» »

Osebno zadovoljstvo: ADSL ali KABL ?

Osebno zadovoljstvo: ADSL ali KABL ?

1
2
3

Cokolesnik ::

Ker se je vnela razprava o vec kabelskih ponudnikih... Kako reagirate, ce blokirajo porte? Na voljo je tudi Posebna tema za KKSjevce

Zgodovina sprememb…

NoUse4AName ::

malo si preberi ti tale thread, vsi govorijo o "kablu", redko kdo sploh pove kateri kabl sploh ima v mislih.

madmitch ::

Uporaba enega ali druge sistema le zato ker ne želite podpirati monopolista je milo rečeno bedarija. Prekleto vseeno mi je kdo je lastnik ponudnika, dokler je storitev cenovno in predvsem kvalitetno najboljša. je zaradi mene lahko tudi Mao.
Nekaj časa sem bil na Telemachu, a so se mi s svojim arogantnim in vzvišenim odnosom do strank, od katerih živijo, tako zamerili, da sem ob prvi priliki presedlal na ADSL. SiOL mi zagotavlja neprimerno bolj kvalitetno osnovno storitev, torej sam dostop do interneta, da o njihovi odzivnosti na moje želje in potrebe niti ne bi govoril.

Torej, monopolist gor ali dol. Jaz prisegam na SiOL in ADSL. Sicer pa tudi Telekom in SiOL uradno nista monopolista, kolikor jaz vem.

Če bi se "kablaši" manj ukvarjali sami s seboj in se bolj posvetili kakovosti storitev in skupnemu nastopu na trgu, bi lahko SiOLu zelo zagrenili življenje.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

barbarpapa1 ::

Zdravo surfarji....

Sam sem na KKS-ju. Odločitev je bila stvar trenutnega navdiha in pa fifnanc. Pred novim letom 2oo2 so imeli tisto "Santasurf" akcijo in sem za 19000 SIT-ov prišel do modema in 24-urnega dostopa. Sam sem si edino kabel potegnil (so mi fantje na KKS-ju rekli, kje se dobi in kakšnega moram kupit), kar ni bilo preveč težko, ker je v tej sobi že tudi kabelska televizija.
Plačevanje sem si preko trajnika zrihtal in tako sem praktično lahko pozabil na internet. Stvar meni dela!

Pa fajn surfanje želim....


LP

Jože

Soprano ::

Prejšnji teden sem govoril z enim od KKS-ovih serviserjev (živi v isti ulici) in je omenil, da bodo spomladi na voljo novi dodatni paketi =)

Podrobnosti še ni vedel, ker jih bojda tudi sam izve par dni pred dejansko objavo.

Way to go KKS =)

Soprano

Tr0n ::

Ja, KKSjevci so cool in v bistvu edini ponudniki interneta preko kabla, kar jih poznam, ki so se zadeve lotili tako, kot je to pac treba.

Kako je kaj z G-kablom? Vcasih je bil spica.

Parallax ::

Sam sem z ADSL zadovoljen. Imam ga 1 leto in pol, v tem casu je bil edini vecji izpad prek kratkim zaradi tistega crva. Drugace je pa bilo zelo malo izpadov, pa se tisti po par minut.

Kar pa se tice G-Kabla... Slisal sem, da gredo stvari na slabse, odkar ima prste zraven telemach. Vcasih je blo pa dobr ja.. Sam zdej majo ze dolg casa sranje. Tud ko je se vse "delal" sem bil 2 leti nazaj pri enem frendu 2 dni (js revez se na dial up in prsu po par stvari da dlja) in stvar je prvi dan zgledala takole:
10:00 - 12:00 hitrosti 1kB/s
14:00 - 14:30 izpad
20:00 - ???? zvecer so bli speedi bolj slabi (20kB) pa vse je nekam lezlo

drug dan pa ok edino ponoc je vse skup padlo dol :)

Narcos Satanicos ::

g-kabel je dobr če si na perftechu al pa telemachu, če si pa na siolu je pa katastrofa, ker hoče telekom folk spravt na adsl.

MUC ::

ZAdeva je obratna. Telemach hoče spravt vse na Telemach, zato znižuje hitrosti SiOLovim uporabnikov. Ti v vsem obupu vzamejo Telemach, ker ADSL večinoma še ni možen. Nekateri bomo počakali, ker imamo Telemacha DOVOLJ!

DSmidgy ::

Zdej so na g-kablu mal poštimal SiOL (ping ni več čez 500ms ampak pod 100ms - kar je pomoje kar dobro za začetek). Sem bom tudi počakal na ADSL (čeprav bo sigurno trajalo saj še eno leto) - če z SiOLovim internetom niso bili sposobni upravljat (tudi preden sta se podjetji združili) verjetno tudi z lastnim (Telemachovim) ne bojo - ko bo preveč uporabnikov. Pač šparajo na infrastrukturi.

Tr0n ::

Sem imel vcasih Q3A stran na G-kablu (q3a.g-kabel.si - RIP) pa vse datoteke sem lahko hostal, imel FTP dostop, serverji so bli etc... Kewl admin. Skoda.

Narcos Satanicos ::

Kr se tiče razmerja cena/hitrost je logično da je ADSL bol od vsega kr ponujajo kabelski operaterji. Monopolist ma pač to prednost. Zgleda vi prčakujete da bo ena privat trgovinca prodajala stvari po ceni kjo lahk ponudta Mercator al pa Tuš? Res je tud da ga nekateri kabelski operaterji serjejo in dajejo občutek 'garažnah' podjetij. Samo a je SiOL začel svojo pot kukr ta podjetja, z nule in s privatnim kapitalom? Ne. Če bi bla situacija taka in bi dons SiOL bil privat podjetje in mu še zmeri enako dobre pakete, pol mu ne bi noben nč očitou.

Kr se tiče telekoma. Njegova taktika je znana in je v rabi že velik let vse od popularizacije interneta. Vemo kuko so zavrnil zahtevo ABM da poleg siolovih cdjev v isdn pakete dajo tud njihove, češ da je siol njihova firma in lahko delajo kr vočjo. Seveda je bil telekom tud edini kje prodajou ISDN (in še zmeri je). Spomnmo se tud bajukovga načrta 'internet v vsako slovensko vas' ksi ga je telekom s podobnikam na čelu predstavlou tako da se najprej unič Arnes, neprofitna in akademska mreža, kje pa vseen telekomu odžirala dnar. To da sispa že leta kriči da je situacija absurdna ne briga nobenga u vladi, ker ma vlada ogromn denarja u telekomu in ga hoče enkrat seveda pobrat. Po najvišji možni ceni seveda. Telekom pa tud ni neumen in ne bo konkurenci ponujou enake cene kukr sammu seb(!!!) (i.e. siol). Razn seveda če so Amisovci tud nesposobn a ne?

Ni treba bit pametn al pa sposobn, da kot monopolist vlečeš dnar, še posebi če te podpira država. Kot lepo analogijo se spomnmo primera shell vs. petrol, kjer shellu ni blo dovoljeno postavlat črpalk na avtocestah, tko da so jih ene par postavl samo u mestih, pa še te je naposled kupu petrol. seveda je pol shell pobrau šila in kopita in šu.

Z vstopom telekoma na trg kabelske tv bo hmau pršu dan ko bo telekom pokupu al pa uniču vso večjo konkurenco ki jo še ima (velik jo je že itak) in nadzorovou vse od fiksne telefonije, mobilne telefonije, interneta in distribucije tv signalov. Takrat se pa spomnte ene stvari:

še ni blo business-a na tel zemli kukr bi zviševalo storitve in zniževalo cene

IZ DOBRE VOLJE!



http://www.kud-fp.si/telehp
read and learn

NoUse4AName ::

Kr se tiče razmerja cena/hitrost je logično da je ADSL bol od vsega kr ponujajo kabelski operaterji

ocitno se nisi nikoli slisal za KKS

DSmidgy ::

Morem popravt glede g-kabla. Zgleda da samo čez tedn dobr dela. Malo prej sem dau trece iz USA. Da pride do SiOLa (pomoje g-kabel rooter) traja okoli 100ms. Da pa pride od g-kabla do mene pa traja 1800ms. Recimo včeraj dopoldne je bilo pa 50ms od mene do g-kabel rooterja. Zdej lepo delam screenshote in merim pinge (program visualpulse na www.visualware.com) in bom poslou položnico+izpiske nazaj na siol da mi odračunajo sobote in nedelje - takrat ko ni delalo.

Narcos Satanicos ::

KKS 1024/128 8200 sit

adsl 1024/256 8060 sit / 5900 študentje,dijaki

ne vidm kuko je kks bol...

darkolord ::

mah malo si tweakneš kabl pa imas pravi broadband... :D :D :D

aja pa btw telemach niti slučajno ne propada, saj je največji ponudnik kabelske televizije in jim je internet bolj postranska zadeva

NoUse4AName ::

narcos: ja sam pri ADSLu se moras placevati narocnino za ISDN in ko to pristejes je cena visja. Tudi KKS ma paket za studente in dijake (arnes).

McHregec ::

A pr kablu ti pa ni treba telefona plačevat.
Destroyer Of The Worlds.

Sergio ::

Oziroma naročnine za gledanje TVja?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

boštjan ::

A pr kablu ti pa ni treba telefona plačevat.

jaz telefona ne plačujem,ker nimam stacionarnega8-) ,samo GSM,kabel TV pa mam in če seštejem pride okoli 12k.

Soprano ::

Hehe, če tako seštevamo, potem je pa potrebno pri ADSL prišteti še ISDN + kabelsko naročnino, ki jo ima 95% uporabnikov ISDN priključka =)

Kakorkoli, upamo lahko samo, da ne bo res na koncu Telekom pokupil vseh CATV sistemov (kar je njihova velika želja že dlje časa), ker potem bomo uporabniki doživeli stanje, ki je bilo na področju mobilne telefonije pred prihodom Simobila (še pomnite tovariši, Mobitel je računal 1 min preko 100 Sit). Z dnem prihoda Simobila pa je Mobitel naenkrat postal uporabnikom prijazen....

Če ne bi bilo kabla, bi Telekom še vedno ponujal ISDN kot edino ter oh-in-sploh najboljšo varianto dostopa do interneta.
Kar poglejte si Hrvaško, kjer ni konkurence s strani kabla. Za ADSL uporabniki plačujejo mastne maljone =)

Soprano

boštjan ::

kolko sem jaz po TV slišo naj bi do leta 2006 bil načrt,da se v vsako slo družino napelje internet kar pomeni da bodo morali močno znižat cene internet storitev.

NoUse4AName ::

ja ampak ti imas navaden telefonski prikljucek in ce hoces adsl moras se tega nadgradit na ISDN (ki je drazji). Kaj si slucajno moras kupiti vec kanalov na kabelski da bos lahko imel internet? ne. Torej se mora ISDN zraven cene ADSLa stet.

McHregec ::

Ponekod moraš nadgraditi kabelsko napeljavo za katero seveda mastno plačaš če ne živiš v bloku.
Destroyer Of The Worlds.

NoUse4AName ::

koliko vem isto velja za ISDN

McHregec ::

isdn je 20k, nova kabelska napeljava pa mnogo več.
Destroyer Of The Worlds.

MUC ::

Dokler se je G-kabel imenoval Astra Telekom d.o.o., to je bilo dokaj majhno podjetje ustanovljeno s privatnim kapitalom iz NIČ, smo imeli download že od leta 98 okoli 200KB/s, pa tudi več.

Ko je leta 2002 kupil Telemach Astro Telekom, je šlo vse strmo navzdol. Bil pa je nekajkrat kapitalsko močnejši od prejšnjega podjetja.

ZATO NEJEHTE GOVORT, DA SIOL LAHKO; KER MA DNAR, TELEMACH GA PA NIMA, KER TO NI RES. TELEMACH NOČE!

Telemachovska politika, je priklopiti čim več uporabnikov (kakovost storitve ni važna) in vse skupaj prodat Deutche Telekomu. Prodajna cena bo namreč odvisna od števila uporabnikov. To se da izvedet iz dobro obveščenih krogov.

NoUse4AName ::

McHregec: moj sosolec je mogel za ISDN+ADSL placati vec kot 100k, ker so mogli posodobit telefonsko napeljavo ali nekaj takega. Torej mi ne govorit, da je to pri nekaterih treba samo za kabel.

shock ::

NoUse4AName: 100Ksit zaISDN+ADSL jst za to ne vidim na ceniku :D. Prosim če mi pokažeš to na siolovem oz telekomovem ceniku.

BTW kolk je razlika med analogno id ISDN linijo? Čez 6 mescev bo 600sit. tako prosim ne štet več ISDN skupaj z ADSL-jem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shock ()

V-i-p ::

Eh, daj no, kje pa živi, da je plačal več kot sto tisočakov? So mu kabel vlekli na Aljasko? Ko sem ga jaz vzel, pred tremi meseci, so mi povedali točno takole: če vzameš skupaj adsl + isdn, te pride 50 tisočakov, pa še na 3 obroke lahko plačaš, če želiš. No, sam sem se pač odločil da dam vse naenkrat, pa je. Samo dejstvo je, da adsl ni tako nedosegljiv in stroški v primerjavi s tem, kaj dobiš, sploh niso tako visoki. Naročnina za ISDN in analogni priključek pa bosta kmalu skupaj, ne bo dolgo...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

NoUse4AName ::

shock: kaj vidis na kakem ceniku za kabl koliko stane posodobitev linije, ce je ta prestara ali kaj pravilno ne dela? ne. V vecini primerov ni nobenih problemov tako za kabl kot tudi za ISDN, vcasih pa so torej ne tecnarite.

Cokolesnik ::

Po kaksni logiki je ta tema prestavljena v lozo? Naj gre v internet, ker kabel oz. adsl nista pripomocka za moderno molzo na kmetiji. Kmetom sicer vsaka cast za njihovo delo.

In se to: do teme pridem prek klika na Lozo, v sami temi pa se izpise Internet. Torej?

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

cokolesnik: tema je bila prestavljena iz Loze v Internet oddelek..

swar ::

Mel kabelsko prek Linka,sux na kubik,menjavsi za siol adsl rox na kubik!

eee ::

vidim, da imate ravno debato, ki je skoraj podobna mojemu problemu...

OK imam ISDN in kabelski tv. Osebno sem bolj navdušen nad ADSLom (hitrejši odzivni čas, manj izpadov, kvaliteta itd.) kot nad Kablom (moral bi iti na bivši G-kabel, sepravi Telemah)
Tle pa nastane en problem! ADSL lahko na mojmu kraju dobim šele konec leta 2003 ... in kaj nej do takrt ... hodm na net prek butn.net ... NE!

Ravnokar pa sem gledal da imajo 3 različne pakete pr G-kabelu. KLIK!
No cena je kar solidna, vse skupej bi me pršlo 26000sit ... sam to ni problem...
Nikjer pa ne piše, ker so trije paketi, kaj je razlika? razen cene seveda!

Vprašanje: Ima kdo kabel na Telemahovem g-kablu in uporablja kateri koli paket?
Kam je šel na Telemach ali na S5.net?
Kako je z izpadi, pingi, prenosi?

Sam mal informacij bi prosu... ker nevem al nj gnjavim moj isdn z butn.net al nj si kupim kabel in počakam na adsl...do decembra!?!?!

nejc

MUC ::

Moje priporočilo, govorim pa iz lastnih izkušenj na G-kablu.. sedaj Telemach Gorenjska.

Ogibaj se ga na daleč!! Počakaj na ADSL, ki ga boš dobil še prej, če boš težil na Telekomu in če vas bo več kandidatov.

Če ti povem, da ima Telemachov tehnik doma ADSL, čeprav je upravičen do brezplačnega interneta iz paketov, ki jih ti navajaš. To pove vse, če že nam ne verjameš.

Jest čakam na ADSL!

PS: Ne pusti se zavest lepim besedam, ki jih slišiš od njihovih zaposlenih.. to so limanice in mnogi smo se ujeli!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

Narcos Satanicos ::

nejc:

modem Nemo, paket oranžni dirkač (512/128) telemach, hitrosti do 170kB/s download, upload do 30 kB/s (moj rekord), pingi normalni brez kšnah 'špic' okol 60 ms po evropi, izpadov ni kj velik in se večinoma hitr odpravjo. Če boš šu na kabel nabav svojo omrežno kartico, ker dobiš dobro že za 2 jurja. Mega dostop je 1024/256, za mini sm pa pozabu. Pošl jim email/jih poklič.

muc: tvoje 'izkušnje' so samo s Siolam, tale tvoja 'vendetta' prot vsemu kr ni telekom pa ratuje že prou patetična. Če pa tist tehnik raj na mesec plačuje 8 jurjev in več, namest da ma zastonj internet, je pa tud kreten.

MUC ::

Trenutno vam Telemch mogoče dela kot mora, boš pravo stanje povedal čez čas.

Pregovor pravi: Osel gre samo 1x na led. Upam, da nisi nasedel 2x. :)

PS: Tehnik rabi hiter in zanesljiv internet. To kar ponujajo ani, se imenuje gospodinjski internet. To informacijo boš dobil v njhovi pisarni oz ti jo pove lahko tehnik, ki meri signal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

darh ::

Narcos Satanicos: 170kB/s z 512kbit/s linijo??? What am I missing here??
Excuses are useless! Results are priceless!

MUC ::

Zgrešil si to, da imajo podobne prijeme kot VEGA. Nejprej imajo 1 SIT v vsa omrežja in folk noro kupije SIM kartice in uporablja VEGO. Jutri (22.3.) bodo zvišali cene na 44 SIT/ minuto za klice v Mobitel omrežja.

Fora: Muhe na limance, pol k se muhe ujamejo, drugam ne odletijo več.. izi fora za izi folk :)

darkolord ::

xbite: tudi več gre :D >:D

Cokolesnik ::

Ce mene prasate sem cist zadovoljen, da imam KKS Maribor oz. KKS z ARNESom, ker nikoli nimam vecje hitrosti kot jo placam, NIKOLI pa tudi nizje.:D

Tero ::

Jaz mam pri mariborskem kks-ju 1mbit in sem zelo zadovoljen s povezavo. Net mam že kaki mesec pa še ni bilo nikol izpada. Edino kar me malo moti je nizki upload (128K)
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Tr0n ::

Saj to smo ze ugotovili. Namrec, da je mariborski KKS edini omembe vreden kabelski ponudnik interneta.

Soprano ::

Bojda ima mariborski KKS okoli 10.000 internetnih naročnikov. Glede na to, da jih ima Siol okoli dobrih 15.000 in pokriva celo Slovenijo, KKS pa 'samo' štajersko, so po moje kar dobri =)

Soprano

Cokolesnik ::

Soprano: you have right.:D

Jaz sicer nisem iz celja a me vseen zanima. Celjanarji, bo Turnšek imel tudi ponudbo KKSja za kabelski net?

Zgodovina sprememb…

Narcos Satanicos ::

512/128 je kao garantiran, če gre pa več, gre pa tud več. Euro/docsis modemi majo pa še več.

Telemach gorenjska dela kukr se spodob, za lublano pa ne bi vedu.

swar ::

Ti se kr tolaz z kablom nekega dne ti bo ze zal iz prverjenih virov >:D ,mene so ze 1x nategnil in sedaj uzivam na adslju kjer je tudi manj korupcije v sistemu sosed zraven tebe vlece 500kb/s ti pa 600ms pinga in dl 15kb/s od 40kb/s obljubljenih! >:D

kdor se zadnji smeje se najslajse smeje :D

Narcos Satanicos ::

recipe for stupid post:

look up...

McHregec ::

Na nemotu leti tud do 400kb/s iz Telemacha to pa zato k je nemo sistem tok odprt, da sploh kej normalno dela. Upload je pa porazen.
Destroyer Of The Worlds.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL ali cabel? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
534368 (3388) cbelica
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1049578 (7260) flipflop
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
548443 (8443) Skubi
»

Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
707859 (6165) DeLonghi
»

siol ADSL (reakcija kablasov) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1379365 (6424) AlienRex

Več podobnih tem