» »

Samsung plazma 50C530

Samsung plazma 50C530

kikicar ::

Živjo

zanima me sledeče.

kupil sem to televizijo in opazil že drugi dan da brni. ok sprva se mi je zdelo to normalno vendar zvečer ob gledanju televizije, ko imaš tv seveda bolj potiho se sliši to brnenje in je zelo moteče.

Trgovec mi je sicer rekel da mi jo lahko zamenjajo z drugo. vendar nočem iste ker, je možnost da bi dobil plazmo z isto težavo.

Kakšne so možnosti, da mi trgovec vrne kupninov osmih dneh od nakupa, sam pravi da to ni možno?

je že imel kdo podoben problem?

Valentin ::

kikicar je izjavil:

Trgovec mi je sicer rekel da mi jo lahko zamenjajo z drugo. vendar nočem iste ker, je možnost da bi dobil plazmo z isto težavo.

Saj jo lahko v trgovini sprobaš...

Se mi zdi da gre za bolj serijsko napako televizorja, in glede na to da gre za stvarno napako mislim da sem upravičen do vračila kupnine.

Zanima me samo če je že kdo imel tak ali podoben primer...

Cveto ::

To je tehnološka omejitev plazem ki se kaže predvsem na tistih z bolj zastarelo tehnologijo, kot je recimo tale samsung. Tako kot se verjetno pojavlja tudi zapečenje slike pri daljšem prikazu iste slike in še kaj. V trgovini se pač tega ne sliši, v domači tišini pa. Tako da tukaj nimaš reklamirati, razen če je tako glasno da preglasi zvok tv-ja pri neki normalni jakosti. Tudi avta ne boš vrnil ker slišiš motor. Kupi Panasonic, tam teh težav ni.

A se ti hecaš? primerjaš zvok avtomobila z zvokom tvja. Če je to splošno znano za samsungove televizije, zakaj pa potem nihče ne govori o tem v trgovini. Sem prodajalca vprašal kje je razlika med samsungovo in panasonicovo pa je rekel da je dejansko ni. tudi slika se zapeče v ekran že po petih minutah..tako da mislim da se tukaj niso izpostavile slabe lastnosti tvja...ali pa jih nima in gre za pač za stvarno napako.

Panasonic in Samsung da praktično ni rezlike? No, ta je pa ustrelil mimo. Panasonic uporablja nove NEOPDP panele G13 ki učinkovito odpravljajo večino težav plazma tehnologije, drugi pa imajo še vedno kar velike težave s tem. Zato tudi gre prodaja plazem dobro samo Panasonicu, drugi pa počasi opuščajo.

Koliko slišiš brnenja je seveda stvar osebne ocene. Lehko da bi nekdo enak tv povsem normalno gledal in niti opazil ne bi da brni. Ker dejstvo je da brni vsak plazma TV, razlika je samo v jakosti. Pri mojem moraš recimo prisloniti uho na zadnjo stran TV-ja da slišiš brnenje, za nekater druge znamke pa sem že slišal da se bolj sliši. Najbolje je da greš v trgovino enkrat proti koncu delovnga časa ali zjutraj, preden prižgejo ostale zadeve in poslušaj če tisti ki je razstavljen enako brni. Brnenje naj bi se sčasoma tudi zmanjšalo, a če te tako moti...

Kar se tiče vračila v 8 dneh: to velja za napuk po pošti, saj v tem primeru nimaš možnosti zadeve prej videti. V trgovini pa naj bi veljalo da si imel možnst zadevo prej videti in je pač ne kupiti če ti kaj ni všeč. Lahko bi edino izpodbijal s tem da ti prodajalec zamolčal očitno pomankljivost (brnenje). A to je bojl tako-tako, saj prodajalci niso dolžni izpostavljati slabih lastnosti izdelkov ki jih prodajajo. In ta sej epač hotel reštiti TV-ja ki ne gre dobro v prodajo in je naložil da je isto kot panasonic.

neki4 ::

eh nimaš kaj kupit nek dražji panasonic, naj ti dajo tako ki ne brni da se slika ne zapeče, drugače pa kupnino. Verjetno boš najdel tam kaj drugega. Stvar mora delat tako kot treba.

Pa saj tv dela, kaže sliko in vse ostalo. Ima pač par pomankljivost ki ene motijo, ene pa ne. Siver pa že razlika v ceni pove svoje (Samsung 800, Panasonic 1500). Sicer pa tv gotovo ni tako slab da bi bil negledljiv, če ne ga Samsung ki ni ena "krneki" firma gotovo ne bi prodajal.

Evo nesel sem v trgovino in zamenjal za LG-jev 47" LCD LD 750. Ni plazma ampak za ta denar je to to kar sem lahko dobil.

Pomembno mi je bilo da je vsaj 100hz, ta je 200hz in moram povedat da pri navadnem analognem signalu preko kabla ni opaziti razlike med plazmo in lg-jem.

Zaenkrat zelo zadovoljen.

Lp,

K

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako rešit brnenje v zvočniku?

Oddelek: Pomoč in nasveti
232992 (2112) neverjetni99
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961200585 (424956) antonija
»

Brnenje Samsungove plazme

Oddelek: Zvok in slika
443446 (2628) [D]emon
»

Pomoč pri nakupu TV... LCD, LED LCD, plazma?

Oddelek: Kaj kupiti
2211199 (7783) forummaster
»

Moteč zvok iz plazma tvja

Oddelek: Zvok in slika
121899 (1534) TOP

Več podobnih tem