» »

Četudi ga ne uporabljate, Facebook pozna vaše prijatelje

1
2
3 4

nodrim ::

IMHO tako visoka stopnja zasebnosti kot je bila včasih, zdaj nemogoča in v prihodnje se to ne bo spremenilo, kvečjemu bo šlo še malo dlje ... seveda so možnosti, da se vsi ti podatki izkoriščajo za slabe namene, po drugi strani se boste (bomo) pač mogli navadit na to novo stopnjo (ne)zasebnosti ...

sej veste, borg style .. adapt or die .. nove generacije te predstave o čist zasebnosti niti ne bodo imele več, starejše se bodo pa ali prilagodile ali pa bodo imele probleme s tem do konca ..

Matevžk ::

Gandalfar je izjavil:

ampak kako si lahko privoscic ne bit registriran, ce si v IT-ju npr?

Lahko bi si privoščil, ja, nisem imel še nobene koristi od njih in si je tudi ne obetam. Vseeno sem zaenkrat registriran.
lp, Matevžk

butl4d ::

Sam se nikoli nisem vidu facebooka niti na 5-hopov :)

IRC FTW :)

Nashina ::

Čeprav nisem fb fan (ravno nasprotno) se mi zdi, da je bolj pametno imeti svoj account kot pa ne. V primeru da ga nimaš, ga lahko nekdo naredi v tvojem imenu in ti zna povzročiti razne neprijetnosti.
Science flies you to the moon. Religion flies you into buildings.

murmur ::

car3 je izjavil:

Je se kdo tak kot jaz in ne uporablja in ne cekira Facebooka :=) ?


Evo, tukaj. V bistvu iskreno sploh ne vem kaj to je in kako se uporablja. Neke vrste chat ali kaj?

antonija ::

Ce nekdo naredi FB account v tvojem imenu ti je ukradel identiteto in ga lahko zacne ganjat policija. Kako bo uspesna je druga zgodba, ampak ze samo dejstvo da ti tezijo z uradnimi dokumenti preprica marsikoga da preneha s takim pocetjem (in placa vse odskodnine ki spadajo zdraven).

Da bi pa tebi osebno naredil skodo? Kaksno ze? Razen ce niso ljudje danes nauceni da verjamejo vse kar pise na netu... spooky thought :\
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Testman42 ::

Facebook = Skynet

antonija ::

Ubistvu bi blo fino ce kdo naredu kaksnega counter-intelligence bota, ki bi na ustvarjen FB profil gor pisal cimvec random neumnosti, se povezoval z random ljudmi, drugimi boti, etc. Ce ne drugega bi se slika vsaj malo zabrisala, ob dobri zasnovi bi pa verjetno naredila podatke na FBju precej neuporabne (vsaj za tiste ki FBja ne uporabljamo).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

tigrr ::

Predlagam anketo v stilu: Ali uporabljaš FB ?

poweroff ::

Zanimivo. Jaz recimo nikoli ne bo zaposlil nekoga samo zato, ker je na LinkedInu, pač pa bi me zanimale njegove reference. Facebook profil bi bil pa prej minus, saj kot delodajalec veš, da bo zapravljal svoj čas z visenjem na FB, namesto, da bi se izobraževal.
sudo poweroff

BigWhale ::

Redke so stvari, ki nam prinasajo samo koristi in nimajo nobene slabe strani. Tudi socialna omrezja so povsem obicajen pojav, ki prinasa prednosti in slabosti.

Pri vsem skupaj pa se je treba samo vprasati, ce te koristne stvari odtehtajo slabosti.

Druzba se spreminja s svetlobno hitrostjo in z njo bi se morala spreminjati tudi zakonodaja. Zal se slednja spreminja prepocasi in marsikdaj tudi v napacno smer (za nekatere).

Potrebujemo zakone, ki bodo zasebnost scitili tam kjer je treba in hkrati omogocali dostop do zasebnih podatkov tistim, ki jih potrebujejo. V povezavi sodisc, davkarije, bank in tako naprej. To, da moram jaz nositi izpisek iz maticne knjige na obcino zaradi nevem cesa je bedarija. Jaz mi moram samo podpisati, da si lahko sami te podatke priskrbijo.

Mene malo vecja prepoznavnost in dosegljivost na internetu ne moti. Ce oglasevalci lahko pridejo do podatkov o mojih navadah in o tem kaj mi je vsec in kaj ne se mi to zdi fino! Ne bom potreboval gledati oglasov za pralne praske in traktorske kosilnice, ker me slednji ne zanimajo.

Ja, v primeru, da bi pa nekdo poslal tajnega agenta nadme, da me nastudira in da se infiltrira namesto mene kaj vem kam, bi me pa lahko malo zaskrbelo. To pa priznam.

Ampak zaenkrat so moje skrbi bolj realne sorte. :)

MyotisSI ::

HardFu je izjavil:

Zanimivo je tudi kako nekateri s ponosom izjavljajo, da nimajo racuna na FB in/ali so ga pobrisali. Meni pa to ni nic slabega, na FB imam ze dolgo racun, obiscem ga 1-3x dnevno za par minut. Ker se ukvarjam z izdelavo spletnih strani, so me prek FB kontaktirale ze tudi nekatere moje stranke, ki jih sicer nebi dobil, kar pomeni da sem zahvaljujoc FB tudi nekaj zasluzil.

Nekateri so pac "omejeni" in se ne zavedajo moci socialnih medijev. Ce pa so zato frajerji, pa naj vsak presodi sam


Ja, nekako tako. Če FB-ja ne jemlješ preveč resno je lahko čisto koristen, oz. vsaj ne preveč nevaren (izgubiš pa seveda nekaj zasebnosti). Se pa pri objavljanju na FB-ju držim načela "A BI TO FOTOGRAFIJO/POVEZAVO/IZJAVO ipd. POKAZAL MATERI?" ;D Kolikor butasto zveni je to zelo učinkovit filter, sploh za hormonov polne najstnike, ki na FB nalagajo vse živo.

Nashina je izjavil:

Čeprav nisem fb fan (ravno nasprotno) se mi zdi, da je bolj pametno imeti svoj account kot pa ne. V primeru da ga nimaš, ga lahko nekdo naredi v tvojem imenu in ti zna povzročiti razne neprijetnosti.


To in poleg tega lahko vsaj veš, ali te je kdo označil v fotografiji v kakem "čudnem" stanju.
Ničesar ne želim dokazati, želim pokazati
(Federico Fellini)

BigWhale ::

poweroff je izjavil:

Zanimivo. Jaz recimo nikoli ne bo zaposlil nekoga samo zato, ker je na LinkedInu, pač pa bi me zanimale njegove reference. Facebook profil bi bil pa prej minus, saj kot delodajalec veš, da bo zapravljal svoj čas z visenjem na FB, namesto, da bi se izobraževal.


No, imeti ali ne imeti linkedin profil nima ponavadi nobene teze pri izbiranju kandidatov, je pa res, da lahko tam marsikoga najdes.

S facebookom je pa tako, da ne igra neke pomembne vloge pri zapravljanju casa. Ce ni facebooka se bo cas zapravljal drugace. Na drugih straneh ali pa med pitjem kave in podobno.

En povprecen kadilec lahko zapravi vec casa kot en povprecen 'facebooker'. :)

madmitch ::

Ja no kaj, pred časom so bili pajaci, ki so vsakemu razlagali, da mobitela pa oni nimajo, kaj je sploh to, neki za pogovarjat al kaj.
Danes ti isti pojejo mantro tem istim mobitelom (majo vsaj dva, oba najnovejša modela).
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Monster ::

torej, bin laden naredi FB profil, potem random klamfa imena v search .. in seveda mu rata dat tvojega. Stupid FB bot te poveze z bin ladnom ... pride CIA, pobere podatke.. Gres na avijon za ameriko in vala, na letališču te povabijo na gratis rektalni pregled :D ... brave new world! :D
Ka zaboga...

BlackHole ::

In na kaj nas želi opozoriti ta novica? Na kaj točno kaže s prstom?
LP Marko

uros_m ::

Mama: "Ivan - facebook, fama?"
Ivan: "Nein danke mama."

Gandalfar ::

poweroff je izjavil:

Zanimivo. Jaz recimo nikoli ne bo zaposlil nekoga samo zato, ker je na LinkedInu, pač pa bi me zanimale njegove reference. Facebook profil bi bil pa prej minus, saj kot delodajalec veš, da bo zapravljal svoj čas z visenjem na FB, namesto, da bi se izobraževal.


Morda, ce ga imas zaprtega v kleti in programira brez da bi rabil svet videt.

Karkoli drugega kar zahteva komunikacijo s svetom, spremljanjem trendov in konstruktivne predloge za delovanje firme je pa to minus.

Matthai, kako lahko kompetentno sodelujes v debatah o online anketiranju, ce se nisi pripravljen (magari z anonimnim profilom) poigrat z resitvami za anketiranje preko facebooka (in primerjati stopnje odgovorov, biase itd.).

Npr. ce zaposlujes nekoga, ki se bo ukvarjal s katerimkoli aspektom online razvoja spletnih aket. Se ti zdi .. da je FB res minus?

Pyr0Beast ::

FB je + za nek način socialne evolucije.

In velik - v kolikor se ti podatki začno zlorabljati oz. uporabljati v tebi neželjene namene.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Berserker ::

Na srečo ne uporabljam FB, kje so bili časi ko za komunikacijo z prijatelji in znanci nisi rabil FB pa telefonov pa še bolj zanimivo je bilo.

nodrim ::

tigrr je izjavil:

Predlagam anketo v stilu: Ali uporabljaš FB ?


samo za registrirane uporabnike Slo-tech :D

drugače pa vsi, ki se bojijo, da bodo na FB njihove slike v "čudnih" položajih, se v takšne položaje pač ne spravljajte ... pa tudi sam FB omogoča kar nekaj načinov kako omejit prikaz slik, na katerih ste označeni .. če niste, se lahko takšne slike ravno tako pojavijo kjer koli in to ni problem FB, ampak vaših prijateljev oz. tistega pač, ki je objavil sliko nekam ...

družba se tako razvija in nekateri temu razvoju sledijo bolj uspešno, drugi manj, eni pretiravajo v eno in drugi v drugo smer ... kot je že nekdo omenil prej zgoraj, je bilo enako z mobiteli, vsi so se smejali folku, ki jih je imel, zdaj jih imamo vsi ... ne pravim, da bo enako s FB, ampak zagotovo se bo ta komunikacija med ljudmi spremenila ..

mi smo pač vmesna generacija in so nam takšne spremembe moteče, odraščajočim bo pa tudi čez 15 let to popolnoma normalna stvar ..

FB sam po sebi pa postane popolnoma uporabno orodje za vsakovrstno komunikacijo, ko si ga pravilno nastaviš ... (kdo lahko gleda katere slike, kdo se ti prikazuje med novicami, kdo ti lahko gleda zid, katera obvestila hočeš videt, kaj naj prihaja tudi na e-mail itd. itd.) ... je pa res, da si velika večina ne vzame časa za te nastavitve ...

@nny ::

Je normalno, da mi FB redno spema email s sporočili v stilu: XY prijatelj te vabi da se pridružiš, na FB so tudi te in te osebe, ki te poznajo? In ko povprašam XY, o tem ne ve ničesar, oziroma mu/ji je celo nerodno. To se mi zdi prevelik vdor v zasebnost. Ne le mene osebno, tudi ostalih.

Keyser Soze ::

Seveda da je normalno.

Ker si folk ne zna poštimat profila. Prvo navleče gor vse možne aplikacije, povsod naklika "I Agree" in potem imamo takšnele prispevke na S&Tju ko se folk čudi, kako je to mogoče, da so njihovi prijatelji na FBju, čeprav jih tam ni.

Zakaj je pa moj predalnik čisto prazen?
OM, F, G!

@nny ::

Keyser Soze je izjavil:



Zakaj je pa moj predalnik čisto prazen?


eeer...ker maš malo frendov? :D

Keyser Soze ::

@nny je izjavil:

Keyser Soze je izjavil:



Zakaj je pa moj predalnik čisto prazen?


eeer...ker maš malo frendov? :D

Jp, tud to je verjetno res. Ampak vsaj vse poznam. Tko, zares.:D
OM, F, G!

BigWhale ::

@nny je izjavil:

Je normalno, da mi FB redno spema email s sporočili v stilu: XY prijatelj te vabi da se pridružiš, na FB so tudi te in te osebe, ki te poznajo? In ko povprašam XY, o tem ne ve ničesar, oziroma mu/ji je celo nerodno. To se mi zdi prevelik vdor v zasebnost. Ne le mene osebno, tudi ostalih.


V raznorazne skupite te ponavadi vabijo tvoji prijatelji. Facebook ti pa samo pove kam so se tvoji prijatelji vclanili. Ljudi, ki bi jih ti utegnila poznati pa najde tako, da pogleda kdo so tvoji prijatelji in kdo so prijatelji tvojih prijateljev in potem isce podobnosti.

Ce tega noces, potem ne dodajas prijateljev na facebooku. ;)

@nny ::

BigWhale je izjavil:

@nny je izjavil:

Je normalno, da mi FB redno spema email s sporočili v stilu: XY prijatelj te vabi da se pridružiš, na FB so tudi te in te osebe, ki te poznajo? In ko povprašam XY, o tem ne ve ničesar, oziroma mu/ji je celo nerodno. To se mi zdi prevelik vdor v zasebnost. Ne le mene osebno, tudi ostalih.


V raznorazne skupite te ponavadi vabijo tvoji prijatelji. Facebook ti pa samo pove kam so se tvoji prijatelji vclanili. Ljudi, ki bi jih ti utegnila poznati pa najde tako, da pogleda kdo so tvoji prijatelji in kdo so prijatelji tvojih prijateljev in potem isce podobnosti.

Ce tega noces, potem ne dodajas prijateljev na facebooku. ;)


Saj sploh nisem na FB, v tem je vic! (Ah, ja, virtualno ne obstajam.:P) Spam prihaja na poštni naslov na Gmailu.

Keyser Soze ::

@nny je izjavil:

Saj sploh nisem na FB, v tem je vic! (Ah, ja, virtualno ne obstajam.:P) Spam prihaja na poštni naslov na Gmailu.

Ne, realno mi ni jasno kako je to mogoče.

Tudi meni so težile aplikacije nonstop. Tako ali drugače. Ko mi je dojadilo, sem se usedel in poštimal privacy nastavitve.

Od takrat naprej niti enega spama ne. Niti v spam folder(kjer so itak samo viagra in loto zadetki) niti v inbox.

Da bi težile tebi? To, da X stran pošilja FB "look alike" maile ni problem FBja. A kdaj podrobneje(upam, da je OK link) preveriš od kje izhajajo ti maili?
OM, F, G!

poweroff ::

Gandalfar je izjavil:

Karkoli drugega kar zahteva komunikacijo s svetom, spremljanjem trendov in konstruktivne predloge za delovanje firme je pa to minus.

Minus?
Hmm, če nekdo visi na strokovnih forumih (bodimo konkretni - npr. kolega na forenzičnih), je to definitivno plus. Čeprav so občasno tudi kakšne lažje debate. Na Facebooku pa - sorry, se tam pogovarjajo res kaj pametnega?

Gandalfar je izjavil:

Matthai, kako lahko kompetentno sodelujes v debatah o online anketiranju, ce se nisi pripravljen (magari z anonimnim profilom) poigrat z resitvami za anketiranje preko facebooka (in primerjati stopnje odgovorov, biase itd.).

To ti lahko že kar takoj povem, da je no-go. Razen za kakšne specialne populacije. ŠE navadno spletno anketiranje ima cel kup metodoloških problemov.

Gandalfar je izjavil:

Npr. ce zaposlujes nekoga, ki se bo ukvarjal s katerimkoli aspektom online razvoja spletnih aket. Se ti zdi .. da je FB res minus?

No, saj tisto je bila bolj provokacija. :D Resno: zaposliti želim nekoga, ki se je dokazal v realnem svetu, na realnih projektih. Če je na FB glasen, niti ni tako pomembno.
sudo poweroff

šernk ::

Tear_DR0P je izjavil:

komaj ?akam da se nekdo z dovolj ?asa in denarja obesi na njih.

na koga to?no?
ponudnika telefonije ali ISP, ker morata prometne podatke hraniti po zakonu? facebook, kerhrani podatke, ki mu jih futrajo uporabniki in se strinjajo, da jih bo FB hranil in obdeloval do onemoglosti? google? ker točno ve kaj vse išče?, in od alexe kupi podatke o tem kje brska? ko nisi pri googlu? ...



na facebook, ker kar sem prav razumel (ko sem pred Časom to raziskoval) sam ne morem doseči da se MOJA slika odstrani iz facebooka, razen na način da jo izbriše uporabnik, ki jo je naložil. Če obstaja drug način mi prosim povej, ker pri človeku, ki je dovolj neumen da vsako sliko objavi na internetu, boš težko dosegel da ti te slike odstrani dol.



madmitch je izjavil:

Vsi, ki tako hudo negodujete nad FB in podobnimi stranmi, ste prebrali vsaj prvo vrstico preden te stisnili "Strinjam se"?


ne nisem prebral prve vrstice in nisem stisnil nobenega strinjam se! in to me moti, na youtube vsaj obstaja možnost prijave posnetka, in raje kot da se ukvarjajo s tabo posnetek odstranijo. Pri facebooku pa kar vem to ni možno. Nimam nič proti če je FB vaš način komuniciranja in spoznavanja, me pa moti, ko mene vključujete notri.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

madmitch ::

Šernk, boš moral začeti prijatelje bolj modro izbirati. Če mene kakšna fotka moti, bo sigurno letela dol in to samo tako, da bom vljudno prosil. Če sem pa kje na kakšni fotki čist slučanjo, kot naključni pasant, klinc tukaj pa nič ne morem. Ko grem v nedeljo skozi staro Ljubljano, me najmanj 30 besnih Italijanov in Japončkov slika. Naj prepovemo fotoaparate al naj vsak, ki hoče Kresijo slikat, prej leta od enega do drugega po ulici in podpise zbira, ker bo to fotko morda kje objavil.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

BigWhale ::

@nny je izjavil:

Saj sploh nisem na FB, v tem je vic! (Ah, ja, virtualno ne obstajam.:P) Spam prihaja na poštni naslov na Gmailu.


Ko se nekdo prijavi na facebook dobi moznost, da facebook na vse njegove email naslove poslje vabila ljudem, da naj se prijavijo tudi oni.

st0jko ::

Fejsbuk itak ni drugega kot zbikra postov v smislu:

-kako je bilo fajn v petek
-kako je bil kdo pijan
-kako kdo nekoga pogreša
-kdaj se kdo tušira

Lahko da je tako samo med mojimi "prijatelji", ampak dvomim. Sam sicer imam FB akavnt, ampak ga zelo redko obiskujem. Včasih tudi po več tednov ne.

Se pa prav vsakič čudim objavljenim stvarem.
keks?

AmokRun ::

Prišel sem iz WC-ja in si nisem umil rok.

26 people like this.

Pyr0Beast ::

drugače pa vsi, ki se bojijo, da bodo na FB njihove slike v "čudnih" položajih, se v takšne položaje pač ne spravljajte ...

Emm. Ne bojijo se objave, bojijo se zlorabe oz. izsiljevanja s strani manjtolerantnih posameznikov. V tem je razlika.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

svenica ::

poweroff je izjavil:

Zanimivo. Jaz recimo nikoli ne bo zaposlil nekoga samo zato, ker je na LinkedInu, pač pa bi me zanimale njegove reference. Facebook profil bi bil pa prej minus, saj kot delodajalec veš, da bo zapravljal svoj čas z visenjem na FB, namesto, da bi se izobraževal.


Zanimiv vpogled v tvojo logiko.

btw, zakaj je fb kakorkoli drugačen od katerekoli druge strani, da
delodajalci vedo, da bodo njihovi zaposleni prav in le tam zabijali čas?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: svenica ()

šernk ::


btw, zakaj je fb kakorkoli drugačen od katerekoli druge strani, da
delodajalci vedo, da bodo njihovi zaposleni prav in le tam zabijali čas?


to moraš vprašati 90% ljudi ki jih poznam ali pa katere šele spoznavam. danes ni več, ko nekoga spoznaš mi daš telefonsko, danes te vprašajo: "imaš facebook?"

proti objavljanju vseh slik na internetu sem bil že kdaj, in mnogo osebam sem pokazal, da že če pošješ nekaj preko MSNja nekomu, lahko tista slika hitro konča v rokah nekoga tretjega, pa za vse skupaj rabiš praktično le google in 5 min prostega časa.

s prihodom obale.net se je vse skupaj nekako začelo, potem je tisto zamrlo vsi pridi na netlog, sedaj začenja facebook prevladovati. Sam ga nimam in mi popolnoma nič ne manjka, drugi si pa lahko mislite o meni kar hočete. Vsi se zgražajo ko pride do kakšne zlorabe osebnih podatkov, a v isti sapi vsi z veseljem vse mogoče o sebi uploadajo na facebook. Tega ne bom nikoli razumel.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

miki22KP ::

šernk je izjavil:

komaj čakam da se nekdo z dovolj časa in denarja obesi na njih. če vprašate mene je že to da nekdo objavi mojo sliko kršenje pravic in bi jo morali vodilni pri facebooku odstranit, v kolikor sam tako zahtevam.



Problem je v temu, da kar gre na FB, tam tudi ostane. Oni lahko tudi izbrisejo sliko, katero definitivno bojo, ce se bos kaj pritozil, zlasti, ce bo bila neprimerna, kot je recimo kaksna pornografija. Mogoce imajo celo kaksne avtomatske filtre, kateri avtomatsko zbrisejo sporne fotografie, saj imajo programe, ki prepoznajo clovesko goloto in spolne organe, kaj vec boljse, da ne povem, da ne bo me kdo prijavil vohunjenja ali ogrozanja drzavne varnosti.

miki22KP ::

Monster je izjavil:

torej, bin laden naredi FB profil, potem random klamfa imena v search .. in seveda mu rata dat tvojega. Stupid FB bot te poveze z bin ladnom ... pride CIA, pobere podatke.. Gres na avijon za ameriko in vala, na letališču te povabijo na gratis rektalni pregled :D ... brave new world! :D


Ja, to si pa dal zanimiv predlog in lahko ti samo povem, da, ce bos bil ti tisti, ki bos prevec iskal kontakte od Bin Ladna ali podobne scene, bos definitivno sel pod reflektorje, saj FB in google te dobro poznajo, vejo tocno, kaj isces.

Ja no resnica prihaja pocasi ven, nekateri so ze vedli, kako te stvari delujejo, drugi bodo pocasi to zaceli dojemati, dokler ne bo prepozno in bo njihova zasebnost in pravica popolnoma krsena, oziroma je ne bodo sploh vec imeli.

Kadar bodo ljudje zares razsvetljeni, bodo znali razlikovati kaksna je prava groznja za njih. Terorizem ali vlada?

poweroff ::

BigWhale je izjavil:

Ko se nekdo prijavi na facebook dobi moznost, da facebook na vse njegove email naslove poslje vabila ljudem, da naj se prijavijo tudi oni.

No, vidiš, saj to mi je zanimivo! Kako da ljudje svoje uporabniško ime in geslo zaupajo kar neki strani. Pol se pa čudimo, da je tolk phisnihga...

svenica je izjavil:

Zanimiv vpogled v tvojo logiko.

btw, zakaj je fb kakorkoli drugačen od katerekoli druge strani, da
delodajalci vedo, da bodo njihovi zaposleni prav in le tam zabijali čas?

Preprosto. Na Slo-Techu imamo sicer tudi brezvezne debate, vendar je v osnovi forum strokoven in tu pa tam ima vsak možnost prebrati kaj koristnega. To, da se nekdo malce sproti na forumu, se mi zdi čisto OK, če pa zraven prebere kaj koristnega, pa sploh super. Ampak na FB praktično ni nič "pametnega". Uporaba FB po mojem mnenju kaže na pomanjkanje inteligence in motivacije. Ni sicer nujno tako, je pa po mojem mnenju to dober znak v to smer. To sta pa lastnosti, ki ju kot delodajalec ne želim.

to moraš vprašati 90% ljudi ki jih poznam ali pa katere šele spoznavam. danes ni več, ko nekoga spoznaš mi daš telefonsko, danes te vprašajo: "imaš facebook?"

Vidiš, v krogih, v katerih se jaz gibljem je prav obratno. Če kdo hoče kontakt, hoče e-mail ali telefon.

Če mene nekdo vpraša "imaš facebook?", moje zanimanje zanj upade za kar nekaj desetin odstotkov. Kot bi rekel: hi, I am retarded, are you too? Mora drugače kar precej v redu vtis narediti, da bi ga še imel za "prijatelja" oz. znanca.

Sorry, tako pač je. :D
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

Keyser Soze ::

A veš kako bom rekel.

Stvar je v tolikšni meri bedasta, v kakršni meri tebi ne uspe izkoristit njenega potenciala. Tudi računalnik sam po sebi, nekomu, ki ga nikoli ni videl, pomeni totalno bedarijo. Ker ga ne zna uporabit, oz. ne zna pravilno/efektivno izkoristit njegove moči/potencialov.

Uporaba FBja nikako apriori ne kaže na "butavost" uporabnika. Dočim načelna neuporaba le tega (ker ni "cool"), lahko kaže na nesposobnost tistega, ki ga noče uporabljat. Ane?
OM, F, G!

poweroff ::

Heh, kero sklepanje.

Zadeva je malce drugačna. Jaz seveda znam piti pivo. Če pa nočem sodelovati v pijankah, to ne pomeni, da sem nesposoben pivec, pač pa samo, da nisem alkoholik.
sudo poweroff

Bor H ::

Pol je pa še ena stvar zaradi katere se mogoče splača biti na FBju: vedno več bandov se iz myspaca seli na FB, če bi jih rad spremljal je fajn da postaneš njihov fan in si obveščen o vsem kar počnejo. Ubistvu je tak zanimiv RSS reader.

poweroff ::

Ja, če imaš tak glasbeni okus, pol ja. Jaz pa poslušam večinoma glasbo, ki zagotovo ni na FB. :D
sudo poweroff

Keyser Soze ::

poweroff je izjavil:

Heh, kero sklepanje.
Zadeva je malce drugačna. Jaz seveda znam piti pivo. Če pa nočem sodelovati v pijankah, to ne pomeni, da sem nesposoben pivec, pač pa samo, da nisem alkoholik.

Ja, tudi tu je približno enak princip kot pri FBju. Če ne znaš iz piva ptegnit potencialnih koristi, ni krivo pivo in njegovi normalni uporabniki, da si ti kronik/pijanica. Niti ti zaradi tega ni potrebno vseh pivcev piva označit za pijance in apriori, ko slišiš, da nekdo pije pivo, pomislit, da je pijanec, in ti njegov ugled v tvojih očeh takoj upade za nekaj desetin odstotkov.

Mičkeno si zabluzil, ker nočeš dojet kaj ti hočem dopovedat.
OM, F, G!

poweroff ::

Saj te razumem. Če meni en reče, da pije pivo, mi to ne pomeni nič. Če mi pa reče, da ga po navadi pije v nekem znanem lokalnem pajzlu, kjer se zbirajo kroniki, mi pa ta podatek "dvigne alarm".
sudo poweroff

Gandalfar ::

In potem se na eni strani izogibate FB-ja, na drugi strani pa so doloceni raziskovalci iz nekaterih institucij eksperti za zasebnost na druzbenih omrezjih in mladostnikov. Zelo primerno ja.

Keyser Soze ::

poweroff je izjavil:

Saj te razumem. Če meni en reče, da pije pivo, mi to ne pomeni nič. Če mi pa reče, da ga po navadi pije v nekem znanem lokalnem pajzlu, kjer se zbirajo kroniki, mi pa ta podatek "dvigne alarm".

No ja, nekak tako ja. Če znaš uporabljat FB je lahko zelo uporaben. Če ga "ne znaš" oz. se z njim zasvojiš, zna bit zadeva pa kar tečna ja.
OM, F, G!

Bor H ::

Matthai: vedno več bandov se najde na FBju, vseh zvrsti, če pa ni prov skupina je pa fan grupa, kjer lahko zveš kako novico. In verjamem da bo tega vedno več, čeprov mi ni všeč

poweroff ::

In potem se na eni strani izogibate FB-ja, na drugi strani pa so doloceni raziskovalci iz nekaterih institucij eksperti za zasebnost na druzbenih omrezjih in mladostnikov. Zelo primerno ja.

Don't count me. Jaz se načeloma komentiranju zadev okoli FB izogibam, povem pa seveda lahko neke splošne smernice glede spletne zasebnosti.

Sicer pa če si ekspert za alkoholizem, to še ne pomeni, da moraš tudi prakticirati tekmovanja v "zvračanju"... :D
sudo poweroff
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Facebook tone še globlje

Oddelek: Novice / Zasebnost
4513987 (7647) Jarno
»

Prvi vtis na Facebooku: Število prijateljev vpliva na privlačnost (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
9924360 (19534) smash
»

Boštjan M. Zupančič o Facebooku (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11424886 (20218) Ziga Dolhar
»

EU začenja preiskavo Facebooka? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
24164289 (59321) Ramon dekers
»

Četudi ga ne uporabljate, Facebook pozna vaše prijatelje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
18551082 (44620) BaToCarx

Več podobnih tem