne odločbe ali kaj podobnega da lahko brskajo po tvojih računih?
Ampak ali ima durs kar avtomatski vpogled v tvoje transakcije ali kako?
A ne rabijo kakšne sodne odločbe ali kaj podobnega da lahko brskajo po tvojih računih?
Tako je!
Kaj pa če preko paypala kupujes stvari preko ebaya..... To se najbolj splača če imas stalen dohodek ki ni zakonit...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PayPal (strani: 1 2 3 4 … 74 75 76 77 )Oddelek: Loža | 774523 (1463) | Legon |
» | Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 137755 (17719) | igi82m |
» | Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 109656 (36703) | PINki |
» | PayPal brez kreditne karticeOddelek: Loža | 10691 (8252) | SaXsIm |
» | prejemanje denarja na paypalOddelek: Loža | 14009 (12449) | fosil |