Forum » Omrežja in internet » Router EDIMAX RoHS Compliant
Router EDIMAX RoHS Compliant
Stoyc ::
Živio. Imam xDSL internetno povezavo od ponudnika internetnih storitev T2 (trojček). Vse deluje dokaj solidno. Dobil sem že omenjeni router in sem ga poizkusil priklopiti v svoje domače omrežje. Iz modema sem priklopil kabel v router in iz njega v PC, kot je bilo v navodilih. Ob prvem zagonu je internetna povezava delovala. Nato sem šel po navodilih v knjižici naprej- nastavitev routerja. Na koncu sem vpisal uporabniško ime in geslo, ki ga uporabljam za dostop do interneta, kot je to bilo zahtevano v navodilih, klik na O.K. in po ponovni vključitvi naj bi bil router pripravljen za delovanje- a ni. Povezave z internetom ni več mogoče vzpostaviti. Probal sem še parkrat, od začetka do konca, misleč, da sem kje zgrešil, mogoče napačno vpisal geslo, a nič iz tega. Brez routerja deluje povezava normalno. Probal sem tudi stisniti tipko za reset na routerju, a ne pomaga. kaj naj storim, da ga nekako zalaufam. Router bi želel imeti predvsem zaradi požarnega zidu, za boljšo zaščito. Sicer imam v PCju inštaliran Comodo Firewall in AVG antivirus za zaščito, mogoče pa je že to dovolj. Če ima kdo idejo, bi prosil za nasvet, hvala.
No, končno mi je uspelo resetirati router, po štirih poskusih je zalaufal. Internet zdaj deluje. A je potrebno zdaj iti spet v nastavitve routerja? Predvčerajšnjim, ko sem ga nastavljal ( po navodilih iz knjižice), se je stvar zapletla. Ali naj pustim da stvar deluje v takšnem stanju kot je sedaj? Ali naj preklopim kabel za TV komunikator in telefon iz modema v router, ali naj ostaneta priklopljena v modemu?Kdor se na to spozna, mu bom hvaležen za pomoč.
blackbfm ::
Tv in telefon morata bit v modemu. Če ti router deluje potem je to vse. Ti pa priporočam da si malo prebereš o teh stvareh, sploh če boš uporabljal kakšne p2p programe (torrent,emule itd) boš verjetno moral odpret kakšne porte (temu se reče port forwarding).
dejan707 ::
če ti dela vse brezhibno,potem lahko pustiš tudi tako,če pa ne, pa prestavi kable tak kot si reko.upam da ti bo delal
Ja, z Emule je problem- so rumene puščice namesto zelene. Je potrebno odpreti porte, a ne vem kako. Nekaj sem se mučil, a mi ne uspe. Kako to narediti?
blackbfm ::
Probaj najt svoj router tukaj, potem ti pa piše postopek:
http://portforward.com/routers.htm
Drugače pa imajo vsi routerji več ali manj enak princip, tako da tut če pogledaš za kakšnega drugega ti bo več jasno. Lahko pa vklopiš UPNP če ti router podpira, potem ti ni treba nič dodatno nastavljat.
http://portforward.com/routers.htm
Drugače pa imajo vsi routerji več ali manj enak princip, tako da tut če pogledaš za kakšnega drugega ti bo več jasno. Lahko pa vklopiš UPNP če ti router podpira, potem ti ni treba nič dodatno nastavljat.
ender ::
Pri T-2 ne rabiš uporabniškega imena in gesla za dostop do interneta. Če imaš dinamičen IP, pustiš router na privzetih nastavitvah, če pa imaš statičen IP, pa moraš izbrati "Static IP" in vpisat podatke.
Pri Edimax routerjih bodi previden, kakšne stvari tipkaš noter, ker mi je uspelo že nekaj njihovih routerjev nepopravljivo sesuti, ko sem dajal narekovaje v WPA ključ.
Pri Edimax routerjih bodi previden, kakšne stvari tipkaš noter, ker mi je uspelo že nekaj njihovih routerjev nepopravljivo sesuti, ko sem dajal narekovaje v WPA ključ.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Končno mi je uspelo odpreti porte za eMule. Zafrkavalo me je to, da sem vpisal napačni IP naslov. Dobil pa sem ga tako, da sem kliknil na ekranček - Local area connection - podpora - IP naslov. Nič lažjega. Vpisal sem še porte za eMule: 4662 in 4672 - ADD in eMule laufa spet po starem. Zanima pa me še nekaj. A moram še kakšne druge porte odpreti za kakšen drugi program, ali za deskanje, ali kaj podobnega, ali naj pustim vse kot je sedaj.
A ja, še to. Sem pogruntal, da morata biti TV in telefon vključena v modem in ne v router, ker drugače ne delata. Bom to razložil še na T-2 forumu, če bo koga zanimalo (prikolp in nastavitev routerja).
Tilen ::
TV (STB/Amino) lahko načeloma priklopiš tudi na switch v katerega gre kabel z IPTV storitvijo. Na tak način lahko npr. "ojačaš" signal v primerih, ko bi kabel bil predolg in iptv signal ne bi prišel do STB-ja.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Ja, ma ni potrebe, ker je od modema do STB 2 m ftp-ja in mi deluje normalno. Sem pa imel probleme, ko sem imel nekaj časa 2 STB-ja in je signal zelo štrajkal (prevelika razdalja od centrale - 1,5 km), potem sem odjavil en STB in so mi vrnili prvotno pasovno širino, tako da zaenkrat laufa v redu. Čakam na optiko, a je pri nas (Ilirska Bistrica) verjetno ne bomo dočakali do 2050.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 340507 (40963) | ignats |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14848 (13437) | styled |
» | IPTV in WLAN na RUCKUS 7811+7111Oddelek: Omrežja in internet | 5040 (4243) | CyberDuck |
» | Vzpostavitev brezžičnega internetaOddelek: Omrežja in internet | 3366 (3100) | barbara2 |
» | IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Omrežja in internet | 127086 (51286) | Looooooka |