» »

Računalniška analiza rokopisa

Računalniška analiza rokopisa

Matthew ::

Razmišljam o naslednjem projektu:
Imam ročno popisan list papirja. Tega nato skeniram in dobljeno sliko odprem s programom. Program bi nato izvedel določene meritve pisave, kar bi lahko prišlo v pomoč kasnejši psihološki analizi pisave. Meritve bi bile različne:
- kolikšen je odmik pisave od zgornjega, levega, desnega roba papirja
- ali vrstice naraščajo ali padajo
- velikost vrstic
- kolikšen je razmak med vrsticami in med posameznimi besedami
- kolikšen je naklon pisave
- ... možnih je še veliko podobnih in tudi zahtevnejših meritev

Bi mi kdo znal svetovati, kako se lotiti tega problema? Največ izkušenj imam s C#, tako da bi bilo idealno, če bi obstajalo kakšno orodje/knjižnica/..., ki bi bilo primerno za C#.

boss-tech ::

Jaz sem samo enkrat naletel na en programček ki je znal iz narisane črte ki si jo naredil z miško prepoznat črko... se je pa učil iz prejšnjih primerov oz si mu lahko najprej določil kaj naj prepozna kot črko... če bi ti to kaj pomagalo. je za c#

Zgodovina sprememb…

Matthew ::

Take primere sem že našel na internetu. Ko program prepoznava pisanje z miško na podlagi učnih primerov. Jaz pa bi si bolj kot prepoznavanje samega teksta želel izmeriti določene odmike in razmike iz slike s tekstom. In ne vem točno s čem se tega lotiti, torej nekakšno preiskovanje značilnosti slike (ne vem točno, kako bi se izrazil, ampak upam, da se razume).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Word vs. Latex (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
5813761 (10647) GnuceLee
»

Fizika test pomoč

Oddelek: Šola
172364 (2208) Stewie
»

Izostritev besedila na sliki... NUJNO! :D (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
789666 (6933) lonz
»

Stari Slo-Tech se ukinja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Slo-Tech
29017677 (11956) Tody
»

Pomoč pri dizajnu (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
625779 (4199) Meizu

Več podobnih tem