» »

WD TV.. kdo ima?

WD TV.. kdo ima?

««
9 / 32
»»

djordjevic ::

@zlatorogg: Ko zadeva zmrzne in ne dela, je normalno, da se razjeziš. Na živce pa mi gre, ko ljudje pizdijo čez primanjkljaj funkcij, za katere bi morali vedeti, že ko se odločajo na nakup - odsotnost dts-dekoderja, wifi-ja in podobno. Ali pa ko ga primerjajo z raznimi popcorni in hdx-i ter podobno. Zadeva stane 100 evrov in ne dobrih 250 kot popcorni in ostalo. Si pa drznem trditi, da je vredna vsakega centa (vsaj po mojem mnenju).
No grave is deep enough to keep us in chains.

kmetek ::

zadeva rula, sploh ne gledam več divxov, pogojno še kak dvd, drugače samo še mkv powah ;((

Itak. HD or bust. :))

marS ::

kako pa kaj predvaja audio datoteke? mene zadeva zanima predvsem za predvajanje audia. sicer bi rajši kak network audio player ma so za zdaj še vsi predragi......
...no more heroes...
https://ilbis.com/

zlatorogg ::

Za audio ni nobenega problema. Predvaj ves audio tako da ni straha. Več glej na uradno stran o predvajanju.

http://www.wdc.com/en/products/products...

matki ::

Brabos fine tuning , fine tuning ....
Če ne pa en videorecorder kup ,jaz mam enga pocen....

piek ::

Zadeva se nic ne pregreva. Pod napetostjo je ze zadnja dva meseca, ta vikend je oddelala - v soboto 6,5h in v nedeljo 8,5h neprekinjenega predvajanja 720p in 1080p vsebin.
--- Finish it off if you started it! ---

RuN ::

@brabos

Nič posebenga nisem po Harmony delal, sam tisto kar je sam ponudil, določil sem le funkcije na ekranu in to je to.

Glede pregrevanja oz. gretja: moj specimen je v SB rahlo 'mlačen', kar pa glede na to, da se nahaja v stekleni omari zraven Recieverja, Siol-ovega komunikatorja in routerja, ni nič nenavadno.
Ob samem predvajanju mu pa dejansko temepretura poskoči, vendar še ni tako kritično, da bi ga moral hladit z ventilatorjem ali z ;) vodo :)

R O N I N ::

@Brabos: Preberi si mal navodila, pa bo zadeva počasi prišla na 95% kar se tiče predvajanja raznoraznih vsebin. Pri .mkv moraš skoraj vedno vključiti podnapise prek tipke options -> druga ikona z leve.

Glede pregrevanja je pa najbrž odvisno od posameznega izdelka. Verjetno imajo nekateri primerki slabše montiran pasivni hladilnik pa se zato bolj greje. Če zmrzuje potem je najbolj zadevo vrnit. Jaz mam srečo in deluje super, tudi pregreva se ne.

ge ::

Pri .mkv moraš skoraj vedno vključiti podnapise prek tipke options -> druga ikona z leve.

- meni tega ni bilo potrebno naredit pri nobenem filmu (tudi pri .mkv NE)

Če zmrzuje potem je najbolj zadevo vrnit.

-meni je pomagala folija, kar ne pomeni , da je izdelek slab - motijo ga pač določene frekvence IR oddajnikov (različni daljinci)
Ge

@ge: Takole piše v release notes za firmware 1.01.01 pod resolved issues. Enako je tudi z 1.01.02.:

-Resolved subtitle default to “on” issue (subtitles now default to “off”, unless there is an external subtitle file created, then subtitles default to “on”).

To se pravi, če so v mapi posebej dodani še podnapisi, potem jih pri mkvjih predvaja, drugače ne.

Za zmrzovanje sem pa imel v mislih segrevanje čipa in ne težav z vmesnikom IR.
@Brabos: Posodobi WD TV na najnovejši firmware, pa bo težav manj ;).

boko34 ::

Ker sem tudi sam interesent za nakup tega playerja, me zanima, če bi lahko kdo prilimal kakšne screenshote, da bi videl kako veliki in kje se nahajajo subi. Kakšni izgledajo najmanjši in največji (vsaj kolikor sem razbral se jih da večati).

Hvala in LP

PopCorn MKV Audio Converter mi je prvič javil error: File is not a Matroska Video File (MKV) or the file can't be read!
To se mi je zgodilo že drugič. Se to pogosto dogaja?

Dusan_HD ::

ksz in drugi lastniki WD TV:

Naj nekdo preveri spodnji video, ki sem ga ustvaril iz MOV filma in poroča nazaj
Povzetek profila v meGui: profil 4.1, auto 2 pass, 2500 bitrate, 4 reference frames

Film na rapidsheru
raY_

gremo ::

kaj pa je to za en video?

brabos ::

Fantje zadeva je taka.
Kot sem opazil sploh ni bil problem v segrevanju kajti zadeva je po enodnevnem "ohlajevanju" zopet zamrznila in se sploh ne odziva.Zato je že spakirana in pripravljena za vračilo v trgovino.
No pa še to....po mnogo prebranih temah in forumih sem vedel kaj kupujem tako da so nekateri komentarji odveč.

RuN
Očitno je problem v playeru in ne v Harmonyu

R O N I N
Mislim da v mojem primeru tudi prebrana navodila ne bi prav velilo pomagala.Dobro saj podnapisi so še najmanjši problem.Si pač eden srečnežev ki ti zadeva funkcionira 95%.Kar se pa software tiče pa kot sem že napisal posodobljen oziroma naložen zadnji FW z uradne strani tako da to ni problem.

zlatorog,djordjevic
V to kaj kupujem sem se podal na podlagi vaših izkušenj in izkušenj ostalih uporabnikov tega foruma,ki pa očitno nimajo takih problemov kot jaz.Tako da o neinformiranosti glede playerja tukaj sploh ni govora.Točno sem vedel kaj lahko pričakujem od WD TV ampak ni nič od tega.

matki
prebral par postov nazaj si tudi ti imel malo problemov z diskom oz wz WD TV....? Tako da jaz na tvojem mestu še ne bi prodajal VCR,kajti nikoli ne veš kdaj ga boš sam potreboval.

lp brabos

@brabos: Da ne bo kakšne hude krvi po nepotrebnem. Ti si očitno res imel smolo in moj rant v bistvu sploh ni letel nate, ampak na kopico kekcev, ki so se že prej na dolgo in široko pritoževali čez player. Verjemi, da bi v tvojem primeru ravnal povsem enako.

RuN ::

@brabos

Kaj si probal tisti postopek s folijo? Za začetek probaj kar čez plastiko nalimat pa poročaj, če bo kaj boljše.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: RuN ()

Sam sem vedno skeptičen do takih problemov kot jih opisuje(š) brabos. Probaj zamenjat baterije v daljincu, recimo... mogoče imaš na tvju nastavljeno, da ti avtomatično prepozna naprave HDMI -> avtomatično HDMI device off in podobno. Sam sem imel tako nastavljeno pa mi je WD TV zmrznil. Potem sem to izklopil in stvar je delala BP. Mogoče je stvar v nastavitvah televizije. Poskusi WD TV priključiti na drug tv sprejemnik, namesto prek HDMIja z kompozitnim kablom. Lahko pa da imaš nesrečo, potem te razumem. Si eden redkih, večini dela ok. Tisti, ki so imeli probleme, so bili odpravljeni z novim firmwareom, ali pa še bodo. Nikol pa ne moreš pričakovat, da bo delalo 100%, ker je enostavno preveč enih kodekov in formatov, da bi vse funkcioniralo. Je pa res kar pravi djordjevic, da eni pač pričakujejo čudež in potem so razočarani in jim nič ne dela, pa je v bistvu vse po njihovi krivdi. Eni pa imajo nesrečo...:)

Zgodovina sprememb…

Zadeva gre definitivno nazaj v trgovino saj je stara šele 5 dni.

RuN
Glede postopka s folijo; po 5 dneh ga še ne mislim odpirati...garancija pač.Probal pa sem nalimati trak kar čez plastiko in zadeva je pač ista.Imam podobno narejeno tudi z Siol komunikatorjem pa je to odpravilo napako medtem ko pri WD ne.

R O N I N
Baterije v daljincu zagotovo niso problem...če si prebral je pri Harmony daljincu isto.Priznam pa da ga preizkušam samo na enem TV in pa z HDMI kablom.Sem pa iskal nastavitve HDMI v TV pa jih nisem našel.Imaš mogoče kakšen nasvet?Imam pa TV 37LG7000.

Zadevo nesem zamenjat in potem bomo videli ali je bil problem pri meni ali pri playerju.

Kot sem že napisal imate pač eni srečo da vam dela in upam da bom v kratkem tudi dam eden izmed njih.Zaenkrat hvala vsem ki se ubadate z mojim problemom.Bom poročal kako se zadeva odvija.

lp brabos

gregy ::

a je komu uspelo daljinca od WD sprogramirat v Logitech harmony? .. meni nikakor ne uspe .. niti ga ne morem naučiti :(
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX<br />
Vstopnice.com so moja strast ...

@gregy:
Tole sem vedel, da sem prebral na AVS forumu in zdaj klikat po 150 straneh je overkill, ampak, sem nasel. Ob priliki das za pivo. =)

Power 900A 0068 0000 0001 8479 12ED
Home 900A 006D 0000 0001 8479 06F9
Up 900A 006D 0000 0001 8479 05FA
Down 900A 006D 0000 0001 8479 00FF
Left 900A 006D 0000 0001 8479 07F8
Right 900A 006D 0000 0001 8479 09F6
Enter 900A 006D 0000 0001 8479 08F7
Back 900A 006D 0000 0001 8479 1BE4
Option 900A 0068 0000 0001 8479 1AE5
Stop 900A 0068 0000 0001 8479 04FB
Rev 900A 006D 0000 0001 8479 1FE0
FF 900A 006D 0000 0001 8479 1EE1
Pause/Play 900A 006D 0000 0001 8479 0AF5
Prev 900A 006D 0000 0001 8479 02FD
Next 900A 0068 0000 0001 8479 01FE
Search 900A 0068 0000 0001 8479 0FF0
Eject 900A 006D 0000 0001 8479 10EF

svaka čast .. bom kr danes probal .. sicer še nisem delal s temi kodami, ampak bom že našel!

GRACIAS .. pivo it is!

Dusan_HD ::

kaj pa je to za en video?

Gremo: en moj video ločljivosti 1280x720 posnet z fotoaparatom Panasonic TZ5, original je bil v MOV formatu, ki pa zaseda 180MB na 1 minuto videa. Poskusi predvajat video in mi sporoči če je ok, brez zatikanja in če je zvok kaj v zamiku
raY_

krneki0001 ::

Meni dela brez problemov. Do sedaj niti enkrat še ni zamrznil, moti me edino počasno branje ko priklopim nov disk s 500Gb placa. Rabi kar par minut da ga prebere, potem pa dela brez problemov.

Mene pa zanima kako ga ugašate? Samo player ali uporabite tudui funkcijo Eject? Če uporabite funkcijo Eject ali vam prebere disk ali ne?

lp brabos

Gregy , programiranje daljinca na Harmony je čisto enostavno.
Ko greš na Harmonyev software , greš na ADD DEVICES potem izbereš COMPUTER
in MEDIA CENTER PC .V naslednjem oknu izbreš proizvajalca .

Pazi moraš najti celo ime WESTERN DIGITAL .
V zadnjem oknu pa ti bo že kar sam ponudil WD TW MEDIA PlAYER.
Ko si vse shranil ga dodaš še na ACTIVITIES kjer ga boš uporabljal in zadeva mora delovati.
Meni Harmony (555) podpira čisto vse daljince.

s53zo ::

Tudi meni je po zgornjem postopku uspelo brez problema.

Nasploh sem zelo zadovoljen. Divxi se po tem ko se navadiš na HD kvaliteto zdijo negledljivi. SD DVDripi so še znosni.

pomoje ::

Pozdravljeni,
po prebranih 9 straneh te teme sem poln novega znanja, vendar mi pa mojega problema ni uspelo resiti.
Digitalno povezati WDTV in starejso plazmo, brez HDMI vhoda, pa se LOW res za povrhu.
Torej, ostala mi je možnost (poleg composite, ki pa ga ne bom omenjal), da si nabavim kabel HDMI-DVI plus napeljava zvoka preko chich-mala banana. To mi je uspelo. Na WDTV sem izbral HDM izhod in auto resolucijo. Na dvi vhodu na plazmi ni bilo nicesar in sem postopek ponovil in dal resolucijo na 480p 60Hz (prva opcija). Slika in zvok se na DVI vhodu sicer pojavita, vendar mi v meniju vse skupaj vrze spet na composite in naslednjic ko WDTV spet zazenem, moram rocno potrditi spet vse korake. Any ideas?
Vem, da imam zelo staro plazmo (jo gledam ze 3 leta), ampak ima zelo lepo sliko in se na T2 prikljucku odlicno obnese. Vem tudi, da lahko WDTV priklopim samo na composite in bo delalo, ampak jaz bi rad digitalno... :)
Prosim za pomoc!

Gregy , programiranje daljinca na Harmony je čisto enostavno.
Ko greš na Harmonyev software , greš na ADD DEVICES potem izbereš COMPUTER
in MEDIA CENTER PC .V naslednjem oknu izbreš proizvajalca .

Pazi moraš najti celo ime WESTERN DIGITAL .
V zadnjem oknu pa ti bo že kar sam ponudil WD TW MEDIA PlAYER.
Ko si vse shranil ga dodaš še na ACTIVITIES kjer ga boš uporabljal in zadeva mora delovati.
Meni Harmony (555) podpira čisto vse daljince.

najlepša hvala .. se bom pospilal

Okapi ::

Vem tudi, da lahko WDTV priklopim samo na composite in bo delalo, ampak jaz bi rad digitalno... :)

Mene bolj zanima, zakaj sploh WDTV? Za navadno ločljivost lahko uporabiš predvajalnik DIVX/DVD z vhodom USB za pol manj denarja.

O.

Cveto ::

Ki potem zafrkava z diski večjimi kot 160GB?

Kakšno sliko pa da WDTV preko kompozitnega izhoda? Je vsaj približno gledljivo(na 29" SD TV-ju)? Je sploh kdo preizkusil to varianto? Škoda ker nima vsaj RGB povezave...

pomoje ::

Kakšno sliko pa da WDTV preko kompozitnega izhoda? Je vsaj približno gledljivo(na 29" SD TV-ju)? Je sploh kdo preizkusil to varianto? Škoda ker nima vsaj RGB povezave...

Slika je BP. Gledljiva in brez zatikanja (na 42'' plazmi). Edina na oko vidna razlika je v menijih, saj črte malce migetajo, mdtem ko je na HDMI vse ostro. Sploh ni tako zanič.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pomoje ()

OldSkul ::

nekaj je odvisno tudi od kvalitete composite kabla

Vem tudi, da lahko WDTV priklopim samo na composite in bo delalo, ampak jaz bi rad digitalno... :)

Mene bolj zanima, zakaj sploh WDTV? Za navadno ločljivost lahko uporabiš predvajalnik DIVX/DVD z vhodom USB za pol manj denarja.

O.

Ja tudi za analogno je fajn, ker ne rabi kurit CD/DVD-jev in maš vse na disku.

Ki potem zafrkava z diski večjimi kot 160GB?

Jaz sem kupil prenosni disk 500 GB 3,5" in dela b.p na WD

@pomoje:
Ce ves, da bos cel teden po malem gledal filme, potem pusti WD skatlico pac prizgano, saj v tistem svojem screensaver nacinu pa res ne more kuriti ne vem koliko energije - edino disk pa le odklopi.

Jaz imam pa še en problem.
Namreč na LCD imam samo en HDMI vhod , rad pa bi imel prikljopljen WD player
in PC. V Comshop-u sem že kupil HDMI razdelilec , pa smo ugotovili da gre
signal enosmerno iz enega vira ne dve televiziji.
Jaz pa bi rabil obratno iz dveh virov na en TV.
Mogoče kdo ve kje dobiti tak HDMI razdelilec.
Vnaprej hvala za pomoč.

dani8 ::

v big bangu od vivanco 3/1 49,90 eur

lp

Aerys ::

OK, meni je zadeva do pred nekaj dnevi delala odlično, sedaj so se pa začeli občasni problemi, kot prvo s podnapisi. Recimo film Into the wild. Na disku ga lepo prebere, delajo slovenski podnapisi, vseh skupaj je 12. WD HD zazna 14 podnapisov, angleške in hrvaške je podvojil, slovenskih ni nikjer. Probam drugo verzijo tega filma, ima 4 podnapise, tudi slovenske, power dvd jih brez problema predvaja, WD ne zazna podnapisov sploh. In ni to edini primer, v kar nekaj primerih dvd filmov podnapisov ne zazna, čeprav jih film vsebuje.

Druga stvar je pa občasno sesuvanje, začelo se je prav tako s filmom Into the Wild, in sedaj mi občasno zadeva popolnoma zmrzne, je treba izklopit iz omrežja in ponovno prižgat. Aja pa včasih se je še to zgodlo, zvoka ni predvajalo, ko sem ugasnil in ponovno prižgal je pa zvok bil.

Drugače sem pa vseeno zadovoljen z zadevo, za tak denar je vredna vsakega evra. Samo še kakšen reciever si moram omislit ker se mi pri hd filmih ne da zafrkavat s pretavrjanjem DTS zvoka.

Gregor P ::

Torej če morda na forumih ali pa v FAQ ni kakšne konkretne rešitve, bi sam takoj pisal na podporo WD in jim opisal težavo; potem pa bi videl, kako naprej (torej ali moram napravo vrniti, ali gre zgolj za programsko težavo).:)

P.S.: in če je kupljena preko spleta, jo lahko (mislim da v prvih 15 dneh) vrneš tudi brez vprašanja.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Tac20 ::

Tole sem prejle po naključju našel, mi lahko kdo pove v čem je razlika?

med http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...

in

http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...

kelly1 ::

Pozdravljen,...

Pojma nimam, sem tudi sam opazil !!!

Pa še nekaj, ta predvajalnik imajo trenutno na zalogi v Mercator-jih s ceno, ki je popolnoma konkurenčna tem. Ali ima morda kdo kakšne izkušnje, katera nadgradnja je nameščena, so podnapisi bp, ....

Nakup na piko kartico sploh ne bi bil slab (pa se odplača v 5 mesech !!)

Še ena stvar . Ali se še komu dogaja , da pri vklopu ni video signala.
Šele ko parkrat "predrmam" kable na WD-ju se pojavi signal .
Priključen imam HDMI kabel , ki pa na ostalih komponentah deluje normalno.
Sem pa že nekje slišal , da ima probleme z kontakti in da ga fizično ni
dobro veliko premikati.
Ali se da ta problem kako odpravit , saj vsakično "drmanje" kablov ni
ravno prijetno.

Hvala vnaprej za vsakršno pomoč.

hmm...a še komu vn meče na hdmi vhodu (npr. DVDScr "Seven Pounds" od ORC) tako da TV javlja da
"format not supported" in slika izgine? TV je Samsung LE37S62 HD ready kao in podpira največ do 1080i,
nastavitev sem dal na AUTO.
Sumim tud hdmi kabel, ker ko kabel mal podrmam pri vhodu v TV stvar proradi.
Je pa kabel ganz nov kao "gold" konektorji kupljen v Comshopu.
Na hdmi so pri meni tudi barve full našponane in nekako presvetljene, ker nimam profilov za vsak vhod mi je mal
tečno nastavljat za WD TV posebej....

bye
stratosD

Ali si kaj rešil s tem , jaz imam isti problem , ravno tako imam Samsong LCD
in mi večkrat pri vklopu napiše No Signal.Ko pa malo predrmam kable pa prime.

Kaj naj recem - moj primerek deluje vec kot zgledno. Cez vikend ga vcasih nesem na "oddaljeno lokacijo", pa tudi enkrat nisem se imel tezav s kabli, videom, zvokom ...

Je pa res, da v mojem primeru nikoli ne sodeluje z "no-name" napravami ali kvazi dobrimi multimedijskimi napravami in povezovalnimi kabli, mogoce bo kaj na tem ...

stratosD ::

& Matki:

Še vedno mam ta problem, glih sem na mimovrstah naročal še en kabel. Naenkrat zmanjka slike na Samgung LE37S62 TV-ju, zvok laufa dalje na receiverju če je optika na receiver, če ne tud zvok na TV utihne. Pomaga pa, če drmam pri TV priključku na Samsungu in ne na WD TV. Ene 2 tedna je bil mir, ko sem zgoraj pri HDMI priključku na TV en zobotrebec zataknu, zdej pa bom zgleda moral kako poleno :)
Imam pa samo to napravo preko HDMI priključka, na 2 scartih in komponentnem vhodu dela bp.

A maš tudi ti un pozlačen kao kabel iz Comshopa, ker to tud mal sumim?

LP
startosD

bobyx ::

Sam sem imel težavo z HDMI kablom - WD TV ga ni zaznal, pri ročni nastavitvi na HDMI je slika sicer šla skozi, vendar ne zvok. Prav tako ob restartu WD TVja slike na HDMIju ni bilo več.
Preskusil sem še nekaj naprav na istem kablu in razen računalnika ni delovala nobena.

Z novim kablom (9,99 v big bangu) sedaj deluje brez težav.

pumaxx ::

Je kdo mogoče poskusil USB2LAN adapter priklopiti na to zadevo? Ali pa USB hub z LAN adapterjem?

sandiv ::

Sam sem imel težavo z HDMI kablom - WD TV ga ni zaznal, pri ročni nastavitvi na HDMI je slika sicer šla skozi, vendar ne zvok. Prav tako ob restartu WD TVja slike na HDMIju ni bilo več.
Preskusil sem še nekaj naprav na istem kablu in razen računalnika ni delovala nobena.

Z novim kablom (9,99 v big bangu) sedaj deluje brez težav.

Ti problemi s kabli se pojavljajo pri cenenih verzijah kablov. Problem je v tem, da kabel ne sede dovolj globoko v vtičnico na napravi.
Rešitvi sta dve:
-kupi kvalitetnejši kabel (kar si že storil)
-z olfo odrežeš 1-2mm izolacije na ploščatem delu pri konektorju kabla in ta bo sedel dovolj globoko v vtičnico na napravi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sandiv ()
««
9 / 32
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wd TV Live (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Zvok in slika
1173218843 (62306) scipascapa
»

h.264/DVD/DivX player (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

2330262745 (76837) dope1337
»

WD TV Live HUB (strani: 1 2 )

7823446 (16884) kamuee
»

Nakup WD HD TV Player

Oddelek: Kaj kupiti
115252 (3425) Robert1
»

DVD Pomoč!