Forum » Omrežja in internet » moteno delovanje tv opravljalca(daljinca)
moteno delovanje tv opravljalca(daljinca)
marko123456 ::
Pozdravljeni!
Imam zelo čuden primer.Doma imam phillipsov lcd.Od ponudnikov za tv programe sem si izbral siol.Tako sem dobil črno "škatlo",modem ali kako se pravilno imenuje,in ga imam zdaj poleg televizije.Ko oboje prižgem(tv in modem)mi daljinec za modem noče delati.Smešno pa je,da začne delovati čez nekaj časa.Če pa je televizija ugasnjena,pa dela brez težav(na displeju vidim,da se programi premikajo).Sem že bil na servisu,kjer naj bi daljinec popravli,vendar je še vedno isto.
Mi zna kdo pomagati.Se to dogaja zaradi kakšnih motenj v signalu ali kaj podobnega?
Hvala
Imam zelo čuden primer.Doma imam phillipsov lcd.Od ponudnikov za tv programe sem si izbral siol.Tako sem dobil črno "škatlo",modem ali kako se pravilno imenuje,in ga imam zdaj poleg televizije.Ko oboje prižgem(tv in modem)mi daljinec za modem noče delati.Smešno pa je,da začne delovati čez nekaj časa.Če pa je televizija ugasnjena,pa dela brez težav(na displeju vidim,da se programi premikajo).Sem že bil na servisu,kjer naj bi daljinec popravli,vendar je še vedno isto.
Mi zna kdo pomagati.Se to dogaja zaradi kakšnih motenj v signalu ali kaj podobnega?
Hvala
MadMax ::
Slaba točka STB-ja (črno "škatlo", kot imenuješ).
Sprejemnik je občutljiv na vse živo in mrtvo, med drugim tudi na utripanje osvetlitve LCD-ja. Podobno je občutljiv na varčne sijalke (enak sistem). Morda je občutljiv tudi na smrdeče noge in grde ženske...
Probaj STB postavit izza LCDja, da je "v senci", da ga torej svetloba LCDja ne doseže. STB ima sprejemnik za daljinca med displejem in USB priključkom, blizu dvobarvne ledice..
Sprejemnik je občutljiv na vse živo in mrtvo, med drugim tudi na utripanje osvetlitve LCD-ja. Podobno je občutljiv na varčne sijalke (enak sistem). Morda je občutljiv tudi na smrdeče noge in grde ženske...
Probaj STB postavit izza LCDja, da je "v senci", da ga torej svetloba LCDja ne doseže. STB ima sprejemnik za daljinca med displejem in USB priključkom, blizu dvobarvne ledice..
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
marko123456 ::
Hvala,sem probal.Res je malo bolje,če stb skrijem v senco,vendar se mora še vedno prej "ogreti"preden začne normalno delovati.Kar je lahko kar moteče,če hočeš že takoj na zač. premaknit program.
Kaj misliš,če si kupim en večnamenski daljinec,bo kaj bolje?
Kaj misliš,če si kupim en večnamenski daljinec,bo kaj bolje?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AIR bo le zaživel (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Omrežja in internet | 195100 (18281) | markasaso12 |
» | Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Omrežja in internet | 447164 (86692) | zavajon |
» | Amis televizija (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18005 (9182) | Bakunin |
» | Kateri A/V reciever? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 11299 (8310) | BigWhale |
» | DVB-C Tuner (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 26150 (22718) | icek |