» »

Wd TV Live

Wd TV Live

««
14 / 24
»»

jRk0 ::

ok, zgleda samo library naredis pa media streaming vklopis?=)
You fuck up once, you loose two teeth.

bandidosss ::

Tudi če direkt vežem disk preko UTP na WD TV šteka in to grozno... Torej, kriv disk ali WD player? Disk je sicer gigabit, tako da bi moralo iti gladko (na netbooka mi DVD gladko predvaja), player pa itak ne zmore več kot 100MB/s... hm...

Zgodovina sprememb…

axee ::

jRk0 je izjavil:

ok, zgleda samo library naredis pa media streaming vklopis?=)

Ker sovražim kakršnekoli knjižnice, oz da mi program sam soltira fajle sem naložil TVersity, streaming server, s keterim lahko nastaviš samo brskanje po datotečnem sistemu. Tako je stvar praktično enaka, kot da bi brskal po network shari. Deluje pa vedno, ni mi ga uspelo še podreti..

bandidosss je izjavil:

Tudi če direkt vežem disk preko UTP na WD TV šteka in to grozno... Torej, kriv disk ali WD player? Disk je sicer gigabit, tako da bi moralo iti gladko (na netbooka mi DVD gladko predvaja), player pa itak ne zmore več kot 100MB/s... hm...

Poskusi predvajati direktno iz diska preko USB (ali pa kakšen ključek).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: axee ()

To seveda deluje BP, sem poskusil drug disk priklopit preko USB. Preko UTP pa ni niti direkt šlo... Kaj pravite, bo to lshko rešil kskšen spodoben firmware ali je streaming preko mreže obsojen na propad na tej napravici?

Zgodovina sprememb…

Poldi112 ::

Nope, kolega ima wdtv live in mu predvajanje iz ene win desktop mašine preko lan-a dela brezhibno.Žal ti pa kaj več ne vem povedati.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

To z WD TV-jem je loterija. Ni zanesljiv, streaming deluje večino časa (do sedaj sem enkrat restartal), network share pa je obupen.

sebarene ::

a lahko gledam t2 (tv optika) preko wd tv-ja
srfam lahk po you tubu in facebooku,dela super

Connect to Internet sites like YouTube, Flickr, Live365 or stream content from your home network.

to piše na njihovi strani
najlepša hvala za odgovor

jRk0 ::

moral bi playlist met in ga nalozit, kar ne gre, mogoce edino, ce bi ip od programa rocno vpisal, kar pa ne vem ce gre
You fuck up once, you loose two teeth.

hotlips ::

Mah ne vem če je nujno v wd tv-ju problem. Jaz ga imam preko brezžičnega omrežja povezanega mrežo in nimam nobenega problema do dostopanja v W7 in streaming in share deluja BP. Problem je prej v nastavitvah na kompu al pa sami omrežni opremi. Tako, če se men wireless sesuje mi valda ne dela WD TV streaming/share, sam to nima veze z samim predvajalnikom.

lp.hl

hotlips je izjavil:

Mah ne vem če je nujno v wd tv-ju problem. Jaz ga imam preko brezžičnega omrežja povezanega mrežo in nimam nobenega problema do dostopanja v W7 in streaming in share deluja BP. Problem je prej v nastavitvah na kompu al pa sami omrežni opremi. Tako, če se men wireless sesuje mi valda ne dela WD TV streaming/share, sam to nima veze z samim predvajalnikom.

lp.hl

Imaš pač srečo. Zase sem prepričan, da ni problem v omrežni opremi, še manj pa v nastavitvah na račualniku.

halls ::

Spet jaz!
WD TV Live sem povezal z avdio kablom na hišni kino. Zvok je,vendar se v zvočnikih sliši brnenje.8-O ?????
Zgleda,da bom mogo res izkašljat 300 evrov in kupit druge zvočnike.:|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: halls ()

SkyEye90 ::

Kako pa imaš povezano, preko optike? Če te prav razumem si povezal s stereo kablom, poskusi z optiko (če ti to omogoča hišni kino).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SkyEye90 ()

ne,navaden avdio kabel. kino nima priključka za optiko,....

Poskusi na ta isti avdio vhod na domačem kinu priklopit naprimer dvd predvajalnik, al cd predvajalnik, ti tudi brni? V primeru da ja, potem je za to kriv domači kino. Kaj točno piše na vhodu kamor si priklopil?

AUDIO IN / A.CAL MIC To piše na vhodu.
Zdej priklopil telefon,glasba igra brez kakršnega koli bnenja v zvočnikih.

Hvala za pomoč.

A.CAL MIC? Po pravici povedano ne vem kaj to je..da ni to nekakšen mikrofonski vhod? Ti moraš WD priklopit v nek avdio vhod ki ni mikrofonski, torej v nek standardni avdio vhod kjer je glasnost standardizirana in se je ne da spreminjati, ker WD da ven signal, glasnost pa spreminjaš potem na domačem kinu. Ko si priklopil telefon si imel verjetno na nizko raven glasnosti, pa je delalo zato ok. Poskusi še na kater drug avdio in, v kolikor ga imaš.

obstaja samo še eden priklop,na katerem piše PHONES. slušalke,če se ne motim.
Ko sem priklopil telefon sem sprobal vso glasnost,najbrz pa telefon ne oda močnega zvoka. Delalo bp.

Hvala!

gregyk ::

halls je izjavil:

AUDIO IN / A.CAL MIC To piše na vhodu.
Zdej priklopil telefon,glasba igra brez kakršnega koli bnenja v zvočnikih.

Hvala za pomoč.

Imaš Sony-ja? Na njih je spredaj 3.5mm vhod ki se uporablja tako za Audio in kot za kalibracijski mikrofon. In tudi če ga nimaš - če piše da je vhod Audio in, potem z vhodom ni nič narobe.

ja,Sony je

Uspela mi je neke vrste rešitev. WD je na tv priklopljen s HDMI kablom. Sedaj sem hišni kino priklopil na izhod za slušalke od TV. Stvar deluje!:)

To sicer deluje vendar to ni rešitev :) ker potem na tv-ju nastavljaš glasnost, signal je že spremenjen z raznimi izenačevalniki..to ne boš imel ravno dobrega zvoka. Imaš na WDTV-ju nastavljeno pod audio-out na STEREO?

Saj vem,da to ni neka super rešitev,ampak zvok je bolši,kot samo na tv.:)
Ja,na WDju sem sprobal vse nastavitve. Ko,oziroma če najdem bolšo rešitev,javim!

Vsem hvala za nasvete!

Mene pa zanima, od kdaj WDTV Live podpira DTS-HD zvok? Oziroma meni ga pošilja naprej preko optike v DTS obliki, prej se mi zdi da to ni delalo.

Meni že dela okar sem kupil, torej od.. začetka letošnjega poletja.

Aleš P ::

sem tik pred nakupom tega predvajalnika in me zanima samo par stvari...verjetno je bilo to že predebatirano, a se mi po pravici povedano, ne da brati vseh strani te debate...
uporabljati ga nameravam v navezi z zunanjim diskom, torej nič streamanja in nič druge zajebancije, kot samo predvajanje iz zunanjega diska(mp3, flac, dvd, divx, mkv, jpg, pa verjetno še kaj)...mislim, da govorim o čisto osnovnih zadevah, ki naj bi jih tak predvajalnik zmogel...
ali lahko pri taki uporabi vseeno pride do kakšnega zatikanja?
če prav vidim ima tako hdmi izhod, kot tudi optični digitalni izhod za audio - to bi priklopil na yamahin reciever(isti kabel in priklop kot ps3?)...ali se glede audio izhoda motim?
prosim samo za odgovor, saj bom drugače moral gledati druge, dražje predvajalnike, vendar pa glede na moje osnovne zahteve teh ne bi kupoval, če ne bi s tem nič pridobil...hvala

PARTyZAN ::

Potem sploh ne rabiš Live variante, ampak navaden WDTV. Zatikalo se ne bo nič.

Mitja358 ::

Razlika v ceni med WDTV in WDTV Live je minimalna oz. vsaj bila je ko sem še gledal. WDTV itak nevem če še lahko dobiš novega.

ttommy ::

Mene pa zanima,če WDTV predvaja Blueray diske?Se pravi mapo od Blueray diska s trdega diska?Moj Patriot office box to predvaja,čeprav nikjer ni bilo zapisano...
Gamer

Pesimist ::

Eno brzo vprasanje. Wireless. A uporablja kdo to? Zanima me predvsem ce je sposobno igrati vsej Divx/Xvid preko Wireless? Je kdo probal. Ne pricakujem lih 1080p vendar wireless bi bilo cool, ker drugace moram steno prebijat, da mrezni kabel do tja spravim.

Med wireless in WD TV bi pa drugace bila samo ena tanka stena, ter razdalja 2-3m skozi njo, tako da predvidevam da bi wireless delav z maximalnim powerov anyway.

Iimam namrec laptop ki je 2 sobi dalje enih 20 metrov in lahko gledam SiolTV preko wireless brez blema, dvix/xvid so pa obicajno nekje do 1000kbps kar je majn kot siol TV.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Se ena stvar glede network sherov? Pa jaz to prav vidim v raznih youtube reviwih da ko ludi grejo v network shrae so samo idjotsko izgledajoce velike mape. Niti imena filmov ni? Kak zavraga nej clovek pol najde kaj?

Pa kaj se mroas vedno loginat v network share in pisat username pa password? Negre kr nekak autologin al kaj.

Obstaja autologin, mape ima tiste, ki jih sharaš, potem pa brskaš po mapah prav tako, kot da bi brskal po računalniku.

WD TV predvaja BR diske brez težav z diska. Prav tako ni težav z zatikanjem pri nobenem predvajanju, dokler je iz diska.

WD TV Live se vseeno splača kupiti, ker za razliko od WD TV zna downmixati DTS signal, tako da filmi z DTS delajo tudi preko stereo. Seveda to ni potrebno, če ima ojačevalnik DTS dekodiranje.

LP

Sej vidim zdaj da obstajajo neki hacjeni firmwere ki te grde mape spremeni v Prave filmske menuje.

To zadevo bi namrec nabavo za starse, sam uporabljam media portal ki vse avtomatsko dela in sem tako fejst razvajen z njim, da mi je prav nagravzno gledat te sklope menuje. A vseeno nimam denarja za HTPC ki so okoli 350€ najcenejsi, tako da bo treba nekaj do 100€ + 20€ za WIfi nababit. Bo moralo zadostovati kot bozicno darilo. :P
Prej sem sicer snemal DVDje ampak se mi zdi to za casom ze. :P

Zdaj sem lih zdownloadam ThumbGen program ki naredi covere in opise, kot so v mediaportalu. Problem je samo da nevem ce bo to tudi na network sheru delalo in kako sploh WD live dostopa do teh zadev. Bom mogo USB kljuc not ftaknit ali kaj.

Vse pa hocem da je cimbolj ensotavno. Jaz zdownloadam film v sherano mapo. Mati stisne play in nocem vec slisati dodatne besede in dobenega truda iz moje ali njene strani.

Zgodovina sprememb…

virusZz je izjavil:

Najverjetneje nas večina uporablja zadnjo različico sw-ja in čakamo na nadaljne izbolšave :)
Če pa si vešč v linux OS pa si lahko ogledaš tudi stran http://b-rad.cc/.

Sicer pa sam uporabljam še program ThumbGen, ki najde slikovni material za filme in imaš v library lepši pregled. Za urejanje mkv datotek pa uporabljam še program mkvmerge s katerim dodajam podnapise ali pa ostranjujem glasove v tujih jezikih.

Če je pa še kaj koristnega, pa bo pokomentiral še kdo drug ;)

Kaj bi nej ta izjava pomenila? Predpostavljam da Virus uporablja originalni firmware in z ThumbGenom polepsa library? Torej mi sploh ni potrebe po hacjenem firmweru?

axee je izjavil:

hotlips je izjavil:

lp.hl

Imaš pač srečo. Zase sem prepričan, da ni problem v omrežni opremi, še manj pa v nastavitvah na račualniku.

Bomo vidli. Jutri grem gledat v bigbang, ce ga dobim za 100€ kakor imajo spletno ceno in ga kr vzamem. Drugace pa narocim iz mimovrste z USB donglom, sej vem da ma BigBeng kakor tudi Controm neke fore in dela razlike med spletno prodajo in trgovinsko prodajo. Ce je res razlika 20€ kot pise tam ga nej kar majo pa narocim pri mimovrste, sej zato razliko se dobim USB dongle.

Verjetno je primarno res narejen za Mediaserver kot sam pravis, vendar je tukaj spet problem z kompatiblinostjo. Windows 7 in Vista ne nudita moznosti izbire default codecsa, tako da TVersity na teh dveh OSih nemore predvajati podnapisov z pomocjo ffdshowa kakor jih na WindowsXP brez problema. Obstaja sicer drugi Mediaserver ki taksne stvari omogocajo, vendar so drazji dosti drazji.
Wild Media Server jih pa tudi na Window 7 omogoca, vendar bos res placal vsako licenco, ki celo dela razliko ali imas zadevo preko wireless ali wired mreze. Se za web vmesnik in vsak PC ki hoce dostopat potrebuje svojo licenco.

Glede network shera so pa vcasih res cisto banalne fore krive. Vsekako bom oba usposobo. Edino MediaServer trenutno, kaj nej vzamem ki podpria podnapise na windows 7 je vprasanje. Z raznimi kodek hacki in fosiranjem le teh v windows 7 mi je sicer usplo FFDShow enejblat kot primarni kodek. Vendar nazalost TVersity vseeno ne uboga in bere windows 7 kodeke neglede na hacke. Zato mogoce probaj ce podpira Windows Media player.

Zgodovina sprememb…

Pesimist je izjavil:

axee je izjavil:

hotlips je izjavil:

lp.hl

Bomo vidli. Jutri grem gledat v bigbang, ce ga dobim za 100€ kakor imajo spletno ceno in ga kr vzamem. Drugace pa narocim iz mimovrste z USB donglom, sej vem da ma BigBeng kakor tudi Controm neke fore in dela razlike med spletno prodajo in trgovinsko prodajo. Ce je res razlika 20€ kot pise tam ga nej kar majo pa narocim pri mimovrste, sej zato razliko se dobim USB dongle.

Verjetno je primarno res narejen za Mediaserver kot sam pravis, vendar je tukaj spet problem z kompatiblinostjo. Windows 7 in Vista ne nudita moznosti izbire default codecsa, tako da TVersity na teh dveh OSih nemore predvajati podnapisov z pomocjo ffdshowa kakor jih na WindowsXP brez problema. Obstaja sicer drugi Mediaserver ki taksne stvari omogocajo, vendar so drazji dosti drazji.
Wild Media Server jih pa tudi na Window 7 omogoca, vendar bos res placal vsako licenco, ki celo dela razliko ali imas zadevo preko wireless ali wired mreze. Se za web vmesnik in vsak PC ki hoce dostopat potrebuje svojo licenco.

Če je transcoding vgasnjen oz naprava zna sam filet brati sama se media server sploh ne dotika vsebin. Problem je samo, da "streaming" velja za medijske datoteke, kar zunanji podnapisi niso. Če so embedani v film (mkvmerge opravi v 3 minutah) deluje brez problema. Tvoja metoda bi bla z vmešavanjem serverja v video posnetek (transcoding), bi se dalo, da Tversity doda podnapise brez kakršnekoli izgube kvalitete?

Mi pa še ni uspelo, da WD TV nebi predvajal z media serverja..

Ce mene vprasa ni opazne izgube, samo to je subjektivno mnenje tako da reje sam oceni. Gre pa se za transcoding seveda. mkvmerge je vse lepo in prav, vendar to od mene zahteva sodelovanje, katerega nisem pripravlen nuditi. :D
Tversity pa dela Live on demand transcoding.

Ker hocem da je zadeva avtomatizirana. Film se potegne, podnapisi so ze zraven obicajno. Mati vklopi WD in zadeva dela. Nje sicer izguba kakersnekoli kvalitete ni problematicna anyway, samo kot sem ze omenil to sploh ne deluje v TVersity by default in niti v Windows Vista/7 okolju oz vsej nazadnje ni.

Edini workaround ki ga poznam je Virtualbox in WindowsXP server. Hehehe. Meni sicer ni to tak problematicno, ker imam 8GB rama in kvada, igram pa tudi nic vec ze leto dni.

Naceloma je to tudi dobro za live compresiranje ce Wifi povezave ne potegne dovol dobro.
Samo dokler nezna vstavit podnapise niti z transcodiranjem je tak zadeva neuporabna.

Drugi free media server je tudi ORB 2.0 kateri preverjeno deluje z transcodiranjem, ffdshow, podnapisi in widnows 7, ce vzames eno starejso verzijo. Kvaliteta slike je meni vedno bila solidna, ampak spet oceni sam.
Ce ga WD sploh vidi.

Zgodovina sprememb…

Povrhu tega dam Teversitiju komando always transcode in me sploh ne uboga.

PS3 Media Server probaj. Podpira podnapise in ima loosles transcoding kvaliteto kot opcijo.

wdtvlive.conf moras edino editirati, ker nic razen flv ne transcoda by default.
Jaz na sreco planiram vecinoma .avi kar ni niti cpu intensivno.

Priso bo dan ko bo tudi WD live outdated, glede podprtih formatov. Media Server v ta namen extenda zivljenje takim napravicam.

Zgodovina sprememb…

istarenki ::

Pesimist je izjavil:

Eno brzo vprasanje. Wireless. A uporablja kdo to? Zanima me predvsem ce je sposobno igrati vsej Divx/Xvid preko Wireless? Je kdo probal. Ne pricakujem lih 1080p vendar wireless bi bilo cool, ker drugace moram steno prebijat, da mrezni kabel do tja spravim.

Med wireless in WD TV bi pa drugace bila samo ena tanka stena, ter razdalja 2-3m skozi njo, tako da predvidevam da bi wireless delav z maximalnim powerov anyway.

Iimam namrec laptop ki je 2 sobi dalje enih 20 metrov in lahko gledam SiolTV preko wireless brez blema, dvix/xvid so pa obicajno nekje do 1000kbps kar je majn kot siol TV.

Pozz iz Hrvatske. Uspio sam spojiti Samsung UE32C5000 preko wifi na WD TV LIVE. Radi bez problema, titlovi idu i čita sve formate. Jedino se treba poigrati sa miniDNLA na WD-u.

BigSexy ::

Pesimist je izjavil:

Uporabljam.. načeloma za razne divx/xvid zadeve ne bi smelo bit problema, ker vse skupaj ne rabi prav dosti bandwidtha. Sicer se pa da streamati tudi 1080p zadeve preko wifi, če maš pogoje in hardware za to.
To Infinity And Beyond !

Do cetrtka ga dobim z ovim belkin wifi 125 al kaj je. Bomo vidli. :)

Sem zgoraj pisal da mi je štekal preko mreže z DVD filmom, sedaj pa dela vse ok. Kot kaže je bila težava v DVD-ju, saj HD filme poganja zaenkrat brez "postankov". Skratka zelo dobra stvarca :-)

Me pa nekaj še zanima če kdo ve.... Če nastavim 1080p 60hz ali 50hz (HDMI) ter dam kabel skozi AV receiver se na ekranu pojavijo majhne utripajoče bele "zvezdice". Če vežem direkt na LCD je pri teh nastavitvah slika OK. Če prestavim na 1080i 60hz, potem je OK, prav tako je ok na 1080p 24hz ali pa 1080p 60HZ z 8bitno barvno globino (vse zgoraj napisano je 12bitno)

Glede teh 8bit in 12bit mi je jasno... Prav tako je 1080i vs. 1080p - 1080p dosti bolje kajne? In kar me še najbolj zanima in nisem našel uporabnega oz. razumljivega odgovora: kaj je boljše, če imam nastavljeno na 60hz ali 24hz?

A lahko proba kdo installiratio http://www.orb.com/ kot media server. Ce ga WD live vidi in prepozna.
Internet pa nej ma vsaj 3Mbite. Sicer je to nastavljivo, samo vseeno.

Rad bi namrec probal, ker orb podpira sheranje videjo vsebine preko Interneta in teoreticno bi vsak ki sprejeme mojo playlisto, naj bil mozen gledati filme kar preko WD live.

Studiram namrec ce bi za celo familjo nabavo to zadevo in jih preko orba povezo, da bi se tecna izmenjava DVDjev nehala. Moj racunalnik pa je takaltak ze 24/7 on in idla.

Zgodovina sprememb…

To je streamanje preko interneta, ne preko mreže, kajne?

preko mreze je tudi sej ima UPNP server. Problem je ravno da nevem ce gre preko interneta tudi, z WD TV live in podobnimi napravami.

Pa dinamicno se prilagaja povezavi, wifi, slabi net...

Zgodovina sprememb…

tooshort ::

Živjo. Imam eno uprašanje za tale WD TV Live player in to sledeče. Stvar je taka da sem se povezal z računalnikom in tudi dal mape v skupno rabo ampak WD predvajalnik mi ne pokaže tistih map ki so v skupni rabi. Tudi nevem kako aktivirati na programu WD DISCOVERY- BROWSE NETWORK SHARES ker mislim da tukaj tiči problem. Ker imam 10m narazen računalnik in tv mi je ta varijanta edina ki bi mi pomagala za gledanje filmov iz računalnika na WD predvajalnik. A je mogoče tudi da moram nastaviti v Windows 7 še kaj dodatnega da bi tale stvarca delovala. Hvala za odgovor. LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tooshort ()

Nimam se zadeve, nevem kaj dela ta mimovrste, da iz zalog nemore v prej ko 4 dneh poslat?

anyway je probavo kdo kaj custom firmwere od B-rad?

Zanimala bi me odzivnost zadeve ko library custom ozadja in opise nalozis. Ampak ce je zadeva prevec ultra slow, te niti nebom delo tega.

mam zaj player ampak wireless pizda prokleta. ta usb dlink ko je pri mimovrste pod playerom je a2 firmware 1.30.
torej ne deluje.

kje za boga nej zaj dobim tocno supported model.

ok updejtal firmwere in zdaj tudi wireless deluje z tem unsupported donglom.

Na brzino mi network sherov niti se ni uspelo enejblat. PS3 server je pa deloval iz prve.

Zdaj se pa samo moram windows shere usposobit. Verjetno je nek problem z workgrupo, in zgleda kot da je Homegroup default ime za windows 7 grupo kot je MShome bil za WinXP.

Zgodovina sprememb…

hotlips ::

Za share moreš imet na PC-ju profil z geslom, pa potem dovoljenje za sharanje tega profila, če pa ti wd-tv še vedno ne "potegne" gesla od windows profila, pol pa poglej če maš "windovs live password helper" oz. nekaj (pobrski par strani nazaj je blo že ene parkrat napisan) podobno temu instaliranga. Če najdeš, vrž dol in bi ti mogla zadeva laufat.

lp.hl
««
14 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xtreamer ali kaj drugega?

Oddelek: Zvok in slika
4120106 (19265) Han
»

WD TV Live HUB (strani: 1 2 )

7822743 (16181) kamuee
»

WD TV.. kdo ima? (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

1551153731 (36300) king67
»

Nakup WD HD TV Player

Oddelek: Kaj kupiti
115165 (3338) Robert1
»

WDTV Live ali Xtreamer?? to je zdaj vprašanje

407844 (3828) umexteacher

Več podobnih tem