» »

ADSL sedaj tudi v Logatcu

ADSL sedaj tudi v Logatcu

LoneWolf ::

Danes je Telekom priklopil prvega ADSL uporabnika v Logatcu - mene. :D Trajalo je dobri dve leti, docakal sem pa le. Po besedah tipa, ki je prisel priklopit zadevo je v Logatcu na voljo skupaj 128 ADSL prikljuckov - ce kdo se caka, zagrebi se.

damian ::

Samo 128 za cel Logatec?

PaJo ::

Ti temu pravis samo??? To je ja vec kod dovolj, vsaj za zacetek, ker namrec ti DSLA-mi do dokaj modularni in se dajo nadgradit, seveda ce bi bilo tako veliko poprasevanje, za zacetek pa je ta stevilka vsekakor zadosti velika, ce bo le Telekom zagotovil, da bo dovolj hitra povezava naprej do Ljubljane:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

LoneWolf ::

Zaenkrat toliko, centrala ima trenutno 8 plat s po 16 prikljucki. Saj se da enostavno razsirit ce bo potreba, samo vtaknes notri se par plosc.

para! ::

Julija, leta 2002, so vam v Logatcu omogočili priklop na ADSL in ti se s tem hvališ. Če me spomin ne vara imamo v Ljubljani možnost priklopa že več kot eno leto.

Da ne govorim o kablu, za katerega se sploh ne spomnim kdaj so ga napeljali...nedvomno že več kot štiri leta nazaj.

Zdaj pa me res zanima: zakaj to širijo tako počasi? Kaj ni dovolj zanimanja?
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: para! ()

Ziga Dolhar ::

Odlično, LoneWolf :-))). Jaz sem to veselje doživel 'že' 27. februarja letos :-).

PaJo ::

Jazz: Hm, tvoj komentar glede hvaljenja ni glih na mestu, namrec Telekom je pravtako zacel stroskovno naravnano politiko, se pravi, najprej tam kjer je vec potencialnih kupcev, sele nato v nekaksne "rovte" in zato vso stvar tako pocasi sirijijo, seveda pa je folk potem bolj vesel ko ugotovi da le lahko dobi ADSL in ni glih doma v Lj ali Mb. No v glavnem, Telekom to siri zelo pocasi, recimo tam kjer sem jaz doma se nebo tako hitro pa vem vsaj za se 20 folka, ki bi to stvar vzelo takoj;( Nekaj smo ze poiskusali pritiskat na Telekom, samo to je skoraj tak kod da bi hotel veliko skalo premaknit, zal;(
No v glavnem, ADSL bo pocasi povsod, samo resnicno pocasi, jaz racunam v roku kakih 3 let nix prej:(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

.:joco:. ::

Jazz -> Tišina!

Hmm, povsod je že ADSL, jst pa, ko sem 10 minut od LJ ga pa še ne morem met:'(... Blagor enim.

Ja, bojda gre na povpraševanje. Jst jim skos e-maile pošiljam, pravijo da bo pri meni novembra.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

OldSkul ::

Pri meni bo pa septembra!
Kako sem happy!:D
Živim v Ivančni Gorici

Matek ::

Meni so ga tudi zadnjič prišaltal.:D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

StratOS ::

Hja sej je cool, samo mislim da bo treba še malce decentralizirat stvarce, vsaj kar se prenosov in linkov tiče.
Res je da bo siol mel sedaj skupaj cca 1200 MBs link, no fino bi bilo da tudi ostali malce bolj kompenzirajo, arnes nič sprememb, no pri s5 bo sprememba, pa tudi pri ostalih, Siol pa naj ma še kr dampinške cene ( glede na upload). Download še kr gre v povprečju 60kBs +, kar se pa tiče uploada in free serverjev se pa nočejo dat. No upam da bo konkurenca kaj boljša, pa vendar so sami baje prisiljeni tudi DL in UL povečat, takoj ko bo nov ponudnik ADSL-a v Sloveniji. Temu bi se reklo uničevanje konkurence.

Kabl je bolj odvisen od števila uporabnikov, ADSL pa kr gre ...

Fajn bi bilo ko bi upload vsaj na 512kbs dal ( nekaj se "govori" o posodobitvi ADSL siol paketov na 1024kbs/512kbs - in to zopet zaradi zatrtja konkurence !!! )
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

SLOWWWeb.net ::

Zardi mene, važen je da ponudijo po normalnih cenah,...1024/512 je idelano, pa mogoče kakšen fiksen IP za max 2000 sit >:D .

Sergio ::

SloWWWeb.Net: takega kupa neumnosti pa še nisem slišal. Ti še utemeljim, ali se bova zadovoljila s tem?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Ok,...aja, tistih 2000 mislim za IP, naročnino za ADSL ostane nespremenjena,...da ne bo pomote :D

Zgodovina sprememb…

StratOS ::

it would be cool ...

sanja svinja o koruzi ...
živi bili pa vidjeli ...
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

SLOWWWeb.Net: V tem primeru bi se SiOLu sesula cenovna politika glede dodeljevanja fiksnega IPja.

Paket za pravne osebe, kjer imas zagotovljen fiksni IP, stane 60.000 SIT mesecno.

on se ji zoperstavi.

Ja, saj. Koliko podjetij pa ima fiksen IP. Bistveno več bi zaslužili, če bi to ponujali tudi fizičnim uporabnikom. Zgledujejo naj se po Amisu. Tam so mi BREZPLAČNO zagotovili en IP.

Aja, cenovna politika bi pa se jim sesula zaradi neprimernega obračunavanja storitev,...
Sam v razmislek,...

Zgodovina sprememb…

Če bi izšel "urni" ali "byte-rate" paket za ADSL, bi fiksni IP bil tudi ponujen zastonj.

Če še ne veš, lahko fix-IP dobiš pri SiOLu, če imaš dial-up.

Sicer pa - zakaj je fix-IP tako drag? Zato ker je najeti vod tisto pravo za podjetja, ter si s tem paketom le skačejo v zelje. Zakaj bi podjetje najelo vod, če lahko vzame LAN ADSL ter pač potrpi reset povezave 1x na 24 ur?
on se ji zoperstavi.

Ziga Dolhar ::

Telekom, Siol != Rdeči Križ Slovenije (po statutu :])

Predator ::

sergio a mogoče veš koliko stane ta stalen ip na dialupu ? ( ne najdem info na netu )

IP je brezplačen-odvisno od ISPja, vendar mora ISP utemeljiti zakaj ga je podjetju dodelil. Lahko si ogledaš spletno stran NETsi.net ;)

krucymucy ::

V cerknici bodo baje septembra ... pr men pa par km stran če sploh kdaj bo? ;((

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kabelski in adsl internet pohvale in pritožbe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Omrežja in internet
42726180 (15891) Jakka
»

Osebno zadovoljstvo: ADSL ali KABL ? (strani: 1 2 3 )

1017993 (6194) Narcos Satanicos
»

ADSL iz 512/128 na 1024/128 (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

60735696 (18778) RedOS
»

ADSL in statični IP

112152 (1718) footprint
»

ADSLjaši hočemo statičen IP!

161738 (1302) chucki

Več podobnih tem