» »

Osebno zadovoljstvo: ADSL ali KABL ?

Osebno zadovoljstvo: ADSL ali KABL ?

«
1
2 3

Cokolesnik ::

Uporabljate ADSL, ker ste mnenja, da je SiOL veliko in kakovostno podjetje, katerega storitve bodo uspele ostati konkurencne in najboljse v drzavi?

Uporabljate KABEL, ker ne zelite podpirati monopolista in ste za cimvecjo konkurenco kabla adsl-ju na podrocju sirokopasovnega spleta?

Gandalfar ::

Uporabljam ADSL zato, ker je SiOL edini, ki mi je pripravljen ponudit broadband za spodobno ceno.

Telemach mi ni pripravljen povedati, ce mi lahko napelje kabel in ceno dokler ne podpisem pogodbe z njimi.

Cokolesnik ::

Gandalfar: potem pa Telemach ni vreden obstoja. Uporabljam KKS (ARNES), ker mi je sposoben ponuditi broadband za spodobno ceno. Sicer bi uporabljal ADSL.

Zgodovina sprememb…

Tr0n ::

Uporabljal bom (upam, da kmalu) ADSL, ker ni druge izbire :).

borchi ::

Uporabljate KABEL, ker ne zelite podpirati monopolista in ste za cimvecjo konkurenco kabla adsl-ju na podrocju sirokopasovnega spleta?

??? to naj bi bil razlog, da bi folk naj bil na kablu??? brez da gremo odkrivat temelje tržne ekonomije, bi reku, da si lahko takšne razloge privošči samo tisti, ki ne plača za inet storitve iz svojega žepa.



uporabljam pa siol adsl, ker je bil takrat edina možnost širokopasovnega interneta. če bi se sedaj odločal, bi verjetno vzel kabel, ker so začetni stroški enaki 0, pri adsl pa isdn+30k sit.
l'jga

maksimvs ::

Kabel

NoUse4AName ::

v bistvu edini ponudnik interneta v sloveniji ki lahko konkurira SIOLu je mariborski KKS. Torej ima ta debata smisel samo za ljudi iz okolice MB. Sam sem z KKSom zelo zadovoljen, imam zelo dobre pinge po evropi za igranje bf1942 in stabilno povezavo. Tudi ce gledas glede cene je KKS za 1mbit cenejsi, prikljucitev je cenejsa, cena za 1mbit je pa enaka kot pri ADSLu (ce zraven se stejes ISDN, ki ga moras kupiti)

chuck ::

Uporabljam Siol - ADSL ker je edini ponudnik neta pri nas in tudi če bi imel izbiro ne bi prestavil, razen če bi dobil vsaj 20% ugodnejšo ponudbo. Kar pomeni da bom ostal pri Siolu dokler/če ne začnejo z omejevanjem prometa.

Či bi bilo folku mar za monopol Bill Gates ne bi postal najbogatejši>:D

Soprano ::

Doma uporabljam kabel (KKS Maribor), v službi ADSL (Siol).

Kabla ne zamenjam niti pomotoma - zelo zadovoljen. Sicer tudi ADSL več ali manj dela brez težav, ampak kabel mi dela boljše (pingi, itd).

Soprano

lukslo ::

Mam ADSL ker kabla pri nas ni še mogoče naročiti.

chucki ::

KKS pokriva celo stajrsko ne pa samo okolica MB
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

vihar ::

Že 4 leta uporabljam kabel, takrat Telemacha še ni bilo, sedaj pa je povsod prisoten. Sem zadovoljen s storitvami.

Rambo ::

Definitivno kabl :)

kivi113 ::

ADSL, ker je edino adsl mozen pri nas. Pa tudi ce bi mel moznost kabla bi sel na adsl, ker berem od dosti ljudi, da so vedno neki problemi. Seveda to zavisi od ponudnika, tko da ce je dober ponudnik je verjetno uredu. Kaj pa ce ni?

Sicer pa je siol prov uredu, ce kaj ne dela tko k bi mogl poklices na zastonj linijo, pa ti kuj pomagajo. 8 jurjev za 2 mega linijo? Mega.

Tr0n ::

chucki: ce bi blo to res, bi ga ze mel, tako pa ne drzi :)

PaJo ::

Tudi sam sem srecen na ADLS-ju, ker o kaki kabelski tam okoli nas se niso slisali, no so neki lokalni sistemi, samo tako hudo stari da kaksen internet tam preko ne bi mogel teci. Dela pa 2Mbit ADSL zato zelo lepo:D

Tron:Baje res dobite ADSL kmalu, ker sem se v ponedeljek pogovarjal z dvema monterjema, pa sta rekla da so koncno resili problem s napajanjem in bo tudi vasa centrala perajt za ADSL:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Tr0n ::

PaJo: ja, spremljam situacijo, upam da bo tokrat res :)

Kar se tice kabla pri nas. Ista zgodba. Klicem prvic - niti ne vejo, kaj je to kabelski internet. Klicem drugic - ja nekaj delamo. Klicem tretjic - ja, saj delamo nekaj, samo se ne bo tako hitro. Lol.

Theos ::

Mam ADSL ker živim bogu za rito in ni druge varjante! (Že na ADSL sem čakal kar dve leti)

Cokolesnik ::

Postavljeni ste pred dejstvo: imate ISDN in kabelsko televizijo. Prikljucnina na ADSL je enaka prikljucnini za kabelski internet.

Znanci povedo, da jim dela vredu tako ADSL kot kabl.

Mesecna narocnina za obe tehnologiji je skorajda ista.

Razlika je le pri stroskih vzdrzevanja modema. Pri kablu modem kupite in je vas, vas pa je tudi problem ce crkne po vec kot letu dni (nakup novega). Pri ADSL modem sicer ni vas, ga bo pa Telekom menjal kadarkoli ce se pokvari (brez da ga bi bozali s kaksnim kladivom ipd.).

Razmisljate pa tudi o tem, da marsikdo (tudi hrvaski Telekom) pravi, da SiOLov ADSL ne prinasa dobicka in da se bodo pogoji uporabe kmalu spremenili. Ampak to je hipoteza!

Kaj boste izbrali?

Zgodovina sprememb…

slawc ::

Uporabljate KABEL, ker ne zelite podpirati monopolista in ste za cimvecjo konkurenco kabla adsl-ju na podrocju sirokopasovnega spleta?


Uporabljam kabel, ponudnik je pa Siol. Kaj pa sedaj? a a a a ?
LP, Slawc

Zheegec ::

54Kb/s Dial-up :D A je to bolje kot ADSL:D ;((
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Gandalfar ::

Izbral bi ADSL. Zakaj? Zato, ker niti od dalec ne izgleda da bi SiOL imel kaksne financne tezave. Za kablska omrezja je pa bolj tako tako.. kakor da so nekako ugotovili, da je nekako prevec dela in znanja potrebno in je zmanjkalo energije. Verjetno si zasledil nekaj casa nazaj Dobrijev thread kaj se je zgodilo z ponudbo kablskega dostopa v Vrhniki, znano ti je kako deluje siolovim kablsem zadeva, verjetno si videl veliko threadov kjer jokajo kako telemach ne dela dobro, videl si da imajo tezave z tem kateri modem imeti in zahteva stalno neko zamenjavo. Preprosto ne obvladujejo omrezja. Verjetno si pred casom videl neke blazne nacrte telemacha, da bo zacel nekaj delat na telekomunikacijski sceni pa od tega ni bilo nic kaj prevec (da ne bos rekel, da je to Telekom preprecil - nekaterim drugim je uspelo ponuditi VoIP)..

SiOLov model ADSLja je vedno bolj profiten s tem ko ima vedno vec uporabnikov. Telemach pa vedno bolj propada s tem, ko mu uporabniki bezijo na adsl oz. ne zagotavlja primernih storitev. Glede na to da se je zdruzil z vecino operaterjev kabla in da nekako ni popolno zadovoljstvo povsod in da se zadeve ne izboljsujejo prevec mi da je mislit, da to ni ravno najboljsa ideja.

Nad kvaliteto delovanja adslja se nihce ne pritozuje. Po novem ceniku je pa isdn prikljucek cenejsi od navadnega telefonskega (po narocnini) + dodatno stevilko dobis.

neki manj kot 6k kolikor hocejo za studentski paket za 1Mbit se mi pa zdi tudi izredno ugodna ponudba.

W|ndKiller ::

1. Kabla pri nas v Posavju še ni, pa ga jst tud ne rabim. Siol ADSL:))
2. Mislim, pa da je kabl biu popularen ko smo se drugi matrali z 28.800 inu 33.600 modemi.Takrat so bili tisti, ki so lastili kabl, pravi kavbojci. Seveda je SiOL z svojo marketinško politiko tako "naspidiral" ljudi, da so prešaltali iz tistih modemčkov (jst sm vmes še na ISDNu biu) direktno na DSL. (ste vidli novo kampanijo SiOLa v Escapu ???)
3.Še ena pozitivna točka je v tem, da jst za odvečne MBajte ne mislim plačevati še dodatne tolarje. Za ADSL tolko dam in mir.Pa nč več dnarja še zravn

Lp
.: Nuclear Power Boys - Ultras Krško :.

blue96 ::

nimamo kabla. adsl je samo siolov po normalni ceni, delal pa bi lahko bolje.
.

MUC ::

KAj nej ti rečem. Pri SiOLu velja: več denarja, več muzike. Pri Telemachu to žal ne velja (lastne izkušnje)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

pivmik ::

ADSL!

Proti ADSLju nisem slišal enega konkretnega problema.
Za kabel pa non-stop so neki problemi, slabi ping, prenosi in zaklepanje portov.

Sicer pa se od kraja do kraja, podjetja do podjetja kabel ZELO RAZLIKUJE.
LP, Gregor GRE^

Cosmo ::

Imam KKS (Arnes) 1024/256 ze 3. leto (zacel sem z 64/64 >:D )in nimam kaj za rect, vse deluje ok.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

MadMax ::

ADSL.

O kablu se sicer govori (ampak le govori-že dobrih 6 let:\ ), toda zaenkrat proti SiOL ADSLju ni bilo nekih pripomb, kar pa žal (kolikor sem seznanjen) za kabel ne velja...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Tr0n ::

W|ndKiller: kaj oglasujejo v Escapu?

Narcos Satanicos ::

Kabel über alles, telekom si pa ADSL lahko nekam vtakne.

Gandalfar: ti se pa praš kuko je lahko mogoöe da je ISDN zdej cenej od navadnga telefona čeprou je bol tehnologija. dumping...

Zgodovina sprememb…

Tr0n ::

Heh, kateri kabelski ponudnik ponuja 2mbit za 11k SIT?

Narcos Satanicos ::

Heh kateri kabelski ponudnik je 100% pod monopolnim podjetjem iz časov samoupravljanja?

Gandalfar ::

To da je siol grdi hudobni in preveliki je sicer res toda vprasanje je koliko ljudem ADSL slabo deluje?

Sedaj pa poglejmo na drugi strani koliko ljudem kabel slabo deluje? .. Pa se takoj nekdo oglasi, da pa njemu ze par let vse zelo dobro dela. Ok to je sicer res ampak ti si pac ena od izjem. Smo na forumu ze videli primere, ko je sosedu vse lepo delalo drugi je imel pa 'sume' na kabelski opremi.

Meni se zdi v tem trenutku izbira kabla kot ena velika loterija in rabis imet kar veliko sreco, da ti stvari delajo posteno.

roscha ::

Gandalfar je vec ali manj ze povedal enako kot tudi jaz mislim. Naj dodam samo se, da sem bil ZELO nezadovoljen uporabnik kabla, trenutno pa sem zadvoljen uporabnik ADSLa. Razglabljat ce je kabel za 100 SIT/mesec cenejsi/drazji od ADSLa pa je popolna neumnost. Ce nimas denarja si ne mores privosciti nicesar. Le kako si lahko privoscite racunalnike? Bozcki :D

Aja, glaven podatek je (vsaj zame) to da oprema ni moja. Na kablu mi je modem 2x crknil. No, enkrat je bil hvala bogu v garanciji. In ta jajca od modema sem placal ob priklopu 100kSIT, ko sem ga moral kupit drugic pa nekje 40kSIT. Za ta denar bi si lahko omislil 2x ISDN prikljucek (=4 stevilke da ne bo pomote) in 2x ADSL pa se malo $$$ bi mi ostalo. 8-O

V glavnem kabel vecinoma SUX, ADSL pa zaenkrat ne, monopol gor ali dol.

by!

frenk ::

Kuko to da modem pri ADSL ni tvoj???8-O

Tigorsami ::

Imel sem 33.600>SiOL in čakal kabel.
Dobil sem kabel Astra Telekom>SiOL nisem čakal nič.
Imam kabel Telemach>SiOL čakam ADSL.

San ::

Imam kabel ker sem kao bil proti monopolu, zdej k pa gledam ADSLaše mi je takooooo zeloooo hudo. Šmrc...,

boštjan ::

mam kabel ,ker ni blo druge izbire.začetni stroški za ADSL so pred letom dni bili predragi,zato sem vzel kabel.Sem pri mariborskem KKS.moram rečt da je eno leto zelo lepo delalo,kaki mesec nazaj pa se skoraj živce zgubo,ker 14dni nisem mel prave linije,100% izgube.KKS podpra zatajila,šele po 14dnevnih klicih so prišli na dom in zadevo zrihtali.zdaj spet deluje vse ok.
glede modema pri KKS;ja po 2 letih je tvoj in če crkne se pač še 1X prijaviš.Sicer ne vem kaki so pogoji ko ti prvih 2 let poteče.Za kako dolgo se podpiše pogodba in kako je s podporo?

kerga dika? ::

Za ostale ponudnike ne vem, ampak Telemach SUXXXX. Dve leti sem bil na kablu, zdaj imam en mesec ADSL in razlika je očitna. Ne samo pri hitrosti ampak na SiOl-u tudi hitro ukrepajo če je kakšen problem. Ne pa tako kot oni bizgeci na Telesmehu, ki se niti na telefon ne oglašajo, so neprijazni in nesposobni.

Moja izbira je ADSL (več opcij, paketov, večje hitrosti manj omejevanja,...)

pro549 ::

Sem srečnež, ki sem na ADSL-ju in nisem niti tolk malo zamorjen kot nekateri kablaši. Ampak me zanima kake omejitve imate na telemachu?

MUC ::

5KB/s UPload recimo, dosegljivost routerja 80-90% .. oboje je le vrh ledene gore, ki se ji reče "Natega folka".

Še edn nej nekej reče čez Telekom!! Čud me to, da Telemach vsi tiho prenašajo, alpa nas je na njem ostal le še nekaj nesrečnikov.

OldSkul ::

Sem zadovoljen uporabnik ADSL-ja, sej druge izbire itak nisem imel ker pri nas ni kabelskega interneta.Še sreča da ga ni!
Povezava deluje 100% noč in dan pri polni hitrosti kar priča o tem kako kakovosten je ADSL v Sloveniji!

V-i-p ::

Jaz bom rekel pa samo tole: ko bo v Sloveniji EN SAM ponudnik, poleg SiOL-a, ki mi bo za 10 tisočakov na mesec zmožen ponuditi 2mb linijo, neomejen prenos, izredno kvalitetno povezavo, ki res nonstop dela na maximumu, potem bi pa mogoče šel kam drugam, do takrat pa slava SiOL-u pa monopol gor ali dol. V bistvu, če prav pomislim, niti takrat ne bi zamenjal ponudnika, zato ker imamo na SiOL-u izredno kvaliteteno ADSL povezavo in močno dvomim, da mu lahko katero podjetje po kvaliteti/hitrosti/etc... konkurira. Telemach sigurno ne...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: V-i-p ()

MitjaM. ::

Ej folk uni k mate probleme s kablom težte svojim kabelskim operaterjem!!!!
k men tut ni nč delal, pa so "kabelski strokovnjaki" vedno našl kakšen izgovor zakaj ne dela (kazaa, narobn OS, slab računalnik...), pol sem pa zagrozil da bom odjavu vse skupi, so pršl zrihtat, pol mi pa model še reče da če bi bolj težil bi prišli hitreje?!?!?

No ampak glavno da zdej vse dela tko k more, na muli upload in download na fulu, pa še uploada ni treba omejevat tko k ga morte adslaši...
Tko da kabel je zelo dobra stvar samo morš težit da ti ga prav zrihtajo...

LP, Mitja
0oO0oO0oO0oO0oO0oO0oO
http://mitjam.4ever.cc
0oO0oO0oO0oO0oO0oO0oO

Gandalfar ::

heh .. full time job za par mescev, da ti zacne broadband delat .. mislim, da ima vecina kaj pametnejsega za delat..

V-i-p ::

Jah, sej vem, da bomo zdaj vsak svoje hvalil, eni kabel eni adsl, samo dejstvo je, če dam samo en primer, jaz vem, da bom ob 12h ali pa ob 15h popoldne kopiral prav tako hitro dol, kot ob 3h ali 4ih ponoči. Imam (in poznam) nekaj kolegov, ki so na Telemachu, pa pravijo, da ponoči še gre tja do 40kb/s, čez dan, pa da so srečni, če gre čez 10. In to naj bi bila kvaliteta? Sploh pa, sej se ne gre samo za Telemach. Na splošno je znano, da je sicer kabel zmožen večjih prenosov, samo definitivno pa v kablu ni prihodnosti, vsaj pri nas ne, pomoje...:\
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: V-i-p ()

Tr0n ::

To, da sta download in upload locena je lahko samo dobro, se sploh ce uporabljas P2P progije. Se pravi ce imas kabl in ti dosti folka upload-a ti gre bandwidth v q? :)

W|ndKiller ::

Tr0n: v sredici revije je na obeh straneh nekakšen novi dizajn Siolovega oglaševanja (svetlo modri odtenki), kjer prepričujejo še ostal folk, da naj pristopi k ADSLu (nič novih izumov,samo predstavitev ADSL tehnologije in tako in tako naprej), pa še na zadnji plati revije en vlki logo SiOL, kjer godejo po starem :))
Uglavnem, veliko dnarja zmečejo za oglaševanje (skorajda, da že vsiljujejo svoje produkte, kar je z ene strani za njih fino, konkurenca-tu mislim na kabl-pa je čisto tiho in verjetno preklinjajo kako siol z oglaševanjem gor in dol)
Tako nekak ja8-)
.: Nuclear Power Boys - Ultras Krško :.

Darko ::

Vidim, da v glavnem kritizirajo kabel tisti, ki so pri Telemahu. V Mariboru KKS dela v redu. Za 2MB plačam 9,1KSIT (Arnes) imam pa tri fiksne IP-je (preko Arnesa), ne prekinja mi povezave vsakih 24ur. Res pa je, da gre vse preko skupnega kabla in ne vem kako je z večanjem zmogljivosti. (ADSL ima menda že 4MB in več). Ker nimam ISDN bi krepko premislil kaj nabaviti. Menda pa bodo začeli ponujati ADSL brez ISDN.
LP Darko

NoUse4AName ::

ja se, ne vem kak lahko ljudje kr govorijo na splosno o kablu, saj imamo v sloveniji cel kup ponudnikov interneta preko kabla in se vsi zelo razlikujejo drug od drugega.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL ali cabel? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
534368 (3388) cbelica
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1049582 (7264) flipflop
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
548445 (8445) Skubi
»

Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
707864 (6170) DeLonghi
»

siol ADSL (reakcija kablasov) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1379367 (6426) AlienRex

Več podobnih tem