» »

HDTV na PC - rabim nasvet(e)

HDTV na PC - rabim nasvet(e)

Ledenko ::

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem kupil LCD HDTV in ker ga imam postavljenega razmeroma blizu računalnika, sem si priskrbel še dvi->hdmi kabel in povezal računalnik in tv. Ker imam radeona, gre tudi zvok preko kabla, tako da je to sploh super.

Je pa nekaj stvari, ki me motijo - ne zato, ker ne bi delale, ampak ker jih je treba vsakič znova nastaviti. V Catalyst Control Centru sem naredil dva profila, en je samo za monitor, drugi samo za TV, kar pomeni, da je en output oz. display v teh profilih onemogočen. Vendar pa se vseeno TV avtomatično aktivira kot klon prvega displaya, ko ga prižgem. Prav tako se audio preko HDMI aktivira samo takrat, ko je TV prižgan. Ok, to niti ni takšen problem, ker ga sicer sploh ne rabim. Me pa moti recimo, da ko aktiviram profil, kjer je aktivna samo TV pri njeni resoluciji, da v profilu ni shranjen scaling (slika pride čez TV), tako da je treba to spet nastaviti ali v catalyst centru ali pa na TV nastaviti aspect ratio.

Nad vsem tem bi rad imel malo več kontrole, ne da mi okna sama nastavljajo tako, kot se njim zdi. Ali obstaja kakšen program, Kjer bi se nastavil profil, recimo:

1. profil: Output samo na monitor, sekundarni DVI je disablan, pa naj bo tv ugasnjen ali prižgan, resolucija nativna za monitor, audio output je zvočna kartica.

2. profil: Output samo na TV na nativni resoluciji, shranjena informacija o scalingu, audio output je DVI izhod na grafični karti.

In ti profili se naj ne bi spreminjali, če ne bi sam tako določil, torej se recimo ne vklopi TV kot klon monitorja, ko ga prižgem. Ni življenjskega pomena, me pa moti.

Če kdo ve za kakšen tak program ali postopek, se zelo priporočam!

Hvala in lep pozdrav!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962586141 (25470) Dominator
»

FulHD TV kot monitor

Oddelek: Strojna oprema
373981 (1731) Silck
»

AMD (ATI) Catalyst™ (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

850134115 (44594) ferdo
»

5.1 zvok iz PCja na hišni kino

212774 (2505) DarwiN
»

ATI RadeOn 4870 HD Sapphire Ventilator (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
587676 (6231) M-XXXX

Več podobnih tem