» »

Gregor Golobič in doktorski študij

Gregor Golobič in doktorski študij

1
2
»

BlueRunner ::

Pri nas seveda še toliko bolj, ko pa je vendar cel povojni totalitarni sistem gradil opravičilo za svoj obstoj na izročilu 'svetega' upora proti temu 'absolutnemu zlu'.

Pri nas se Goodwinov zakon dejansko odlično obnese tudi zato, ker imamo zelo živo tudi tisti stran, ki relativizira in opravičuje kolaboracijo in enak bratomor na izročilu "svetega" upora proti "absolutnem zlu".

Sicer pa nazaj na vzporedno temo. Če je Matthai intrigiran nad tem, da "leve sile" še niso populjuvale GG-ja, sem sam bolj razočaran (šokiran pač več ne morem biti) nad tem, da se vleče strateške poteze, ne da bi bila jasna strategija. Strategija znanosti, strategija visokega šolstva, strategija razvoja te družbe.

No, po dveh strelih v prazno, se je Marti v tretje le uspelo posvetiti dejanski težavi in to še celo na prebavljiv način. Ravno tako pa je na voljo tudi zapis na Kvakradabri.

Pa mimogrede... tudi SDS, NSi, ... ki bi lahko to izkoristil za resnično produktivno javno debato, se v stvar ne poglablja ravno veliko.

durrenmatt ::

BlueRunner je izjavil:


Pri nas se Goodwinov zakon dejansko odlično obnese tudi zato, ker imamo zelo živo tudi tisti stran, ki relativizira in opravičuje kolaboracijo in enak bratomor na izročilu "svetega" upora proti "absolutnem zlu".


'Sveti' upor ni bil 'svet', ker je šlo v prvi vrsti za revolucijo.
Z veseljem bi polemiziral s tabo, a ne morem. ST-admini mi ne pustijo. Tu gre namreč za 'klanje svete krave'.

durrenmatt ::

Če se vrnemo na glavno debato: zanimivo, kje pride B. Požar do vseh teh informacij na svojem portalu. Recimo o Golobičevih čistkah med 'Lahovnikovimi' direktorskimi kadri.

Okapi ::

Polovico si jih sam izmisli, polovico so pa opravljanje po kuloarjih, tako da ni prav težko:P

O.

BlueRunner ::

Sam bi rekel, da vse dobi iz opravljanj po kuloarjih. Ampak "samo" polovica jih je resničnih. Tako ima (večinoma nepreverjene) zadetke prvi, kikse pa publika preprosto pozabi.

Okapi ::

Brez skrbi, da si jih veliko na suho izmisli.

O.

Klaatu ::

'Kužke' si očitno ni izmislu. :D'Afero garaža' je on kot prvi lansiral v javnost.8-)

Okapi ::

Ja, to spada v drugo polovico, ko je objavil babje čenče.

Se mi zdi, da sem enkrat že opisal en izvrsten primer, kako nastajajo in se širijo babje čenče, izmišljotine, ki nastanejo pod vplivom prebujne domišljije in želje ljudi, da bi pred drugimi izpadli bolj pametni.

Pred leti je v Ljubljanico zapeljal avto, iz Petkovškovega nabrežja, ali kar je že tisto ravno nasproti tržnice. In se je nabralo na drugi strani, pri tržnici, nekaj sto firbcev, ki so gledali, kako gasilci iščejo in dvigajo avto. In ko sem tako hodil tam mimo, sem poslušal, kaj razlagajo. Eni so govorili, da je v avtu ženska. Drugi so povedali, da je ženska z otrokom. Tretji so razlagali, da je ženska z dvema otrokoma. Četrti so govorili, da je ženska že priplavala ven, pa je šla nazaj po otroke in ni več prišla na površje. In vsak se je pridušal, da je to sam videl, ali pa slišal od nekoga, ki je sam videl. Vmes so bili poznavalci, ki so bolj neizobraženim razlagali, da je Ljubljanica tu globoka 20 do 30 metrov.

Požar bi v tem primeru sigurno napletel zgodbico, kako je v 30 m globoko Ljubljanico zapeljala ženska z dvema majhnima plavolasima punčkama, priplavala ven, se vrnila po otroka in skupaj z njima utonila.

V resnici je bil v avtu, ko so ga končno gasilci uspeli privleči ven, en utopljen možakar.

S psi v Baričevičevi garaži pa je bilo natanko enako.

O.

Yohan del Sud ::

Mhm.

Namesto 42cm dildota je bilj zgoj 32cm, namesto bulmastfov do bili pudlji in on ni bil ne on ne ona ampak ono.
www.strancar.com

PaX_MaN ::

Namesto 42cm dildota je bilj zgoj 32cm

Proteza.

namesto bulmastfov do bili pudlji

Bulmastifi.

on ni bil ne on ne ona ampak ono.

Še tega ni uspelo doreči. Pfft, pa tak raziskovalni novinar.

Blisk ::

Zanimiva je tudi zadeva v katero je vpleten tale Golobćić, pa javnost sploh ne ve. O odkupu prostorov in obnovitvijo enih drugih prostorov, kjer je zadeva čisto politična. Šlo je X denarja v nič, ker so se narobe zmenili. Kdo bo odgovoarjal, on že ne......

Klaatu ::

Šurli se je razvezal jezik o vodji "oranžnih talibanov" :D

Po odhodu najpopularnejšega ministra Mateja Lahovnika iz Pahorjeve vlade, je Golobič začel prevzemati tudi tisti del gospodarstva, ki ga je prej obvladoval >>svojeglavi čudežni deček iz Velenja<<. Golobič se je ob izdatni podpori >>medijski hujskačev s POP TV<< spravil najprej na direktorja Pošte Slovenije Aleša Hauca. Prvi človek v stranki Zares, ki je že v času dolgoletne vladavine LDS >>haral<< po državi ob podpori vdanega medijskega orkestra, je po aferi Ultra znova sklenil pakt z vodstvom največje komercialne televizije. Interesi so obojestranski - oni njemu pomagajo rušiti neprave direktorje, on pa njim obljublja velike finančne bonitete, ki jim jih bo na račun nacionalne televizije prinesla nova medijska zakonodaja. Če bo uspešna zadnja medijska gonja proti prvemu poštarju Haucu, bodo domine začele padati še naprej. Na udaru je tako že vodstvo druge največje državne banke - mariborske NKBM, Golobič pa si želi podrediti tudi tisti del energetike, ki ga je obvladoval >>oranžni odpadnik<< Lahovnik. Naslednja za Haucem naj bi bila na Golobičevi muhi tudi Pahorjeva >>stevardesa<< Simona Dimic, ki naj bi odletela takoj po lokalnih volitvah.
Toda v ozadju velikega medijskega moraliziranja o (pre)visoki Haučevi plači naj bilo v resnici predvsem osebno maščevanje prejšnjega direktorja Pošte Alfonza Podgorelca, ki je danes eden od vodilnih politikov Golobičeve >>oranžne bratovščine<<. Hauc, ki je zamenjal Podgorelca, je naročil revizijo poslovanja, ki je odkrila kopico nepravilnosti. Nadzorni svet in uprava Pošte sta zato proti prejšnjemu direktorju in njegovem namestniku vložila odškodninsko tožbo v vrednosti 2,3 milijona evrov. Poleg tega je Hauc s podjetjem Ultra, katere posredni solastnik je predsednik Zares, prekinil pogodbo in si s tem najbrž nakopal sovraštvo >>najbolj poštenega in pravičnega<< politika na zemeljski obli.
Golobič je tako pameten, da se zaveda, da je treba najprej poskrbeti za svoje zasebne interese (za Ultro), javni interes zanj ostaja drugorazredno vprašanje. Oblast je minljiva, zasebni posli z javnim sektorjem pa ostanejo.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mi smo univerza (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16921416 (18110) TESKAn
»

Ali imamo preveč diplomantov s fakultet? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15023013 (20695) BlueRunner
»

540 prostih delovnih mest in 103.831 iskalcev zaposlitve (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
49576131 (66126) lexios
»

Stephen Hawking bo obiskal Slovenijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
8210603 (6448) sidd

Več podobnih tem