» »

WD TV.. kdo ima?

WD TV.. kdo ima?

««
11 / 32
»»

glavic ::

Še vedno niso rešili težave z šumniki?
Ni mi jasno zakaj jih ne prikazuje, saj naj bi player podpiral UTF-8 encoding in načeloma s tem vse UTF-8 znake...
Musselli bizi

krneki0001 ::

@nebivedu

fonti so že zdaj na max. velikosti...

Sej jih lahko zmanjšaš.

Dusan_HD ::

Dajte mi nekaj razložite.
Če na 72cm CRT televizor razmerja slike 4:3 priklopim gor WD TV in grem predvajat en film v razmerju 16:9, kakšne opcije za prilagoditev slike imam::: (?)
- pustim original 16:9
- zoom 2x (verjetno nebo zgledalo fajn)
- ŠE KAJ ??? :O

Namreč sedaj pri Pioneer divx playerju s custom firmware sem 16:9 sliko lahko rastegnil kao "pan&scan" tako, da je bilo vseeno še malo črnih robov, a vsaj glave igralcev niso bile kritično razpotegnjene.
Pri WD TV pa brez tega, da bi ga priklopil na moj tv in se poigral tega pač ne morem ugotoviti, razbrati na spletni strani pa ni nič SPODBUJAJOČEGA.

Any info?
raY_

Okapi ::

WD TV za na katodni tv je stran metanje denarja (in zapravljanje časa za DL filmov v visoki ločljivosti), ker ne boš imel čisto nič boljše slike. Ostani lepo pri Pioneerju in filmih v navadni ločljivosti, dokler ne boš imel primernega televizorja.

O.

djordjevic ::

Eh, Okapi, govoriš traparije. Te mar ni en uporabnik v neki drugi temi poučil, da njegov 10 let stari 100-herčni hyundai zmore prikazati kristalno jasno HD sliko v primerjavi z dobrim DVD-ripom? ;)

p. s.: sarc off
No grave is deep enough to keep us in chains.

WD TV za na katodni tv je stran metanje denarja (in zapravljanje časa za DL filmov v visoki ločljivosti), ker ne boš imel čisto nič boljše slike. Ostani lepo pri Pioneerju in filmih v navadni ločljivosti, dokler ne boš imel primernega televizorja.
O.

Ne bova o tem. Imam 1280x720 filme (družina in narava) in ... ? MI NE IGRA! LCD/PLASMA pa je v planu do novega leta. BASTA.

Anyone, ki bi mi na moj prejšnji post kaj lahko potrdil ali me razorčaral ???
raY_

matki ::

ja če si dovolim malo fantaziranja - kaj bi jaz rabu:
- ključ z usb2lan podporo in na njem kak portable upnp media server in seveda podporo za sičnike in šumnike....pol ga pa kupim prav gotovo, ker taka naprava bo rešla moje trenutne zagate (sit sem prenašanja diskov in peke medijev.....preveč zamudno vse skupaj...)

Ali mi lahko malo bolj natančno obrazložiš kaj boš s tem dosegel.
To pomeni da se boš povezal z WD jem direkt na PC ali kaj ...

marS ::

Z WDjem bi se rad povezal v lan (mam na nekaj compih - eden v kleti, eden v eni sobi, eden v drugi - razmetane filme, musko, spote, itd)...zraven pa bi rad imel nek media urejevalnik ki bi počekiral po lokalni mreži vse to) in nardil playliste in seveda predvajal vse v dnevni na TV in prek komponente.
Kot nek network media streamer.
V bistvu bi moral dat na ključ cel OS z upnp media serverjem - nekaj takega kot tole ali pa tole, s tem da je to 300 eur....WD pa bistveno manj....
mogoče bi šlo za nardit, če bi se ga lahko s ključa zbootalo, na ključu pa bi bil kak portable OS......
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: marS ()

Dajte mi nekaj razložite.
Če na 72cm CRT televizor razmerja slike 4:3 priklopim gor WD TV in grem predvajat en film v razmerju 16:9, kakšne opcije za prilagoditev slike imam::: (?)
- pustim original 16:9
- zoom 2x (verjetno nebo zgledalo fajn)
- ŠE KAJ ??? :O

Namreč sedaj pri Pioneer divx playerju s custom firmware sem 16:9 sliko lahko rastegnil kao "pan&scan" tako, da je bilo vseeno še malo črnih robov, a vsaj glave igralcev niso bile kritično razpotegnjene.
Pri WD TV pa brez tega, da bi ga priklopil na moj tv in se poigral tega pač ne morem ugotoviti, razbrati na spletni strani pa ni nič SPODBUJAJOČEGA.

Any info?

A res noben nima WD TV priključenega na 4:3 CRT televizor ???
raY_

Tac20 ::

ker CRT tv sploh ima hdmi vhod?

ker CRT tv sploh ima hdmi vhod?

Preko kompozitnega v tem primeru!!
 slika wd tv prikljucki

slika wd tv prikljucki

Če se dobro spominjam zgodovine potem rumeni činč pomeni video priključek - najbolj kvazi kar jih je. Jebat ga ker ni RGB, če je to problem? Povejte kaj :D
raY_

R O N I N ::

Jaz mam v sobi CRT, pa gledam prek kompozitnega. Gledam pa v taki resoluciji kot je film, s črnimi robovi in brez panscanov, ker tega ne prenesem. Je pa ena finta, če hočeš čez cel zaslon spravit sliko, daš v nastavitvah aspect ratio na widescreen, in potem je slika zožena z razmerja 16:9 na 4:3. Je gledljivo. Opcija zoom pa je bolj za okras.

Zgodovina sprememb…

E hvala Ronin. Torej "strech" deluje na ta način. Panscanov pa očitno ni.
Off-topic: A nisi ti stanoval v uni-hotelu v MB v času študija ??? ;)
raY_

RuN ::

Enim se je končno malo premaknilo na bolje.

Uspelo jim je narediti Unofficial Firmware s katerim lahko naš playerček predvaja tudi DVD-je na zunanjih USB DVD predvajalnikih.

Še link: http://b-rad.cc/wdtv-firmware-dvd-enabl...

Bahti ::

Vse skupaj počasi že zelo dobro kaže :)

krneki0001 ::

Ali je kdo že sprobal LAN verzijo, da bi wifi ključek priklopil gor, ali pa preko usb-ja priklopil mrežni kabel z vmesnikom za usb?

Dredllooxxx ::

Se pravi zdaj lahko priklopim gor dvd predvajalnik preko usbja sem prov zastopil.
http://www.bobo-itstoritve.com/

OldSkul ::

predvidevam, da original dvdjev ne bere?

Aerys ::

Bere če mapo VIDEO_TS skopiraš na kakšno usb napravo (disk, ključ). Čeprav zna občasno ponagajti pri podnapisih (recimo na dvd playerju delajo, tu pač ne) v večini primerov dela brez problemov. Jaz sem napravo kupil itak za gledanje dvd filmov, pa mi ni žal.

gremo ::

Moj WD nikakor NE predvaja tega:

[Film]
Veljaven : Da [AVI]
Čas trajanja : 00:07:00
Popoln film : Da

[Video]
Resolucija : 720x480
Kodek : Windows Media Video 1
FPS : 25,00
Hitrost : 2111 Kbps
Koeficient Kvalitete : 0,25 b/px

[Zvok]
Kodek : MPEG 1 or 2 Audio Layer 3 (MP3)
Stevilo kanalov : 2
Primerjalna hitrost : 44100 Hz
Hitrost : 64 Kbps

Imam sicer FW 1.0.0.1.

Kaj bi naredili?

dani8 ::

1 01 02
to daj gor

stojko30 ::

Povsod berem da WDHDTV ne podpira šumnikov....vendar šumniki pri gledanju dvd-jev delajo normalno...vsaj jaz jih imam. Je pa res da manjkajo pri gledanju hd filmov oziroma mkv-jev.
Torej če delajo na dvd-jih potem ni hudič da se ne bi dali porihtat tudi za gledanje mkv-jev pa tudi divx datotek (z slednjimi so še največji problemi).

Kakšna ideja ?

jan01 ::

@stojko30
Kaj če bi malo pogooglal kako so narejeni podnapisi pri dvdju in kakšne(ponavadi!) dajo poleg mkv(tudi v sam mkv), avi filme...

boho ::

Pomoje je vzrok to, da so podnapisi že vstavljeni v dvd-ju. Medtem ko jih imaš pri pri predvajanju mkv-ja posebej.
//Edit: si me prehitel

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boho ()

jan01 ::

V dvdjih so podnapisi slike!

pujs ::

zivjo mam eno vprasanje... s partisa sem posnel Alien.Vs.Predator.2.Requiem.2007.720p.BD5.x264-RESiSTANCE in mi nikakor noce sounda predvajat... pa tut ko nastimam v nastavitvah stereo sound (digital mi ne dela) in se vrnem v film mi se zmeraj pise digital audio (channel 1) nekaj takega. kaj je to fora? mi zna kdo pomagat? ima se kdo kake podobne tezave?

lp.
They toook rrrrrrr jjjjjjbbssss!!!!!!!

LuGi ::

Here we go again.. sound je v DTS prekonvertiraj ga AC3.. klik

@dani8: a praviš da potem WMV-ji delajo?

pujs ::

LuGi hvala! jebiga, ne da se mi iskat teh 11 strani... umrem prej :P. tnx uglavnm.

drgac je pa zadevca spica, ful sm zadovoljn z njo.
They toook rrrrrrr jjjjjjbbssss!!!!!!!

Z novim FWjem ne delajo WMV-ji!!!

dani8, mislim, da si govoril na pamet!

dani8 ::

Glede na to da imam wd hd tv Že od časa ko je priŠel na slo trŽiŠče in sem stestiral vse kar je moŽno v hd definiciji in verjemi da wmv delajo. Potegni si dol koncert od celine dion v wmv in boŠ videl da začuda deluje.

Lp d.

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Senitel ()

meni pa dva ne delata.
eni so risanke "bacek jon" - vsi deli angleske verzije,
druga zadeva je:
Chicago.With.Earth.Wind.And.Fire.Live.At.The.Greek.Theatre.2004.Bluray.VC1.720P.5.1.WMV-NOVO

MPM ::

Ali je kdo že sprobal LAN verzijo, da bi wifi ključek priklopil gor, ali pa preko usb-ja priklopil mrežni kabel z vmesnikom za usb?

meni deluje. Seveda ne wifi ker to (še) ni podprto, ampak preko kabla deluje super. Za ogled filmov 1080p/i potrebuješ v windowsih nastavit NFS server, ker je preko cifs (windows share)prenos prepočasen in se pojavi zatikanje. Za 720, divx/xvid-e pa deluje normalno.

djordjevic ::

Opa, spodbudno, spodbudno. :) Ko (če - čeprav ne vidim omejitev, da ne bi) bo zadeva podpirala še wireless, cuknem usb-wlan-ključek, pa smo zmagali. :D
No grave is deep enough to keep us in chains.

ja to je res, za full hdtv boš najvrjetneje potreboval wifi n standart. 54Mbps bo bolj za dvdripe :)

no se že bližamo tismu kr bi to moralo bit.
MPM - keri USB2lan ključek uporabljaš, če lahk daš link?
Če bi se dalo v ta WD HD dat še kak upnp server da ti sam mrežo sčekira za filme, fotke in musko bi pa blo to kr rabm :-)
...no more heroes...

http://www.partner.si/artikel_detail.as...

tale bo.. ima MSC 7830 chipset, ki je podprt. V naših (spletnih) trgovinah je zelo malo teh usb2lan adapterjov in še tisti ki so, nimajo podprtega chipseta.

firmware se dobi tukaj: http://root.unknown.sk/wdtv/wiki/doku.p...
jaz uporabljam trenutno zadnjo verzijo 0.8.5.3.
vsebino zip datoteke preprosto skopiraš na usb ključek, (jaz sem našel enega starega 256MB, ki lepo služi temu namenu) in popraviš nastavitve v fajlu net.mounts (primeri so že napisani v samem fajlu).
Jaz sem stvari spravil preko NFS protkola, ker deluje hitreje kot cifs. (1080 filmi se ne zatikajo)

V net.config fajlu lahko nastaviš ip, gateway.. wdtv napravi. jaz sem pustil privzeto na dhcp.

aja ključek na katerega posnameš mod firmware mora biti fat16/fat32. ntfs še malo šepa.
poleg tega, pa moraš mod firmware vedno zagnati s ključka. Po avtorjevih besedah zato, ker s tem preprečiš nenehno flashanje čipa (ker se je mod-firmware dnevno update-al). Pač, ključek pustiš v wdtv-ju pa je.
firmware se sicer ne flasha, vendar če odstraniš ključ, se wdtv ne bo zagnal, dokler ponovno ne posnameš originalnega firmware-a.

alexx_ ::

zanima me naslednje, prvo updejtas z uradnom popravkom, potem pa na koncu uporabis ta firmware? ali ta firmware "iznici" uradne popravke (podpora podnapisom, odprava hrosckov)?

Kako bi zadeva delovala z FreeNAS, ki ima Upnp podporo? lahko kdo malo razlozi v praksi? Treba kaj konkretno spremenit, da gre preko protokola NFS?

ker ce je omogocen ethernet, potem je zadeva zrela za nakup ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: alexx_ ()

FreeNAS z PS3MediaSeverjem je exactly to kr bi spremenilo WDHD v pravo multimedijsko omrežno stream mašino ;-)))
...no more heroes...

brecoboy ::

a FreeNAS gre na usb kljuc in ta v usb-host na WDju? predvidevam da lahko namesto PS3mediaserverja lahko uporabis tudi kak drugi software, npr. TVersity?

hm...nisem prepričan...freenas je okleščen freebsd OS, TVersity pa je sam za windows...tko da ne verjamem...ha...v bistvu je z virtualizacijo zdaj vse možno...daš še vmware gor pa vanj instaliraš windowse pa pol na windowse Tversity...
sam vprašanje pa je če bi se WD HD zbootal na to???
...no more heroes...

ta firmware bazira na zadnji uradni verziji firmware-a za wdtv, tako da vse ostane kot je.
v net.mounts fajlu določič kaj bi rad uporabljal.. cifs ali nfs. jaz slednjega zaradi višje hitrosti. Na windowsih imam pa naložen hanewin nfs server:
http://www.hanewin.net/nfs-e.htm
ni se mi dalo ukvarjati z inštalacijo in konfiguracijo Microsoft's Services for Unix. res da je slednji brezplačen, vendar se da tudi za zgornjega kakšno kodo dobit ;)

http://root.unknown.sk/wdtv/wiki/doku.p...
vidm pa da je že novejša verzija mod.firmware-a.

alexx_ ::

no, jaz bom vrjetno uporabljal freenas, kjer bo multimedia. logicno prek nfs. MPM, hvala za odgovor

@brecoboy: mislim da ne bi delalo, pa tud ne vem kaksen smisel bi to imelo? Freenas se da na loceno masino (server)

@alexx: never mind, zgleda da sm neki zamesal. kot vidim, je ta podpora za lan se neuradna. a se kej pricakuje da bo WD nardil kako razlicico WD TVja z lan-om?

@brecoboy: dvomim, vendar vse je možno. mislim da to že zdaj na nek način omogočajo če kupiš njihov prenosni disk z mrežno podporo (pozabil sem ime). Ampak potem je cena taka, da raje posežeš po kakšnem drugem playerju z že vgrajenim lanom oz. diskom kot pa wdtv. mene je vse skupaj prišlo 100+18€. Pa všeč mi je to, da je vmesnik preprost, da lahko tudi starša sama gledata filme.

@MPM: se pravi, ce povzamem:
hardware: WD TV + usb2lan + kabel do routerja
software: nfs server na pcju in zadnji (neuradni) firmware na wd tvju

je to to?

edina slabost je pole vrjetno, da mas zasedena oba usb vhoda (ker mora bit kljuc s firmwarom stalno notr?). maja, sej ce hoces prklopit zunanji disk, pa vrzes vn usb2lan.

točno tako kot si napisal

http://www.nslu2-linux.org/wiki/HowTo/N...

še navodila če kdo potrebuje za postavitev nfs strežnika. baje MS-jev nfs deluje najhitreje. za sprobat je :)

dodatek: lahko potrdim da z MS nfs serverjom, zadeva na testu doseže okoli 55Mbit/s. haneWin nfs pa okoli 38Mbit/s

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MPM ()
««
11 / 32
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wd TV Live (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Zvok in slika
1173218898 (62361) scipascapa
»

h.264/DVD/DivX player (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

2330262763 (76855) dope1337
»

WD TV Live HUB (strani: 1 2 )

7823454 (16892) kamuee
»

Nakup WD HD TV Player

Oddelek: Kaj kupiti
115254 (3427) Robert1
»

DVD Pomoč!