Forum » Zvok in slika » WD TV.. kdo ima?
WD TV.. kdo ima?

radems ::
meni Celine DIon (Blu Ray) igra odlično .. sem pa pri nekaj filmih (Godfather in Iron Man .. oba Blu Ray) dobil napis audio channel 1 unsupported ...očitno bo nekaj na tem, da nekaterih kodekov ne podpira
Omenjeni BluRay-i če si zaganjal m2ts datoteko v
podmapi BD-ja stream
imajo vsi prvo zvočno stezo v formatu Dolby TrueHD
in po standardu bitno hitrost do 18 Mbit/s
in glede na to WD TV te steze ne bo mogel nikoli
predvajati tudi z nadgradnjami.
Tudi HDMI izhod nima specifikacije 1.3 kar pomeni
da ne more pošiljati ven surove zvočne steze HD na zunanji
zvočni dekoder.
Ostale steze zvočne steze so večinoma v DD 5.1 do 640Kbit/s
kar WD TV-ju ne dela problemov.

podbevna ::
Mene pa zadnja 2 dni nekaj zafrkava. Če pavziram film za kakšne pol ure, se ne razume več s HDD (prazni direktoriji, neznani formati filmov...), . Probleme ima dokler WD in HDD ne potegnem iz štroma, potem pa spet dela, do prve prekinitve predvajanja...
Krneki.
Krneki.

dulesavic1 ::
Mene pa zanima, kako se da nastavit, pri gledanju večih divx filmov v enem direktoriju, da ko se konča prvi film, da nato nadaljuje z naslednjim brez pritiskanja gumbov?
LP dule
LP dule

djordjevic ::
Hehe, to je en zanimiv bug, očitno. Včasih se mi zdi, da kar sam naprej igra, če je recimo film razdeljen, včasih ne. Kdo bi vedel ... :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

Saso71 ::
Jaz imam pa probleme z predvajanjem zvoka. In sicer mi ne predvaja zvoka kadar predvajam film ki ima zvok posnet
v DTS tehnologiji. Imam okoli 20 takih filmov in zvoka ni na nobenem od njih.
Isti problem je, če za v nastavitvah določim Audio output = digital. V tem primeru mi tudi pri ostalih filmih ne
predvaja zvoka.
To me čudi, saj imam TV Sony W4500, ki podpira digitalni zvok.
Mi zna kdo svetovati?
Isti problem je, če za v nastavitvah določim Audio output = digital. V tem primeru mi tudi pri ostalih filmih ne
predvaja zvoka.
Mi zna kdo svetovati?

ge ::
@Saso71,
za dekodiranj DTS zvoka rabiš še dekodirnik. Sam WD in Sony TV (dvomim, da ima ta model v sebi že integriran DTS dekodirnik!) ni dovolj.
Poglej malo par strani nazaj.
za dekodiranj DTS zvoka rabiš še dekodirnik. Sam WD in Sony TV (dvomim, da ima ta model v sebi že integriran DTS dekodirnik!) ni dovolj.
Poglej malo par strani nazaj.
Ge

mayhem ::
Jaz imam pa probleme z predvajanjem zvoka. In sicer mi ne predvaja zvoka kadar predvajam film ki ima zvok posnet
predvaja zvoka.
Mi zna kdo svetovati?
Za 5.1, oz. DTS pa rabis posebej receiver.
Lp

zmaki ::
Mene pa zanima, kako se da nastavit, pri gledanju večih divx filmov v enem direktoriju, da ko se konča prvi film, da nato nadaljuje z naslednjim brez pritiskanja gumbov?
Pri začetnem filmu ne stisneš "Enter" ampak "Play"

markoajda ::
A je že kdo našel način, da se po filmu premikaš z go to funkcijo in pač samo odtipkaš čas kjer bi rad začel gledati video? Prevrtavanje videa zna biti zelo zamudno!
To je eden od večjih minusov zaenkrat.

RuN ::
Če maš novo verzijo firmware (1.01.02) potem se lahko premikaš po filmu po 10 minut v plus/minus in sicer najprej daš ffwd ali rev, tako da se ti film vrti z večjo hitrostjo (naprej/nazaj) in nato pritisneš Prev ali Next.
S tem skočiš za 10 minut naprej ali nazaj.
LP, RuN
S tem skočiš za 10 minut naprej ali nazaj.
LP, RuN

wujetz ::
Tudi jaz imam problem z zvokom, imam par vprašanj, če ima kdo podobne izkušnje:
- DTS s popcorn audio converterjem pretvorim v AC3 5.1 ---> ne dela (audio razpozna kot DigitalAudio)
- DTS pretvorim v AC3 in downmixam v stereo ---> dela (razpozna kot AudioTrack1)
Hec je torej to, da zvok v .mtk filmih ne dela niti, če ga prej pretvorim v AC3, razen če ga downmixam v stereo. Problem je potem z .mtk filmi, kjer je zvok že v originalu v AC3 5.1 in se ga s popcorn converterjem ne da konvertirati. Verjetno se ga da downmixati s čim drugim, ampak vseeno se mi zdi čudno, da WD TV tega ne naredi sam, poleg tega nočem filmov shranjevati samo s stereo zvokom.
Ima kdo kakšno idejo ali rešitev?
Tnx!
Edit: Itak, pozabilv nastavitvah audio output dati na "stereo", potem seveda dela. :)
- DTS s popcorn audio converterjem pretvorim v AC3 5.1 ---> ne dela (audio razpozna kot DigitalAudio)
- DTS pretvorim v AC3 in downmixam v stereo ---> dela (razpozna kot AudioTrack1)
Hec je torej to, da zvok v .mtk filmih ne dela niti, če ga prej pretvorim v AC3, razen če ga downmixam v stereo. Problem je potem z .mtk filmi, kjer je zvok že v originalu v AC3 5.1 in se ga s popcorn converterjem ne da konvertirati. Verjetno se ga da downmixati s čim drugim, ampak vseeno se mi zdi čudno, da WD TV tega ne naredi sam, poleg tega nočem filmov shranjevati samo s stereo zvokom.
Ima kdo kakšno idejo ali rešitev?
Tnx!
Edit: Itak, pozabilv nastavitvah audio output dati na "stereo", potem seveda dela. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wujetz ()

Gregor P ::
Samo tako mimogrede; opazil sem, da so nemške trgovine te dni dobile nove pošiljke te naprave

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

R O N I N ::
Je v Nemčiji kaj ceneje?
Ne vem zakaj bi kupoval tam, pa še problemi so potem z uveljavljanjem garancije.
@zlatorogg: Nov firmware bo ko bo.
Upam, da izdajo čim boljšo verzijo, pa če je potrebno čakati še 2 meseca. Sedanji pa je povsem zadovoljiv. Drugih neuradnih različic pa zaenkrat še ni, saj software koda ni (povsem) odprta.

@zlatorogg: Nov firmware bo ko bo.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: R O N I N ()

Smo potrošniki in imamo svoje pravice, čakanje ni nikoli dopustno ... samo toliko, da ne bi bil kdo kdaj navdušen nad dejstvom, da mora na karkoli čakati 2 ali več mesecev, če za to ni potrebe
Sicer pa je v Nemčiji lahko nekaj ceneje, drugo pa je spet lahko dražje; v vsakem primeru pa je treba računati še na poštnino, ki ponavadi znaša okoli 20 evrov

Sicer pa je v Nemčiji lahko nekaj ceneje, drugo pa je spet lahko dražje; v vsakem primeru pa je treba računati še na poštnino, ki ponavadi znaša okoli 20 evrov

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Smo potrošniki in imamo svoje pravice, čakanje ni nikoli dopustno ... samo toliko, da ne bi bil kdo kdaj navdušen nad dejstvom, da mora na karkoli čakati 2 ali več mesecev, če za to ni potrebe
Saj ga imajo pri nas marsikje na zalogi. Pa še cene so primerljive z evropskimi.

Avtera: WD TV HD Media Player, priporočena cena z DDV € 121,56
Geizhals; od 86,98 do 149,90 evrov
... drži cena je primerljiva z evropskimi, sploh če upoštevaš že prej omenjenih 20 evrov za poštnino. Morda prideš kje za okoli 10 evrov ceneje skozi
Geizhals; od 86,98 do 149,90 evrov
... drži cena je primerljiva z evropskimi, sploh če upoštevaš že prej omenjenih 20 evrov za poštnino. Morda prideš kje za okoli 10 evrov ceneje skozi

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Mimovrste ga ima za 105 evrov. Ne vem sicer, če je na zalogi, ampak, če ga ni, pač počakaš do 10 dni. Treba je prišparat 10 evrov, ane ...

bobyx ::
Mimovrste na zalogi, s 5% popustom ob selitvi je prišel 95,80eur z brezplačno dostavo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bobyx ()

Sem v podporo vsem, ki pogrešate podporo slovenskim šumnikom v podnapisih, še jaz pisal na podporo WD-ja; verjetno ne bi bilo slabo, če bi sprejeli nekaj tisoč podobnih vprašanj
... no njihov (tokrat sicer izredno hiter) odgovor ni nič posebnega; morda bodo to popravili v naslednjih FW-ih, ampak ni videti, da bi resno razmišljali o tem
... še njihov odgovor:

... še njihov odgovor:
Leider ist es bisher nicht moeglich, diese Buchstaben anzuzeigen.
Eventuell lassen sich diese Buchstaben sehen, wenn das neue Firmware Update rauskommt.
Sobald dieses erscheint, koennen Sie das auf unsere Homepage unter folgendem Link finden:
http://support.wdc.com/product/download...

Mimovrste ga ima za 105 evrov. Ne vem sicer, če je na zalogi, ampak, če ga ni, pač počakaš do 10 dni. Treba je prišparat 10 evrov, ane ...
Pri mimovrste je na zalogi, cena pa je taka kot je omenil bobyx.
Lahko bi kakšen korenjak še prevedel UI v slovenščino in ga poslal WD, da bi ga vključili v nov firmware.

Pa vsa čast osebju WD, da odgovarja na vse vaše maile.

Zgodovina sprememb…

kmetek ::
ja umrl boste za teh 10€ fak....pridte v comshop lesce vam damo na ceno 109,90€ 5% rabata ajd...al pa za 100€ samo da ne bo stokanja.

Aerys ::
Mi lahko nekdo svetuje kako odpravit zatikanje pri gledanju SD filmov, torej običnih dvdjev (iz mape na usb disku)? Ker je zadeva zelo moteča. HD filme predvaja tekoče, animirane SD filme se tudi da gledat, samo pri normalnih filmih pa je vse skupaj na meji gledljivega. Sem si predvajalnik kupil tudi zato da bi gledal dvd filme, pač posnete na mapo na USB disku. Pa se zadeva zatika in me vse skupaj mine, ni užitek gledat. Me zanima v čem je fora, a je kaj narobe s playerjem, a je kaj narobe z diskom, al je pač tako da ne prebavlja dobro dvd format filmov. Da v tem primeru raje kupim en običen dvd predvajalnik z usb vhodom in mir. Hvala.

sandiv ::
Imel sem podobne probleme z zatikanjem DVD filmov pri predvajanju iz Video_TS mape. Problem je bil v nastavitvi izhodne resolucije HDMI. Ko sem iz Auto prestavil na 1080p 50Hz so filmi začeli tečt kot po maslu. Malo se je treba poigrati z nastavitvami.

Hvala. Samo to me je zanimalo, ali je fora v nastavitvah ali je hardwarski problem. Bom probal tvoj nasvet.

Evo fantje in/ali dekleta :)
Nova verzija programčka, v katerem je implementiran desni klik v Windows Explorerju oz. Raziskovalcu, tako, da ne rabite iskat podnapise znotraj programčka, temveč lepo z desnim klikom na podnapis in izbiro iz menija "Odpri z" preprosto izberete "Menjava Sumnikov".
Še link za dolpoteg.
Vsakršnih sporočil o napakah oz. pomankljivostih v programu bi bil vesel, da čim prej popravim.
LP, RuN
Nova verzija programčka, v katerem je implementiran desni klik v Windows Explorerju oz. Raziskovalcu, tako, da ne rabite iskat podnapise znotraj programčka, temveč lepo z desnim klikom na podnapis in izbiro iz menija "Odpri z" preprosto izberete "Menjava Sumnikov".
Še link za dolpoteg.
Vsakršnih sporočil o napakah oz. pomankljivostih v programu bi bil vesel, da čim prej popravim.
LP, RuN

matki ::
Pozdravljeni
Fantje jaz imam pa en zelo čuden problem.Namreč pred tednom sem nabavil WD player ,
instaliral najnovejši update , priklopil na WD MY BOOK (500 gb)zunanji disk in zadeva je
delala enkratno. Potem pa sem kupil še en isti zunanji disk , da pač ne prekljapljam nonstop
USB-je.
Problem je v tem , da WD player kar naenkrat starega diska več ne prepozna. Dela pa normalno
na PC. Novi disk pa dela tudi na WD playerju. Oba diska sem formatiral v NTFS in sta popolnoma identična.
V čem je fora , prosim pomagajte , saj vem da ste "maherji"
Hvala vnaprej
Fantje jaz imam pa en zelo čuden problem.Namreč pred tednom sem nabavil WD player ,
instaliral najnovejši update , priklopil na WD MY BOOK (500 gb)zunanji disk in zadeva je
delala enkratno. Potem pa sem kupil še en isti zunanji disk , da pač ne prekljapljam nonstop
USB-je.
Problem je v tem , da WD player kar naenkrat starega diska več ne prepozna. Dela pa normalno
na PC. Novi disk pa dela tudi na WD playerju. Oba diska sem formatiral v NTFS in sta popolnoma identična.
V čem je fora , prosim pomagajte , saj vem da ste "maherji"
Hvala vnaprej

S spremembo nastavitev outputa tudi dvd filmi delajo tekoče. Res hvala za ta nasvet, mi zelo prav pride, ker večinoma itak SD filme gledam (se jih ponavadi dosti prej dobi kot HD verzije).

matki ... a to misliš, da ti oba diska ne delata naenkrat (torej ko sta oba vklopljena prepozna samo novega), ali da ta prvega noče prepoznati ne glede ne kateri USB vhod ga priključiš?

matki ::
Tako je. Prvega mi noče prepoznati ,neglede na to na kateri usb vhod ga priključim .Čudno pa je to , da mi je delal normalno na WD playerju še včeraj.
Sicer pa nisem še nikoli priključil oba naenkrat , saj sem drugega kupil šele včeraj.
Sicer pa nisem še nikoli priključil oba naenkrat , saj sem drugega kupil šele včeraj.

Poskusi zbrisati mapo .wd tv. Nisem sigurn, da se tako imenuje, v glavnem tisto, ki jo wd tv ustvari na disku za lažje in hitrejše komuniciranje z diskom. Pusti, da potem disk ponovno preskenira.
Zgodovina sprememb…

danijel76 ::
kako lahko pri dvd-ju osnovni meni izberes kaj bi rad gledal.zakaj so datoteke od dvd-ja tak razmetane ce so na hdd v enem direktoriju.

brabos ::
Evo pa sem tudi jaz postal lastnik WD TV.V prvih parih urah je še nekako še delal potem pa sledi popolno razočaranje.Pri Blu Ray (mkv) filmih niso delovali podnapisi,no vsaj v večini ne.Medtem pa so DVD in pa HDD filmi delali normalno.Vse podnapise sem poimenoval isto kot film pa tudi to ni pomagalo.Imam pa naložen zadnji FW tako da končnice ne bi smele biti problem. Odzivnost daljinca pa je zgodba zase.... Potem pa popoln polom.Sam WD se niti ne prižge več,ko ga izklopim iz elektrike pa se mi nekeko postavi toda onemogočeno je brskanje po menijih tako da mi se ustavi pri Slikah in ne reagira na nobeno tipko.Naj povem še da sem probal tudi z Harmony daljincem in nzadeva je ista.Tako da sem ostal brez idej.
sedaj pa me zanima ali je imel kdo od vas podobne probleme in težave? Vsak nasvet bi bil dobrodošel.
Če zadevo ne usposobim do delovanja gre v parih dneh nazaj v trgovino...
lp brabos
sedaj pa me zanima ali je imel kdo od vas podobne probleme in težave? Vsak nasvet bi bil dobrodošel.
Če zadevo ne usposobim do delovanja gre v parih dneh nazaj v trgovino...
lp brabos

Zdaj pa res ne vem več, ali sem imel jaz takšno srečo, da nimam nobenih težav ...

@brabos
Glede daljinca probaj naslednje: http://philips.samipupu.com/philips/wdt...
Tudi jaz imam Harmony pa nikoli problemov, tudi brez folije :)
Glede podnapisov, pa morajo biti točni do presledka oz. pike enaki z imenom filma.
Do sedaj nisem imel še nobenih težav z mojim primerkom :) in upam, da bo tako tudi ostalo.
Glede daljinca probaj naslednje: http://philips.samipupu.com/philips/wdt...
Tudi jaz imam Harmony pa nikoli problemov, tudi brez folije :)
Glede podnapisov, pa morajo biti točni do presledka oz. pike enaki z imenom filma.
Do sedaj nisem imel še nobenih težav z mojim primerkom :) in upam, da bo tako tudi ostalo.

zlatorogg ::
Jaz svetujem da se pred nakupom informirajo oz. preberejo vse poste v zvezi WD TV HD. Samo za info. V Bing Bang KP jih imajo na zalogi. Cena se mi zdi okrog 120€

Moj tudi dela brez težav, tako da še en srečnež več

zlatorogg ::
Nekateri smo zadovoljni z večino drugim pa še 100% ni dovolj dobro. Vsi bodoči kupci naprave preberite vse poste oz. prispevke na foromu, da ne boste kasneje pisali da ne dela to in ono.

brabos ::
No vsaj enim da dela...srečkoti.
A je možno da se WD pregreje in zato "zamrzne" kajti po enourni pavzi se je zadeva zopet pognala.
s podnapisi pa je sedaj u redu,res jih je potrebno poimenovati kot film.Sedaj ko mi dela pol-pol sem spet v dvomih o vračilu.
Bo potreben še malo daljši test.
Run
Ali imaš na Harmony kakšne posebne nastavitve ali si naložil samo nastavitve ki ti jih ponudi.
Hvala za pomoč
lp brabos
A je možno da se WD pregreje in zato "zamrzne" kajti po enourni pavzi se je zadeva zopet pognala.
s podnapisi pa je sedaj u redu,res jih je potrebno poimenovati kot film.Sedaj ko mi dela pol-pol sem spet v dvomih o vračilu.
Bo potreben še malo daljši test.
Run
Ali imaš na Harmony kakšne posebne nastavitve ali si naložil samo nastavitve ki ti jih ponudi.
Hvala za pomoč
lp brabos

Glede pregrevanja; naprava se res greje (samo pasivno hlajenje) in je kar vroča na dotik, ampak sem jo imel npr. samo včeraj prižgano vsaj 5 ur, vmes je imela le toliko pavze, da sem menjal iz enega videa na drugega, tako da še ne vem, kje bi bila ta meja "zamrzovanja" zaradi pregretosti

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wd TV Live (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Zvok in slika | 218788 (62251) | scipascapa |
» | h.264/DVD/DivX player (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Zvok in slika | 262696 (76788) | dope1337 |
» | WD TV Live HUB (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 23441 (16879) | kamuee |
» | Nakup WD HD TV PlayerOddelek: Kaj kupiti | 5252 (3425) | Robert1 |
» | DVD Pomoč!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2090 (1932) | boogie_xlr |