» »

WD TV.. kdo ima?

WD TV.. kdo ima?

««
7 / 32
»»

Okapi ::

Je možno, da bi wd tv nekako pretvarjal 1080p signal v 720p

Malo prej je nekdo gor dal testni video s 1920 navpičnimi črtami. Če vidiš enakomerno siv zaslon (če pogledaš čisto od blizu, vidiš po 1 piko široke bele in črne črte), je OK, če pa vidiš temnejše in svetlejše proge ali debelejše črte, pa ni OK, ker nekdo (predvajalnik ali tv) dela neko interpolacijo.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

R O N I N ::

Malo prej je nekdo gor dal testni video s 1920 navpičnimi črtami. Če vidiš enakomerno siv zaslon (če pogledaš čisto od blizu, vidiš po 1 piko široke bele in črne črte), je OK, če pa vidiš temnejše in svetlejše proge ali debelejše črte, pa ni OK, ker nekdo (predvajalnik ali tv) dela neko interpolacijo.

Bom jutri stestiral, ko bom imel več časa.

Ravno v tem je bil moj point. Kdo pri zdravi pameti gleda 40" tv iz razdalje 50 cm. Pa da ne zaidem čisto mimo teme...že kakšna rešitev glede mojega "ISO" problema?

Se strinjam, če ga gledaš z razdalje treh metrov je pa že skoraj vseeno ali gledaš HD ali SD sliko. ;) Šlo se mi je samo za iskanje razlik v kvaliteti. Če bi opazil razliko na 55'' LCD TV na razdalji 2m potem bi moral po moji logiki tudi na 40'' na razdalji 0.5m. Glede "ISO" problema... probaj v nastavitvah spremeniti NTSC v PAL in obratno.

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Sam nimam tega predvajalnika, vsaj ne še;), ampak če imajo vsi ti predvajalniki enak sigmin procesor (in ga imajo), potem so tudi enako močni in lahko predvajajo enake formate videov ... lahko da je tu in tam razlika v kvaliteti videa, ampak če je, je lahko zaradi slabo oz. dobro napisane programske opreme/firmware (kar pomeni, da se težave da odpraviti); ali morda še zaradi ostalih "slabših" komponent (so hoteli malo prihraniti pri čem;((); sam procesor je pa kot že rečeno povsod enako močan (torej v teh napravah trenutne generacije; to leto pa naj bi bojda prišle že nove z novejšim sigminim procesorjem).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

piek ::

@ronin:
Na projektorju, ki zmore prikazati 1080p na diagonali zaslona cca. 3m, se vidi razlika med 1080p in 720p, brez velikega truda - samo pri kaksni eksploziji das pavzo pa hitro vidis, koliko bolj podrobno se vidi stevilo delcev.
--- Finish it off if you started it! ---

SamoID ::

Je bilo mogože že kaj rečenega o predvajanju DVDjev? ( v mislih imam Video_TS verzije)
Jih WD TV predvaja, ter kako?

podbevna ::

Predvaja jih. Zelo lepo, a brez menijev.

nitro2 ::

ojla

prebral vseh 7 strani te teme vendar nisem zasledil par stvari

vprašanja za vse tiste ki si lastite omenjeni player pa tudi tiste, ki si ga ne apmak veste odgovore :)

-kako je s pregledovanjem fotografij..jih lahko pregleduješ gladko (kot npr. na PC-ju kjer hitro letijo skozi) ali je kakšen zamik, ker to mi je zelo moteče. Imam namreč ogromno zbirko posnetih fotografij (veliko fotkam) in bi fotografije dostikrat gledal kar na plasmi.

-kako je s filmčki posnetimi s fotoaparatom (predvaja gladko)?

-kako je z zvokom (imam boljši marantz reciever podpira DTS in malo boljši zvočniški sistem) je zvok zadovoljive kvalitete ali zadeva peša...slika verjamem, da je super, malo me skrbi zvok, da nebi bilo prasketanja

hvala za odgovore

@nitro2:
1. Fotografije predvaja normalno, v nastavitvah nastavis interval (3, 5 sek ... do ne vem na pamet koliko), prav tako moznost efektov med prehodi (bolj borna izbira).
2. Filmcki s fotoaparatov so mala malica - predvaja jih pac tako tekoce, kot so zajeti. 15 slisic na sekundo pac malo trza, 30 fps pac ne vec ...
3. Zvok je tip-top, pusca poln DTS skozi. Povezes receiver z opticnim kablom in si zmagal.

@piek
hvala za pomoč
še nekaj me zanima

glede fotografij
3-5 sekund to je ok za slideshow

mene zanima bolj v smislu pregledovanja, da listaš npr. klikaš na daljincu in se sprehajaš po mapi in ti jih izrisuje v sekundi ali prej (npr. kot na PC-ju kjer pritiskaš s smerno tipko in fotke letijo k šus), ne pa z nekim sekundnim zamikom, to je hudo moteče
fajle imam velike v povprečju 3Mb.

si sprobal kaj takega

lp

pomoje ::

Eno vprašanje - ob testiranju napravice mi preko HDMI stvar ni delala. Sem probal s tremi kabli. Ok sem mislil, da je HDMI na plazmi fuč, ker je pač malce starejša. Ko pa sem kasneje prilopil na novo plazmo pa prav tako ni delovalo. Očitno je pokvarjen HDMI na WD HD.
Vprašanje je - moram kje omogočiti predvajanje preko HDMI (mi ni logično) ali pa je dejansko zanič HDMI.

LP,
Pom

ankow ::

Eno vprašanje - ob testiranju napravice mi preko HDMI stvar ni delala. Sem probal s tremi kabli. Ok sem mislil, da je HDMI na plazmi fuč, ker je pač malce starejša. Ko pa sem kasneje prilopil na novo plazmo pa prav tako ni delovalo. Očitno je pokvarjen HDMI na WD HD.
Vprašanje je - moram kje omogočiti predvajanje preko HDMI (mi ni logično) ali pa je dejansko zanič HDMI.

LP,
Pom

meni tudi na začetku ni hotelo delati prek HDMI-ja. Nevem zakaj:) Najprej sem probal vse tri takoj za TVjem (večkrat)pa niso delali. Nato sem probal tistga s strani in je začelo delati :) karnejki... Zdej delajo vsi .... tako da se malo igračkej..mogoče rata

@nitro2:
Tu ti odgovor ne bo vsec. Seveda se lahko s smernima gumboma premikas naprej in nazaj po fotkah, vendar si za prikaz 3 MB fotke vzame tudi sekundo ali dve ... (ni hipno kot na PC-ju)

@ankow:
Imas morebiti hkrati s HDMI-jem prikljuceno tudi preko ostalih bananic? Ce imas, odklopi in resetiraj WD player (vzames ga iz enektrike in das nazaj). Pa za prvic pusti v nastavitvah, da ti locljivost samodejno zazna. In bi moralo vse delati preko HDMI.

Ja za pregledovanje večje količine slik WD TV res ni primeren. Edino za predvajanje manjše količine (do 200) slik s slideshowom.

A je kdo probal kaj podobnega temu?
Razmišljam, da bi se lotil tega, ker je tale zadeva z IR en večjih minusov WD TV.

Hm, kako tocno zagnati Video_TS dvd? samo prvi file ki je v folderju ali je kakšen poseben postopek?
kaj pa .img DVDje, predvaja?

zlatorogg ::

Če imaš DVD oz več DVD filmov gor je najboljše izbrati VIDEO-folder in tam imaš vsakega posebej. Ko izbereš folder pritiskaš do konca, da se začne predvajat.

Ok, recimo da predvaja...zdej mam pa problem s podnapisi, kako da jih ne predvaja, podnapisi vgrajeni v video_ts ne delajo??

@SamoID:
Pa si jih vklopil? =)

@evribadi:
Ce bi radi pretvarjali formate videa in avdia v obliike, ki jih WD TV prebavi, je tole obvezno branje (pa se lepo je razlozeno):
http://wdtv.wetpaint.com/page/Conversio...

Tom-Cat ::

Je pa res malo zalostno da je potrebno vecino stvari pretvarjati da se predvajajo na WD TV, medtem ko stvari kot so PopCorn Hour, eGreat, etc. predvajajo skoraj vse brez problema. Firmware makes all the difference... (glede na to da je procesor isti).

@piek, RONIN

oh škoda, pa sem se že zelo zagrel za nakup, mogoče pa vržejo ven kak boljši model, ki bo imel tudi to porihtano, pa mogoče mrežni vmesnik, tudi tega pogrešam na WD TV

Jaz tudi ene vsebine se nisem pretvarjal, je pa res, da se ne posluzujem "eksotike", ki jo zvarijo razni domaci koderji ...

@nitro2:
Mreze ne bo, saj WD zelo jasno cilja na uporabnike zunanjih diskov (katerih imajo v izobilju). Firmware pa bo prej ali slej popravljen in bo ta skatlica znala se veliko vec.

Tezko jih je vklopit, če v options napise "No subtitle".
Pri verziji v *.img formatu, jih predvaja brez problema.

firbec ::

Res da se nisem prav veliko igral z nastavitvami, me pa vseeno zanima, kako rešiti čisto mičkeno cukanje pri predvajanju .mkv-jev. Pri kratkotrajnme gledanju se tega niti ne opazi, ko pa zadevo gledam dlje časa, se vidi, kot res minimalno zatikanje slike. Pri divx ni tega.

Kaka rešitev ?

zlatorogg ::

Jaz nisem pri meni opazil nobenega zatikanja ne pri 720p in ne pri 1080p., razen dva filma ki sta v osnovi imela napako. Lahko je tudi zunanji disk ali ključek USB (če ni usb 2), ki ne zmore hitrosti ki je potrebna pri .mkv

djordjevic ::

Mene resnično zanima, kje vam uspe najti toliko pomanjkljivosti pri tej napravi. Dnevno mi igra vsaj kakšno uro in, roko na srce, razen tistega screwed-up isota, težav nisem imel.
No grave is deep enough to keep us in chains.

RuN ::

A zadeve z mojim konverterjem laufajo :) ?????

Mate kake pripombe oz. kake novost, ki bi jih bilo treba popravit ali dodat???

genesiss ::

Kaj tvoj konverter tudi spremeni dokument v UTF-8?

Dredllooxxx ::

@Run tvoj konverter je N1 rula ga do konca res svaka ti čast car si.
http://www.bobo-itstoritve.com/

Evo sem uporabil Tom-Cat-ov testni video in dobil tole:

Od daleč...

...in od blizu

Klikni za večji prikaz.
Se mi zdi, da tole ni pravilno prikazano. Kaj bi bil vzrok?

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

Definitivno ni v redu... vec moznih vzrokov :

1. Izhod je nastavljen na 720p in ne na 1080p
2. Izhod je 1080p ampak ga WD TV napacno kreira
3. Izhod je 1080p, WD TV ga pravilno kreira vendar TV ni sposoben prikazati popolnega 1080p signala

Glede na sliko bi rekel da je 1. al 2. ... si siguren da nimas nastavljen 720p izhod na WD TV ?
Definitivno pa s temi nastavitvami ne bos videl razliko med 720p in 1080p ...

Okapi ::

Testni video mora biti videti takole:

Preveri še, kako je z underscan, overscan, če to lahko spreminjaš na televizorju, oziroma če imaš na televizorju kakšno nastavitev za PC (nekateri televizorji znajo drugače obravnavati računalniško in video sliko - pri računalniški nič ne mutijo po svoje zraven).

O.

Zgodovina sprememb…

Na W4500 imas opcijo "Full Pixel Res" (to omenja Okapi) - ta mora biti vklopljena, drugace bo sliko raztegnil ... tako da je to definitivno mozno...

Hvala za pomoč. Tako kot ste rekli nisem imel nastavljeno na Full Pixel. Sedaj dela tako kot mora. Še vedno pa ne vidim nobene razlike pri testnem videu, primerjave 1080p in 720p :). Morda imam premajhno diagonalo, lahko da je video zanič, lahko pa da wd tv predvaja kaj po svoje. LP

Zgodovina sprememb…

danijel76 ::

eno vprasanje pri hd filmih mi ne kaze podnapisov treba kaj posebnega naredit.hvala za odgovor

gregy ::

kaj smo potem rekli .. če posnamem na disk VIDEO_TS lahko izbiram podnapise?

Hvala
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX<br />
Vstopnice.com so moja strast ...

eno vprasanje pri hd filmih mi ne kaze podnapisov treba kaj posebnega naredit.hvala za odgovor

Po defaultu so podnapisi na off, lahko jih vklopiš tako, da klikneš na options in nato na drugo ikono z leve. Če jih film seveda ima.

hamurabi ::

@ronin

Očitno imaš premajhno diagonalo in je razlika zares malenkostna..

@gregy

pri VIDEO_TS mi ni uspelo nastaviti podnapisov. Najbrž pri konvertiranju ne zajame podnapisov, ampak le zvok in sliko. Probaj narediti sliko DVD-ja (.ISO,.IMG). Postopek je sicer dolgotrajen (cca pol ure), ampak podnapisi delajo...

ronin hvala za odgovor ampak to mi je jasno.pod options mi napise da ni podnapisov vendar je datoteka noter.Podnapis sem pretvarjal tudi z tem programom ki menja sumnike edino ce se morem kaj potem pretvorit.Pri dvix mi delajo podnapisi normalno edino pri HD ne.

Hamurabi

Mi je uspelo z VIDEO_TS .. tako kot je napisal Ronin .. Options druga ikonca z leve .. so podnapisi .. Bolt npr. mi je predvajal slo in cro podnapise ...

Ze resil problem datoteka in podnapisi morajo biti isti.imam pa se eno vprasanje pri celin dion HD mi ne da zvoka imam pa povezano z opticnim kablom na receiver napise audio channel 1 (unsupported)

meni Celine DIon (Blu Ray) igra odlično .. sem pa pri nekaj filmih (Godfather in Iron Man .. oba Blu Ray) dobil napis audio channel 1 unsupported ...očitno bo nekaj na tem, da nekaterih kodekov ne podpira

Ze resil problem datoteka in podnapisi morajo biti isti.imam pa se eno vprasanje pri celin dion HD mi ne da zvoka imam pa povezano z opticnim kablom na receiver napise audio channel 1 (unsupported)

V nastavitvah za video, music & picture nastavi audio output na digital. Če imaš tako nastavljeno in kljub temu zvok ne deluje pa uporabi program PCH Audio Converter. DTS -> AC3 6.1 traja okoli 10 minut.

Hamurabi

Mi je uspelo z VIDEO_TS .. tako kot je napisal Ronin .. Options druga ikonca z leve .. so podnapisi .. Bolt npr. mi je predvajal slo in cro podnapise ...

poznam to možnost, samo pri meni piše "no subtitles"...

ja, ampak potem jih kopija filma nima ... ravnokar sem gledal Bolta .. s podnapisi .. sem pa imel Ice Age, pa je napisal No Subtitles

TOP ::

Pozdravljeni mene zanima ali tale predvajalnik zna predvajati Blue-ray filme na LCD TV.In kakšna sploh je razlika med Blue ray in HD filmom.HVALA

Zheegec ::

HD - High definition.
Blu-ray filmi so v HD formatu...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

dado23 ::

Živijo!

Že neki časa berem o tem WD HD Media Player...

Če vse skupi povzamem za normalno gledanje HD vsebin potrebujem:

- WD HD media Player
- disk( nameravam kupiti WD passport, je še kakšen boljši ali cenejši npr?)
- receiver, tega že imam...

Na Plazmo potem priključim WD HD player preko HDMI kabla, potem na WD HD priključim zunanji disk preko USB-ja in na koncu WD HD povežem z optičnim kablom na receiver, da lahko predvaja filme z DTS zvokom. Ali je še kaj potrebno dodati tukaj?

Pa pred nalaganjem filmov moram še poskrbeti za podnapise, ker niso podprti šumniki. Kje dobim program za to, da spremenim š v s itd... koliko časa je porebno, da spremeniš ene podnapise?

GrimReaper ::

Pozdravljeni mene zanima ali tale predvajalnik zna predvajati Blue-ray filme na LCD TV.In kakšna sploh je razlika med Blue ray in HD filmom.HVALA

Blu-rayev kot optičnih medijev ne predvaja, niti nima enote za to, sploh pa ker so blu-ray ploščki dragi (tako retail kot zapisljivi), to ni neka slabost. Predvaja pa vse 720p in 1080p mkv datoteke, sam ga sicer nimam (za to imam na LCD TV priključen DVI-HDMI kabel), govorim glede na uradne podatke.

Najbrž misliš razliko med original blu-ray filmom, in filmom kodiranim z x264.

Odvisno od kvalitete encoda (encode pomeni spremembo v drug format, v tem primeru x264), drgač sem si pa jest moral na isto vprašanje sam odgovorit tako da sem downloadal ene par x264 encodov ter 38GB ISO bluraya (po treh tednih sem ga spravil komaj na 0.2 ratia).

BLURAY 37.9 GB

1080p EuReKA 15.7 GB (12.6 Mbit)

1080p BD9 HD1080 7.59 GB (6380 kbps)

EuReKA 1080p encode je iste kvalitete (oz. tam na 99%) kot retail Blu-ray, 7.6GB pa malo slabši, v procentih bi lahko rekel 90% od originala.

EDIT:
Film uporabljen za screenshote je The Dark Knight.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

Dado23@

program za podnapise najdeš kakšno stran nazaj. Je zelo enostaven programček, ki ti podnapise spremeni v kakšni sekundi ali dveh...

dado23 ::

Hvala hamurabi za info...

Kaj pa pa tisto, kar sem napisu, je zadosti za gledanje HD vsebin?

A mi kdo priporoča kje kupiti kakšen pocen 2'5 zunanji disk do 250 GB?
««
7 / 32
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wd TV Live (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Zvok in slika
1173218306 (61769) scipascapa
»

h.264/DVD/DivX player (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

2330262352 (76444) dope1337
»

WD TV Live HUB (strani: 1 2 )

7823366 (16804) kamuee
»

Nakup WD HD TV Player

Oddelek: Kaj kupiti
115248 (3421) Robert1
»

DVD Pomoč!