» »

Carina in ddv za uvoz iz kitajske ?

Carina in ddv za uvoz iz kitajske ?

#000000 ::

Na kitajskem bi rad kupil osciloskop. Kaka je stopnja carine ker baje da je za neketere izdelke ni. Aja cena bo čez tisti limit ki je še oproščen vsega.

LuGi ::

Povprasaj na carinski posti ali pa najdi napravo sam na http://taric-curs.gov.si/itaric/Prog.jsp

#000000 ::

U hvala, samo pod kaj paše osciloskop, lahko pod merilne maprave ali stroje

KoMar- ::

Imajo tudi telefonsko številko. Sicer so bolj nesramne sorte, ampak OK.

#000000 ::

Fak men ni tle nič jasno, grupo izdelka najdem ampak mi vedno neki zjebe da je potekla seja, vem da imam firefox v pizdi (nek bug, ker ne morem oddajat oglasov na bolhi) ampak če uporabim opero je isto z IE pa še nisem probu.

Okapi ::

TARIC je 9030 20 91 90, zgleda da carine ni.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

delfinus ::

Uvoz elektonike s Kitajske, USA in vse kar je uzven EU je riziko. Ce nimas CE certifikata ponavadi carina zadevo zavrne. Tako, da zadeva lahko roma nazaj od koder je prisla.

lp, d.

#000000 ::

No sej zdej sem najdu na ebay.co.uk identično zadevo in dokaj poceni, le malo mi je spet čudno kako je možna privatna ponudba na ebayu ?

Opkow ::

Ce je iz .co.uk, se ne pomeni, da bo dejansko prisla iz UK... ;)
Poglej od kje izvira ponudba. Da ni kaksen HK. Kar je pa isto sranje kot, ce bi sam narocal direkt z kitajske strani...

#000000 ::

Ponudba je iz UK in stvar naj bi bila v UK, sem označil naj mi kaže samo ponudbe kjer roba dejansko je v EU, ampak je res da firma ima tudi druge izdelke kjer pa piše da se nahajajo v HK in da preko EMS (strošek 170 US$) lahko traja samo 5-7 dni do evrope, kar skor ne verjamem.

delfinus ::

V tej vezi je najbolj pametno direktno kontaktirat prodajalca in ga vprasat, ce bo stvar poslana direktno iz UK ali bo poslana iz HK. Vprasas pac preko Ebaya, da imas referenco. Kar se pa tice posiljanja v Evropo pa je tukaj dosti faktorjev kaj in kako hitro. Nekatere reci hodijo lahko tudi 3 tedne ali vec, nazadnje ko sem neke kable kupoval v USA pa sem jih dobil v 8 dneh od dneva nakupa, vkljucno s carinskim postopkom, ki je bil opravljen pri nas.

lp, d.

Qcube ::

EMS je hitra pošta in je včasih neverjetno hitra. Se mi je zgodilo, da je šel paket iz HK v petek in sem ga prejel v ponedeljek. 8-)

Karen ::

Iz UK se mi je že zgodilo naročilo ob 12.uri po lokalnem času (1 uro prej pri njih), pa sem dobil z express pošto naslednji dan ob 11ih (torej v 23. urah).

#000000 ::

Fak a more imet naprava CE oznako ali ne, baje da je ne rabi če jo uvažaš za lastno uporabo ? Ker na kitajskem ne vem kolk so kej slišal za CE certifikat ?

Ales ::

Na Kitajskem so še kanarčki v kletkah slišali za CE certifikat, vprašanje je le le, če ga izdelek dejansko ima ali pa ima namesto tega ponaredek gor oz. še to ne.

#000000 ::

Kaj je lahko narobe če ga nima ? Razen da ga ne bodo spustili skozi na carini, ker izdelek je samo eden in ni namenjen za nadaljnjo prodajo.

bakki ::

#000000 je izjavil:

Kaj je lahko narobe če ga nima ? Razen da ga ne bodo spustili skozi na carini, ker izdelek je samo eden in ni namenjen za nadaljnjo prodajo.



Narobe?? Tržni inšpektor ga ne bo spustil v Slovenijo in bo poslan nazaj pošiljatelju...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DealExtreme - poceni gadgeti (strani: 1 2 3 439 40 41 42 )

Oddelek: Loža
2052317204 (62289) Karen
»

Nakup preko Amazona.uk

Oddelek: Pomoč in nasveti
142848 (1753) [SkA]

CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27094024 (70889) Tilen
»

ebay in carina

Oddelek: Pomoč in nasveti
173514 (2813) amigo_no1
»

GSM iz uvoza

Oddelek: Mobilne tehnologije
399248 (7667) Furbo

Več podobnih tem