» »

Na gigabyte GA-965P-DS3 ne morem namestit Viste/Windows7/2008 Server

Na gigabyte GA-965P-DS3 ne morem namestit Viste/Windows7/2008 Server

c00L3r ::

Prijatelj ima že kakšno leto matično ploščo gigabyte GA-965P-DS3. Danes sem mu nadgradil BIOS, zamenjal procesor za Core2 Quad 2,8ghz in dogradil RAM, da ga ima zdaj 6gb.

Težava pa je v tem, da na sistem ne gre namestit ne Windows 7, ne Viste, ne 2008 Server. Vse inštalacije sem dobil iz MSDN AA. Prav tako sem poksusil z 32 bitnimi in 64 bitnimi različicami. Boot-a se iz DVD-a, sledi Loading animacija, nato pa pridem do grafičnega dela, kjer imam miškin kurzor ni pa nobenega okna/gumba. Sledijo slike:

Vista Business 32bit

Windows 7 Profesional 64bit

Windows 2008 server 32bit

Poskusil sem z več kombinacijami RAM-a, 4gb, 2gb, 1gb. Prav tako sem čisto odklopil disk, odklopil sem že vse notranje USB priključke. Vedno se tukaj ustavi. Trenutno so na PC-u Windows XP SP3 32bit, ki delujejo OK. Prijatelj bi pa rad šel na 64bit, da bo lahko izkoristil 6gb RAM-a. Ideje, predlogi? Zamenjava plošče? :'(
  • zavaroval slike: OmegaBlue ()

misek ::

Ko si nadgradil BIOS si ga resetiral oz. nastavil default stanje?

Han ::

Si po prikazu te slike počakal vsaj pol ure? Včasih traja "malo" dlje, da Vista/W7 "prebavi" njemu nenavaden hardver...

schtr4jh ::

Koliko časa je bil takšen screen? Pri namestitvi Windows 7 na računalniku od sestre, je trajalo 15 minut, da se je odprlo okno za inštalacijo.

Dal sem na Load Defaults v BOIS-u. Par minut rabi? Jaz sem čakal tak, mogoče 5 min. Hmmmm.... Ja bom poklical kolega, pa mu reko, naj pusti čez noč.

Po 5 minutnem čakanju se je res pojavilo okno. Vse je šlo gladko skozi, dokler se ni PC restartal. Zdaj se Boot-a iz diska, potem pa se ekran izklopi. Bom pustil čez noč, da vidim kaj bo.

Ekran sem zdaj preklopil na VGA priklop na grafični in imam črno sliko in miških kurzor. Še kakšne ideje?

Će bo imel kdo podoben problem, naj poskusi to. Na grafilni kartici naj priklopi ekran na VGA in ne DVI. Tista črna slika je bila kao drug ekran, na katerem je blo vse črno. Win7 je oddajal sliko na primarni ekran, čeprav ga vseeno ni oddajal na DVI. Po mojem neka težava z default gonilniki.

Zdaj sem namestil Windows Visto s tem, da sem od vsega začetka inštalacije moram imet ekran na VGA. V tem tednu bom še poskusil namestit Nvidia gonilnike, namesto tistih, ki pride iz Windows Update, da vidim če bi mi uspelo dobit sliko na DVI port. Gre pa za GF 7300GS od GigaByte.

dukedl ::

pismo, podobno se je zgodilo meni(gigabyte ex58-ud3r). Win7 64bit so se inštalirali in glih po restartu, ko bi se moral pokazat namizje je bla sami slikica in to je to. Mogoče sm res premalo časa pustil, bom še probu.
lp dukedl

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962588811 (28140) Dominator
»

napačen primaren zaslon

Oddelek: Zvok in slika
273848 (3230) celjan34
»

Grafična kartica Asus Radeon 6870 na Lenovo plošči? Kako? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
14010113 (8617) rzidar1
»

Monitor problem-DVI

Oddelek: Strojna oprema
71375 (1180) eales

Več podobnih tem