Forum » Omrežja in internet » Brezžična povezava in prenosnik
Brezžična povezava in prenosnik
pilotgirl84 ::
Lp.
Pred kratkim sem si nabavila prenosnik. Doma imam sicer siolov adsl a bi rada imela tudi brezžični internet na prenosniku. Kaj moram kupiti? Oziroma kako to urediti?
Pred kratkim sem si nabavila prenosnik. Doma imam sicer siolov adsl a bi rada imela tudi brezžični internet na prenosniku. Kaj moram kupiti? Oziroma kako to urediti?
jvolk ::
Rabiš recimo en router z wirelessom. (strošek okoli 70-80eur) Potem imaš možnost priklopit običajno do 4 računalnike na kabel pa en kup preko brezžičnega omrežja.
Kaj pa tista brezžična kartica? Kako tisto deluje.a je dovolj če imaš samo tisto al rabiš še kaj drugega?
Kaj pa usb ključ.Tud to varianto sem vidla?
Kaj pa usb ključ.Tud to varianto sem vidla?
Navaden računalnik raje imej na kablu, razen če ni to na drugi strani hiše in se ti ne da kabla napeljevat. Če si kupila novega prenosnika ima pa zelo verjetno že vgrajeno brezžično mrežno.
amigo_no1 ::
Večina prenosnikov wireless mrežno kartico že ima. tako da ne potrebuješ samo wireless router.
Če imaš modem/router Sagem fast 3344 ali Sinope 568 potem bo za "prvo silo" dovolj (za Sagema lahko kupiš pcmcia kartico za wireless).
Če imaš modem/router Sagem fast 3344 ali Sinope 568 potem bo za "prvo silo" dovolj (za Sagema lahko kupiš pcmcia kartico za wireless).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Ne prenosnik ni nov,je dve leti star,namenjen je pa moji sestri,ker ga več al manj rabi sam za pisanje in internet. Ona ga ma trenutno na kablu,sam si tega za naprej ne želi. Zato ne vemo kaj naj kupimo.Un k ga je prodav je reku da je dovolj če kupiva un usb ključ.
Če prenosnik nima vgrajenega wirelessa, oz antene za wireless ti drugo skoraj ne ostane kot da nabaviš usb ključ
ŽJa to režo za kartico ima. Sva tud to že gledale in se mi skor zdi kr pametna izbira.
Gledale sva pa to na mimo vrste.
http://www.mimovrste.com/artikel/114044...
Gledale sva pa to na mimo vrste.
http://www.mimovrste.com/artikel/114044...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: pilotgirl84 ()
c00L3r ::
Ta kartica bi morala delovat. Potem pa še rabiš enega izmed teh brezžičnih usmerjevalnikov, na katerega priključiš modem. Potem bi ti moral delovat brezžični internet po praktično celi hiši.
Jakka ::
Kateri prenosnik pa imaš? Firma, model? Namreč če je star le dve leti, potem ima skorj gotovo brezžično mrežno kartico vgrajeno.
Type-R ::
Lp!
jat tud kupujem prenosnik pa bi vprašal kaj morem met če hočem prenosnik vzet zraven ko kam grem pa da bi imel internet.
Hvala za odgovore!
jat tud kupujem prenosnik pa bi vprašal kaj morem met če hočem prenosnik vzet zraven ko kam grem pa da bi imel internet.
Hvala za odgovore!
smetko ::
Vse zavisi kako se želiš priklopiti na internet.
-Če se prikaplaš preko telefonskega priključka, potem rabiš modem
-Če se prikapljaš preko Ethernet omrežja, potem rabiš Ethernet vmesnik
-Če se priklapljaš preko brezžičnega omrežja(WLAN-a), potem rabiš WLAN vmesnik v tvojem računalniku.
V novejših prenosnikih so ponavadi vsi trije vmesniki že vgrajeni, oziroma vsaj Ethernet in Wlan, kajti modemi se počasi poslavlajo).
-Če se prikaplaš preko telefonskega priključka, potem rabiš modem
-Če se prikapljaš preko Ethernet omrežja, potem rabiš Ethernet vmesnik
-Če se priklapljaš preko brezžičnega omrežja(WLAN-a), potem rabiš WLAN vmesnik v tvojem računalniku.
V novejših prenosnikih so ponavadi vsi trije vmesniki že vgrajeni, oziroma vsaj Ethernet in Wlan, kajti modemi se počasi poslavlajo).
No comment
thierryhenry ::
zanima me če je možno na naveden adsl modem montirat kakšen oddajnik oz. antenco, ker sm si nabavu prenosnik in bi rad npr. v spodnjem štuku s prenosnikom preko wirelessa lovil internet, al se da to brez routerja slučajno?
imam ta navaden modem Callisto821
vem da obstajajo neke wlan antene, sam kako se to pol montira in kako to deluje??
imam ta navaden modem Callisto821
vem da obstajajo neke wlan antene, sam kako se to pol montira in kako to deluje??
Ronaldinho
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569456 (6285) | c23po |
» | Vrednost laptopa (HP)Oddelek: Kaj kupiti | 2599 (1812) | MI5Ek- |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44095 (19635) | imallears |
» | Slabost Wireless-aOddelek: Omrežja in internet | 3373 (3089) | Vice |
» | Belikn Wireless G RouterOddelek: Strojna oprema | 3216 (3056) | MitkoVIP |