Forum » Programiranje » [VBS] Dodajanje userjev iz Excela v AD
[VBS] Dodajanje userjev iz Excela v AD
GaS ::
A mi lahko kdo pomaga, ker se zezam ze cel dopoldne s tem. Namrec vrze 80072032 error pri vrstici kjer potrdi podatke, objUser.SetInfo.
Hvala!
Set objExcel = CreateObject("Excel.Application") Set objWorkbook = objExcel.Workbooks.Open _ ("C:\Job\AD skripte\users-test.xls") Set objRootLDAP = GetObject("LDAP://rootDSE") Set objContainer = GetObject("LDAP://OU=test, OU=testek," & _ objRootLDAP.Get("defaultNamingContext")) intRow = 2 Do Until objExcel.Cells(intRow,1).Value = "" LastName = objExcel.Cells(intRow, 1).Value FirstName = objExcel.Cells(intRow, 2).Value AccName = objExcel.Cells(intRow, 3).Value FullName = objExcel.Cells(intRow, 4).Value Set objUser = objContainer.Create("User", "cn=" & FullName) objUser.Put "sAMAccountName", AccName objUser.SetInfo intRow = intRow + 1 Loop objExcel.Quit
Hvala!
GaS ::
Ugotovil sem da je napaka v 15. vrstici, namrec CNja noče vzeti kot spremenljivko. Če napišem "cn=NovUporabnik", deluje. Problem ni v šumnikih ali presledkih, tako da mi ni najbolj jasno. Anyone?:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | c# object[,] to object[][], excel itd.Oddelek: Programiranje | 667 (487) | mihies |
» | [Java] Urejanje baze z JTableOddelek: Programiranje | 1005 (789) | vonNeumann |
» | VBS skripta za IP nastavitveOddelek: Programiranje | 3422 (2936) | Malajlo |
» | En majhen trik za vseOddelek: Programiranje | 1709 (1305) | Trubar |
» | Visual Basic in ExcelOddelek: Programiranje | 2666 (2232) | Vesoljc |