Forum » Pomoč in nasveti » program access
program access
Maja87 ::
Pozdravljeni!
Ko v tabele vnašam podatke mi pri datumu mi noče upoštevati pike; ko vpisujem telefonske številke, mi noče upoštevati prve 0. Delam z Access 2000. Kaj moram spremeniti, da mi bo to prikazalo?
Hvala,
Lep pozdrav
Maja
Ko v tabele vnašam podatke mi pri datumu mi noče upoštevati pike; ko vpisujem telefonske številke, mi noče upoštevati prve 0. Delam z Access 2000. Kaj moram spremeniti, da mi bo to prikazalo?
Hvala,
Lep pozdrav
Maja
gorenjc ::
Kar se tiče tel. številk, sigurno je podatkovni tip v tabeli število, mora pa biti besedilo.Glede datuma pa.Potrebno bi bilo pogledat v nadzorni plošči, kakšne so nastavitve za kratek in dolg format datuma in kaj je datumsko ločilo.
smetko ::
Pri datumu poglej, če si nastavil tip podatkov kot datum, če to ne pomaga poglej če imaš v windowsih pod regional setings pravilno nastavljeno obliko datuma.
Če imaš nastavljeno podatkovni tip kot število (celo število, decimalno,...) ti vodeče nule ne upošteva.
rešitev:
Če imaš vedno enako dolžino, lahko pod [oblika] dodaš 00000(vpišeš toliko nul, kot imaš dolžino podatkov. V tem primeru ti vodilnih 0 ni potrbno vpisovati. Če to ne pomaga moraš spremeniti tip polja v Besedilo.
Če imaš nastavljeno podatkovni tip kot število (celo število, decimalno,...) ti vodeče nule ne upošteva.
rešitev:
Če imaš vedno enako dolžino, lahko pod [oblika] dodaš 00000(vpišeš toliko nul, kot imaš dolžino podatkov. V tem primeru ti vodilnih 0 ni potrbno vpisovati. Če to ne pomaga moraš spremeniti tip polja v Besedilo.
No comment
Maja87 ::
Hvala, tisto sem spremenila...
Bi mi lahko pomagali še pri vprašanju: Več izvajalcev neke dejavnosti v eni tabeli ima isti naslov, isto telefonsko številko, transakcijski račun, naslov... Pomembno je, da so izvajalci poimenovani. Vse razen id, imena in priimka se ponovi... je to v redu? Bi morala to entiteto ločiti na 2: podjetje (ki bi imelo 1 vrstico) in izvajalci?
in... Ali se mora v tabelah ER-modela števila "izdelkov" skladati - tj. če določena stranka kopi x število stvari ali se mora to število upoštevati v drugi tabeli?
Bi mi lahko pomagali še pri vprašanju: Več izvajalcev neke dejavnosti v eni tabeli ima isti naslov, isto telefonsko številko, transakcijski račun, naslov... Pomembno je, da so izvajalci poimenovani. Vse razen id, imena in priimka se ponovi... je to v redu? Bi morala to entiteto ločiti na 2: podjetje (ki bi imelo 1 vrstico) in izvajalci?
in... Ali se mora v tabelah ER-modela števila "izdelkov" skladati - tj. če določena stranka kopi x število stvari ali se mora to število upoštevati v drugi tabeli?
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Maja87 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč v excelu (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9183 (3512) | omni-vor |
» | Čas objaveOddelek: Programiranje | 1536 (1145) | Utk |
» | osnove v Javi - zvezdiceOddelek: Programiranje | 3579 (2801) | Tutankhamun |
» | SQL CNVERT; konvertanje datumaOddelek: Programiranje | 1480 (1286) | frudi |
» | Nekdaj glede MySQL podatkovne bazeOddelek: Izdelava spletišč | 1870 (1637) | zdravc |