» »

Reinkarnacija, prejsnja zivljenja, all of the rest...

Reinkarnacija, prejsnja zivljenja, all of the rest...

«
1
2

BigWhale ::

Banzai!

Naceloma se strinjam s tabo, da ko umres se pac razgradis in tudi tvoji spomini grejo v nic... Po drugi strani je pa ze sama misel na to, da se bo to zgodilo malo zastrasujoca. V bistvu, verjamem v to, da ko bo moje telo umrlo se ne bo konec vsega, moja zavest bo prezivela. V taksni ali drugacni obliki, pa naj ji nekdo rece reinkarnacija ali karkoli drugega. Konec debate, sploh se ne bom vec kregal o tem, se ne pustim prepricat o nasprotnem.

V bistvu se mi zdi prav zalostno, da bi bilo vse tako, 'the plug was pulled, you're gone' skoraj neverjetno. Ker ce je dejansko tako, komu na cast je potem celo vesolje in kdo ga je postavil sem. V bistvu ne verjamem v posmrtno zivljenje, ne verjamem v reinkarnacijo, verjamem pa v to, da takrat ni konec. Mogoce je pa smrt samo neka preobrazba, prehod na drug energetski nivo, whatever, nekaj v stilu gosenice in metulja. Skoda, da se take preobrazbe ne dogajajo visje razvitim vrstam, tako bi vsaj lahko testiral, ce se po preobrazbi spomnis prejsnjega zivljenja. Dresura gosenic, ki bi potrdila/ovrgla to, pa se mi ne zdi perspektivna... ;)

Tako zelo karikirano bi lahko rekel, da imam tak velik ego, da verjamem da bo prezivel, tudi mojo smrt... ;>

--
BigW
  • premaknilo: OwcA ()

Mr-poki ::

mah jst misli ko umres umres je konc nc naprej. ce pa je ze kej se pa tak baje nc ne spomnes tak da je itak konc. v vsakem primeru je konc !!!!!
-=GoDfAtHeR=-

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vegi ::

Življenje je energija. Energije pa ne moreš uničiti.

undefined ::

Človek se boji popolne smrti, jasno. Če bi žarnica imela zavest, bi se tudi bala, da bo crknila in bo vse šlo v nič. :)

BigWhale ::

Zarnice so ZLO zilave...

V soboto sem eno halogensko zarnico zalepil z lepilom in sedaj lepop pridno sveti v luci in preganja temo... :)

Anyway, jaz se smrti v bistvu ne bojim, tako kot sem ze rekel, moj ego je tolk velik, da verjamem, da bo prezivel... :P Si pa mislim, da se smrti boji nekdo, ki verjame, da je kot nitka v zarnici, ko crkne pac crkne... Mogoce jaz ravno zato iz principa tega ne verjamem... :)

--
BigW!



Thomas ::

> Življenje je energija.

Seno je pa odvisnik od glagolske spregatve?

Nesmisel.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

to Thomas:

Zivljenje na nek nacin je energija. Konec koncev je vse kar obstaja energija. V taksni ali drugacni obliki.

--
BigW!

Thomas ::

Če je vse energija, potem beseda energija nima nobenega smisla. Povedkov prislov je energija, zavojček robčkov je energija, življenje je energija, smrt je energija ...

To tako ne gre. Pojem brez pomena nima smisla. Carnap, lekcija 1.

Pojem "energija" pa seveda ima (točno določeni, fizikalni) smisel - je pa vprašanje, če ga beseda "življenje" ima. Kot je bilo že rečeno - dalo bi se najbrž definirati življenje - ampak le zakaj? Za živo označimo tisto, kar je nad nekim pragom kompleksnosti.

Ni pa to nobena "energija".

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ripmork ::

tudi jaz sem trdno prepričan,da po smrti še zdaleč ni konec,temveč se energija le preobrazi......

sicer pa ,ko že govorimo o prejšnjih življenjih,
že dostikrat sem opazil,da se mi nekatere stvari zdijo zelo domače:
recimo "jump" od Van-halena (če že ne poznate hard-rock legendarne skupine iz 80-ih)
in imam dejansko občutek,da sem bil kot mulc v ZDA na njihovem koncertu.....8-O
brez heca

Thomas ::

Posluši!

Kako so spomini tistega obiskovalca koncerta prišli v tvoje možgane?!

A to zagovarjaš, da so spomini prilepljeni na dušo, ki se potem preseli??

Mah ...

|O
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ripmork ::

kva pa jst vem.......vem samo,da so mi ene stvari nekako full domače.....
ena možna teorija je:\

nekako mam občutek,da sem bil nekoč američan?!8-O :O ....

verjetno se mi pa samo zdi...

tec ::

Telo sluzi kot orodje za doseganje nekih ciljev, vendar so ti cilji tako oddaljeni, da jih nemogoce doseci v enem zivljenju, zato se dusa reinkarnira v drugo telo. Celotni svet obstaja zaradi ti. energije, ki krozi in nam pred oci postavlja to kar vidimo. To je produkt osebkovega egota. Ego ali intelekt, je kot ogledalo, ki te popaci. Ko se clovek zbudi, se svetloba, ki predstavlja to energijo projecira na ego, kateri nam pred oci postavi materialni svet. Torej smrt je zacetek novega zivljenja. Mi, ki smo ujeti v iluziji materialnega sveta, gledamo na smrt kot konec zivljenja, konec vsega, nekaj najhujsega. Smrt je smrt samo za fizicno telo, duh ali energija ostaja in zavzame drugo obliko. Katero obliko zavzame, pa je odvisno od zakonov karme, oz. prejsnjih zivljenj.
En Indijski modrec je lepo ponazoril reinkarnacijo. Imas kozarec, ki je poln vode. Ko kozarec vrzes po tleh, se razbije, torej nima vec svoje oblike in zato ne more sluziti svojemnu namenu. Voda, po drugi strani, pa je se vedno voda, ki jo lahko ulovimo v drugi kozarec.

Thomas ::

Indijski moderci kdaj uganejo kakšno bolj po naklučju. Njihov worlview je kontaminiran z neumnostmi, podobno kot plavajo vsakovrstni odpadki po sveti reki Ganges.

Začuda so okoli zavesti in matematike povedali eno do tri pametne. Vsega skupaj.

Ampak kakor sem rekel - težko jih je izluščiti iz kupa krame. Se bom later mogoče potrudil opisati kakšen biser iz kupa gnoja.

:)





Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ripmork ::

jaz tut verjamem v reinkarnacijo......definitivno življenje po smrti mora biti,že ob sami misli,da je je po smrti vsega konec me spreleti srh:O ......

tec,pa misliš da se lahko duša po smrti reinkarnira tudi v telo živali ali rastline?
prav nič spodbudnega ni,če veš da boš,ko preideš na "ono stran" le kakšen polž:|

Nico ::

Je povsem naraven refleks, da se mlad človek boji smrti. To je eden od pogojev preživetja vrste.
To, da vi čutite vaš obstoj si samo mislite.
Reinkarnacija je BS.
Everybody banana on your head!

Vegi ::

Če ni karme in reinkarnacije, potem je itak vseeno kaj delamo.
človek je lahko morilec. saj ne bo rabil nič plačati, ker karma ne obstaja. mora biti samo dovolj inteligenten, da ga ne dobijo.:)

DSmidgy ::

Thomas: Sej se ti sploh ne splača diskutirat z njimi. Eni so pač odločeni da so bili prej Američani ali karkoli (dotični pa seveda pa zanemari da je že od kar je bil dojenček TV gledal (kjer so pretežno Ameriški filmi) im je je lahko to ostalo v podzavesti) in ti jih ne boš prepričal da niso bili. Tako kot tistedva z biblijo - dokaz da bog obstaja je v svetem pismu v psalmu tem pa tem. In pika. Če karkol drugače misliš maš narobe, ker je v svetem pismu drugače napisano. Fantje: to da ti verjameš da reinkarnacija obstaja ni dovolj.

Malo v razmislek:
1. Kdo se lahko reinkarnira: vsi ljudje (kje je meja, kje bo meja, ko bodo opice podobne ljudjem), vse živali (zje je meja med živalmi in rastlinami - enoceličarji, rastlinami, virusi), vse inteligentne živali? Kje je jasna meja. Kako je fizikalno/biološko določena? A bog izbira vsakega posameznika :)
2. Kaj se reinkarnira. Tisto kar je v genih? To kar imamo v možganih so pač informacije zapisane na določeni način. Potem se prenaša struktura DNK. Samo potem vse, kar smo se naučili skozi življenje izgubimo. A potem je energija nosilec teh informacij? Kam se energija usmerja - to je po kakšni poti pride do drugega osebka? V kakšni obliki je energija?
3. Če se vam zdi čudno kako da gre potem vse življenje v nič bi se morale prenesti (reinkarnirati) tudi inkušnje, ki si jih naberemo skozi življenje. A se to zgodi ob rojstvu. In če se kako da je dojenček potem tako neumen (to je brez izkušenj, znanja, ...). Če pa se to dodaja postopoma potem nimamo novega življenja ampak samo nezavestno podoživljanje starega, kar je pa nemogoče zaradi drugačnega okolja. In če bi potekalo postopoma, kje se medtem shranjuje ta informacija.
4. Prvo se upračajte kej je sploh razlika med človekom in živaljo. In a je ta razlika dovolj, da imamo mi neke "nadnaravne" sposobnosti napram njimi.

Vegi ::

Razlika med ljudmi in živalmi je v tem, da lahko ljudje razmišljajo o smislu življenja, živali pa tega ne morejo.
Reinkarnira se duša, duša je tisto, kar je razlika med živim in mrtvim telesom, duša je tisto, kar daje življenje, kar premika mrtvo materijo in je popolnoma duhovna. Deluje pa na ta način, da se priključi na telo in izkuša preko njega (čutil...). Robot nima duše in ne more okušati ali pa dajati, npr ljubezni. Duša je del Boga, zato ima tudi del njegovih lastnosti. Vsakdo hoče biti lep, pameten, bogat..., Ampak, to so lastnosti Boga, ki je najpametnejši, najlepši, najbogatejši, najbolj privlačen,.... Samo poglejte kreacijo okrog sebe. kdo je zmožen kaj takšnega ustvariti? Vrhovni umetnik - BOG.

OwcA ::

@Vegi:
Razlika med ljudmi in živalmi je v tem, da lahko ljudje razmišljajo o smislu življenja, živali pa tega ne morejo.

Kako veš, da ne morejo? Četudi tvoja "duša" reinkarnirana kot pes ni, kako lahko posplošiš na vse? Tudi vsi ljudje se ne ubadajo s takšnimi vprašanji. ;)
Reinkarnira se duša, duša je tisto, kar je razlika med živim in mrtvim telesom, duša je tisto, kar daje življenje, kar premika mrtvo materijo in je popolnoma duhovna.

Zakaj potem mrtva žaba miga s kraki, če jo priključimo na vstrezno napetost? Se "duša" za hip vrne?
Kako razlagaš World's first brain prosthesis revealed?
Robot nima duše in ne more okušati ali pa dajati, npr ljubezni.

Pravzaprav je ključen program, ki vodi robota, ampak naj bo. Spet isto vprašanje kot pri živalih. Kako veš? Še posebaj, ker (S)UI še nismo naredili.
Duša je del Boga, zato ima tudi del njegovih lastnosti. Vsakdo hoče biti lep, pameten, bogat...,

Ironično, da budisti (za katere je reinkarnacija del vere) ne težijo k tem "lastnostim". :\
Ampak, to so lastnosti Boga, ki je najpametnejši, najlepši, najbogatejši, najbolj privlačen,.... Samo poglejte kreacijo okrog sebe. kdo je zmožen kaj takšnega ustvariti? Vrhovni umetnik - BOG.

Ali lahko bog ustvari takšno skalo, da je ne bo mogel (svoji vsemogočnosti navkljub) zdrobiti? ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Nico ::

Vegi: Ne poznaš živali. Približno isto se obnašajo kot mi, samo na nižjem nivoju.
Robot pa lahko počne vse kar zmore človek, le dovolj kompleksen mora bit.
Duša je elektrokemično dogajanje v naših možganih, nič drugega.
Everybody banana on your head!

nojus ::

energija ne gre v nič. Ko bomo umli (upam, da ne bomo), gre energija v
A: zgnijemo in nas druga živa bitja porabijo kot vir prehranjevalne verige
B: nas opepelijo in energija gre v toploto, ostane samo pepel (mineralne snovi za katere vemo da so nebiološki del (mrtve).

kaj se pa zgodi z dušo pa pojma nimam, ampak po vsej verjetnosti ne gre v 0.
sovražim Gargamela.

Vegi ::

Tudi gumijasta palica se premika, če jo vržeš po tleh, pa ni živa.
A si mogoče vegetarijanec, če dvomiš o tem, da živali razumsko razmišljajo, jih enačiš s človekom. :)

DSmidgy ::

Razlika med ljudmi in živalmi je v tem, da lahko ljudje razmišljajo o smislu življenja, živali pa tega ne morejo.
> To pomeni da se umsko prizadeti ne reinkarnirajo. Kaj pa ko bojo opice lahko razmišljale o svojem življenju? Kaj pa recimo 1M let nazaj pri evoluciji človeka. Je bilo to že pripravljeno od nekdaj in se je čakalo da se bo človek evloviral tako, da bo začel razmišljati o sebi in bo za nagrado reinkarniran?

duša je tisto, kar je razlika med živim in mrtvim telesom
> Jaz sem zmeraj mislil, da je to bitje srca, ki poganja kri po žilah da se telo oskrbuje s kisikom. Pa nastran človeka. Kaj pa ko bodo rač tako inteligentni, da bodo razmišljali o sebi (ko bodo dajali ljubezen, ...). Se bodo reinkarnirali (saj jih po tvojem usmerja duša)? Kaj definiraš kot telo (C, O, H +)?

Vsakdo hoče biti lep, pameten, bogat
> To ponavadi izhaja iz zavidanja, častihlepja, dominance, večvrednosti - po tvojem so to lastnosti boga?

Vegi ::

1. Reinkarnira se vsakdo, pa če verjame v to ali pa ne. Živali imajo ravno tako dušo, zato občutijo bolečino, mraz,....
2. Če bi bilo življenje samo bitje srca in pogon krvi po telesu, bi znanstveniki že zdavnaj lahko začeli obujati mrtve. Vendar jim do sedaj ni uspelo niti črva ustvariti.

OwcA ::

@Vegi: če ti žaba ni bila všeč, kaj pa rastline. Ali imajo tudi te "dušo". Namreč ravno tako se njihova "mrtva materija" premika. Večina rož recimo zvečer "zapre" svoje cvetove?
A si mogoče vegetarijanec, če dvomiš o tem, da živali razumsko razmišljajo, jih enačiš s človekom.

Racimo, da gre za lapsus (alternativi sta še nesmisel in nepismenost), ampak ja. Sem vegetrjanec in jih enačim s človekom. Ali bolje, človeka nimam za "nekaj več", je samo najbolje prilagojena žival v danem sistemu. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Vegi ::

Ja, rastline imajo tudi dušo.

Vegi ::

Samo duša ni del materije, ona je samo povezana z materijo, njo ne moreš zaznati z materialnimi instrumenti, je popolnoma duhovna, ne moreš je razrezati, sežgati,.... To sem prebral v eni indijski knjigi.

DSmidgy ::

Tudi gumijasta palica se premika, če jo vržeš po tleh, pa ni živa.
> Tudi zarodek v telesu ne preživi, če mati neha jesti. Tudi ti ne preživiš, če nehaš jesti -> potrebuješ zunanji vir energije.

A si mogoče vegetarijanec, če dvomiš o tem, da živali razumsko razmišljajo, jih enačiš s človekom.
> Če še ne veš so nekatere opice sposobne logičnega razmišljanja, učenja na napakah (česar so tudi podgane, ...), samoinisiativne uporabe orodja (za treneje lešnikov, orehov), slamic za nabianje mravelj.

kaj se pa zgodi z dušo pa pojma nimam, ampak po vsej verjetnosti ne gre v 0.
> Kaj se pa zgodi, ko stališ (v železarni) trdi disk. A grejo podatki (duša) v tvoj nov računalnik :)

RookY ::

Povsem se strinjam s tem kar je napisal Tec.
Nekdo je spraševal, če se bo reinkarniral kot žival...ne boš se.
Pa tudi s tem se popolnoma ne strinjam da se duša reinkarnira...tudi duša sčasoma umre....ostane samo neka zapis življenskih izkušenj prejšnega življenja, lahko mu rečemo karma.
Vem pa da besede ne bodo nikogar prepričale, ker smisel življenja moraš dojeti skozi izkušnje.
Btw...vam zaupam smisel življenaj, ki ga vsi tako iščejo :D
to je: prekinitev reinkarnacije
Juhu juhu spet bom bruhu

OwcA ::

@Vegi:
Duša je del Boga, zato ima tudi del njegovih lastnosti. Vsakdo hoče biti lep, pameten, bogat..., Ampak, to so lastnosti Boga, ki je najpametnejši, najlepši, najbogatejši, najbolj privlačen,....

in potem
Ja, rastline imajo tudi dušo.

Ali je fotosintetiziranje tudi "božja lastnost"? :\
Pa še to, glede na to, da operiraš z reinkarnacijo in karmo, ki sta hiduistični in budistični zadevščini, kaj ko bi še upošteval kar imajo oni za povedati na to temo. Naprimer, da se lahko reinkarniraš samo v čuteče bitje, kar rastline niso.
Ampak recimo, da imaš "izbolšano verzijo", kako se potem lahko (glede na karmo) rešiš rastlinkega telesa. Dobra dela kot takšen namreč težko opravljaš (v kolikor odpadajne listov ne sodi med njih ;)).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Vegi ::

Karma brez reinkarnacije ne more obstajati, ker moraš plačati za svoja dejanja. Karma je lahko dobra ali pa slaba. Npr. da v tem življenju delaš dobra dela, to se ti v naslednjem vrne, dobiš dobro rojstvo, si lep, bogat, pameten.... Če pa živiš kot žival, se rodiš kot žival.

DSmidgy ::

Prehitro odgovarjate :) Ne morem tko hit sprot pisat.

Samo duša ni del materije, ona je samo povezana z materijo, njo ne moreš zaznati z materialnimi instrumenti, je popolnoma duhovna, ne moreš je razrezati, sežgati,....
> Sej energija tudi ne del materije, je samo povezana z njo. Pa se jo še kar da izračunati izmeriti. Kako potem veš da duša obstaja če je ne moreš zaznati. Samo zato ker nekdo to reče?

Vegi: kje je meja med živim in mrtvim? Beljakovina, virus, celično jedro, celica. Kaj pa živali, ki občutijo bolečino, mraza pa ne. A imajo potem samo polovico duše?

OwcA ::

@Vegi: nekaj razčistiva, ti zagovarjaš budistično, hiduistično ali svojo verzijo reinkarnacije? In če svojo ali jo lahko na hitro opišeš, ker zaenkrat zgleda tvoja predstav o tem nadvse zmedena.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Vegi ::

Po indijski filozofiji, duša vedno imigrira navzgor od nižjih vrst(rastline -> živali -> ljudje) do višjih avtomatsko. In samo ko pride do človeške oblike, si ustvarja karmo in se lahko degradira navzdol.

Vsako bitje ima določene lastnosti in duša izkuša glede na telo, ki ga dobi. Zato ene zebe, druge pa ne.

OwcA ::

@Vegi: o kateri indijski filozofiji ti (jih je več, ako morda ne veš)?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Vegi ::

Jaz ne zagovarjam nobene svoje verzije inkarnacije. vse znanje črpam iz Ved.

DSmidgy ::

Po indijski filozofiji, duša vedno imigrira navzgor od nižjih vrst(rastline -> živali -> ljudje) do višjih avtomatsko.
> Kakšen je kriterij za višje/nižje vrste? A je višje riba ali morski pes? A je višje skuša ali sardela? Zakaj so neke živalske vrste potem izumrle? A je to napisano v kakšnji knjigi (me rez zanima). Ker samemu se mi ne da iskati (ker sem mnenja da tega ne bom nikoli našel - in se mi zato zdi izguba časa).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DSmidgy ()

Vegi ::

Tega ne vem. vem samo, ad preide v človeško obliko iz leva (neznanje), opice (strast) in krave (vrlina).:)

OwcA ::

@Vegi:
Vsako bitje ima določene lastnosti in duša izkuša glede na telo, ki ga dobi. Zato ene zebe, druge pa ne.

Ali je potem tudi dejstvo, da mi je všeč čokoladen sladoled odvisno od telesa? (Namig: budizem uči, da je ravno nasprotno)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

DSmidgy ::

Kaj pa recimo ameba, želva, pa recimo lama a je omenjena, kengoru, kljunaš?

Nico ::

Haha. Iz prasca?
Everybody banana on your head!

Vegi ::

Ali je potem tudi dejstvo, da mi je všeč čokoladen sladoled odvisno od telesa? (Namig: budizem uči, da je ravno nasprotno

Mislil se na to, da ima vsaka vrsta drugačne lastnosti (npr riba in pes).
Želje niso odvisne od telesa.

tec ::

Thomas: Obstajajo stvari, ki nimajo logicne razlage in jih je potrebno vzeti take kot so. Temu se rece verovanje. V indiji so ljudje opravljali prve operacije, ko so drugod delali se 'lobotomije'. Matematika, fizika in podobne znanosti imajo prve korenine v Indiji. Najstarejsa pisava, sanskrit prihaja iz Indije. Vendar za razliko od ostale svetovne populacije, so Indijci vse to znanje 'skrivali' oz. se niso s tem 'hvalili'. Sistem joge obstaja ze od zacetka zivljenja in je eden najbolj znanih nacinov doseganja visje zavesti, preko katere se odpirajo nova obzorja. Za tiste case so bile to zahtevne matematicne funkcije, fizika in podobno. Za razliko od nas, v Indiji vecinoma vlada 'egoless state'.

Kar pa se tice reinkarnacije. V osnovi se naj nebi vrnili v nizjo obliko, torej zival ali rastlino, vendar je po dolocenih vedah to mogoce, vsaj kolikor sem bral o tem. Vse je odvisno od Karme, ki si jo ustvarjamo. Je pa zanimivo, tudi takrat ko mislis da delas dobro si ubistvu delas slabo Karmo. Ce npr. nekomu pomagas, bi to lahko avtomaticno uvrstil v dobra dela, torej dobra Karma. A vendar ni vedno tako. Prvo se moras vprasati zakaj mu pomagas in kaj pricakujes v zameno. Vsako pricakovanje ali zelja po necem pomeni slaba karma. Torej jest se nebi ravno strinjal, da obstajata dve Karmi, slaba in dobra. Dokler si vezan na Karmo, pa naj bo 'dobra' ali 'slaba', se vedno si vezan na materialni svet in to je slabo.

Rooky: Tocno si zadel smisel zivljenja :-)

Thomas ::

Če so Indijci odkrili par stvari - ampak seveda ne kolektivno, pač pa nekaj posameznikov - to ni noben razlog, da ne bi tistih njihovih Ved gledali tako, kakor zaslužijo.

Kot na stare pravljice.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sid Izprijeni ::

Thomas:

Vem, da si načitan, pa me vseeno zanima, če si bral 'The Tao of Physics' od Fritjofa Capre.

Če si, me zanima, kaj praviš, sicer pa priporočljivo branje za vse udeležence tele teme.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Nrsimhadeva ::

Jaz pa vsem priporočam Bhagavad gito od Bhaktivedante swamija

Thomas ::

Sid - sem bral ja.

Ampak me seveda ni prepričal, kar se mi zelo pozna - mar ne?

Nrmi - jest pa tebi najlepše skandinavske pravljice o trolih.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nrsimhadeva ::

Hvala, pravljice obožujem, vedno se kakšna poanta najde not.

Eschelon ::

V to so že svizci nehal verjet. :P
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Primeri Reinkarnacij, regresija, hologramska zavest? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8212837 (10200) Aston_11
»

Duša (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25016790 (13061) DarwiN
»

Zakaj naj bi bila reinkernacija tolažba?

Oddelek: Loža
463083 (2322) SavoKovac
»

Potovanje duš, reinkarnacija,....

Oddelek: Problemi človeštva
329384 (8812) freserovski

Več podobnih tem