» »

Wd TV Live

Wd TV Live

««
12 / 24
»»

bronco40 ::

Meni zaenkrat dela v redu, samo zadnja dva filma mi ni predvajal podnapisov,čeprav so bili v datoteki.Nekje sem zasledil, da se da to rešit,a mi lahko kdo svetuje?

BigSexy ::

Zadnja verzija WDLXTV firmware-a (0.4.2.9) ima spodoben web GUI, ki omogoča konfiguracijo praktično vseh nastavitev. S tem je celotna zadeva postala precej bolj user friendly.
To Infinity And Beyond !

Perza ::

Meni tale WD (spet) javlja invalid username or password če grem na share...na začetku sem šel po nekem vodiču, kjer si nastavil mape za specific people->everybody in je potem delalo normalno, danes probam in ne dela. Sem pa takrat odstranil tudi windows live assistant ki je tudi mnogim povzročal težave. Par dni nazaj sem namestil Windows live essentials 2011, vendar samo MSN in Movie Maker, tako da tega assistanta ni med programi in nimam več idej kaj bi bilo lahko narobe. Sem šel šeenkrat delati share, vendar nima učinka. Halp?

To je znan problem, ki se pojavlja v primeru sharanja v win7. Jaz sem ga rešil s parimi kliki v registru:

Registry Hack Windows 7 for WDTV Live
1. Navigate to the following location in the registry editor.
MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Lsa\
2. On the right side, double-click on 'everyoneincludesanonymous' and change the 'Value data' from '0' to '1'
3. Double-click on 'NoLmHash' and change the 'Value data' from '1' to '0'
4. Navigate to the following location in the registry editor:
MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanManServer\Parameters
5. Double-click on 'restrictnullsessaccess' and change the 'Value data' from '1' to '0'

Po opravljenem postopku nisem imel več nobenih težav.
To Infinity And Beyond !

Perza ::

Super! Deluje :) Najlepša hvala.

rikta33 ::

BigSexy je izjavil:

Restriction je odpravljen v WDLXTV verziji firmware-a. Vse informacije lahko dobiš tukaj http://forum.wdlxtv.com/ in tukaj http://wiki.wdlxtv.com/S00custom-option.... Zadeva je bolj simple, kot zgleda na prvi pogled.

Na kratko:
1. na WDTV Live naložiš wdlxtv firmware
2. na PCju skonfiguriraš s00custom skripto (s poljubnim txt editorjem)
3. skripto naložiš na usb ključ
4. wdtv live napravo ugasneš (ne s pilotom - obvezno je potrebno napravo izključiti iz napajanja, da se naredi "hard boot", namreč le takrat se naložijo podatki iz skripte)
5. usb ključ daš v wdtv live napravo in prižgeš
6. Uživaj v youtube HD brez kakršnihkoli restrikcij.

edit: nevem, očitno sm glup in ne znam linkat preko tega forum sistema :/

kaj naj skonfiguriram? a ni tale skripta znitraj FW in kot taksna naj bi delala normalno, brez konfiguracij?
hvala!

axee ::

Innn.... zopet težave. Tokrat sem ga priključil z HDMI na AV ojačevalec in v nastavitvah nastavil na digital audio.

Katerikoli mkv z DTS zvočnim zapisom odprem začne na veliko štekati. Tega res ne razumem, saj mu ni treba niti downmixati, samo pošlje ven..

Tale napravica mi že pošteno nažira živce..

rikta33 je izjavil:

BigSexy je izjavil:

Restriction je odpravljen v WDLXTV verziji firmware-a. Vse informacije lahko dobiš tukaj http://forum.wdlxtv.com/ in tukaj http://wiki.wdlxtv.com/S00custom-option.... Zadeva je bolj simple, kot zgleda na prvi pogled.

Na kratko:
1. na WDTV Live naložiš wdlxtv firmware
2. na PCju skonfiguriraš s00custom skripto (s poljubnim txt editorjem)
3. skripto naložiš na usb ključ
4. wdtv live napravo ugasneš (ne s pilotom - obvezno je potrebno napravo izključiti iz napajanja, da se naredi "hard boot", namreč le takrat se naložijo podatki iz skripte)
5. usb ključ daš v wdtv live napravo in prižgeš
6. Uživaj v youtube HD brez kakršnihkoli restrikcij.

edit: nevem, očitno sm glup in ne znam linkat preko tega forum sistema :/

kaj naj skonfiguriram? a ni tale skripta znitraj FW in kot taksna naj bi delala normalno, brez konfiguracij?
hvala!

ok jasna mi je konfiguracija skripte...brišem# za enable...kaj potem samo skripto shranim na USB, in jo naložim ponovno na škatl'co?
Hvala!

Tako je. Obvezno pa napravo izklopi iz napajanja preden priklopiš USB ključ.
To Infinity And Beyond !

BigSexy je izjavil:

Tako je. Obvezno pa napravo izklopi iz napajanja preden priklopiš USB ključ.

lejga! dela v nulo stari!...a so še kakšni kolački? zdej ne vem ali lahko tole skripto konfiguriram kr naprej, in delam tako kot z YT HD?

Skripto lahko konfiguriraš po želji in po istem principu, ja. Z zadnjo verzijo je bil sicer implementiran tudi precej dober web vmesnik, ki je dosegljiv če vpišeš IP naslov od WD TV in omogoča še lažjo konfiguracijo.
To Infinity And Beyond !

PARTyZAN ::

Zdaj, ko so dodali web vmesnik bom verjetno tudi jaz flashal svojega. Se da preko web vmesnika vklopiti tudi YT HD?

Jap.
To Infinity And Beyond !

Flashal sem, web interface je delal do prvega reboota. Tudi tisto kar sem nastavil ne deluje (YouTube HD).

Edit: Očitno je pri Web interfacu po defaultu Apache izključen, zato je zadeva crknila ob prvem sejvu configa :P. Sem zdaj usposobil preko SSHja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PARTyZAN ()

Hehe, ja to je prvi release z web configom, tako da so ziher še kakšni poporodni krči. Važno, da ti je uspelo :)
To Infinity And Beyond !

UMSP je fina zadeva, upam da bo spisanih več skript za različne servise :P. Drugače pa se firmware lepo razvija, tu pa tam je kak interface glitch (YouTube meniji). Tudi tisti UMSP bi lahko stlačili kakšen nivo višje v menijih, da bi bil bolj opazen.

Pa kakšen ustream.tv plugin bi bil totalen luksuz :P

gabrca ::

Lp. Imam vprašanje in sicer zanima me samo če je možno gledanje na WD HD TV, Hd filme (mkv) zapečene v neru kot udf, ter te predvajati preko zunanjega DVD-Roma na usb. Če je kdo to poskusil in če to dela. Hvala

ankow ::

Živijo, meni pa stranski USB ne zazna več pogona. Z diskom je vse ok, ker mi USB na zadnji strani zazna in deluje.
Je imel kdo podobne težave?

Frenky ::

Eno vprašanje:
Jaz bi WD-Live večinoma uporabljal zgolj za gledanje filmov.
Zelo redko youtube, tako da me zanima samo eno vprašanje; če v laptop (win7), kateri dostopa do neta preko wifi, in potem WD povežem z računlnikom z mrežnim kablom; se da shareat dostop do neta? Morda celo dostopati do podatkov na disku laptopa?

Izib ::

Pred kratkim sem kupil WDTV LIVE v akciji ugodno in sem bil precej presenečen in zadovoljen do včeraj, ko sem si želel ponovno pogledat Transformers.Revenge.of.the.Fallen.2009.1080p,...

Na začetku zadeva o.k., po cca 20min pa se je film začel zatikat. Najprej sem zamenjal USB ort iz stranskega na zadnjega in vse je kazalo, da je to rešilo težavo a se je kar hmalu napaka zopet ponovila.

Ob tem sem opazil tudi sledeče, da mi lučka ki ponazarja status zna v času predvajanja filma utripat in takrat se tudi začnejo težave, ko enkrat lučka stalno gori, ni več težav.

Naložen imam original firmware 1.02.21

Hvala
LP
I.

Obupujem nad tem jajcem in resno premišljujem, da bi ga prodal. Meni je BISTVO, da lahko moj predvajalnik brez težav bere filme iz file serverja, kar WD-ju očitno ne uspeva. Če se že spomne najti omrežne share (skoraj čudež), se zatakne pri predvajanju filmov, tako od 700mb dvd-ripov do 50GB velikih m2ts (bluray) datotek sploh ne odpre.

Čisto sranje. Počasi mi postaja žal, da sem se sploh ubadal s tem, nek nettop pa bi vsaj vedel kaj narediti, če ga serje..

Škoda samo, ker ni samo moja dnevna in bodo nezadovoljni, da rečem da bomo prodali dvd snemalnik, dvb-c snemalnik pa še wdtv.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: axee ()

Jaz ga uporabljam vsak dan brez težav. Zdaj, ko sem z WDLXTV Live dobil nazaj še YouTube HD funkcijo je sploh kul :P.

krebs11 ::

Ali predvaja aac zvok (High efficiency AAC v2@L2), tega AAC LC že mora, ker ga meni tudi wd 1. gen, aac High efficiency AAC v2@L2 pa ga ne, tudi pc ga ne v bs playerju, samo vlc ga zna.

Da imaš eksterne podnapise normalno na dnu ekrana, je še vedno edina rešitev srt pretvorba v ssa
Imam najnovejši fw, ampak glede podnapisov nikjer ne najdem opcije za velikost črk, pozicijo podnapisov, morda font...

hotlips ::

Nov org. firmware je navoljo.

Release 1.03.49 (11/16/10)

* Added DVD navigation support.
* Added Mediafly application.
* Resolved MP4 poor frame-rate and audio out of sync issue.
* Resolved HDMI auto resolution selection issue.
* Resolved playback issues related to mkvmerge.
* Other bug fixes and product updates (see release notes).

Mi ravno updata preko neta.

lp.hl

GregaG ::

Prosil bi nekoga, če mi lahko pomaga pri IPTV za WD-ja. Kam se naloži? Kako predvajat?

Hvala,
lp Grega

jRk0 ::

ne da se.
btw, vcasih mi wd live recimo pod network noce odpreti, oziroma, kot da ne najde mojega racunalnika, vecinoma casa pa cisto normalno deluje, ne vem al je mreza kriva, al kaj. Pa se, cimru in njegovi se wd live noce prijavit na noben racunalnik, username in geslo sta ista, vsi mamo win7, meni vse dela od zacetka, njima pa nekaj casa je, pol pa vedno kao wrong password O_o
You fuck up once, you loose two teeth.

Balandeque ::

Ja, mene enako ves čas nekaj zahebava, tudi win7. Doslej sem uporabljal Tvercity media server, ki ga je nekdo zgoraj priporočal in res deluje. Razen, da ne predvaja ok podnapisov pri nekaterih formatih in da je treba vsakič, ko dodaš kaj novega v share, najprej osvežit TVercity in potem še WDTV.

Po upgrejdu na zadnji FW, pa so se vsaj pri meni stvari normalizirale.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

murmur ::

GregaG je izjavil:

Prosil bi nekoga, če mi lahko pomaga pri IPTV za WD-ja. Kam se naloži? Kako predvajat?

Hvala,
lp Grega

Obstaja forum na to temo tukaj, ce ti uspe tole usposobit, povej :)

jRk0 je izjavil:

ne da se.
btw, vcasih mi wd live recimo pod network noce odpreti, oziroma, kot da ne najde mojega racunalnika, vecinoma casa pa cisto normalno deluje, ne vem al je mreza kriva, al kaj. Pa se, cimru in njegovi se wd live noce prijavit na noben racunalnik, username in geslo sta ista, vsi mamo win7, meni vse dela od zacetka, njima pa nekaj casa je, pol pa vedno kao wrong password O_o

Poglej, če imaš nameščen Windows Live ID. Odstrani ga in poskusi znova.

cekr ::

Že en čas nazaj sem se mučil, kako bi v WDTVLive spravil RadioStream.
Že obstaja kakšna rešitev za internetni radio?

Tiste privzete zadeve (Pandora...) me ne zanimajo.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

WDLXTV Live firmware ima shoutcast streame integrirane.

PARTyZAN je izjavil:

WDLXTV Live firmware ima shoutcast streame integrirane.

Hvala!

Na katerem originalnem firmveru pa sloni? Je zadeva toliko zanesljiva, da se ne bo vse razsuvalo na vsake toliko časa?

shoutcast je vredu. Kakšna pa je možnost, da bi kar vpisal IP od neke postaje? Recimo naše.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

WDLXTV Live 0.4.3.1 temelji na 1.02.21 retail firmwaru. Jaz b-radov firmware zdaj uporabljam že nekaj časa pa še nisem imel nekih večjih težav. Zadnjič sem moral zadevo izklopit iz napajanja za par sekund, da je stvar spet postala odzivna (po mesecu ali dveh uporabe). Ni popoln, je pa še vedno boljše to kot "ne-imeti" podpore za YouTube HD, Revision 3 streamov in shoutcasta. Postaj oz urljev direktno do streama ne moreš vpisovat, lahko jih samo izbereš iz shoutcast liste (oz najdeš preko search funkcije).

Mitja358 ::

Pri meni zdaj z novim firmwareom normalno deluje (brez tistih pikic) 12-bitna barvna globina v HDMI načinu. :D

Po tem, ko je moj WD TV postal popolnoma neuporaben glede predvajanja preko mreže, sem se spomnil, da bi ga lahko resetiral z tisto tipko poleg levega usbja, do sedaj sem vedno samo dajal na restore factory settings. Takoj ko se je nanovo postavil je bil očitno bolj odziven, nato me je takoj opozoril na nov firmwire.

Sedaj vse dela odlično in brez težav, preizkusil sem 4 filme zaporedoma in stvar še vedno deluje hitreje kot kadarkoli..

Zanimivo..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: axee ()

SkyEye90 ::

Mene pa zanima, kako je z DTS-HD in DTS-MA zvokom?
Nekje sem slišal, da zna downmixat, oziroma pretvorit v navaden DTS..je kdo testiral, to drži?

bb007 ::

Jaz pa imam en problemček...po (res) hitrem iskanju nisem našel podobnega primera tako da v kolikor je rešitev že podana se oproščam...

Imam naslednje:
- 50PK350 (podpira 1080p 60/50/30/24 fps ),
- WD HD TV live (podpira 1080p 60/50/30/24 fps)
- film 2012.1080p
Zgodi se sledeče...TV in WD povezana preko HDMI kabla se mi auto sinhronizirata samo 720p. Nato sem nastavil povezavo 1080p/XX Hz (v nastavitvah WD-ja), ob 12-bit globini barv, nakar se pojavljajo kratke prekinitve pri predvajanju oz. že v menijih(!) (utripanje črne vodoravne črte vsake toliko časa v sliki na TV)...kadar sem to povezal z 8-bit sledečega v dotičnem filmu nisem opazil, sem pa zato opazil "nekoliko" slabšo kvaliteto slike...kako odpravit to?...ali je zato kriv kabel ali...?

...preveril sem večina filmov ki jih imam v 1080p vendar mi vse predvaja na TV v kakovosti 720p, zakaj?
...zvok imam preko optičnega kabla povezan na hišni kino in v zvoku ni prekinitev pri predvajanju filma kadar se pojavi tista črta na zaslonu...

Hvala za vse informacije in rešitve!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bb007 ()

Dualis ::

Lep pozdrav !

Prosil bi za informacijo kako narediti downgrade saj mi je po nadgraditvi na zadnji firmware Release 1.03.49 (11/16/10),zadeva postala popolnoma neodzivna in tudi brez izključitve iz napajanja ne pošlje preko HDMI signala na TV.
Prav tako me zanima ali komu dela ta nova funkcionalnost "Added DVD navigation support" meni zadeva namreč ne deluje ?

Hvala za odgovore !

Dualis je izjavil:

Lep pozdrav !

Prosil bi za informacijo kako narediti downgrade saj mi je po nadgraditvi na zadnji firmware Release 1.03.49 (11/16/10),zadeva postala popolnoma neodzivna in tudi brez izključitve iz napajanja ne pošlje preko HDMI signala na TV.
Prav tako me zanima ali komu dela ta nova funkcionalnost "Added DVD navigation support" meni zadeva namreč ne deluje ?

Hvala za odgovore !

Najprej poglej, če se ti je res nadgradilo.

kmetek ::

WD TV HUB je prišel....cca 210-220EUR bo cena....ima vgrajen 1TB disk.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Dualis ::

cekr je izjavil:

Dualis je izjavil:

Lep pozdrav !

Hvala za odgovore !

Najprej poglej, če se ti je res nadgradilo.

Je, nadgradilo se je na omenjeno verzijo !

hotlips ::

Danes (spet) nov firmware update (prek spleta vsaj):

Release 1.04.10 (11/22/10)

* Supports Facebook application.
* Supports Deezer application.
* Supports Flingo application.
* Supports AccuWeather application.

Tole z USB tipkovnico zna bit še uporabno.

lp.hl

virusZz ::

Ima kdo kaj več izkušenj z uporabo tipkovnice?
Tudi sam bi si rad to usposobil a ne bi rad kupil tipkovnice, ki ne bi bila kompatibilna. Je možnost žične in brezžične?

Hvala,
J
virusZz

Uau! Tale WD Live hub zgleda pa super super super.
To sem čakal ves čas.

Akssi ::

Kje lahko dobim predzadnji upgrade?
Na službeni strani te naprave si lahko potegnem samo zadnjega.

kaj wd live podpira usb tipkovnico celo? O_o

Dualis je izjavil:

Lep pozdrav !

Hvala za odgovore !

Naredi hard restart z tisto tipko na levi strani, meni je odpravilo neodzivnost, že pri prejšnih verzijah.

DVD navigacijo sem preizkusil na iso datotekah, deluje super, kot da bi notri vstavil DVD. Bom pa enkrat poskusil, če video_TS mapo prepozna in zažene DVD meni..

ok, sem preizkusil tipkovnico Logitech ultrax in deluje, vendar deluje samo na zadnjem usb-ju pa precej lagasto pri vnosu, deluje pa:D

bastadu ::

Frenky je izjavil:

Da imaš eksterne podnapise normalno na dnu ekrana, je še vedno edina rešitev srt pretvorba v ssa
Imam najnovejši fw, ampak glede podnapisov nikjer ne najdem opcije za velikost črk, pozicijo podnapisov, morda font...

Že ene 2 ali 3 firmware nazaj so vgradili opcijo vertikalnega premika podnapisov, in sicer z tipko gor/dol. Res pa je da nastavitev ne ostane shranjena ... Velikost črk je tudi nastavljiva iz nastavitev ...
««
12 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xtreamer ali kaj drugega?

Oddelek: Zvok in slika
4120104 (19263) Han
»

WD TV Live HUB (strani: 1 2 )

7822740 (16178) kamuee
»

WD TV.. kdo ima? (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

1551153728 (36297) king67
»

Nakup WD HD TV Player

Oddelek: Kaj kupiti
115165 (3338) Robert1
»

WDTV Live ali Xtreamer?? to je zdaj vprašanje

407844 (3828) umexteacher

Več podobnih tem