Forum » Zvok in slika » Wd TV Live
Wd TV Live
axee ::
Da imaš eksterne podnapise normalno na dnu ekrana, je še vedno edina rešitev srt pretvorba v ssa
Imam najnovejši fw, ampak glede podnapisov nikjer ne najdem opcije za velikost črk, pozicijo podnapisov, morda font...
Že ene 2 ali 3 firmware nazaj so vgradili opcijo vertikalnega premika podnapisov, in sicer z tipko gor/dol. Res pa je da nastavitev ne ostane shranjena ... Velikost črk je tudi nastavljiva iz nastavitev ...
Vedno je bila previsoko, neglede na format filma, mislim da se je to v zadnjem FW popravilo, podnapise skraj da ni treba spuščati.
rikta33 ::
Evo glede predvajanja DVD-jev, zna vse, tako ISO (takoj začne predvajati uvodne špice, kot da bi vstavil dvd), kot tudi iz VIDEO_TS mape, v mapi izbereš katerokoli datoteko (preizkusil sem vedno z prvo) in se film super predvaja.
Glede podnapisev se mi zdi, da si sedaj zapomne pozicijo.
Obvestil me je tudi da je nov firmwire (spet?? super!), 1.04.nekineki, ampak se ustavi pri 28% in nato javi napako v prenosu.
Glede podnapisev se mi zdi, da si sedaj zapomne pozicijo.
Obvestil me je tudi da je nov firmwire (spet?? super!), 1.04.nekineki, ampak se ustavi pri 28% in nato javi napako v prenosu.
Akssi ::
sulaco ::
OPA, tale WD Hub je pa z vgrajenim 1TB diskom precej uporabna zadeva. Pa vidim, da nima nekih ventilatorjev....
Kako bi ga lahko primerjali z popcornom A-200, ki je v tem cenovnem razredu. Pa Mede8ter tudi....??
Že čakam ugodno poročilo prvega kupca v slo....
LP
Kako bi ga lahko primerjali z popcornom A-200, ki je v tem cenovnem razredu. Pa Mede8ter tudi....??
LP
OPA, tale WD Hub je pa z vgrajenim 1TB diskom precej uporabna zadeva. Pa vidim, da nima nekih ventilatorjev....
LP
Morda nisem dojel bistva, ampak vse kar je dodano temu predvajalniku je torej dodatni disk, ki je dostopen na omrežju? Potreboval bi še kakšen torrent odjemalec, če smo iskreni da pač točno za to uporabljamo te naprave.
-žiga- ::
Ko gledam fotografije, mi vse prikaže v ležeči poziciji, tudi tiste, ki so pokončne - računalnik jih prikazuje pokončno.
Sliko znam ročno obračati, je pa to zamudno, zato me zanima, če se da kaj nastaviti, da bi WD dojel, kako mora biti slika obrnjena.
Sliko znam ročno obračati, je pa to zamudno, zato me zanima, če se da kaj nastaviti, da bi WD dojel, kako mora biti slika obrnjena.
bastadu ::
Po zadnjih upgrejdih firmware-a opažam, da se mi doskrat film noče štartati, prikazuje samo on vrteči krog v nedogled, potem naredim hard reboot (ga cuknem ven iz elektrike in nazaj) in potem dela ... Še kdo ima takšne probleme?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bastadu ()
cekr ::
Ima tudi neko napako, ki uničuje fileSistem na disku. Že pri dveh se je zgodilo, da je spremenil NTFS v RAW.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
jRk0 ::
po cist zadnjem upgrejdu sem samo reset stisno enkrat, pa so kar vse tezave skorajda zginile, tako da zaenkrat normalno deluje in predvaja, itak prek wifija streamam vse 720p in sem navajen par sekund pocakat na zacetku
You fuck up once, you loose two teeth.
Ja. Meni je 1.03 popravil težave z občasno neodzivnostjo in povezovanjem z omrežjem (ki ni deloval), tudi položaj podnapisov si zapomni, 1.04 pa je dodal spletne servise, kot je accuweather, facebook, pandora in ostali medijski portali.
Splača se ti že zato, ker z vsakim upgradom izboljšujejo tudi manjše hrošče, obešanja in podobno..
Splača se ti že zato, ker z vsakim upgradom izboljšujejo tudi manjše hrošče, obešanja in podobno..
Akssi ::
ok, hvala ti. sprašujem ker vidim da bi nekateri downgrejdali te ta zadnje, zaradi raznih problemov
Pri 1.04 sem opazil manjšo napakico (neopazno in nemoteče). Vsi spletni servisi, ki so bili pred tem na voljo (flickr in še nekaj za video) so sedaj v ločenem segmentu. Vse lepo in prav, ampak potem za vsako drugo sekcijo (video, music, pictures) ostaneta samo še dva vira;
file shares in pa media servers.
Ker je UI tak kot je; nad in pod ikono je prejšna in nasledna opcija (gor, dol), sedaj ostaneta samo dve, tako da spodaj ikone ni, ko pa pritiskaš gor in dol pride do manjše črne črte, kjer naj bi se odvijala animacija. Očitno še niso popravili UI..
Je kdo kje slišal, če pride UI Live Hub-a na Live, izgleda res simpatično, všeč mi je tudi vreme na home screenu..
file shares in pa media servers.
Ker je UI tak kot je; nad in pod ikono je prejšna in nasledna opcija (gor, dol), sedaj ostaneta samo dve, tako da spodaj ikone ni, ko pa pritiskaš gor in dol pride do manjše črne črte, kjer naj bi se odvijala animacija. Očitno še niso popravili UI..
Je kdo kje slišal, če pride UI Live Hub-a na Live, izgleda res simpatično, všeč mi je tudi vreme na home screenu..
maxxi ::
Hej.
Imam precej veliko težavo po zadnji posodobitvi 1.04.10 ...
Prvo mi je naložil nadgradnjo 1.03.... potem je javil še za 1.04.... in vse lepo in prav končal.
Pogledam en filem, zvečer mali gleda risanke in dela BP. Zvečer zadevo ugasnem in izklopim iz omrežja, kot to počnemo vedno. Drugi dan priklopim na omrežje in se zadeva postavi, vendar se na LCD-ju izpiše, da "ni signala" ...
Enako se dogaja ne glede ali ne HDMI ali na analognem.
Zvleku sem dol zadnji dve posodobitvi in preko USB-ja probal naložit. Ne dela nič!?!?! Lučka na WD-ju se prižge tudi od USB-ja tako, da naprava dejasnko deluje pravilno samo nima video izhoda!
Se komu sanja kako naj rešim zadevo? Probal sem resetirat tudi preko reset tipke.
Hvala!
Imam precej veliko težavo po zadnji posodobitvi 1.04.10 ...
Prvo mi je naložil nadgradnjo 1.03.... potem je javil še za 1.04.... in vse lepo in prav končal.
Pogledam en filem, zvečer mali gleda risanke in dela BP. Zvečer zadevo ugasnem in izklopim iz omrežja, kot to počnemo vedno. Drugi dan priklopim na omrežje in se zadeva postavi, vendar se na LCD-ju izpiše, da "ni signala" ...
Enako se dogaja ne glede ali ne HDMI ali na analognem.
Zvleku sem dol zadnji dve posodobitvi in preko USB-ja probal naložit. Ne dela nič!?!?! Lučka na WD-ju se prižge tudi od USB-ja tako, da naprava dejasnko deluje pravilno samo nima video izhoda!
Se komu sanja kako naj rešim zadevo? Probal sem resetirat tudi preko reset tipke.
Hvala!
Ah meni je tudi začelo spet štekati. Najde samo en računalnik (mojo mašino), ostale pa ne, tako kot včasih. Restart, factory settings, nič ne pomaga.
bastadu ::
Ja jaz opažam ogromno problemov po zadnjem updejtu ... filma se včasih sploh ne da pavzirat ali ugasnit, kar vrže te v meni, ampak film v ozadju še vedno teče (sodeč po zvoku). Novega se ne da štartat, ker predvaja še vedno prejšnji film, film predvaja, sredi filma pa je on vrteči krog ... Tudi Off/On ne pomaga, film še kar teče ... treba je prav izklopiti zadevo iz elektrike da se postavi nazaj ... Kje bi se dalo dobiti kakšen starejši firmware in postopek namestitve??
Iščeš 1.03.49? Jaz sem ga nekje našel (ti lahko pošlem link preko PM), postopek še iščem.. z 1.04 so zopet prišle težave..
SeBa1987 ::
LP
imam naložen zadnji firmware(Release 1.04.10) in se mi zdi da so podnapisi pomaknjeni malo preveč v levo... a je pri komu drugemu tudi tak? obstaja kakšna rešitev za to?
imam naložen zadnji firmware(Release 1.04.10) in se mi zdi da so podnapisi pomaknjeni malo preveč v levo... a je pri komu drugemu tudi tak? obstaja kakšna rešitev za to?
bandidosss ::
Zdravo,
Mene pa zanima, kam lahko priklopim ta player, da bom dobil prostorski zvok? Potrebujem DVD player s 5.1 zvočniki (in morda DTS podporo) ali samo 5.1 zvočnike pa bo dovolj? In s katerimi kabli potem kaj povezati, kako se prenaša DTS zvok?
Lp
Mene pa zanima, kam lahko priklopim ta player, da bom dobil prostorski zvok? Potrebujem DVD player s 5.1 zvočniki (in morda DTS podporo) ali samo 5.1 zvočnike pa bo dovolj? In s katerimi kabli potem kaj povezati, kako se prenaša DTS zvok?
Lp
Vse gre preko HDMI ali pa optičnega kabla. Zvočniki ali ojačevalec potrebuje DTS dekodiranje. Če kupuješ audio-video ojačevalnik gre vse preko HDMI kabla v ojačevalnik, in iz njega ven na televizjo. Če imaš računalniške zvočnike (primer Logitech Z-5500) pa gre HDMI v televizijo, preko optičnega kabla pa v zvočnike. DVD predvajalnik tu nima veze, če misliš samo DVD predvajalnik. Ima pa AV ojačevalnik veliko prednosti, kot naprimer da nanj povežeš več naprav, iz njega pa samo en HDMI kabel v televizijo. Ko na ojačevalniku izbereš kanal, pošlje ustrezen video signal televiziji in predvaja zvok tega kanala.
Kakšen sistem imaš sedaj?
Kakšen sistem imaš sedaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: axee ()
Hvala za pojasnila. Nimam še nič... Kupujem nekaj, kar bo 5.1 in rad bi se ognil DVD playerju ker ga ne rabim, pa tudi ojačevalcu:) Torej, če izberem aktivne zvočnike, je pogoj da imajo optični priklop in bo delalo kot mora ali ni čisto tako? HDMI pa direkt na TV, kot si rekel... Cenovno ne bi rad pretiraval.
ampak ce ni live, nima LAN porta, tako da odvisno kaj pricakujes in ce imas dovolj usb diskovja
Poldi112 ::
Ja, če te ne moti da nima podpore za aac (ki je navadno v mp4), sub podnapise in da nima lan-a, potem je cena dobra. Pod 40 eur jih še nisem videl, navadno so med 40 in 50.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
ampak ce ni live, nima LAN porta, tako da odvisno kaj pricakujes in ce imas dovolj usb diskovja
Ne podpira tudi DTS dekodiranja, kar je velik minus. Poglej si filme, ki jih sedaj gledaš, koliko od njih ima DTS zvok (sedaj jih ima večina), zvok ti ne bo delal če neboš converteru na računalniku (dolgo opravilo) vsak film posebaj.
bandidosss je izjavil:
Hvala za pojasnila. Nimam še nič... Kupujem nekaj, kar bo 5.1 in rad bi se ognil DVD playerju ker ga ne rabim, pa tudi ojačevalcu:) Torej, če izberem aktivne zvočnike, je pogoj da imajo optični priklop in bo delalo kot mora ali ni čisto tako? HDMI pa direkt na TV, kot si rekel... Cenovno ne bi rad pretiraval.
Točno tako je. Ko kupuješ zvočnike nujno poglej, da imajo optični vhod in podpirajo dekodiranje DTS zvočnega zapisa. Primer je Logitech Z-5500 ali podobni.
Zgodovina sprememb…
Ker imam dovolj problemov z network shari (kar naenkrat ne delujejo in je potreben restart za najmanj 10min) sem se odločil, da grem v smeri DLNA media serverja. Tudi na support forumih vedno znova ponavljajo, da je naprava prvotno narejena za streamanje iz media serverjev (DLNA), brskanje po sharih je samo dodatna opcija.
Edini ki mi je zaenkrat všeč je TVersity, ker mi omogoča direktno brskanje po direktorijih, in ne po nekih ustvarjenih knjižnicah. Vse deluje ok, razen podnapisov. Eksterni podnapisi (srt, enako ime kot film) ne delujejo preko streaminga, kot sem prebral naj sam DLNA tega nebi podpiral. Ima kdo rešitev?
Edini ki mi je zaenkrat všeč je TVersity, ker mi omogoča direktno brskanje po direktorijih, in ne po nekih ustvarjenih knjižnicah. Vse deluje ok, razen podnapisov. Eksterni podnapisi (srt, enako ime kot film) ne delujejo preko streaminga, kot sem prebral naj sam DLNA tega nebi podpiral. Ima kdo rešitev?
bb007 ::
Bi mi kdo lahko prosim pomagal...:)
Imam:
- računalnik (Zotac MAG, atom 330, 2GB, 1 Giga mrežna, 160 Gb + 1,5TB zunanjega diska preko eSATA)
- router (TP-Link TL-WR1043ND)
- WD TV Live
Stvar je sledeča: filme kot npr. (medtem ko pri večini drugih filmov ni problemov s predvajanjem):
- 2012, 1080p, 15,3 GB
- G.I.Joe, 1080p, 14,6 GB
- Step UP 2 (2008), 720p, 4,4 GB (Samo 5700!!! kbps)
Mi ne predvaja tekoče preko mreže (vsakih par minutk se upočasnijo vsaj začasno ali pa celo za par minut), medtem ko mi jih iz direkt priklopljenega diska predvaja povsem tekoče...
Na računalniku sem vse programe zaprl (qtorrent...), ga restartal in vsakem primeru se to pojavlja. Vedno imam vklopljen Avasta, TuneUp, pregledal sem ga že z cccleaner-jem, Advenced PC Tweaker, Avstom, TuneUp-om za kakršnimi koli "skritimi" programi in problema ni uspelo odpravit. Procesor ima praktično vedno ~90% in več prosto, mreža zasedena le kakšen 2,5 do max. 5% (TaskManager). Kaj je tu krivo?...kakršen koli predlog, kr formatiran se mi rač. res ne da...:(:)
LP in hvala!
Imam:
- računalnik (Zotac MAG, atom 330, 2GB, 1 Giga mrežna, 160 Gb + 1,5TB zunanjega diska preko eSATA)
- WD TV Live
Stvar je sledeča: filme kot npr. (medtem ko pri večini drugih filmov ni problemov s predvajanjem):
- 2012, 1080p, 15,3 GB
Mi ne predvaja tekoče preko mreže (vsakih par minutk se upočasnijo vsaj začasno ali pa celo za par minut), medtem ko mi jih iz direkt priklopljenega diska predvaja povsem tekoče...
Na računalniku sem vse programe zaprl (qtorrent...), ga restartal in vsakem primeru se to pojavlja. Vedno imam vklopljen Avasta, TuneUp, pregledal sem ga že z cccleaner-jem, Advenced PC Tweaker, Avstom, TuneUp-om za kakršnimi koli "skritimi" programi in problema ni uspelo odpravit. Procesor ima praktično vedno ~90% in več prosto, mreža zasedena le kakšen 2,5 do max. 5% (TaskManager). Kaj je tu krivo?...kakršen koli predlog, kr formatiran se mi rač. res ne da...:(:)
LP in hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bb007 ()
Glede downgradanja, ključek sformatiraš v FAT32, nanj direktno odzipaš datoteke in wdtvlive.ver odpreš v notepadu. Tam spremeniš verzijo v višjo, kot je sedaj (da prepozna kot nov firmwire) in shraniš. WD TV bo nato prepoznal nov firmwire.
Meni ni pomagalo. WD ima resne probleme z povezljivostjo v mrežo. DLNA deluje brez težav, a to žal ni opcija, ker ne podpira podnapisov..
Meni ni pomagalo. WD ima resne probleme z povezljivostjo v mrežo. DLNA deluje brez težav, a to žal ni opcija, ker ne podpira podnapisov..
bb007, mogoče preveriš da imaš 100Mb povezavo in ne samo 10.
Imam:
- WD TV Live
- 2012, 1080p, 15,3 GB
LP in hvala!
Problem nikakor ni v računalniku, zato ne išči razloga v njemu. Sharanje ne obremenjuje procesorja, če praviš da je mreža zasedena nič več kot 5% pa tudi ni problem. Problem je v firmwire-u na wdtvju, ki nima dobro izpiljen networking. Kot vidiš ali ne dela, ali šteka ali podobno. WD TV ima 100mbit LAN in ni napake v strojni opremi, ampak v programski. Nažalost nam pomaga samo to, da čakamo na en odličen update.
Če se ti da poskusi z streamanjem. Le to naj bi manj obremenjevalo mrežo, morda ti bo delalo. Jaz imam dobre izkušnje le z tversity, ker mi omogoča, da brskam po mapah (v nastavitvah nastaviš media library menus; file system), ne pa po nekih knjižnicah. Kot sem zgoraj napisal je problem le v tem, da ne podpira eksternih podnapisov, vgrajene pa.
Kot je Poldi112 zgoraj napisal, morda imaš res lahko samo 10mbit povezavo. Meni ga je isto sralo, ko je bil med računalnikom in wd tv-jem ruter. Če imaš kakšen switch poskusi z njem, meni je pomagalo.
Zgodovina sprememb…
halls ::
Pozdravljeni!
Želim "ozvočit" mojega WD TV Live.
Bi tile zvočniki bli OK? http://www.mimovrste.com/artikel/114034...
Mislim,da je blo nekaj postov nazaj govora o njih.
Hvala za nasvete!
Želim "ozvočit" mojega WD TV Live.
Bi tile zvočniki bli OK? http://www.mimovrste.com/artikel/114034...
Mislim,da je blo nekaj postov nazaj govora o njih.
Hvala za nasvete!
Mitja358 ::
Samo mene še nekaj zanima. A je res tako velika razlika v kvaliteti zvoka glede na povezavo z optičnim kablov proti navadnemu?
Imam:
- WD TV Live
- 2012, 1080p, 15,3 GB
LP in hvala!
Problem nikakor ni v računalniku, zato ne išči razloga v njemu. Sharanje ne obremenjuje procesorja, če praviš da je mreža zasedena nič več kot 5% pa tudi ni problem. Problem je v firmwire-u na wdtvju, ki nima dobro izpiljen networking. Kot vidiš ali ne dela, ali šteka ali podobno. WD TV ima 100mbit LAN in ni napake v strojni opremi, ampak v programski. Nažalost nam pomaga samo to, da čakamo na en odličen update.
Če se ti da poskusi z streamanjem. Le to naj bi manj obremenjevalo mrežo, morda ti bo delalo. Jaz imam dobre izkušnje le z tversity, ker mi omogoča, da brskam po mapah (v nastavitvah nastaviš media library menus; file system), ne pa po nekih knjižnicah. Kot sem zgoraj napisal je problem le v tem, da ne podpira eksternih podnapisov, vgrajene pa.
Kot je Poldi112 zgoraj napisal, morda imaš res lahko samo 10mbit povezavo. Meni ga je isto sralo, ko je bil med računalnikom in wd tv-jem ruter. Če imaš kakšen switch poskusi z njem, meni je pomagalo.
Povezava je 100mbit, switch-a pa nimam da bi probal preko njega (vsaj dokler si ga za poskus ne izposodim od koga)...torej ni nič več v moji moči da bi odpravil ta problem?...super ne...:)
Je res da imam kable med rač.-router ter router-WD dolge kar 2x20m, vendar sem te tud že zamenjal s krajšimi in ni nič pomagalo..
Streamanje, kako to misliš?...da povežem WD TV live in rač. preko USB kabla?...nemogoče oz. mi tedaj nebi nič koristil kr sta vsak na svoji strani bajte...
Torej mi ne ostane druga kot da kupim en prenosni disk za te primere...ali?...vsaj da nem vedno odvisen od njihovih update-ov...
SpEkTr ::
Pozdrav fantje,
No jaz sem si končno kupil en disk, ki sem ga priključil na wd tv. Imam zadnji bradov FW, in sem se spravil igrat z rtorrentom. Imam pa vprašanja, če kdo ve:
1) Ali dll-jam lahko z ugasnjemim wd tv? Onemogočil sem funkcijo v nastavitvah wdtv 'disable lan on power off' al neki takega, tako da lan dela tudi ko je wd ugasnjen. Tudi disk vidim da žmrka. Ampak, dll nikamor ne gre. Se mi zdi da gre tako počasi. Ko dodam kak torrent najprej začne dll-jat potem pa kar ugasne.
Kako imate vi to nastavljeno?
No jaz sem si končno kupil en disk, ki sem ga priključil na wd tv. Imam zadnji bradov FW, in sem se spravil igrat z rtorrentom. Imam pa vprašanja, če kdo ve:
1) Ali dll-jam lahko z ugasnjemim wd tv? Onemogočil sem funkcijo v nastavitvah wdtv 'disable lan on power off' al neki takega, tako da lan dela tudi ko je wd ugasnjen. Tudi disk vidim da žmrka. Ampak, dll nikamor ne gre. Se mi zdi da gre tako počasi. Ko dodam kak torrent najprej začne dll-jat potem pa kar ugasne.
Kako imate vi to nastavljeno?
lp Dejan
@bb007: streamanje je še druga vrsta prenosa multimedijskih vsebin preko lokalnega omrežja. Namesto, da izbereš network shares izbereš media servers. Uporaba je res enostavna, ampak meni zunanjih podnapisov še ni uspelo spreviti čez, samo tiste, ki so že v filmu.
Ampak nič od tega ti ne pomaga, če imaš samo 10mbit povezavo. Lahko da ti ruter povzroča probleme, moj ga je tudi (podobno, po 10 minutah začne štekat), in je switch vmes pomagal. Poskusi si ga izposoditi da preveriš.
Ampak nič od tega ti ne pomaga, če imaš samo 10mbit povezavo. Lahko da ti ruter povzroča probleme, moj ga je tudi (podobno, po 10 minutah začne štekat), in je switch vmes pomagal. Poskusi si ga izposoditi da preveriš.
@bb007: streamanje je še druga vrsta prenosa multimedijskih vsebin preko lokalnega omrežja. Namesto, da izbereš network shares izbereš media servers. Uporaba je res enostavna, ampak meni zunanjih podnapisov še ni uspelo spreviti čez, samo tiste, ki so že v filmu.
HVALA axee!
Streamanje nisem uspel poskusit ker mi sicer ustvari povezavo do mape kjer imam filme vendar mi noče predvajat oz. ga niti ne zazna (je pa res da imam sharan celi disk d:\)...ali je zato krivo to da imam kot disk ali moja napaka...sicer pa če ne predvaja podnapisom mi stvar tudi ne koristi veliko...
Našel sem swith (kateri si tega imena praktično ne zasluži več - star kot pohorje) vendar stvar dela občutno bolje!...2012 predvaja brez problemov, medtem G.I.Joe pa bolje, vendar po poglobljeni raziskavi sem ugotovil da WD nebi zmogel predvajat 16000 kbps, torej na tega ne računam...)...v glavnem stvar zdj laufa...
Je pa štos v tem...če dam swith med router in WD (torej rač. pustim na routerju) stvar ne laufa, če pa priklopim rač. in WD TV na switch pa stvar laufa, čeprav sam 100 mega liniji, torej je za vse skup kriv router...TL-WR1043N
Ker se bi seveda rad rešil teh dodatnih lučk, kablov in porabe elektrike (=switch) bi prosim če ima kdo vseeno kakšen predlog, kako rešit problem, v čem je štos, karkoli...kr omrežja so moja šibka točka...:(
Sem pa še opazil to, če dam v Control Panel v Network Map zaznavo omrežja mi vedno med rač. in switchom prepozna neko Unknown "napravo" čeprav je med njima le kabel, nič druga, kaj bi zdj lahko bilo to?:(
Imam enake probleme... Že pri DVD-ju 4gb! Torej me samo switch reši oz. lahko kako pospešim pretočnost ruterja oz. katerega naj kupim? Aja, imam pa isto TP-link ruter, samo da ni gigabitni :-)
Še nekaj me zanima, DTS zvok imajo samo HD filmi ali tudi že DVD-ji?
Še nekaj me zanima, DTS zvok imajo samo HD filmi ali tudi že DVD-ji?
Jaz sem to naredil tako, da je switch prilepljen na zadnjo stran omare z ježki, ga hitro pozabiš.
WD TV je praktično zmožen predvajati 16000kbps, problem je v slabem firmwireju oz optimizaciji networkinga. Primer: Avatar, bluray 45GB predvaja brez problema in hitro, ko je le ta priključen na USB vhod. Preko mreže je loterija, nasplošno ne dela (šteka) včasih pa deluje brez problema. WD bo resno moral porihtati tole napravico, ima OGROMEN potencial.
Zanimivo,da ima toliko ljudi težave z povezavo z routerjem. bandidosss, najprej poskusi z testnim switchom, da si ziher da je to problem. Glede na to, da ima WD TV Live samo 100mbit mrežno, lahko kupiš katerikoli 100mbit switch.
DTS zvok DVD kot vem ne podpira, samo DD 5.1.
WD TV je praktično zmožen predvajati 16000kbps, problem je v slabem firmwireju oz optimizaciji networkinga. Primer: Avatar, bluray 45GB predvaja brez problema in hitro, ko je le ta priključen na USB vhod. Preko mreže je loterija, nasplošno ne dela (šteka) včasih pa deluje brez problema. WD bo resno moral porihtati tole napravico, ima OGROMEN potencial.
Zanimivo,da ima toliko ljudi težave z povezavo z routerjem. bandidosss, najprej poskusi z testnim switchom, da si ziher da je to problem. Glede na to, da ima WD TV Live samo 100mbit mrežno, lahko kupiš katerikoli 100mbit switch.
DTS zvok DVD kot vem ne podpira, samo DD 5.1.
Če hočeš samo testirati je ceneje, če si najdeš en crossover kabel in priklopiš wdtv direkt na pc.
No, če je računalik star manj kot 4 leta, bi šlo tudi z navadnim kablom, če wd tv uporablja MDI MDIX
Hm, nimam to preko kompa ampak na SEAGATE NAS 110, mrežni disk - server, tako da niti nima USB priklopa takšnega kot bi ga rabil za direkt vezavo. Dela pa preko DLNA tekoče, ampak tam so potem seveda razne omejitve s podnapisi itd...
meni tudi nagaja network shares nonstop, dela normalno par dni, pol pa bum, ne najde ne racunalnika, steka in podobno, tako da, axee, si uspel postasvit media server?=) kaj mors nardit
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Xtreamer ali kaj drugega?Oddelek: Zvok in slika | 20106 (19265) | Han |
» | WD TV Live HUB (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 22743 (16181) | kamuee |
» | WD TV.. kdo ima? (strani: 1 2 3 4 … 29 30 31 32 )Oddelek: Zvok in slika | 153731 (36300) | king67 |
» | Nakup WD HD TV PlayerOddelek: Kaj kupiti | 5165 (3338) | Robert1 |
» | WDTV Live ali Xtreamer?? to je zdaj vprašanjeOddelek: Zvok in slika | 7844 (3828) | umexteacher |