» »

Iz omrežnega v telefonski internetni kabel POMOČ prosim

Iz omrežnega v telefonski internetni kabel POMOČ prosim

riS16 ::

Lp!

imam laptop, ki ima samo telefonski priključek za internet, zanima me pa kako bi se dalo iz omrežnega kabla
(ki ga uporabljajo navadni računalniki) predelati v telefonskega in preko omrežnega kabla dobit internet na laptop, ki ima samo telefonski priključek. Upam da ste me razumeli :)

omrežni kabel vsebuje 8 žic, telefonski pa 2.

že v naprej se vam zahvaljujem za pomoč.

RedDrake ::

Tehnično se kabel da "predelati" (gor se natakne RJ-11 konektor) da bo pasal v režo za telefonski kabel, ampak to ne bo pomagalo, ker modem ki je v prenosniku nima kaj početi z mrežnimi signali ki bi jih po tem kablu potencialno dobil.
Poleg tega navadna mreža uporablja 4 žice za prenos podatkov, tako da bi bil tu še en problem.

Da povzamem:
Modem (telefonski vtič) potrebuje za priklop na internet telefonski signal, vse ostalo ne bo delovalo niti v teoriji.

Če ima tvoj prenosnik kako PC-CARD režo,
potem se da na bolhi (ali pa tu) dobiti takšne mrežne kartice za bagatelo.
Jaz recimo prodam eno za 1EUR če potrebuješ.

BALAST ::

Kar je napisal RedDrake drži, ampak zakaj ne uporabiš brezžično povezavo, ker večina prenosnikov ima brezžično mrežno kartico.

logout ::

Prenosnik, ki ima vgrajen modem, a nima mrežne kartice, najverjetneje nima niti wirelessa. Sicer če bi avtor teme omenil tip prenosnika, bi morebiti lahko kdo povedal, kaj pravzaprav se da narediti.

L.p., Kloko

riS16 ::

Zelo se vam zahvaljujem za odgovore. Laptop je začasni in bolj star tko da se nebom zafrkaval s tem ko sm mislu met internet gor samo par dni, pol bom pa itak vzel nov računalnik.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793570102 (6931) c23po
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

15544105 (19645) imallears
»

Povezava - Wireless router - prosim za pomoc!

Oddelek: Pomoč in nasveti
91504 (1504) gameby
»

Brezžična povezava in prenosnik

135695 (5225) thierryhenry
»

Mreza (oddaljenost)

Oddelek: Pomoč in nasveti
292139 (1735) VASkO

Več podobnih tem