» »

Reinkarnacija, prejsnja zivljenja, all of the rest...

Reinkarnacija, prejsnja zivljenja, all of the rest...

1
2
»

tec ::

Thomas: Seveda so vsa vecja odkritja omejena na posameznika in ne na neko kolektivo. Saj tako se vsaka stvar zacne, pri enem cloveku. Kolektiv pa je potem ustvarjal novo in katerega je nastalo to kar imamo sedaj. Torej je vse to kar sedaj poznamo, produkt kolektiva, katerega prve korenine segajo do posameznika.
Vede pa niso ravno pravljica, ceprav se na prvi pogled to zdi. Gita, ki je najbolj opevan spis, je res kot nekaksna pravljica, ljudje z nadaravnimi mocmi, bogovi in podobno. Vendar je bistvo Ved skrito globoko v teh spisih, ki jih navaden smrtnik dokaj tezko razume, se posebej nekdo, ki stalno isce neke dokaze. Vede je tezko razumeti, ce nisi pripravljen sprejemati drugih pogledov, ce si zaprt samo v svoj prav.

Thomas ::

> ce nisi pripravljen sprejemati drugih pogledov, ce si zaprt samo v svoj prav.

To je pogoj, da ostaneš pri pameti. Vsak (tudi ti) ima zelo closed mind. Ker sicer ga zanaša kot orehovo lupino med viharjem na morju. Tisto o open your mind! - je ena velika neumnost.

Nove zadeve človek težko sprejme, razen če zanj niti niso tako nove. Če jih sprejema in sprejme njegovo etablirano znanje. Po etabliranih protokolih.

Eto - moj mempleks je za Vede zaprt - dokaj neprodušno. Tvoj pa za debate, ki jih imamo tukaj o umetni inteligenci in podobnem.

Samo tolk - reda volje, da si ne delamo iluzij o domnevni "odprtosti za Vede ali vede".

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pepe ::

Naj se nekdo potrudi in napiše argumente za in proti. Hvala.
LP

P.S. Svizci?!? Me je kdo klical?
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

Vegi ::

Za pridobivanje znanja je predpogoj ponižnost. Če določena oseba misli, da ima edino ona prav, ne mora sprejeti novega znanja. Kajti ima se za Boga.

Thomas ::

Da misliš, kako vse veš - moraš pa res vse vedet! Ali pa skoraj nič. Na ta dva načina to gre.

Pomaga pa, če si (navidez) aroganten nadutež. Ker potem se ne bojiš zakopat v probleme. Itak misliš, da jih boš rešil.

Preveč ponižno pristopat pa ni pametno. Sploh ne prideš zraven - tako kot povsod.

:D

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vegi ::

ponižnost za sprejemanje znanja, ne za dajanje argumentov.

Thomas ::

Ti kar ponižno sprejemaj znanje (od mene). Nimam nič proti.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Avenger ::

Jaz pa ne verjamem v reinkarnacijo in mislim da utemeljeno:
*duša oz. zavest naj bi se prenašala v druge nosilce, to pomeni tudi živali? Rastline? Stvari? Na druge dele vesolja? V drug čas??? Zelo nejasno in nemogoče preveriti.
*če pustimo ob strani razlago g. Jensena iz Thomasovega linka, kje se formirajo duše? Ker očitno od pamtiveka niso mogle obstajati, saj na začetku ni bilo niti časa niti prostora.
*če pogledamo število prebivalstva vidimo da vztrajno raste in če se spominjamo, da je bilo včasih na zemlji bistveno manj življenja (0) kot danes, duše od nekje prihajajo, ampak, vraga, a sploh lahko grejo stran??? Pazte, recimo da se je nekoč pojavil prvi človek (čče predvidevam, da imamo le ljudje dušo) ki je imel dušo, iz tega telesa se je duša preselila v drugo telo kolikokrat? 1000x? In če predvidevam, da je duš, ki so se prestavile 900x kar precej, bi morale te dušice nekako napredovati in ni vrag, da ne bi znale te dušice svojih telesc brez napora držati vsaj 5 cm nad tlemi. Ali kaj manj bizarnega, pa še vedno ekstremnega. Ampak nič takega se ne zgodi. Ljudje smo še vedno samo ljudje, en je je enak drugemu, le da s(m)o nekateri bolj zajebani od drugih.
*a ima reinkarnacija kak določen cilj, ali gre samo za nebulozno prestopanje iz ene noge na drugo, namesto hoje?

Smrti si sicer ne morem predstavljati; če bi pa zafilozofiral, bi pa to zgledalo tkole: meni je daleč najbolj zanimiva stvar fraktal. Fraktal je nekaj, kar je sestavljeno iz majhnih podobnih vzorcev (oziroma vzorcev enakega tipa), ki sestavljajo celoto, ki je videti hudo podobna tistemu majhnemu vzorcu - ta veliki vzorec pa je v bistvu le del še večjega, spet praktično enakega vzorca in tako naprej ad infinitum. Nekako verjamem, da je vesolje in pač vse kar je - en sam fraktal. Tako bi lahko mimogrede potegnil vzporednice:
zjutraj se zbudiš - rojstvo
delaš, bluziš, se učiš - življenje
greš spat - umreš
sanjaš - ?življenje po smrti
zjutraj se pa itak spet zbudiš in cikel se ponovi. S tem, da ga je enkrat konec. In to je praktično edini argument, ki ga vidim, ki govori v prid reinkarnaciji.

Ah ja, še to, biti mrtev je verjetno tako, da te ni, oziroma, da čas zate ne teče, oz. gre objektivno neskončno hitro - in tukaj bi priklopil eno teorijo, ki pravi, da se bo vesolje spet skrčilo samo vase in se bo nato razpočilo točno tako kot se je zdaj, z vsemi podrobnostmi vred in v tem smislu se praktično takoj ko umreš znova rodiš v istem telesu v istem času.

Mogoče je pa tole zgoraj vseskupi en bulšit in bomo šli na koncu eni v 9 krog pekla, drugi pa boste delali družbo krilatim brezspolnim stvorom med oblaki... :D
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Eschelon ::

A mi da prosim en argumente za in proti o resničnosti Petra pana?
Verujte kar čte, samo ne hodit tega dokazovat, ker to v osnovi ne gre.

Vegi ::

univerzum je velik, živih bitij pa tudi

bostjan11s ::

hja res je Zadeva je res velika ampak kako velika?? kaj pomeni recimo asimptota v matematiki? kako se lahko neki stvari vedno prebližuješ pa je nikoli ne dosežeš
zakaj je nastal človek? kdo ga je ustvaril, ima to vse nek namen, nam je v naprej dano, da bomo uničili Zemljo
kaj je potem takem, če je celi človek samo za enkratno uporabo bistvo eksistence?
kdaj kdo umre?
zelo dober primer je ko gremo spat, na nek način se odklopimo in se priklopimo nekam drugam, ko sanjamo vemo kaj se dogaja(momenti med sanjami) tečejo po neki niti, ko pa se zbudimo pa se spomnimo samo delcev ali pa nič, bi to lahko bil primer reinkarnacije?
je možno ko umreš, da se prestaviš realnočasovno v prostor sanj. Kaj pa še sanjaš preteklost? Lahko bi gledali tudi dolgoročno kaj je pravzaprav skupnega vsem, so dolgoročno vse samo sanje, če pa se jih zavedamo->življenje. Kaj če obstajajo neke teoretične časovne zanke oz. ala film cube, potem se je možno na pravi način nekak osvoboditi tega vesolja in odditi v drugo, če je vesolje samo računalniški program oz neka fikcija kdo to usklajuje delovanje, nekdo mora oz če že neko je moral stvari spraviti v red da se zadeva sama od sebe dela...potem je lahko v esolje kak se že reče perpetum mobile, in ga z našimi zakoni ne moremo pojasniti, kaj če poleg osnovnih fizikalnih zakonov obstaja še kak drug še bolj pomemben
Spomniti se moramo, da so včasih vsi mislili, da se sonce vrti okrog zemlje to je bila splošno sprejeta zadeva, zato pa jaz mislim, da nobene zadeve ne moremo vzeti kot dane vnaprej, če je neka zadeva dana vnaprej(sonce/zemlja) potem se nobeden ne ukvarja njo saj je dana naprej.
je vesolje dano vnaprej, kak dolgo črto lahko teoretično potegneš, če se neka funkcija bliža asimptoti? se da izmeriti-> NE SEDAJ z obstoječim znanjem kaj pa v prihodnosti?
pravzaprav še neki mi je šinilo na pamet, kak ti veš, da si umrl saj ne moreš, dajte še kakšno na to temo rečt.
se mi še kakšna ideja pojavi:))

DSmidgy ::

Kako so sanje lahko primer reinkarnacije. A si med sanjanjem možgansko mrtev. Bistvena razlika.

Se strinjam. Te teorije so brezpredmetne, če ne podaš zraven dokaza za njih. Tisti, ki je rekel da se Zemlja vrti okoli Sonca je to trdil glede na ugotovitve iz narave. Pri znanosti se lahko filozofira do ene mere, ne pa kar vsepovprek. Vesolja pač še ne poznamo dovolj. Lahko se ugiba, neumno je pa "ugotavljati resnice", tako kot jih je cerkev. Fizikalni zakoni se napišejo za dokazljive stvari in se jih nato po potrebi razširi.

BigWhale ::

A mi lahko kdo dokaze, da po smrti nicesar vec ni? ;>

Saj je trapasto ampak vec je takih, ki so se vrnili in povedali, da nekaj je, kot pa tistih, ki so se vrnili in povedali, da nicesar ni. Tisti, ki se pa niso vrnili... A lahko kdo pove zakaj se niso vrnili, ker nicesar ni, ali pa ker se niso hoteli vrniti? :)

Zanimivo... :)

--
BigW!

Eschelon ::

Po smrti vsekakor ostane truplo. In če gresta dva v pivnico, in en nesrečno premine, potlej je vsekakor več takih, ki se vrnejo in povedo, da nekaj je, tam, na tleh, v pivnici. In zato je seveda takih več, kot onih, ki menijo, da tam, na tleh, ničesar ni. Dokazano.
O nekih dušah in podobnih aurah pa se ne dokazuje, temveč se postavlja dodatne predpostavke brez dokaza. Saj ta naša tako osovražena znanost ima nekaj precej bolj prebavljivih tez o brain tripih začasno mrtvih, kot pa so tiste nigdjezemske. Samo verniki jih ne marajo. To je blem. Mempleks jih brcne ven. Ni vstopa. Kdo je tle zdaj bolj zaprt?:P

Gaby ::

Hey!

Imam prijateljico, ki je sla na postopek REGRESIJE. Skozi regresijo se lahko clovek spomni prejsnih zivljenj in kaj je takrat pocel. Bila je navdusena.. Menda to cist vsakemu ne rata... Meni se zdi ful zanimivo. Se vam nikoli ne zgodi, da nekoga spoznate, pa imate obcutek kot da ga poznate ze celo vecnost? A ni to zanimivo..:)

Sandi79 ::

Da Gaby zanimivo. Vendar čisto brez veze da diskutiramo o tem, ker stvar ni in gotovo nikoli ne bo "znanstveno dokazana" Zato se bo folk itak samo kregal.


Ps. jest sem bil prostitutka v Franciji v 19st. v prejšnjem življenju >:D

BorisJ ::

A mi daš telefonsko?>:D:D8-)

Valery ::

Malo za šalo, vendar je resnično:
Moj očim je rekel moji mami: "Ko bom umrl, te bom prišel strašit." Ona pa je rekla: "Če bom pa jaz prva umrla, bom jaz tebe prišla strašit." On je umrl prvi, in je že več let v grobu, pa je niti enkrat ni prišel strašit. No, ona pa je spremenila vero. Ne verjame več v posmrtno življenje. Čudno, da jo noče prepričati, da je sedaj v "zmoti". :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Valery ()

Daedalus ::

Ne verjamem v boga, posmrtno življenje ali reinkarnacijo. Ko bom crkno, bo to to. Se ne bom glih sekiral najbolj. Tisti, ki majo pa radi zgodbice o odrešitvi ali pogubi ali reinkarnaciji, pa naj bluzijo po svoje. Ko bojo enkrat umrli, bojo itak skapirali (no, verjetno ne), da ni po smrti ničesar.

(Nič ni resnično, vse je dovoljeno)

> Mogoče je pa tole zgoraj vseskupi en bulšit in bomo šli na koncu eni v 9 krog pekla, drugi pa boste delali družbo krilatim brezspolnim stvorom med oblaki...

Pa mi povej, kaj je hujše:D :D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

MadMicka ::

Gaby, praviš, da je bila tvoja prijateljica navdušena nad regresijo. Kaj, torej je pri njej uspelo? In kaj je bila ona v prejšnjem življenju?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Sandi79 ::

Ah po mojem je bila kakšna hudo znana oseba. >:D Kakšen JFK Adolf H, Napoleon, Musollini, Tito, K.Kolumb ...Barbapapa >:D

Saj veste več plačaš boljš te hipnotizirajo ! >:D >:D

BigWhale ::

Daedalus:

Kako pa ves, da po smrti ni nicesar? Si ze kdaj umrl? :P Aja, nisi. Saj ne mores vedet... :)

Daedalus ::

Gre se za osebno prepričanje, ki je pa itaq isto iracionalno, kot od tistih, ki bluzijo o nebesih in peklu al pa reinkarnaciji in prejšnjih življenjih.;)

Dejstvo je, da je posmrtno (ne)življenje nedokazljivo, tak da nam ostajajo samo špekulacije glede tega. Še najbolj srečen bom, če ne bom nikol zvedel, kako je po smrti (bo dokaz, da mam prav):)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Valery ::

Sandi79!
Kaj si tako grozen na pogled? Najbrž ne!:))

Če bi bila reinkarnacija v resnici, zakaj misli tooooooliko oseb, da so bile v prejšnjem življenju Maria Stuart? Vse niso mogle biti ena oseba.
Zakaj je večina tistih, ki verjamejo v reinkarnacijo, prepričanih, da so bili v prejšnjem življenju faraon, kralj...?

Spajky ::

BigWhale: jest sm po smrti prišel nazaj, ma se včasih resno vprašam, če se je splačalo, ker je na oni strani blo tako lepo ... da se večina noče vrnit... see my site - about me ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Daedalus ::

>Če bi bila reinkarnacija v resnici, zakaj misli tooooooliko oseb, da so bile v prejšnjem življenju Maria Stuart? Vse niso mogle biti ena oseba.
Zakaj je večina tistih, ki verjamejo v reinkarnacijo, prepričanih, da so bili v prejšnjem življenju faraon, kralj...?

Nekako se morajo tolažiti zaradi lastne nepomembnosti in neuspešnosti. Pa rečejo: če sem zdaj nepomemben nekdo, sem pa vsaj v prejšnjem življenju nekaj bil...>:D :D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Barakuda1 ::

Če bi bila reinkarnacija v resnici, zakaj misli tooooooliko oseb, da so bile v prejšnjem življenju Maria Stuart? Vse niso mogle biti ena oseba


Rutan:)

To pa ni fer. Reinkarnacija je stvar globoke vere ne pa dokazljivih dejstev. Tako kot ti veruješ v Boga očakov in njegovega sina Jezusa ter posmrtno življenje v nebesih, tako nekdo z enako globino vere veruje v reinkarnacijo.

Malce boš morala še delati na strpnosti do drugih in drugače verujočih tud na praktičnme področju in ne samo na proklamativnem:)

barakuda


p.s.
vabilo na kofetka pa še zmer velja :) Razen če se ne bojiš, da bi te prepričal v moj prav;)

Valery ::

A zdaj pa govorimo samo o veri? Seveda se strinjam, da je to stvar vere. Toda ali ne smem odpreti nobenih vrat, da bi človek skoznje pokukal, pogledal in šel mimo, če to želi?

Barakuda1 ::

A zdaj pa govorimo samo o veri?

Rutan:)

Hjja, pravzaprav pri temah z verskimi vprašanji težko govoriš o kolesarjenju al pa mrbit o tem kako je volk pojedo Rdečo kapico, al pa..nkol se ne ve.

Primerjaj spodnja dva odstavka, pa ti bo jasno o čem sem govoril.


ta je tvoj:)


Če bi bila reinkarnacija v resnici, zakaj misli tooooooliko oseb, da so bile v prejšnjem življenju Maria Stuart? Vse niso mogle biti ena oseba.Zakaj je večina tistih, ki verjamejo v reinkarnacijo, prepričanih, da so bili v prejšnjem življenju faraon, kralj...?



ta je pa moja priredba tvojega

Če bi bilo večno življenje v nebesih v resnici možno, zakaj misli tooooooliko oseb, da so si vsi življenju prislužili večnost? Vsi si niso mogli zaslužit milosti božje.Zakaj je večina tistih, ki verjamejo v posmrtno življenje, prepričanih, da so si oni zagotov prislužili zreti v božje obličje, zakaj...?


Hjja, kakršnakoli podobnost je zgolj in samo namerna ;)

Barakuda


p.s.

a glede kofetka neuš pa nbene rekla :'(

vabilo še zmer vala, razen če sem zate mrbit premau vredno bitje (v sedanjosti in večnosti:\ :( )

Sandi79 ::

Rutan
sej sploh nisem tko grozen na pogled samo nevem zakaj se me ljudje izogibajo morda zato ker se ponoči svetim ?! :\

Drgač a je kakšna punčka na tem forumu ko skoz nekaj o kavicah govorite ? :)

Regresija hja: modna fora osemdesetih. Pač možno, da reinkarnacija res obstoja možno da ne !
Zaenkrat še ni nobenih trdnih dokazov za ali proti. Smo še vseeno dovolj "omejeni" za razumevanje določenih stvari.
Včasih so tudi največji znanstveniki govorili, da je zemlja ploščata pa so se imeli za najpametnejše. |O



Only time will tell ......JA:|

Valery ::

Vsi si niso mogli zaslužit milosti božje.

Mar je mogoče, da si to Ti napisal? |O Upam, da veš, zakaj se čudim. :) :) :)

Barakuda1 ::

Rutan:)

:D :D
Zdaj se pa jez teb čudim:)

Javalda...v parodi je možno in mogoče vse..:P

A napiševa skup še kakšno parodijo (za sprostitev prav pride :)

Barakuda

p.s.

pismo, ampak ta naša Rutan je pa trmasta punca:P Na kofe jo vabim že kakšnih 12 poustov zapored, ona pa nič:( ....še to mi ne pove, a mam sploh kaj šans:( (za kofe mislim :D )

Poldi112 ::

Sandi79, a se cudis? Mogoce na napacnem kraju isces punco :)

Bistvo reinkarnacije je pa to da pozabis bedarije, ki si jih delal v prejsnjem zivljenju. Da spet zacnes od zacetka. A bi komu pomagalo, ce bi vedel, da je bil v prejsnji inkarnaciji morilec? Sicer se da spomniti prejsnjih, samo zakaj bi to kdo hotel ?

In dokazovanje reinkarnacije je tako kot dokazovanje boga. Brezveze. Ker ne mores dokazat. To pa zato ker je um omejen. Itak ce malo pogledas sebe vidis, da dejansko nisi pod kontrolo svojega telesa. Koliko ljudi lahko rece, da lahko umiri um ? Vecina nenehno razmislja. Um sam premleva take in drugacne bedarije. Kar poizkusite biti kakrsne koli misli 3 min.

Zdej pa picim delat in me ta teden verjetno ne bo vec, tako da ce se kdo hoce kregat, bo mal pocakal.

LP
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Primeri Reinkarnacij, regresija, hologramska zavest? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8212888 (10251) Aston_11
»

Duša (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25016821 (13092) DarwiN
»

Zakaj naj bi bila reinkernacija tolažba?

Oddelek: Loža
463088 (2327) SavoKovac
»

Potovanje duš, reinkarnacija,....

Oddelek: Problemi človeštva
329394 (8822) freserovski

Več podobnih tem