» »

ADSL in statični IP

ADSL in statični IP

DC- ::

LP,
Po vsem tem govorjenjem o statičnem IPju za ADSL. Po mailu katerega sem dobil iz siola bo mogoča ampak cena je taka da res ni. Prasci se temu reče.
Copy&paste maila:
Pozdravljeni,

ADSL v Sloveniji je v zacetni fazi. Zacenjamo z nastavitvijo central v strogem centru Ljubljane, kasneje se bo razsirilo po celi Sloveniji. Pogoj za ADSL je ze obstojeca ISDN linija, Pentium 200, omrezna kartica in vsaj 20Mb prostora na disku.
Zaenkrat je mozen samo en paket,
hitrost je 512kbs -download ter 128 kbs-upload. Cena za pravno osebo znasa 13.000,00 sit, za fizicno pa 8.000,00 sit.

Vec informacij o ADSL si lahko preberete na strani http://adsl.siol.net. Na strani lahko vpisete tudi vase podatke in takoj ko bo mozen ADSL nas bo Telekom obvestil, mi pa vam bomo poslali pogodbe.

V naslednjem tednu bo zacel veljati se paket s fiksnim IP-jem, cena pa bo 40 000 sit.

Lep pozdrav, Katarina Terner
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
SLOVENIJA ONLINE tel: (01) 473-00-00
SiOL internet d.o.o. fax: (01) 473-00-17
Cigaletova 15 tehnicna pomoc: 080 87 65
1000 Ljubljana e-posta: info@siol.net, http://www.siol.net
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=--=-=

PaJo ::

Ja niti niso taksne barabe, ce racunas kolko te pride 512 kbit najeti vod je 40 jurjev na mescec za pravne osebe fajn poceni, ker to pomeni da lahko komot server picis in da tista prekinitev(ce se bo v tem paketu sploh pojavila) za sekundo sploh nebo opazna, tako da se bo v nadalje salabo pisalo najetim vodom, zal;(

No jaz komaj cakam da pride to v nase kraje, ker v firmi bomo to 100% vzeli:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Swiwer ::

Ja kaj to pomeni, da bo prikljucitev na staticni ADSL 40.00 SIT ? Ce je
tako potem to ni takak katastrofa, saj je samo 10.000 SIT drazje kot
priklop na dinamicen IP.

-----------
Perplexer

Igor ::

ahm pajo server na 15k linku :>
drugac pa kaj ti bo staticni ip ?
s tem mas same probleme

Perplexer pomeni, da bos placal na mesec 40k namesto 13 oz 8 ce bos hotu imet staticni ip

Tiger ::

Mogoče bo za statični IP upload enak downloadu?

PaJo ::

Tudi cisto preprosti web server se da picit na 15Kb linku, ce ti pa kdo kaj ul-ja pa bo ita laufalo z 60Kb to pa je ze kar org link za anse razmere.

Drugace pa jaz mislim da je to z staticnim ip-jem kar cool zadeva in upam da bo do takrat ko bomo mi meli sanso dobit ADSL se kaj vec paketov in se vecja izbira:8)
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

marS ::

LP,:D :D
se vnaprej opravičujem, če je kdo o tem že kje tu pisal, sm samo na hitro preiskal in dobil ta thread. Mrež glih ne obvladam, moj problemčič:D :D pa je:
Od Siola sem dobil obvestilo, da so mi dodelili statični ip s številko xxx.xxx.xxx.xxx. to je zdaj valjda številka routerja /za njim je še cca 10 mašin/. Ko sm probal od zuni trejsat to številko se je vidlo da pride do siol omrežja ampak ta številka je bla nedosegljiva.
Zdaj podpitanje: kaj je sploh možno uporabit ta siolov ip za web server? rabim samo številko, v bistvu ne rabm domene?
alpa se je bolje naročit vseeno s statično številko ip na kak dynDNS servis?
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Chessman ::

Normalno da ne vidiš drugih mašin kot samo ruterja. Saj se ti na tvojem IP-ju oglaša prav on. Da se ti lahko oglasi katera od mašin za tvojim ruterjem moraš na njem nastavit prehod na posameznem portu.

Primer:
Doma imam ruter ki dobi svoj IP ki ga lahko vidiš iz interneta.
Vsaka od mašin ima v lokalni mreži svoj IP. Če hočeš recimo na mašini zaganjati ftp server pač moraš v ruterju zastaviti pot za ftp server

xxx.xxx.xxx.xxx:21 (statični IP:PORT) -----> preusmeri na xxx.xxx.xxx.xxx:21 (lokalni IP od mašine na kateri deluje FTP server)

V primeru da želiš imeti v omrežju dva ftp serverja moraš za drugega uporabiti drugi port kot 21.

Glede drugega vprašanja o kombinaciji dinamični IP + DYNDNS je seveda vse isto. Dynamični IP je pri tebi IP ruterja kako kot je to tudi statični IP. Tudi tukaj boš moral na ruterju nastaviti pot do notranje IP številke. Dyndns lahko uporabljaš tudi takrat ko imaš statični IP.

footprint ::

Kako je zdaj s statičnimi IPji?

Jih bo imel siol dovolj za vse potencialne naročnike al jih bo zmanjkalo. Je možno, da si bo siol premislil in ugotovil da tako ne bo šlo ter dvignil ceno statičnemu IPju.
Trenutno je edini s to možnostjo med slovenskimi ISPji in sigurno so s to potezo pridobili precej novih strank. Sam sem se odločil za ta paker samo zato ker je statični IP (torej mene so že dobil v pajčevo mrežo, kako me bodo pa obrali pa še ne vem).

LP

Chessman ::

SIOL žal ni edini ki ponuja statični IP, tukaj so še kabelski operaterji ki ponujajo isto. Da bi SIOL-u zmanjkalo IP-je pa je tudi malo verjetno. Saj potrebuje IP za vsakega uporabnika katerega priklopi na internet (neglede na to ali ima statični ali dinamični IP). Torej dokler bo priklapljal nove uporabnike v svoje omrežje tako dolgo jim bo lahko zagotavljal IP-je.

Gandalfar ::

footprint: v skrajnem primeru lahko zacne dajati ipv6 naslove, ki jih se zlepa ne bo zmanjkalo ;-)

footprint ::

To je super novica glede IP širine.

Da pa kabel nudi statični IP pa je res vendar samo za pravne osebe seveda sem omejen na Ljubljanski kabel in ISPje (Telemach, Perftech, Volja, Amis, Arnes). Ker jaz nimam podjetja je trenutno edini SIOL, ki mi to nudi.

Hvala in LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dinamični in statični ip

Oddelek: Omrežja in internet
164890 (4297) Pimoz
»

NO-IP.COM

81816 (1593) zavajon
»

router noče routati

Oddelek: Operacijski sistemi
81508 (1380) marshaltito
»

A kdo ve kako v Linuxu skonfigurirat zunanjo mrežo

Oddelek: Operacijski sistemi
161563 (1362) Yohan del Sud
»

Obvestilo za vse ki želite komfortni paket (strani: 1 2 )

574300 (3145) iration

Več podobnih tem