» »

Monitor problem-DVI

Monitor problem-DVI

TehDucky ::

Nedolgo nazaj sem imel 19' LCD, dokaj navaden. Na njemu sem imel priključen VGA priključek. Slika je bila čisto cool. Potem mi je enkrat brat prinesel DVI kabel, katerega sem priklopil na isti monitor in slika je bila za nek otenek boljša. Sedaj pa mi je brat prinesel nov monitor Samsung SyncMaster 2232BW in mi noče prikazati slike na DVI. VGA dela lepo, ko pa je DVI kabel vključen pa mi nekaj utripa prvo na monitorju okvirček(analog-digital-analog-digital) potem pa se pojavi črna slika. Ko prižgem računalnik pa se pojavi sredi ekrana oken na katerem piše no signal found. Ker sem mislil, da je mogoče kaj znucan kabel, čeprav težko verjamem, sem ga nesel k prijatelju pri kateremu je delovalo OK. (imel je VGA prej pa je imel neke lise na ekranu, ki so se mu ob menjavi kabla zbrisale, vglavnem lepo je ratalo)

Me pa zanima kaj bi lahko bil vzrok temu?

Računalnik je bolj ko ne star(4 leta), vendar dovolj dober za brskanje po internetu in igranje jako starih igric aka UT2004 na normal graphic ter 1440x960 resoluciji(mislim da, čeprav je monitor zmožen 1680x1050).
Ati Radeon 9600pro
Intel celeron 2,6GHz
1Gb rama.
(če ima pomen konfiguracija)

Hvala za vso pomoč in lep pozdrav, Duck_3
  • spremenil: TehDucky ()

svetetko ::

mogoče dvi priklop na grafični zejbava?

TehDucky ::

Če je na prejšnem monitorju delalo ok, ne vidim zakaj zdaj nebi, grafične se nisem nič dotikal, kabel sem ob menjavi lepo vn vzel, lepo oba vijaka odvil, nisem nič bil grob. Ne vem zakaj bi se zdaj zaradi prahu dvi priklop zjebal... Razen če je na monitorju ? Hmm, dobra ideja to bom probal, škoda da ne vem kako in kje :D

bosmla ::

Lahko, da ostane na monitorju preklopjeno na VGA - sigurno ima gumb za rocni preklop na DVI - prizgi rac. in pritiskaj gumb "Source" ali pa je gor narisan ekran.

Invictus ::

Izklopi VGA kabel. Iz opisa sklepam, da imaš iz ene grafične kartice priklopljena oba kabla naenkrat. Sicer v teoriji bi moralo to delat, ampak v praksi ...

Mogoče ...

LP I.

slowie ::

Jaz sem imel podoben problem, ko sem nekaj bekslal VGA in DVI kable. In sem enostavno v safe modu pobrisal gonilnike za grafiko, še enkrat zagnal sistem v normal mode, in naložil gonilnike. Stvar je delala. Z DVI kablom, seveda.
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]

TehDucky ::

Kabel je bil ob menjavi odstranjen iz grafične ter iz monitorja, sprobal sem vse možne zadeve ter nekako ni šlo. Bom probal tole z slowie, samo da dobim nazaj tale kabel od frenda. Hvala vsem :)

eales ::

Živjo

Imam isti problem, kot je bil opisan v 1. postu. Monitor Samsung T260HD preko navadnega kabla deluje normalno, preko dvi kabla pa ne najde signala. Zgoraj je bilo napisano, da deluje, če v safe modu pobrišeš gonilnike in naložiš ponovno. A bi bil kdo tok prijazn im mi razložu kako se to naredi. Hvala


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dvojni monitor

Oddelek: Strojna oprema
383756 (2575) BorutK-73
»

Računalnik se poslavlja - grafika fuč (ali kaj drugega)?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81784 (1620) Brias
»

DVI KVM preklopnik na VGA monitor

Oddelek: Zvok in slika
114414 (4263) Saladin
»

Nujno - nova graficna GeForce 7300GT ima dalec slabso sliko kot 4leta stara GeForce

Oddelek: Pomoč in nasveti
322121 (424) Keyser Soze
»

Monitor DVI pokvarjen?

Oddelek: Zvok in slika
141566 (1343) RPG

Več podobnih tem