» »

Problem z video izhodom

Problem z video izhodom

pvito ::

Imam grafično kartico GeForce 4 MX 440. No, njen TV-out pošilja signale v obliki S-video-izhoda. Problem pa je, da moj TV očitno ni sposoben zaznati teh signalov. TV je malo starejši (Evelux od Gorenja), seveda ima Scart vhod, ampak očitno je narejen za kak drug format - ne vem kakšen. Kako naj gledam kaj iz računalnika, če mi TV ne zazna S-video-izhoda oz. tega načina???:( ;(( Prosim, pomagajte!

Aspirinix ::

Najprej na kartici nastavi PAL izhod z framerateom 25 fps (25 slik v semundi). Pazi, da ne vklopiš slike v NTSC formatu, ker je TV ne bo znal brati. POleg tega si omisli pretvornik iz S-Video kabla na SCART. Pred delom še preglej nastavitve televizije.
Bi moralo delati.:\

Ja, tako je zdej tole: PAL sem tako ali tako imel vedno, framerate pa še nisem videl, da mi imel kje za zbirat. TV nima kakšnih posebnih nastavitev. Kakšne nastavitve si ti mislil? Glede pretvornika: Verjetno si mislil kabel, ki se ga iz grafične kartice priključi na kabel video na scartu, je tako? Tega imam. Prav zaradi njega ne deluje.
Šel sem probat na en video rekorder, ki ima tri vhode - za scart (video, 2× audio) Tam je delovalo. Potem pa je imel ta rekorder zraven še četrti vhod, ravno zak, kot na grafični kartici. Se pravi, da zvok pač normalno priključiš, za video pa lahko izbiraš, a boš priključil direkt s scartom, ali pa boš video priključil na četrti vhod, kjer boš vmes dal še tisti pretvornik. Tako je bilo: TV je kazal sliko, ko je bil Scart priklopljen direktno v vhod video na rekorderju (rumen). Ko pa sem probal video priključit prek vhoda S, kot na kartici, pa TV ni več zaznal signala. Se pravi, da stvar deluje, če vmes ni pretvornika, ker tisti izhod oddaja signale, ki jih TV ne zazna.
Zdaj pa pri grafični kartici, kjer bi rad jaz imel to: Delovalo bi, če bi kartica imela izhod, da bi video od scarta priključil noter. Kartica pa ima le izhod, kot 4. pri rekorderju (S). Se pravi, da mora biti vmes pretvornik, kamor lahko priključim video od scarta. Ta TV out (S) pa moj TV ne zazna. Ne vem zakaj. Verjetno je prestar. Al se da kej nardit, da bol lahko vseeno gledal?

Ne vem, če sem prav razumel. Kakšen pretvornik si imel v mislih?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962592413 (31742) Dominator
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610358 (9419) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458598 (7993) opeter
»

tv out= čb slika