» »

Facebook odrezal samomorilce

Facebook odrezal samomorilce

Sporočilo na strani Suicide Machine

vir: CNet
CNet - Težave z razkrivanjem podatkov sodelavcem (predvsem nadrejenim), sorodnikom (in partnerjem) oz. celo zavarovalnicam prek Twitterja, Facebooka in podobnih socialnih spletnih strani so dobro poznane, zaradi česar je bilo orodje 'Web 2.0 Suicide Machine' sprva dobro sprejeto. To samomorilsko orodje je s spleta samo počistilo razne osebne podatke, za katere ste si zaželeli, da ne bi bili več tako javni.

Izmed socialnih strani je, vsaj izven ZDA, najbolj popularen Facebook (v ZDA je zelo popularen tudi MySpace), eden izmed največjih (če ne kar največji) igralcev na tem področju. Novica, da so samomorilcem po komaj 500 izbrisih odrezali podporo, prej omenjeno orodje naredi mnogo manj učinkovito, saj za razliko od npr. Twitterja na Facebooku niso zbrane le vaše misli skupaj z občasnimi podpornimi slikami, temveč tudi mnogo večji nabor drugih slik (ni nujno da takšnih, ki ste jih posneli sami oz. želeli objaviti), osebnih misli in blodenj, obenem pa je preko pridruženih skupin mogoče izdelati dokaj podrobno sliko posameznika.

Razlog za preprečitev dostopa Suicide Machineovih strežnikov do Facebooka se skriva v njihovih pogojih za uporabo, saj za pravilno delovanje Suicide Machine potrebuje uporabniško ime in geslo uporabnika, katerega deljenje očitno ni dovoljeno. Pravzaprav delovanje orodja ni popolnoma učinkovito, sploh v primerjavi z v Facebook vgrajeno funkcijo brisanja računa. Namesto preprostega izbrisa se Suicide Machine prijavi v račun in s pomočjo skript briše eno povezavo s prijatelji za drugo, spremeni geslo in prikazno sliko, te informacije pa seveda pridrži zase. Račun tako postane popolnoma neuporaben, čeprav skripte ne delujejo popolnoma v vseh primerih. V novicah npr. poročajo, da so izbrisani računi še vedno imeli nekaj prijateljev, ki jih brez gesla ni bilo mogoče izbrisati. Suicide Machine še vedno podpira brisanje podatkov s Twitterja, MySpacea in LinkedIna.

6 komentarjev

Isotropic ::

kaksne tezave z razkrivanjem podatkov zavarovalnicam....? saj nimas zav. zastopnika na fb?

KoMar- ::

Javen profil na FB + Google...

PrimozR ::

kaksne tezave z razkrivanjem podatkov zavarovalnicam....? saj nimas zav. zastopnika na fb?

Neka kanadčanka je po hitrem postopku zaključila z bolniško, ko je zavarovalnica na Facbooku odkrila njene slike z nekega karibskega otoka. Ženska je bolehala za manično depresijo.

Uros!no ::

Ne vem no, igrajo na to žogo, hkrati pa hranijo slike oseb, ki so profile odstranile.

http://suicidemachine.org/profiles/img/

zee ::

We have received a request to permanently delete your account. Your account has been deactivated from the site and will be permanently deleted within 14 days.


Najlepsi email, ki sem ga kadarkoli dobil iz Facebooka.

@Uros!no:
Ravno ta slabost je omenjena tudi v prispevku.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

CyberPunk ::

Eh, to je samo ORODJE, ki ti olajsa zadevo, ki jo lahko rocno naredis (res pa je, da to vzame malo vec cajta): se logiras, pobrises stvari stran, unfriendas vse, menjas email na enega pogresljivega (npr. pookmail) in geslo na eno tako, da si ga ne bos vec zapomnil, pa se odlogiras in je. As simple as that. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

facebook (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10819238 (5254) galu
»

Samomorilski napadi v Bruslju 22.3.2016 (strani: 1 2 3 426 27 28 29 )

Oddelek: Problemi človeštva
1419194067 (153888) Alencica
»

Sergey Brin, Google: Največja nevarnost za internet cenzura, Apple in Facebook

Oddelek: Novice / Zasebnost
248717 (6688) Iatromantis
»

Nova funkcionalnost na Slo-Techu: socialna omrežja (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Obvestila
15732547 (25484) CaqKa
»

Spet o nevarnostih oblačnega računalništva (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
998671 (6328) poweroff

Več podobnih tem