Forum » Programiranje » Računalniška analiza rokopisa
Računalniška analiza rokopisa
Matthew ::
Razmišljam o naslednjem projektu:
Imam ročno popisan list papirja. Tega nato skeniram in dobljeno sliko odprem s programom. Program bi nato izvedel določene meritve pisave, kar bi lahko prišlo v pomoč kasnejši psihološki analizi pisave. Meritve bi bile različne:
- kolikšen je odmik pisave od zgornjega, levega, desnega roba papirja
- ali vrstice naraščajo ali padajo
- velikost vrstic
- kolikšen je razmak med vrsticami in med posameznimi besedami
- kolikšen je naklon pisave
- ... možnih je še veliko podobnih in tudi zahtevnejših meritev
Bi mi kdo znal svetovati, kako se lotiti tega problema? Največ izkušenj imam s C#, tako da bi bilo idealno, če bi obstajalo kakšno orodje/knjižnica/..., ki bi bilo primerno za C#.
Imam ročno popisan list papirja. Tega nato skeniram in dobljeno sliko odprem s programom. Program bi nato izvedel določene meritve pisave, kar bi lahko prišlo v pomoč kasnejši psihološki analizi pisave. Meritve bi bile različne:
- kolikšen je odmik pisave od zgornjega, levega, desnega roba papirja
- ali vrstice naraščajo ali padajo
- velikost vrstic
- kolikšen je razmak med vrsticami in med posameznimi besedami
- kolikšen je naklon pisave
- ... možnih je še veliko podobnih in tudi zahtevnejših meritev
Bi mi kdo znal svetovati, kako se lotiti tega problema? Največ izkušenj imam s C#, tako da bi bilo idealno, če bi obstajalo kakšno orodje/knjižnica/..., ki bi bilo primerno za C#.
boss-tech ::
Jaz sem samo enkrat naletel na en programček ki je znal iz narisane črte ki si jo naredil z miško prepoznat črko... se je pa učil iz prejšnjih primerov oz si mu lahko najprej določil kaj naj prepozna kot črko... če bi ti to kaj pomagalo. je za c#
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boss-tech ()
Matthew ::
Take primere sem že našel na internetu. Ko program prepoznava pisanje z miško na podlagi učnih primerov. Jaz pa bi si bolj kot prepoznavanje samega teksta želel izmeriti določene odmike in razmike iz slike s tekstom. In ne vem točno s čem se tega lotiti, torej nekakšno preiskovanje značilnosti slike (ne vem točno, kako bi se izrazil, ampak upam, da se razume).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Word vs. Latex (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 13761 (10647) | GnuceLee |
» | Fizika test pomočOddelek: Šola | 2364 (2208) | Stewie |
» | Izostritev besedila na sliki... NUJNO! :D (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 9666 (6933) | lonz |
» | Stari Slo-Tech se ukinja (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Slo-Tech | 17677 (11956) | Tody |
» | Pomoč pri dizajnu (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 5779 (4199) | Meizu |