Forum » Pomoč in nasveti » okvarjen video dvd
okvarjen video dvd
bukev ::
pozdravljeni
prosim za info.
ali je možno rešiti video posnetek (format dvd), če je okvarjen plošček? poizkusil sem že na več računalnikih, vendar neuspešno. XP javi da manjka crc, vista javi da je dvd neberljiv.
ker so na dvd družinski posnetki, niti ni pomembno, da bi bila rešena celota, dovolj bi bila večina posnetka.
Če je možno rešiti tak plošček, s katerim programom bi to uspelo?
hvala!
prosim za info.
ali je možno rešiti video posnetek (format dvd), če je okvarjen plošček? poizkusil sem že na več računalnikih, vendar neuspešno. XP javi da manjka crc, vista javi da je dvd neberljiv.
ker so na dvd družinski posnetki, niti ni pomembno, da bi bila rešena celota, dovolj bi bila večina posnetka.
Če je možno rešiti tak plošček, s katerim programom bi to uspelo?
hvala!
dzinks63 ::
Dvd enote zelo različno berejo poškodovane dvd plošče. Meni je zelo dobro to obvladala ena hitachi enota strarejše generacije, medtem ko se veliko novejših prav porazno obnese. Med novejšimi imam še eno liteon, katera je še kar solidna, najslabše izkušnje sem imel z philipsi, kateri so bili prav porazni.
Prvo plošček dobro sčisti, smer od znotraj navzven, pomaga tudi poliranje z avtomobilsko polir pasto (na ta način sem jih že precej rešil), če so risi pregloboki, pa tudi na ta način ni pomoči. Od programov sem si pomagal z isobusterjem, DVDFab, kateri dela po delih. Tudi CDCheckom, CD Recovery Toolbox si lahko pomagaš. Vendar, če boš dvd film reševal po delih, ga moraš potem nanovo usposobiti z npr: ifoeditom
Drugače pa plošček odnesi v kakšno dvdteko, kjer imajo za ta namen naprave s katerimi lahko rešijo vsaj nekaj, kar se doma nebi dalo.
Prvo plošček dobro sčisti, smer od znotraj navzven, pomaga tudi poliranje z avtomobilsko polir pasto (na ta način sem jih že precej rešil), če so risi pregloboki, pa tudi na ta način ni pomoči. Od programov sem si pomagal z isobusterjem, DVDFab, kateri dela po delih. Tudi CDCheckom, CD Recovery Toolbox si lahko pomagaš. Vendar, če boš dvd film reševal po delih, ga moraš potem nanovo usposobiti z npr: ifoeditom
Drugače pa plošček odnesi v kakšno dvdteko, kjer imajo za ta namen naprave s katerimi lahko rešijo vsaj nekaj, kar se doma nebi dalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 63384 (15874) | Buffy |
» | MBR (master boot record) težavaOddelek: Operacijski sistemi | 2465 (2342) | Icematxyz |
» | HP laptop 6715b free dos: setup windows xp in driverjevOddelek: Operacijski sistemi | 7654 (6385) | Gwanaroth |
» | DVD-R mediji, njihova kvaliteta z NEC 2500a in TEAC DV-W50D (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 10435 (7588) | reber |