» »

Kje se kupi...?

Kje se kupi...?

DoloresJane ::

Ne vem, kje bi tole lahko vprašala, zato bom kar tukaj. Če je mesto neprimerno, lahko moderatorji post mirno zbrišete.

Zanima me, kje bi dobila (kupila) sledeče substance. (Ne bom prevajala, da ne bo prišlo do pomote.)
1. shelac
2. acryllic cement (cyanoacrylate)
3. polyurethane
4. acetone based polymer of styrene plastic

Zanima me, kje se kupi kakšen produkt, ki bi ustrezal točki štiri. Najbrž bi pomagalo že samo ime izdelka. :)

darh ::

kaj ti bo vse to? A boš Thomasa v žabo spremenila? >:D >:D >:D
Excuses are useless! Results are priceless!

madonch ::

Ne bi vedu, kje se da to kupit.
Me pa zanima, kaj kaniš s tem ustvariti.
A bo za jest al bo razneslo kako stolpnico? Če bo za jest, bi rad bil povabljen k tebi, če pa bo ono drugo, bi pa rad bil povabljen nekam daleč stran:D

Highlag ::

Takole na pamet bolj težko.

Točka 3 je relativno enostavna, samo moraš povedati v kaki obliki ga rabiš.
Prodajajo doze (sprej) za vgradnjo oken in podobnih zadev. To bi morala dobit v vsaki trgovini z gradbenim materialom.
Drugače se ga pa dobi tudi v obliki plošč in cevi .

Shelac - to je nekakšen lak ki ima topilo alkohol?

Za ostalo pa poizkusi obiskati kakšno trgovino ki prodaja material za modelarje.

Tomi ::

Šelak je en polimer, ki se uporablja tudi v farmaciji, samo nisem pa prepričan, za kaj. Verjetno se uporablja v tehnologiji za oblaganje ali kaj podobnega.
Cianoakrilat je skoraj v vsakem sekundem lepilu, kar pomeni, da ga najbrž že prodajajo, za druge pa ne vem.
metrodusa.blogspot.com

ToniT ::

Preveri pri kakem zobotehniku...

:D Ne, Thomasa ne bom spreminjala v žabo. Potem bi rabili še princesko, da bi ga odčarala... Preveč zapletanja. :D

Težko vam razložim točno, zakaj tole rabim. Neki snovi (zmes neke plastike, lepila in podobnega) moram povrniti trdnost in iz zanesljivih virov sem izvedela, da se to da doseči z navedenimi snovmi. Da bi jih lahko uporabila, morajo biti tekoče ali nekaj v smislu lepila.

Šelak (shelac) se najbrž res dobi tudi v kakšni nespecializirani trgovini, vendar imam slabe izkušnje z nakupovanjem takih "snovi"...polovica prodajalcev sploh ne ve, kaj ima na policah. :D

Sicer pa hvala za pomoč. :)

username ::

<2. acryllic cement (cyanoacrylate)

cyanoacrylate - "CA glue" je v bistvu sekundno lepilo (super glue). dobiš verjetno v vsaki samopostrežni, za večjo izbiro poglej kako trgovino z barvami (Chemo , Mavrica, oz. trgovine tipa Bauhaus). pozor na datum izdelave in da je hranjeno na hladnem prostoru (sicer izgublja lepilno moč). obstajajo variante (povsem tekoče in bolj gosto oz. gel, ki se trdi nekaj sekund dlje). previdno pri uporabi - sicer samo po sebi naj teoretično ne bi bilo strupeno (razen če proizvajalci zraven primešajo kake dodatke, ne vem), ampak ti lahko zlepi prste skupaj ali poškoduje oči/sluznico (strjuje se namreč tako, da veže vlago iz zraka)

3. polyurethane
nisem ziher ampak po mojem bi to lahko bila na primer kakšna pena za zatesnitev oken (Purpen ali nekaj takega; glej v Bauhausu in podobnih)
no saj je že highlag nekaj povedal

4. acetone based polymer of styrene plastic
styrene - temu se po slovensko reče polistirol in iz te plastike so modelčki letal (makete, ki jih imajo tudi v Intersparu od npr. Revella in Italerija). kje bi se pri nas dobilo polistirol kot surovino, ne vem. poglej na www.hannants.co.uk (maloprodajni distributerji maket in materiala) in išči pod "styrene" ali "sheet styrene" (plošče polistirola različnih debelin)
polistirola imam sicer jaz nekaj doma (nisem metal stran ostankov plastike, ko sem sestavljal prej omenjene makete) čeprav ne vem, če je v zate uporabni obliki

če mi pa poveš bolj natančno, kaj delaš oziroma rabiš, ti pa mogoče lahko bolje svetujem, kako zadevo izvesti.
mogoče v bistvu rabiš dvokomponentni resin ali kaj takega, mogoče RTV gumo,... povej bolj precizno. lahko mi pišeš direkt na subsonicslo@hotmail.com
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

leonius ::

iz polyurethana so narejene "cevi" pri hidravliki ki dovajajo olje..zdrži ogromne tlake...znana snov, precej.prodajalec v tehnični trgovini bi moral vedet za kaj se gre...

Najlepša hvala vsem, ki ste mi pomagali. Najprej bom potrebne zadeve nakupila, potem pa bom malo eksperimentirala...:O Username-u pa za nagrado še kavica...:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svet, Kot Ga Razume Monsanto (GSO) (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Problemi človeštva
877115353 (72102) jype
»

Zakaj so škropiva škodljiva? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
15224072 (16737) Pyr0Beast
»

Kje bi dobil material za kadi oziroma kadi za jedkanje tiskanin v vertikalnem položaj

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111677 (1508) Brane2
»

Kam s praznimi baterijami ?

Oddelek: Problemi človeštva
263036 (2633) Thomas
»

Reinkarnacija, prejsnja zivljenja, all of the rest... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
826756 (2278) Poldi112

Več podobnih tem