Forum » Zvok in slika » WD TV.. kdo ima?
WD TV.. kdo ima?
ciZi ::
Passport in ostali diski ki imajo napajanje le preko usb gredo normalno v standby skupaj z enoto?
hamurabi ::
Še sam bi imel vprašanje glede zunanjega diska. Torej se res najbolj splača nabavit 2,5" disk z usb napajanjem? Je WD-je passport edina pametna izbira? Kakšna alternativa?
zlatorogg ::
Vendar na Passportu gori lučka disk pa se ugasne. Jaz sem na začetku imel tudi 3.5" disk, vendar ko sem napravo ugasnil je disk prešel v mirovanje po cca 10 min, tako da ga ni rablo izklopit. Res pa da ostane prižgana lučka.
firbec ::
Je normalno, da je WD TV HD kar lepo topel, ko je v StandBy modu ? Poleg tega me zanima, če je tudi pri vas tako, da v StandBy na WD TV HD ne gori prav nobena lučka (nekatere podobne enote namreč preidejo iz modre v rdečo lučko oz. kaj podobnega).
R O N I N ::
Wd tv hd zaenkrat še nimam sem pa precej googlal o njem. Tisti, ki omenjate, da je disk oziroma USB kluč, ko gre player v stanje pripravljenosti, še vedno prižgan, se to zgodi tudi, če preden player ugasnete, pritisnete eject? V neki drugi temi, ki je sedaj zaklenjena, se je user12345 na veliko pritoževal, da wd tv hd media player briše podnapise na disku, pa v navodilih lepo piše, da je potrebno vsakič, pred odklopom usb naprave pritisniti eject, sicer lahko posamezne datoteke preidejo v read-only način. Za tole izklapljanje pa upam da poskrbijo z naslednjim firmwareom.
Sam imam WD TV...zaenkrat nanj prikljapljam in odklapljam usb klju�ek...tipke eject ťe nisem uporabil in vsi podatki so ťe vedno na mestu, nedotaknjeni...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamurabi ()
firbec ::
pri meni je podobno, vendar me malce moti, ker je napravica kar lepo topla tudi v StandBy mode-u. Takrat nobena ledica ne sveti, razen na vtaknjenem USB ključku vsake 2 sekundi utripne , če pa gre iz 220 ven, potem se ohladi. Je to normalno ?
stratosD ::
Jst pač izklapljam napajalnik in se obnašam ekološko
Edino kar me še moti so podnapisi, ki bi lahko imeli temen rob (outlined)
ker so na svetli podlagi težko berljivi.
Občasno kak xvid (ponavadi dvdscr) mal štekne in se mi pojavijo motnje
čez zaslon....kar je proper relisov in .mkv fajlov je super.
Težave z občasnim izpadom signala preko hdmi, o katerem sem jamral par
postov nazaj sem rešil tako, da sem pri hdmi vttiču na TV zataknik zobotrebec (zgleda da je bil slab stik)
Sicer sem pa z aparatkom zadovoljen, najbolj mi je všeč upscaling SD vsebin (divx,xvid) na precej
spodobno kvaliteto.
Sicer pa čakamo za teh par ocvirkov izboljšav novic od WD ali še prej (verjetno) od MTZ-ja....
Edino kar me še moti so podnapisi, ki bi lahko imeli temen rob (outlined)
ker so na svetli podlagi težko berljivi.
Občasno kak xvid (ponavadi dvdscr) mal štekne in se mi pojavijo motnje
čez zaslon....kar je proper relisov in .mkv fajlov je super.
Težave z občasnim izpadom signala preko hdmi, o katerem sem jamral par
postov nazaj sem rešil tako, da sem pri hdmi vttiču na TV zataknik zobotrebec (zgleda da je bil slab stik)
Sicer sem pa z aparatkom zadovoljen, najbolj mi je všeč upscaling SD vsebin (divx,xvid) na precej
spodobno kvaliteto.
Sicer pa čakamo za teh par ocvirkov izboljšav novic od WD ali še prej (verjetno) od MTZ-ja....
enUporabnik ::
Kompoziten A/V priključek na navaden tv
Ali se signal HD filmov 720p (mkv, avi) da normalno gledati prek a/v priključka na navadnem televizorju?
Prek račuanalnika zadeva gre, divx playerji pa predvajajo avi datoteke samo do resolucije 720 x 576.
Ali se signal HD filmov 720p (mkv, avi) da normalno gledati prek a/v priključka na navadnem televizorju?
Prek račuanalnika zadeva gre, divx playerji pa predvajajo avi datoteke samo do resolucije 720 x 576.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: enUporabnik ()
Tale Media Converter, ki ga dobiš zraven, je pa res sila neuporaben. S katerim konverterjem pretvarjate DTS v AC3 ali mp3?
Gaston ::
Lahko jih gledas na CRT.. ampak če ze imas HD content ga tudi gledaj na HD TV
Najbrž nima HD TV-ja in sprašuje če se splača kupiti WD TV. Konec koncev je le-ta ena redkih naprav s katero lahko gledaš mkv fajle na TV-ju.
ankow ::
hejla...jst imam problem s DTS. Imam philipsow domači kino (5,1), ki je brez optičnega vhoda. Zanima me, če kdo ve za kakšen dts sprejemnik z dobro ceno, da bi povezal prek WD HD in še zvočnike seveda. Kakšno priporočilo? HVALA
hm...to stane ene 200 eurov če se ne motim...bom premislu...al pa ne bom skinavu DTS filmov ;)
LunKi ::
Kupš optical to toslink pretvornik, 26€ stane. Jst še čakam svojga, da vidm če dela kot se šika, ker če maš tko kot jst recimo samo SPDIF na philipsu je to pol jajc kupvat še en receiver za HTS 6.1 sistem z 700W RMS ki dekodira DTS...jajc u glavnm :D.
gregyk ::
Kupš optical to toslink pretvornik, 26€ stane. Jst še čakam svojga, da vidm če dela kot se šika, ker če maš tko kot jst recimo samo SPDIF na philipsu je to pol jajc kupvat še en receiver za HTS 6.1 sistem z 700W RMS ki dekodira DTS...jajc u glavnm :D.
Najbrž misliš Optical na Coaxial pretvornik? Ker toslink in optical je eno in isto.
Link na Ebay
To zadevico: http://www.audioshowcase.com/specs/10tr... ????
Imam tudi starejši marantz ojačevalec.... mogoče bo delovalo..moram vhode/izhode preveriti
Imam tudi starejši marantz ojačevalec.... mogoče bo delovalo..moram vhode/izhode preveriti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ankow ()
ja sporoči ku bo....
moj marantz ojačevalec verjetnu nima tega S/Pdif.... bom pogledu
DVD phillips mislm da tudi nima
moj marantz ojačevalec verjetnu nima tega S/Pdif.... bom pogledu
DVD phillips mislm da tudi nima
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ankow ()
http://reviews.cnet.com/av-receivers/so...
Ta receiver bi mogu met use.....SE MOTIM? Je 200 eurov prek spleta v Sloveniji
Ta receiver bi mogu met use.....SE MOTIM? Je 200 eurov prek spleta v Sloveniji
podtalje ::
Naj samo opozorim, da je tema WD predvajalnik. Za razpravo o pretvorniku toslink v coax raje odprite novo temo.
@podtalje oprosti
Pisal sem na wd za nov firmware, tako da bo v prihodnjih dneh več jasno če bo kaj na tem področju
Pisal sem na wd za nov firmware, tako da bo v prihodnjih dneh več jasno če bo kaj na tem področju
RuN ::
Tudi jaz sem jim pisal, pa sem dobil odgovor:
V prevodu: "Še sami ne vemo kdaj bomo izdali novi Firmware in katere popravke bo vseboval".
Tako, da bi blo pametno, da vas čim več zateži tam pri njih, da se bodo prej zmigali in kaj pametnega dali ven. :)
V prevodu: "Še sami ne vemo kdaj bomo izdali novi Firmware in katere popravke bo vseboval".
Tako, da bi blo pametno, da vas čim več zateži tam pri njih, da se bodo prej zmigali in kaj pametnega dali ven. :)
gregy ::
No, zadevo sem še sam včeraj sprobal.
- Pri slikah me je zmotilo, da prikaze vse slike naenkrat, čeprav jih imam v folderjih posortirane .. no, razen, če grem gledat po folderjih .. mislim, da bi se dalo to malo bolje narediti.
- filmi ok .. Celine Dion concert Blu Ray je imel tako sliko, da sem mislil, da me bo prijela za roko .. odlično
- muzika ok .. špila mp3je BP
Pogrešam mrežno, da je skozi priklopljen na en direktorij in je to to ..
Danes pogledam še Iron Man Blu Ray in Godfather Blu Ray .. pol bo pa ziher padel nakup :)
- Pri slikah me je zmotilo, da prikaze vse slike naenkrat, čeprav jih imam v folderjih posortirane .. no, razen, če grem gledat po folderjih .. mislim, da bi se dalo to malo bolje narediti.
- filmi ok .. Celine Dion concert Blu Ray je imel tako sliko, da sem mislil, da me bo prijela za roko .. odlično
- muzika ok .. špila mp3je BP
Pogrešam mrežno, da je skozi priklopljen na en direktorij in je to to ..
Danes pogledam še Iron Man Blu Ray in Godfather Blu Ray .. pol bo pa ziher padel nakup :)
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX<br />
Vstopnice.com so moja strast ...
Vstopnice.com so moja strast ...
majstor ::
Kot berem na AVS forumih, bo novi FW v dveh tednih zunaj....potem pa ga ne bo kar nekaj casa.
Upam da se bodo tudi drugi zmigali delat custom firmware, ker je itak odprta koda!
Upam da se bodo tudi drugi zmigali delat custom firmware, ker je itak odprta koda!
piek ::
Jah, ce mi pokazes, kje dobis pravi odprti FW on WD TV, ti jaz pokazem na mojstre, ki bi ga ze zrihtali ... WD ni objavil vsega, kar od njega zahteva GPL licenca, pa se tisto, kar so objavili, je zavajujoce (ce se milo izrazim).
Ce bi bila koda prosto dostopna, bi ze vse delalo, kar si zelimo ...
Ce bi bila koda prosto dostopna, bi ze vse delalo, kar si zelimo ...
---
Finish it off if you started it!
---
Ne vem kaj vam ni jasno, da pišete na WD za nov firmware. Verjetno je takih ljudi na tone, ki jim stalno težijo. Zunaj bo ko bo, saj je tudi njim v interesu, da bo to čimprej.
Sicer sem pa pri predvajalniku opazil, da je slika 720p, kot je nekdo nekje že omenil, dejansko enaka, če ne lepša kot 1080p. V čem je finta? Imam priključeno na fullhd tv in mislim, da bi se razlika morala opaziti.
Sicer sem pa pri predvajalniku opazil, da je slika 720p, kot je nekdo nekje že omenil, dejansko enaka, če ne lepša kot 1080p. V čem je finta? Imam priključeno na fullhd tv in mislim, da bi se razlika morala opaziti.
Kako je kaj s predvajanjem ISO formata. DVD sem s pomočjo programa Power iso spremenil v ISO format. Predvajalnik mi je datoteko prepoznal, ko pa jo želim zagnati, mi pa predvajalnik zmrzne (pokaže natanko sekundo video posnetka) tako, da ga moram izklopiti iz elektrike. Kakšen predlog?
Tom-Cat ::
Ne vem kaj vam ni jasno, da pišete na WD za nov firmware. Verjetno je takih ljudi na tone, ki jim stalno težijo. Zunaj bo ko bo, saj je tudi njim v interesu, da bo to čimprej.
Lahko poizkusis ce je player zmozen predvajati popolno 1080p sliko s tem (zelo kratkim) videom:
http://www.w6rz.net/horzpix1.zip
Tu je 1920 vertikalnih linij, vsaka druga je bele in crne barve... Ce lahko prikaze popolno 1080p rezolucijo potem bos res videl 1920 crnih in belih linij in ne nekega zmazka ;-)
Drugace pa najdete na http://www.w6rz.net/ malo morje testnih video-ov :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tom-Cat ()
Razlike med 720p in 1080p ne bos opazil iz razdalje vec kot 2m. Samo ce dejansko pogledas od blizu (pol metra) bos videl z ocesom razliko.
Razlike med 720p in 1080p ne bos opazil iz razdalje vec kot 2m. Samo ce dejansko pogledas od blizu (pol metra) bos videl z ocesom razliko.
...in to dopovej tistim, ki kupujejo 32" full HD LCD-je.
Jaz mislim, da bi moral opaziti razliko tudi na 32'' tv, se razume ob gledanju od blizu. Konec koncev je 1080p proti 720p približno kot 720p proti dvdju. Tom-Cat hvala za linke, bom stestiral. LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: R O N I N ()
Jaz mislim, da bi moral opaziti razliko tudi na 32'' tv, se razume ob gledanju od blizu. Konec koncev je 1080p proti 720p približno kot 720p proti dvdju. Tom-Cat hvala za linke, bom stestiral. LP
To pa ni res. Imam 42" plazmo Panasonic. HD Ready. Enako plasmo Panasonic Full HD sem gledal v trgovini. Ob sta bile ena poleg druge priklopljeni na Blue Ray film (full hd), razlike v kvaliteti slike iz razdalje 2m nisem opazil.
To pa ni res. Imam 42" plazmo Panasonic. HD Ready. Enako plasmo Panasonic Full HD sem gledal v trgovini. Ob sta bile ena poleg druge priklopljeni na Blue Ray film (full hd), razlike v kvaliteti slike iz razdalje 2m nisem opazil.
Mislim da bodo pocasi potrebna nova ocala....
Tudi sam sem opazoval 40" HD ready in 40" Full HD, priklopljena naisti vir. Pri razdalji 2m si zares moral biti pozoren, da si opazil razliko.
Tudi sam sem opazoval 40" HD ready in 40" Full HD, priklopljena naisti vir. Pri razdalji 2m si zares moral biti pozoren, da si opazil razliko.
Bi rekel da je odvisno od vira. Tudi ce je vir bil BluRay ni nujno da je bil film prave kvalitete. Ce je dober vir (ko sem jaz kupoval nov HDTV sem prinesel zraven Blade Runner BR disk) vidis razliko v ostrini slike na 2m brez problema, se posebej v scenah kjer je velik kontrast. Mislim da je za 40" Full HD optimalna razdalja gledanja prav med 1.5m do 2m ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tom-Cat ()
Dredllooxxx ::
zakaj bi ga kupoval ceneje naj ti nekaj zabrejka boš pa jokal kje je servis...
http://www.bobo-itstoritve.com/
djordjevic ::
Če se ti zdi 99€ preveč, te super napravice raje sploh ne kupuj.
No grave is deep enough to keep us in chains.
Nekje sem prebral, da wd tv predvaja tekoče tudi 40Mbps Mpeg2(možno, da je bilo rečeno za drugačen format) kar rahlo dvomim. Kako je to možno, če že usb disk ni zmožen tako hitrega branja podatkov?
Sicer pa ko sem primerjal 720p in 1080p seveda nisem gledal iz 2h metrov, ampak iz pol metra. Je možno, da bi wd tv nekako pretvarjal 1080p signal v 720p in s tem šparal na procesorski moči. Ker pri sliki, res ni bilo nikakršnih razlik. Sem pa primerjal z namenskim mkv videom, ki je razdeljen na polovici ekrana na 720p in 1080p.
Sicer pa ko sem primerjal 720p in 1080p seveda nisem gledal iz 2h metrov, ampak iz pol metra. Je možno, da bi wd tv nekako pretvarjal 1080p signal v 720p in s tem šparal na procesorski moči. Ker pri sliki, res ni bilo nikakršnih razlik. Sem pa primerjal z namenskim mkv videom, ki je razdeljen na polovici ekrana na 720p in 1080p.
Nekje sem prebral, da wd tv predvaja tekoče tudi 40Mbps Mpeg2(možno, da je bilo rečeno za drugačen format) kar rahlo dvomim. Kako je to možno, če že usb disk ni zmožen tako hitrega branja podatkov?
Ravno v tem je bil moj point. Kdo pri zdravi pameti gleda 40" tv iz razdalje 50 cm. Pa da ne zaidem čisto mimo teme...že kakšna rešitev glede mojega "ISO" problema?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wd TV Live (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Zvok in slika | 214692 (58155) | scipascapa |
» | h.264/DVD/DivX player (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Zvok in slika | 258991 (73083) | dope1337 |
» | WD TV Live HUB (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 22711 (16149) | kamuee |
» | Nakup WD HD TV PlayerOddelek: Kaj kupiti | 5164 (3337) | Robert1 |
» | DVD Pomoč!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2013 (1855) | boogie_xlr |