Forum » Zvok in slika » WD TV.. kdo ima?
WD TV.. kdo ima?

kiklop ::
@MPM: hvala za navodila ...
a se lahko da ta mod firmware tudi na večji zunanji disk, ki se koristi kot prostor za filme ?
Potem bi imel izbiro film iz diska ali mreže ?
a se lahko da ta mod firmware tudi na večji zunanji disk, ki se koristi kot prostor za filme ?

IVo ::
Tudi jaz nabavil svojega, toda bil razočaran...
Ne vem zakaj ampak mi ne pokaže slike na TVju. Hdmi kabel katerega sem imel priključenega v DVD player ni problem, ker od DVDja dobim sliko. Probal sem tudi druge priključke na TVju samo tudi to ni pomagalo. Ker je bil ta model prej na reverzu pri nekem podjetju sem ga probal resetirat, nič sreče...
Na pomoč? :)
Ne vem zakaj ampak mi ne pokaže slike na TVju. Hdmi kabel katerega sem imel priključenega v DVD player ni problem, ker od DVDja dobim sliko. Probal sem tudi druge priključke na TVju samo tudi to ni pomagalo. Ker je bil ta model prej na reverzu pri nekem podjetju sem ga probal resetirat, nič sreče...
Na pomoč? :)

krneki0001 ::
HDMI kabel je problem pri WDTV. Tudi meni ni prikazovalo slike. Potem sem pa 2mm gume na priključku HDMI kabla odrezal in se je priključek lepo usedel notri. Takrat je pa začel normalno delat.

MPM ::
@MPM: hvala za navodila ...
kot je meni znano lahko, ampak če je disk formatiran v ntfs, potem se lahko pojavijo težave. boja mora bit ext2 ali 3. tudi fat32 je seveda vredu, vendar vrjetno veš kakšne so omejitve tukaj

RuN ::
Ker ne kaže pri WD še nič novega
sem malo popravil moj programček za šumnike (majhna napakica pri izbiri posameznega podnapisa v Windows Raziskovalcu).
LINK: http://rapidshare.com/files/210712564/S...
Just Install & Enjoy
LP, RuN

Just Install & Enjoy

LP, RuN

OldSkul ::
upam vsaj, da bo kaj konkretnega v naslednji izdaji. Na avsforums imajo en velik spisek vseh težav/predlogov.

krneki0001 ::
nebivedu hvala za pomoč. Zadeva zdaj deluje!
Ni problema še drugič. Vsi imamo iste probleme pri teh HDMI kablih - pač so tko čudno narejeni.

pomoje ::
Imam en problem.
WDTV imam preko HDMI-DVI kabla priklopljen na starejšo plazmo. Zraven je zvok na dveh tamalih činčah.
Problem je v tem, da vsakič ko prižgem WD pade slika po defaultu na video out na composite. Potem moram vsakič to ročno spreminjati na HDMI. Vse skupaj mi gre malce na živce in me zanima, če se je kdo že srečal s takšnim problemom?
WDTV imam preko HDMI-DVI kabla priklopljen na starejšo plazmo. Zraven je zvok na dveh tamalih činčah.
Problem je v tem, da vsakič ko prižgem WD pade slika po defaultu na video out na composite. Potem moram vsakič to ročno spreminjati na HDMI. Vse skupaj mi gre malce na živce in me zanima, če se je kdo že srečal s takšnim problemom?

Tac20 ::
Imam problem s WDjem, sicer ne z mojim. Ko poizkušam posodobiti firmware, mi WD ne prepozna firmware-a na usb ključu, probal sem z različnimi ključi, poizkusil tudi direktno skopirati tiste dve datoteki v root, ter poizkusil tudi tako, da so v mapi pa nič, firmware-a ne zazna. Je imel kdo podoben problem? Kakšen nasvet? Na mojem WDjue sem lepo odzipal na ključ,WD prižgal in je firmware takoj zaznal, podosobitev je potekalno brez problem... Bo treba uveljaviti garancijo? WD pred tem ni bil še nič nadgrejevan itd. star 10 dni direktno iz trgovine kupljen.

stratosD ::
jst sem pa kar zadovoljen z temle mojim playerčkom, edino kar me draži zadne cajte je da NE PREDVAJA tistih solidnih in ne prevelikih BR-ripov v mp4 formatu. Kao 1280x544 resolucija pa zvok v AAC formatu npr.
Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : Main@L3.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 3 frames
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Duration : 2h 8mn
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 1 300 Kbps
Nominal bit rate : 1 320 Kbps
Maximum bit rate : 9 584 Kbps
Width : 1 264 pixels
Height : 528 pixels
Display aspect ratio : 2.35
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Resolution : 24 bits
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.081
Stream size : 1.17 GiB (83%)
Writing library : x264 core 66 r1100 122a54a
Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format version : Version 4
Format profile : LC
Format settings, SBR : No
Codec ID : 40
Bit rate : 259 Kbps
Maximum bit rate : 389 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Rear: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Resolution : 16 bits
Stream size : 237 MiB (17%)
slika lepa ko pri matroškah, samo zvoka ni dammit'....
Pa sam 1,5 Gb so takile filmčki...
Je kdo pogruntal že kej s tem v zvezi?
Sem probal z avidemux convertat v ac3 pa ne rata
sem probal z avidemux convertat v mkv kantejner pa pride do zamika zvok/slika
Sem guglal nekaj okoli pa nič pametnga najdu...
Video
ID : 1
Format profile : Main@L3.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 3 frames
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Bit rate : 1 300 Kbps
Nominal bit rate : 1 320 Kbps
Maximum bit rate : 9 584 Kbps
Width : 1 264 pixels
Height : 528 pixels
Display aspect ratio : 2.35
Frame rate : 23.976 fps
Resolution : 24 bits
Bits/(Pixel*Frame) : 0.081
Stream size : 1.17 GiB (83%)
Writing library : x264 core 66 r1100 122a54a
Audio
Stream size : 237 MiB (17%)
slika lepa ko pri matroškah, samo zvoka ni dammit'....
Pa sam 1,5 Gb so takile filmčki...
Je kdo pogruntal že kej s tem v zvezi?
Sem probal z avidemux convertat v ac3 pa ne rata
sem probal z avidemux convertat v mkv kantejner pa pride do zamika zvok/slika
Sem guglal nekaj okoli pa nič pametnga najdu...

@RONIN:
tale PCH odpira samo matroške oz. mkv fajle, jst mam pa mp4 fajle.
To ni ista fora kot da DTS iz mkv fajlov pretvoriš v ac3 če nimaš receiverja, ki podpira DTS...
Še kakšna ideja?
je full teh mp4 BRRipov out there (SecretMyth (Kingdom-Release) jih ma full...
To ni ista fora kot da DTS iz mkv fajlov pretvoriš v ac3 če nimaš receiverja, ki podpira DTS...
Še kakšna ideja?

Imam problem s WDjem, sicer ne z mojim. Ko poizkušam posodobiti firmware, mi WD ne prepozna firmware-a na usb ključu, probal sem z različnimi ključi, poizkusil tudi direktno skopirati tiste dve datoteki v root, ter poizkusil tudi tako, da so v mapi pa nič, firmware-a ne zazna. Je imel kdo podoben problem? Kakšen nasvet? Na mojem WDjue sem lepo odzipal na ključ,WD prižgal in je firmware takoj zaznal, podosobitev je potekalno brez problem... Bo treba uveljaviti garancijo? WD pred tem ni bil še nič nadgrejevan itd. star 10 dni direktno iz trgovine kupljen.
a z original firmware-om? če je original potem imaš, samo dve datoteki ki jih skopiraš direkt na flash usb. če ti wdtv ne zazna novega firmware potem poravi fajl ki se konča .ver in sicer zvišaj številko tako bo wdtv mislil da je novješi firmware. to deluje tudi z mod.firmware

Bom poizkusil, ko pridem do njega, nekako dvomim da je že z najnovejšim firmwareom posodobljen, glede na to da je moj bil kupljen v isti trgovini z 10 dnevnim razmikom pa je mel moj prvi firmware gor, vendar mozno je...Bom sprobal in napišem.

Player je imel naložen že zadnji firmware, res je. Čeprav nevem kako je to možno:) Ker moj je mel čisto prvega. No sam da smo zrihtali:)

R O N I N ::
@RONIN:
Še kakšna ideja?
Najprej pretvoriš v MKV z MKVMerge GUI, nato pa pretvoriš še zvok z PCH MC. Pomojem edina rešitev. Je precej zajeb*ncije, a kodiranje v mkv, ne pobere veliko časa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: R O N I N ()

macgajver ::
Jas se zadnje čase malo igram s temle ripanjem filmov.
MP4 MKV AVI to so samo kontejnerji. Recimo visoka definicija je tako ali tako vsa ripana s x264. MKV je sploh univerzalec med kontejnerji vanj lahko natlačiš domala vse. Je pa en hec. Zadnjič ripam film odločil sem se za x264 ker je kakovost precej boljša kot pri xvid. Uporabil sem AC3 za zvok x264 video in MP4 kontejner-Zvoka ni bilo ubistvu je bil ampak od vseh zadevščin mi je predvajal zvok samo vlc player ostala šara ga ni znala. Naredim popolnoma isti rip samo tu uporabim MKV kanto zvok deluje brez problema z vsemi predvajalniki. Potem pa sem še enkrat ripal v MP4 kanto tokrat sem za zvok uporabil MP3. Vse dela tako kot je treba z vsemi predvajalniki. S AAC sem pa sploh imel težave pri ripanju mi je že na začetku error nabilo tako da MP4 kontejnerček ima neke težave s različnimi audio codeci. Zato WD vrjetno ne zna zvoka predvajat pri nekaterih MP4 če bi isto zadevo imel v MKV bi moglo delat.
Stratos ti vrjetno misliš te filmčke 720P MP4 (xbox 360, Ps3, Apple Tv) H.264. To je čisto aplova zadevščina in te ripi so ponavadi delani iz MKV ripov če se ne motim.
MP4 MKV AVI to so samo kontejnerji. Recimo visoka definicija je tako ali tako vsa ripana s x264. MKV je sploh univerzalec med kontejnerji vanj lahko natlačiš domala vse. Je pa en hec. Zadnjič ripam film odločil sem se za x264 ker je kakovost precej boljša kot pri xvid. Uporabil sem AC3 za zvok x264 video in MP4 kontejner-Zvoka ni bilo ubistvu je bil ampak od vseh zadevščin mi je predvajal zvok samo vlc player ostala šara ga ni znala. Naredim popolnoma isti rip samo tu uporabim MKV kanto zvok deluje brez problema z vsemi predvajalniki. Potem pa sem še enkrat ripal v MP4 kanto tokrat sem za zvok uporabil MP3. Vse dela tako kot je treba z vsemi predvajalniki. S AAC sem pa sploh imel težave pri ripanju mi je že na začetku error nabilo tako da MP4 kontejnerček ima neke težave s različnimi audio codeci. Zato WD vrjetno ne zna zvoka predvajat pri nekaterih MP4 če bi isto zadevo imel v MKV bi moglo delat.
Stratos ti vrjetno misliš te filmčke 720P MP4 (xbox 360, Ps3, Apple Tv) H.264. To je čisto aplova zadevščina in te ripi so ponavadi delani iz MKV ripov če se ne motim.
tenstan krompir je pa zakon
Zgodovina sprememb…
- spremenil: macgajver ()

R O N I N ::
Zgoraj sem uporabil besedno zvezo - kodiranje v mkv, pa dejansko ne gre za kodiranje. Da ne bo kdo narobe razumel. Gre kvečjemu za pretvarjanje med video kontejnerji.

& RONIN:
Najprej pretvoriš v MKV z MKVMerge GUI, nato pa pretvoriš še zvok z PCH MC. Pomojem edina rešitev. Je precej zajeb*ncije, a kodiranje v mkv, ne pobere veliko časa.
Ta metoda dela OK tudi na WD TV....ene 2,5 min za pretvorbo v MKV in še ene cca 15 min za konvertat zvok v AC3 s PCH MC. Rabiš pa ene 4Gb placa na disku, ker dela najprej iz AAC v WAV in potem stisne v AC3. Thnx...
Je pa zanimivo, da so uni vzorčni video fajli MP4, ki jih dobiš zraven WD TV -> tudi MP4 format z AAC zvokom (sicer samo 2Channel)
Razlike pri zvoku:
NEDELUJOČI MP4 z AAC zvokom: Variable bitrate, 48 kHz vzorčenje,6 channels
DELUJOČI MP4 z AAC zvokom : Constant bitrate, 44,1 kHz vzorčenje,2 channels
vsaj jst drugih bistvenih razlik ne vidim...
Video
Format profile : Main@L4.1
Format settings, CABAC : No
Format settings, ReFrames : 2 frames
Duration : 31s 208ms
Bit rate : 14.0 Mbps
Width : 1920 pixels
Height : 1080 pixels
Display aspect ratio : 16/9
Frame rate : 24.000 fps
Bits/(Pixel*Frame) : 0.282
Stream size : 52.2 MiB (99%)
Language : English
Encoded date : UTC 2008-09-24 17:28:53
Tagged date : UTC 2008-09-24 17:28:59
Audio
Duration : 31s 230ms
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 123 Kbps
Nominal bit rate : 128 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : L R
Sampling rate : 44.1 KHz
Stream size : 468 KiB (1%)
Tagged date : UTC 2008-09-24 10:31:58
pa delajo BP na WD TV....
Mogoče bo tud to rešeno z novim firmwareom...
aja, še oba fajla skupaj v istem postu :)
DELUJOČI AUDIO MP4 z AAC zvokom:
NEDELUJOČI AUDIO MP4 z AAC zvokom:
Audio
Ta metoda dela OK tudi na WD TV....ene 2,5 min za pretvorbo v MKV in še ene cca 15 min za konvertat zvok v AC3 s PCH MC. Rabiš pa ene 4Gb placa na disku, ker dela najprej iz AAC v WAV in potem stisne v AC3. Thnx...
Je pa zanimivo, da so uni vzorčni video fajli MP4, ki jih dobiš zraven WD TV -> tudi MP4 format z AAC zvokom (sicer samo 2Channel)
Razlike pri zvoku:
NEDELUJOČI MP4 z AAC zvokom: Variable bitrate, 48 kHz vzorčenje,6 channels
DELUJOČI MP4 z AAC zvokom : Constant bitrate, 44,1 kHz vzorčenje,2 channels
vsaj jst drugih bistvenih razlik ne vidim...
Video
Format profile : Main@L4.1
Format settings, CABAC : No
Format settings, ReFrames : 2 frames
Duration : 31s 208ms
Bit rate : 14.0 Mbps
Width : 1920 pixels
Height : 1080 pixels
Display aspect ratio : 16/9
Frame rate : 24.000 fps
Bits/(Pixel*Frame) : 0.282
Stream size : 52.2 MiB (99%)
Tagged date : UTC 2008-09-24 17:28:59
Audio
Stream size : 468 KiB (1%)
Tagged date : UTC 2008-09-24 10:31:58
pa delajo BP na WD TV....
Mogoče bo tud to rešeno z novim firmwareom...
aja, še oba fajla skupaj v istem postu :)
DELUJOČI AUDIO MP4 z AAC zvokom:
NEDELUJOČI AUDIO MP4 z AAC zvokom:
Audio
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stratosD ()

cvele1 ::
Ojla !
Mene pa zanima če že kdo uporablja WD-TV z Wifi mrežnim ključkom, na forumu sem zasledil samo kako se da zadevo
zrihtati preko usb2lan.
Mene pa zanima če že kdo uporablja WD-TV z Wifi mrežnim ključkom, na forumu sem zasledil samo kako se da zadevo
zrihtati preko usb2lan.

skico ::
cvele1: sem z tabo! tudi mene zanima to, ali je mogoče.. kajti sam bi ga takoj kupil če bi se dal wifi usposobit
lp
lp

djordjevic ::
Mater dlakocepite. Kupi player, kupi 16gb ključek in basta. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

skico ::
djordjevic: ni problem v tem da nebi imel usb diska/ključka, samo bolj enostavno je če lahko direkt iz mreže gledam filme namesto da moram vedno priklaplat gor disk/ključ. Drugače pa je wifi za sdtv čist OK..
lp
lp

kmetek ::
pa dober a se tale WD dela norca iz nas uporabnikov, 4 mesece po zadnjem firmware-u jim ne rata spacat 1 soliden fw?

Saj vem - vsak bi rad, da bi bilo čim bolj komot. Zase lahko rečem, da mi je po letih snemanja cd-jev in dvd-jev še najmanjši problem vtaknit ključ v računalnik, posnet gor več serij in jih potem nekaj dni v miru gledat. Glede posodobitve pa ja, peezduni se res devajo, kot da je ne mislijo nikoli izdati.

podbevna ::
Pa še arogantni so, če jim malo zatežiš. Banda...
Sicer sem še vedno zelo zadovoljen s strojčkom, a me nepodpora CE titlom že pošteno nervira. Še zlasti, ker bi jo bilo tako enostavno implementirati. Saj bi lahko izdali več vmesnih verzij FW z manjšimi popravki...
Banda...
Sicer sem še vedno zelo zadovoljen s strojčkom, a me nepodpora CE titlom že pošteno nervira. Še zlasti, ker bi jo bilo tako enostavno implementirati. Saj bi lahko izdali več vmesnih verzij FW z manjšimi popravki...
Banda...

mmiran ::
kmetek, kaj naj bi to pomenilo? ali je tukaj firmware s šumniki, ker jaz se skozi te čitabule ne prebijem. zanima me pa, kako, da naši hackerji ne uspejo popraviti fw, saj imam dobre izkušnje z njimi še od dvd fw.
thanks
thanks

kmetek ::
@gregy:
Tole sem vedel, da sem prebral na AVS forumu in zdaj klikat po 150 straneh je overkill, ampak, sem nasel. Ob priliki das za pivo. =)
Power 900A 0068 0000 0001 8479 12ED
Home 900A 006D 0000 0001 8479 06F9
Up 900A 006D 0000 0001 8479 05FA
Down 900A 006D 0000 0001 8479 00FF
Left 900A 006D 0000 0001 8479 07F8
Right 900A 006D 0000 0001 8479 09F6
Enter 900A 006D 0000 0001 8479 08F7
Back 900A 006D 0000 0001 8479 1BE4
Option 900A 0068 0000 0001 8479 1AE5
Stop 900A 0068 0000 0001 8479 04FB
Rev 900A 006D 0000 0001 8479 1FE0
FF 900A 006D 0000 0001 8479 1EE1
Pause/Play 900A 006D 0000 0001 8479 0AF5
Prev 900A 006D 0000 0001 8479 02FD
Next 900A 0068 0000 0001 8479 01FE
Search 900A 0068 0000 0001 8479 0FF0
Eject 900A 006D 0000 0001 8479 10EF
kam to vpišem?

kot da je taka umetnost dodat podporo šumnikom.
WDLXTV - enhanced WDTV firmware za silo....
Ta firmware je isti kot ext3-boot (ta prvi mod-frimware). Razlika je pa predvsem v tem, da se un poganja iz ključka, tale se pa flasha (in imaš potem lahko en usb port frej).
http://root.unknown.sk/wdtv/wiki/doku.p...
drugač pa ja.. ScottWD je na AVSforumu reku, da se trudijo, da bi izdali nov (official) firmware še pred koncem marca.
bomo vidl..

subert99 ::
Sem že zrihtal. Sem ga iz ene druge strani dol potegnal.
Imam pa še eno vprašanje. Za ta od Run-a program sumniki. A vstaviš kar mkv datoteko da ti spremeni šumnike?
Al je to program samo za srt datoteke?
Imam pa še eno vprašanje. Za ta od Run-a program sumniki. A vstaviš kar mkv datoteko da ti spremeni šumnike?
Al je to program samo za srt datoteke?

piek ::
Novi FW je na poti ... tako vsaj pravi ScottWD na AVS forumu ... se ta teden.
---
Finish it off if you started it!
---

genesiss ::
http://www.wdtvforum.com/wiki/doku.php?...
Brezžično je že kdo sprobal? Std def. bi se dalo s tem gledat?
Brezžično je že kdo sprobal? Std def. bi se dalo s tem gledat?

lowac ::
Ker ne kaže pri WD še nič novegasem malo popravil moj programček za šumnike (majhna napakica pri izbiri posameznega podnapisa v Windows Raziskovalcu).
Just Install & Enjoy
LP, RuN
Kako je sedaj s tem? Je kdo sprobal?
Namen imam namreč ta teden it po WDTVHD Player in bi blo zelo fajn če bi šumniki delovali.
Imam XBOX360 povezan prek HDMI na LCD TV in edino kar me moti ker ne more predvajat .srt podnapisev zraven filmov ter .mkv formata (ne uporabljam ga samo za špile:P)!
Po moje bom raje šel v big banga kot pa v comshopa (so me razočali zadnjič z 1TB Seagate 32mb cache diskom)
(crknil po 1 mescu (glave so spuscale take zvokove da ne mores verjet ter računalnik ga sploh ni več prepoznal in vse kar so naredili so nalozili nov firmware barabe- zj pa razkiraj spet pa nalagaj fajle gor ane?).
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lowac ()

genesiss ::
Here is a bit more information to share about the upcoming release!
What’s new?
- Enhanced cover art, album art, and thumbnail support for media files and folders
- Additional subtitle languages and decoding support
- Improved media playback and navigation
- Added more audio formats for MKV container
- Fixed several bugs that were reported by the WD TV user community!
More information to be posted later...
-ScottWD
Še malo....

Mmm, DTS, wishful thinking. ;)

gremo ::
a bo to dela downmix v Stereo? verjetno NE!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gremo ()

DarwiN ::
EGreat EG-M34A
To bi znalo bit to, za vse nas ki čakamo na DTS down-mix. Cena bi naj bila primerljiva s tem WDjem, DTS licenco pa bi naj Egreat dobil ta mesec in vključil down-mix v vse njihove produkte.
To bi znalo bit to, za vse nas ki čakamo na DTS down-mix. Cena bi naj bila primerljiva s tem WDjem, DTS licenco pa bi naj Egreat dobil ta mesec in vključil down-mix v vse njihove produkte.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wd TV Live (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Zvok in slika | 219050 (62513) | scipascapa |
» | h.264/DVD/DivX player (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Zvok in slika | 262844 (76936) | dope1337 |
» | WD TV Live HUB (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 23474 (16912) | kamuee |
» | Nakup WD HD TV PlayerOddelek: Kaj kupiti | 5260 (3433) | Robert1 |
» | DVD Pomoč!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2092 (1934) | boogie_xlr |