» »

umor kot droga?

umor kot droga?

Gandalfar ::

Ljudje s(m)o naceloma za dovzetni za razne sugestije. Se posebaj znotraj neke vrstniske skupine.

Tako je danes mnogo splosno priznanih drog, ki jih mladi redno in brez problema uporabljajo. Prav tako je uporaba dolocenih drog (X,hash,..) trendovska in sprejemljiva. Toda to nekaterim vseeno ni dovolj in se iscejo se v drugih drogah oz. z drugimi aktivnostmi.

Sedaj se postavlja vprasanje kako dalec je nek posameznik pripravljen iti, da bi dosegel nek uzitek.

Recimo, da bi znotraj neke mladostniske skupine razsiril govorice, da je uboj neke nakljucne osebe neverjento dejanje, ki te se bolj zadane in napsihira kakor droge. In da podtikas po netu razne clanke na to temo in uglavnem ustvaris neko trenutno modo.

Bi dejansko ljudje zaceli ubijati ali pa bi jih vseeno neka moralna nacela zadrzala? Morda strah pred zakonom?

Asgard ::

pomoje bi kar začeli pobijat, če ne drugače pa klošarje, ali take stare ljudi katerih pogrešanost ne bi bila sumljiva toliko kot navadne družinske ljudi. Mislim da pretepi na to temo se že izvajajo. Recimo ko policaj pretepe kakega klošarja čisto iz užitka, potem je pa glavni frik. Ta fora se bi prjela v LJ in drugih večjih mestih, kjer mularija vse proba samo da je happy, ker nima druzga za delat (s tem ne mislim uporabnike računalnikov :) ). To pa ne pomeni za manjša mesta, kjer se itak vsi poznajo in če bi začel eden kalt brezveze ga bi takoj dobili.

Thomas ::

Ljudje NISO tako slabi. Po neumnosti (v prometu) bo ubitih v enem letu kakih 300 ljudi. 40 ali kaj takega (večinoma nenaklepnih) umorov - in še kar nekaj podobnih primerov bo.

Tvoj scenarij je pa le preveč bolan, da bi se ga bilo treba bati.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

.:joco:. ::

Ja, tega se nam res pomojem ni treba bati, samo imaš pa point: koliko je odisno od okolja. Človek, ki se rodi na kmetiji, mu je klanje goveda in prašičev enako opravilo kot umivanje zob ali kuhanje kosila.
Včasih so žrtvovali device. In to je bil nek obred, v katerem so vsi uživali, ker so mislili da jim bo prineslo dobro letino ipd.

Če bi se človek rodil v okolju, kjer bi bilo kaj takega vsakdanje (ali vsaktedensko) početje, bi mu bilo to nekaj čisto normalnega.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Zgodovina sprememb…

Mercier ::

So se šli cikličnost. Pomladi se je rojevalo, pred zimo umiralo... i tako pet, šest puta. >:D :D Vmes pa sparagmos - razkosanje, pa rastrosli so te naokol (da je še narava mela nekaj od tega).
Je pa še eno malo aktualno. Obhajilo je nekaj takega: lomljenje kruha/Kristusovega telesa (BTW edinega obreda, poleg poroke, ki ga je tip sam prakticiral).

V moji bljižnji okolici so zgleda lejt ejtis prišla bolj pozno. Imamo/smo imeli (nisem čisto na tekočem s to sceno) kao sataniste. So pobi kuram glave sekali. Kar mi je mnogo smešno, glede na to, da je okolje precej ruralno. No, mogoče so pa jih pa še mal na ražnju obrnal... :D

Popularna droga tole po moje lih ne bi bla:

- Marjetica, tvoj izbranec kadi?
- Ne, predraga maman.
- Pije?
- Nikoli.
- Mamile je?
- Maman, prosim Vas... Kvečjemu za vikend kerga bek spravi, ampak le rekreativno, dva, tri, več ne.

OrlyTM ::

hahahaha .... lol :):):) pa sej niste brihtni noooo :) hehe

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Binji ::

Bi se zadrzou folk. Kar je prevc je vseeno prevc
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

ChiefThunder ::

zakaj pa ne. vse za "kul" in "in" faktor. samo malo mlajšo ciljno skupino bi si izbral, katerim lahko lažje opereš možgane.

mah, poglejte razne ameriške "geto" scene, kjer je tako sranje rutina...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

DoloresJane ::

Še malo statistike. K nadpovprečni smrtnosti v Sloveniji največ prispevajo starost, bolezni (srčne bolezni, rak, ciroza jeter) in nenadne smrti na 3. mestu. Med nenadnimi smrtmi vodijo prometne nesreče s 1200 na leto, samomori s 600 na leto, umori s 300 na leto in droge s 100 na leto. Zaključek, prosim. :D

Sicer pa - trenutno že obstajajo neumni trendi. Zagotovo bi tvoja ideologija dobila svoj krog pristašev. Ker je zelo ekstremistična, se zna zgoditi, da bi ti Bushev naslednik (če bi bil tako zelo uspešen s tem novim trendom) napovedal vojno. :)

Delam stvari, ki se mnogim zdijo neumne in dobesedno uničevanje samega sebe. Ampak grem do konca. :) Ubilo me ne bo, upam. Gre za to, kaj posamezniku veliko pomeni, to pa je zmeraj družbeno pogojeno. Vsaj v majhni meri. Kaj bo človek naredil, je odvisno od njega samega, če sploh ve, kaj bi sam s sabo. Zate se mi močno dozdeva, da tega ne veš. Zato tudi sprašuješ take stvari. :D :D

Elemen_T ::

Gandalfar:
Hashis in Ecstazy nikoli nista, nikoli ne bosta bog ne daj spadala v isto skupino.

O temi pa raje nebi govoril ker je greh na kej takega pomislit - niti današnje korenine ne vodijo v to smer.
Agresija se bo z leti vse bolj mirila, ker bo tehnologija too much napredovala.

Asgard ::

moj k... se bo z tehnologijo zboljsalo. Mularija skoraj ne bo nec delal, ker bodo stroji vse nardili, delvni urnik bo kake 2 do 3 ure na dan in ostali čas se bo mularija zajebavala in počenjala bedarije. Poglejte pankurje, skinheade, skejtarje in ostale zvrsti. Če človek neki dela nima časa za take bedarije uganjati in tudi nima časa bit recmo pankur. Kar predstavljajte si enga mulca sred polja z irokezo na sredin glave in ketnami na hrbtu pa krompir pobiral na vrhuncu vrocine.Samo ljudje z preveč časa delajo bedarije in kuzlarije, ker nimajo drugega za počet kot da si zmišljujejo kiro bodo ušpičli !!

Thomas ::

Nadezhda

> Med nenadnimi smrtmi vodijo prometne nesreče s 1200 na leto

Tega je v resnici preko 3 X manj.

Dej no preverjajte nekoliko kar pišete! Kr neki ... kr neki ... Jesus!

:|
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sketch ::

Asgard: Kaj pa obratno? Jaz imam že zdaj približno 4 ure premalo časa dnevno, pa še vedno se ne ukvarjam s pol stvarmi, s katerimi bi se hotel...
Če bi imel več časa, bi se mi življenje zagotovo izboljšalo.
Čeprev je tole moderno pomanjaknjae časa rahel oksimoron - "veš, nimam časa, jutri grem v St. Moritz" (WTF, če greš na počitnice, imaš preveč časa, ne?).

No, toliko za mojo današnj offtopic kvoto.

lp
s.
Adapt and overcome.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kanabis/konoplja/marihuana (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21434066 (29102) Uizi
»

alkohol, trda droga? (strani: 1 2 3 )

13624770 (21526) GrX
»

0,0 promila alkohola v krvi med vožnjo? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25818290 (13879) Beli_Zajcek
»

Pet let zapora za nesrečo, ki je zahtevala dvoje mladih življenj (strani: 1 2 3 4 )

16212019 (8399) Pyr0Beast
»

Presenetljivo : Ljubljana najnevarnejša EU prestolnica (strani: 1 2 )

936938 (4419) Tear_DR0P

Več podobnih tem