Forum » Pomoč in nasveti » Iz omrežnega v telefonski internetni kabel POMOČ prosim
Iz omrežnega v telefonski internetni kabel POMOČ prosim
riS16 ::
Lp!
imam laptop, ki ima samo telefonski priključek za internet, zanima me pa kako bi se dalo iz omrežnega kabla
(ki ga uporabljajo navadni računalniki) predelati v telefonskega in preko omrežnega kabla dobit internet na laptop, ki ima samo telefonski priključek. Upam da ste me razumeli
omrežni kabel vsebuje 8 žic, telefonski pa 2.
že v naprej se vam zahvaljujem za pomoč.
imam laptop, ki ima samo telefonski priključek za internet, zanima me pa kako bi se dalo iz omrežnega kabla
(ki ga uporabljajo navadni računalniki) predelati v telefonskega in preko omrežnega kabla dobit internet na laptop, ki ima samo telefonski priključek. Upam da ste me razumeli
omrežni kabel vsebuje 8 žic, telefonski pa 2.
že v naprej se vam zahvaljujem za pomoč.
RedDrake ::
Tehnično se kabel da "predelati" (gor se natakne RJ-11 konektor) da bo pasal v režo za telefonski kabel, ampak to ne bo pomagalo, ker modem ki je v prenosniku nima kaj početi z mrežnimi signali ki bi jih po tem kablu potencialno dobil.
Poleg tega navadna mreža uporablja 4 žice za prenos podatkov, tako da bi bil tu še en problem.
Da povzamem:
Modem (telefonski vtič) potrebuje za priklop na internet telefonski signal, vse ostalo ne bo delovalo niti v teoriji.
Če ima tvoj prenosnik kako PC-CARD režo,
potem se da na bolhi (ali pa tu) dobiti takšne mrežne kartice za bagatelo.
Jaz recimo prodam eno za 1EUR če potrebuješ.
Poleg tega navadna mreža uporablja 4 žice za prenos podatkov, tako da bi bil tu še en problem.
Da povzamem:
Modem (telefonski vtič) potrebuje za priklop na internet telefonski signal, vse ostalo ne bo delovalo niti v teoriji.
Če ima tvoj prenosnik kako PC-CARD režo,
potem se da na bolhi (ali pa tu) dobiti takšne mrežne kartice za bagatelo.
Jaz recimo prodam eno za 1EUR če potrebuješ.
BALAST ::
Kar je napisal RedDrake drži, ampak zakaj ne uporabiš brezžično povezavo, ker večina prenosnikov ima brezžično mrežno kartico.
logout ::
Prenosnik, ki ima vgrajen modem, a nima mrežne kartice, najverjetneje nima niti wirelessa. Sicer če bi avtor teme omenil tip prenosnika, bi morebiti lahko kdo povedal, kaj pravzaprav se da narediti.
L.p., Kloko
L.p., Kloko
riS16 ::
Zelo se vam zahvaljujem za odgovore. Laptop je začasni in bolj star tko da se nebom zafrkaval s tem ko sm mislu met internet gor samo par dni, pol bom pa itak vzel nov računalnik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 570102 (6931) | c23po |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44105 (19645) | imallears |
» | Povezava - Wireless router - prosim za pomoc!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1504 (1504) | gameby |
» | Brezžična povezava in prenosnikOddelek: Omrežja in internet | 5695 (5225) | thierryhenry |
» | Mreza (oddaljenost)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2139 (1735) | VASkO |