» »

Povezava - Wireless router - prosim za pomoc!

Povezava - Wireless router - prosim za pomoc!

drejc87 ::

Pozdravljeni!

Imam sledeč problem. Nabavil sem wireless router Siemens Gigaset SE505 dsl/cable. Imam T-2. Pri T-2 je priložen navaden modem in neka bazna enota (oz. router). Sedaj pa hočem povezat ta wireless router v navaden rač. (v mrežno kartico) in potem bi ga še rad uporabljal za prenosnika ki ima vgrajeno brezžično kartico. Pri T-2 je statičen IP, zanima me še ali je za ta wireless router potrebno potem vpisat kake druge podatke (IP)? Kateri kabli morajo biti povezani v wireless router?

Za Vašo pomoč se Vam že vnaprej zahvaljujem!

LP! Andrej

zk_eu ::

ja iz modema povežeš kabel v ruterjev slot, mislim da piše gorih internet, iz tistih številk ko jih maš na ruterju (1,2,3,4...) iz tistga pa pol isto z mrežnim kablom povežeš, v rač mrežno...

Da wirells dela, vse kar morš dat, da ti samodejno pridobi IP, to pa mislim da je tako ali tako že privzeta nastavitev. Bol poenostavit nisem mogu :D
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zk_eu ()

drejc87 ::

Sem probal in zadeva mi ne deluje. Dal sem da si avtomtsko dodeli IP. Na wireless routerju so 4je LAN izhodi in en WAN izhod. Kateri kabel pa potem mora priti v WAN? Na modem so pa: LINE izhod v katerem je priklopljen telefonski kabel in pa LAN izhod. Sedaj sem ta kabel, ki je bil v LAN izhodu vključil v LAN1 na wireless routerju. Potem pa sem še vključil drug kabel v LAN2 in ga povezal z rač. ter dodelil avtomtski IP in ne deluje zadeva. Na navadnem routerju oz. bazni enoti pa so naslednji izhodi: PHONE LINE A,B (v A je vključen telefonski kabel),potem WAN izhod, (vključen je kabel vanj) in 3je LAN izhodi (2 sta že zasedena). Prosim za pomoč, če se da še kako drugače?

HVALA!

gameby ::

Jst mam naplejna iz"črne skrinjice":D direk v wireless routar v wan luknjo.In to je blo to.Res pa da moraš na nek računalnik najprej s kablom povezat računaik da lah konfiguriraš routar.
obiščite http://negdo.blog.siol.net/

drejc87 ::

Kateri kabel imaš z črne skrinjice povezan v WAN luknjo? Tistega ki je v WAN luknji ali katerega? Prosil bi če mi opišeš malo bolj podrobno. Pa potem je treba še samo kabel povezat z LAN 1 v wireless routerju z rač.

HVALA

gameby ::

lej jst mam direkt z t-2 črne skrinjice iz luknje x8 s kablom povezna direkt na routar na wan.
In to je to. Skablom pa z unim k sm dobil zravn črne skrinjice oziroma lah tut un g ga dobiš zravn routrja.Sam prej sm mogu pa kabl povezat z modemom za telefon in iternet ter naprej na računalnik da sm inštalira zadevce ki so ble na cd in proklopil kot sm že zgoraj omenil
obiščite http://negdo.blog.siol.net/

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gameby ()

drejc87 ::

Jaz sem se predal;( Kako se najprej naj povežem prek modema, če pa je prvo treba narihtat Ip za wireless router. To pomeni, da moram prvo router usposobit in nato lahko inštaliram zadeve s cdja. Bom poklical na T-2, da mi oni pridejo naredit zadevo.

gameby ::

lej no ti najprej kabl z črne skrinjice povežeš z modemom ki je za telefonijo in internet ter stega modema naprej na računalnik pa zaženeš setap pa tako naprej pol pa umes k zahteva priklopš un kabl z modema na routar ter z routerja na računalnik in se ti konča setap in internet bi mogu dobivat prek routerja( če maš neki taga k tko je pr netgearu za ostale nevem sam pridvidevam da ja podobno lah pa še poskusš povezat in črne skrinjice direkt na računalnik sam najvrjetneje nedeluje ali pač?)
obiščite http://negdo.blog.siol.net/

drejc87 ::

Moj modem ima samo en LAN izhod. Tako da je kabel napeljan iz črne škatlice v ta navaden modem. Ni več izhodov, da bi lahko povezal nato še kabel iz modema v rač. Drugač pa imam internet sedaj tako, da je Ethernet kabel povezan v modem in ta je v črno škatlico (LAN A) in iz črne škatlice v prenosnika.

gameby ::

no pa sej lah pa na prenosniku rovtar konfinguriraš če maš internet že na prenosniku
obiščite http://negdo.blog.siol.net/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnike

Oddelek: Omrežja in internet
3013205 (2551) verto
»

modem router

Oddelek: Pomoč in nasveti
221535 (1212) KTr1sk
»

Kako priklopit brezžični router?

Oddelek: Omrežja in internet
1116729 (15974) Tilen
»

T-2 in Wireless router

Oddelek: Omrežja in internet
1912581 (12113) iro
»

T-2 : Nekdo mi vdira v mrežo

Oddelek: Omrežja in internet
216225 (2892) AtaStrudl

Več podobnih tem