Forum » Pomoč in nasveti » Nakup v tujini za spletno trgovino
Nakup v tujini za spletno trgovino
kekec_cv ::
Pozdravljeni!
Namen imam odpreti s.p., in zanima me kako gre z poslovanjem z tujino, kupoval bi material v tujini ter ga prodajal preko spletne trgovine v Slo.
Zanima me ali je možno upoštevati račun od eBay-a, ker se mi zdi da je nakup preko eBay-a dosti varen.
Kako gre z davkom ter carinjenjem, moram (če kupim preko eBay-a) napisati kaj prodajalcu, da označi za carinjenje...
Zahvaljujem se vam za vse odgovore in kakršne koli dodatne informacije.
Lp, Klemen
Namen imam odpreti s.p., in zanima me kako gre z poslovanjem z tujino, kupoval bi material v tujini ter ga prodajal preko spletne trgovine v Slo.
Zanima me ali je možno upoštevati račun od eBay-a, ker se mi zdi da je nakup preko eBay-a dosti varen.
Kako gre z davkom ter carinjenjem, moram (če kupim preko eBay-a) napisati kaj prodajalcu, da označi za carinjenje...
Zahvaljujem se vam za vse odgovore in kakršne koli dodatne informacije.
Lp, Klemen
Ales ::
eBay ti ne izda računa, pač pa prodajalec, od katerega kupiš robo. eBay je samo posrednik. Varnost nakupa je prav tako odvisna od tega, od koga kupuješ. Resnejši prodajalci prav tako ne bodo šli pisat izmišljenih podatkov na račun, zavoljo carine, poleg tega pa to ne gre ravno čez. Cariniki kar dobro vedo, kaj delajo in kaj koliko stane, razen če gre za res unikatne zadeve.
Davek in carinjenje sta odvisna od tega, kaj od kod kupuješ. eBay je svetovna zadeva, posledično je prodajalec lahko iz ZDA, Kitajske ali pa iz sosednje ulice, torej iz EU.
Mogoče ti lahko kdo kaj več napiše, če poveš za katero vrsto robe se gre in iz katere države boš kupoval. V EU tako ali tako ni carine, drugje pa je odvisna od vrste blaga in države izvoznice.
Davek in carinjenje sta odvisna od tega, kaj od kod kupuješ. eBay je svetovna zadeva, posledično je prodajalec lahko iz ZDA, Kitajske ali pa iz sosednje ulice, torej iz EU.
Mogoče ti lahko kdo kaj več napiše, če poveš za katero vrsto robe se gre in iz katere države boš kupoval. V EU tako ali tako ni carine, drugje pa je odvisna od vrste blaga in države izvoznice.
kekec_cv ::
Aha, torej jaz moram samo rečti da mi prodajalec, ki ima odprto trgovino na ebayu pošlje račun kar je prodal, in če je prišlo to skozi carino brez da bi kaj obdavčili nerabim storiti nič?
Gre se za elektro material... in posledično tudi iz kitajske.
Gre se za elektro material... in posledično tudi iz kitajske.
fosil ::
Tukaj gre predvsem za računovodsko telovadbo in obračunavanje DDV-ja.
Če boš imel trgovino boš verjetno zavezanec za DDV.
V državah EU ti morajo tako prodajalci izstaviti račun brez DDV-ja, ki ga nato potem sam obračunaš.
Kako je izven EU pa ne vem.
Če boš imel trgovino boš verjetno zavezanec za DDV.
V državah EU ti morajo tako prodajalci izstaviti račun brez DDV-ja, ki ga nato potem sam obračunaš.
Kako je izven EU pa ne vem.
Tako je!
Ales ::
Pri kitajskih izdelkih pazi tudi na CE oznako, ker ti brez nje lahko uvoz enostavno zavrnejo. Kako je s CE ponaredki v praksi pa ne vem. Da bi pa carina kaj dosti spregledala in ne ocarinila, je po moje bolj izjemen primer.
Direktno s Kitajci je težavno delat, so precej drugačnih poslovnih navad kot mi... Been there, done that. Pa govorim malo kitajsko, kolikor nisem že pozabil, in razmeroma dobro razumem kulturo in poslovne običaje. Ampak da se... Sam bodi pripravljen na to, da bo marsikaj za 180 stopinj drugače, kot ti govori zdrava pamet Če pa že maš izkušnje z njimi, ti bo tolko lažje, seveda.
Če boš samo eBay fural, ti bo mariskaj prihranjeno.
Pri uvozu iz Kitajske imaš morebitno carinsko stopnjo (odvisno od izdelka) in nato še 20% DDV. Ta se ti potem seveda obračuna, ko zadevo prodaš naprej, kot za vsak drug posel. Uvažat brez da bi bil zavezan za plačilo DDV, se ti verjetno tut na začetku ne splača.
Direktno s Kitajci je težavno delat, so precej drugačnih poslovnih navad kot mi... Been there, done that. Pa govorim malo kitajsko, kolikor nisem že pozabil, in razmeroma dobro razumem kulturo in poslovne običaje. Ampak da se... Sam bodi pripravljen na to, da bo marsikaj za 180 stopinj drugače, kot ti govori zdrava pamet Če pa že maš izkušnje z njimi, ti bo tolko lažje, seveda.
Če boš samo eBay fural, ti bo mariskaj prihranjeno.
Pri uvozu iz Kitajske imaš morebitno carinsko stopnjo (odvisno od izdelka) in nato še 20% DDV. Ta se ti potem seveda obračuna, ko zadevo prodaš naprej, kot za vsak drug posel. Uvažat brez da bi bil zavezan za plačilo DDV, se ti verjetno tut na začetku ne splača.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4 … 109 110 111 112 )Oddelek: Kaj kupiti | 1008644 (4688) | predi |
» | Kako carina ve vrednost izdelka? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 32692 (29260) | Fritz |
⊘ | Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Kaj kupiti | 103418 (47965) | Tilen |
» | Kupil bi DVD iz YesAsia...Oddelek: Kaj kupiti | 1382 (944) | Gatsu |
» | E BAYOddelek: Kaj kupiti | 2792 (2193) | borutz |