Forum » Zvok in slika » WD TV.. kdo ima?
WD TV.. kdo ima?

BlackAdder ::
Prosim za pomoč: kako usposobiti WDTV in periferijo za mrežno podprt sistem, ki bi omogočal kopiranje in urejanje datotek iz PC-ja na zunanji disk, priključen na WDTV?
Imam naslednjo opremo: WDTV, WD My Book 1T zunanji disk, LevelOne USB-0201 Gbit ethernet adapter, Logitech 4-Port USB Hub, USB ključe.
Pregledal sem že precej tujih forumov, pa se ponavadi nekje zaplete (zaradi nedoločenih navodil ali pa mojega neznanja).
Poskušal sem že z obema custom firmwaroma - Ext3 in WDXLTV - pa z bolj slabimi rezultati, hitrega prenosa nisem dobil.
A je morda na kakšnem našem forumu kak dober (enostaven) tutorial?
Vsakršna pomoč dobrodošla.
Imam naslednjo opremo: WDTV, WD My Book 1T zunanji disk, LevelOne USB-0201 Gbit ethernet adapter, Logitech 4-Port USB Hub, USB ključe.
Pregledal sem že precej tujih forumov, pa se ponavadi nekje zaplete (zaradi nedoločenih navodil ali pa mojega neznanja).
Poskušal sem že z obema custom firmwaroma - Ext3 in WDXLTV - pa z bolj slabimi rezultati, hitrega prenosa nisem dobil.
A je morda na kakšnem našem forumu kak dober (enostaven) tutorial?
Vsakršna pomoč dobrodošla.
BlackAdder stroke again!

TOP ::
Ne bo šlo,ker Wd tv nima mrežnega priklopa,edino preko usb brezžične,sam bo šlo zelo počasi.Pa brez veze se s tem martat,ker gre vse počasi.JAz mam preko mreže pa gre še nekako sam preko brezžične pa je katastrofa.

Zurbum ::
Jaz imam naložen 1.02.07 (mislim, da je zadnji), pa se mi disk ne ugasne. Ga moram z stikalom na ohišju diska.

WD TV 2
Features
-Play Full HD 1080p video, music and photos on your HD TV
-Supports widest variety of file formats and devices
-Network capable for easy access to the newest content from PCs, network drives, internet favorites
Kit Contents
-Media Player
-Compact remote with batteries
-Composite AV cable
-Component AV cable
-AC adapter
-Quick Install Guide
Compatibility
HDMI, Full HD (1080p), AAC, MP3, JPEG, USB 2.0, H.264, SimplayHD™, Energy StarŸ, Dolby Digital, DTS,
DLNA, Bonjour, AVCHD, Windows Vista
Media Formats
AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MPG/MPEG, MKV (h.264, x.264, AVC, MPEG1/2/4, VC-1),
TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1) MP4/MOV (MPEG4, h.264), M2TS, WMV9
JPEG, GIF, TIFF, BMP, PNG
MP3, WAV/PCM/LPCM, WMA, AAC, FLAC, MKA, AIF/AIFF, OGG, Dolby Digital, DTS
Playlist – PLS, M3U, WPL
Subtitle – SRT, ASS, SSA, SUB, SMI
MPEG2 MP@HL up to 1920x1080p24, 1920x1080i30, or 1280x720p60 resolution. MPEG4.2 ASP@L5 up to
1280x720p30 resolution and no support for global motion compensation. WMV9/VC-1 MP@HL up to 1280x720p60
or 1920x1080p24 resolution. VC-1 AP@L3 up to 1920x1080i30, 1920x1080p24, or 1280x720p60 resolution.
H.264 BP@L3 up to 720x480p30 or 720x576p25 resolution. H.264 MP@4.1 and HP@4.1 up to 1920x1080p24,
1920x1080i30, or 1280x720p60 resolution.
An audio receiver is required for multi-channel surround sound digital output. Compressed RGB JPEG formats only
and progressive JPEG up to 2048x2048.
Single layer TIFF files only. Uncompressed BMP only. Specific details, please refer to the user manual
--------------------------------------------------------------------------------
VIR
Features
-Play Full HD 1080p video, music and photos on your HD TV
-Supports widest variety of file formats and devices
-Network capable for easy access to the newest content from PCs, network drives, internet favorites
Kit Contents
-Media Player
-Compact remote with batteries
-Composite AV cable
-Component AV cable
-AC adapter
-Quick Install Guide
Compatibility
HDMI, Full HD (1080p), AAC, MP3, JPEG, USB 2.0, H.264, SimplayHD™, Energy StarŸ, Dolby Digital, DTS,
DLNA, Bonjour, AVCHD, Windows Vista
Media Formats
AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MPG/MPEG, MKV (h.264, x.264, AVC, MPEG1/2/4, VC-1),
TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1) MP4/MOV (MPEG4, h.264), M2TS, WMV9
JPEG, GIF, TIFF, BMP, PNG
MP3, WAV/PCM/LPCM, WMA, AAC, FLAC, MKA, AIF/AIFF, OGG, Dolby Digital, DTS
Playlist – PLS, M3U, WPL
Subtitle – SRT, ASS, SSA, SUB, SMI
MPEG2 MP@HL up to 1920x1080p24, 1920x1080i30, or 1280x720p60 resolution. MPEG4.2 ASP@L5 up to
1280x720p30 resolution and no support for global motion compensation. WMV9/VC-1 MP@HL up to 1280x720p60
or 1920x1080p24 resolution. VC-1 AP@L3 up to 1920x1080i30, 1920x1080p24, or 1280x720p60 resolution.
H.264 BP@L3 up to 720x480p30 or 720x576p25 resolution. H.264 MP@4.1 and HP@4.1 up to 1920x1080p24,
1920x1080i30, or 1280x720p60 resolution.
An audio receiver is required for multi-channel surround sound digital output. Compressed RGB JPEG formats only
and progressive JPEG up to 2048x2048.
Single layer TIFF files only. Uncompressed BMP only. Specific details, please refer to the user manual
--------------------------------------------------------------------------------
VIR

BlackAdder ::
Ne bo šlo,ker Wd tv nima mrežnega priklopa,edino preko usb brezžične,sam bo šlo zelo počasi.Pa brez veze se s tem martat,ker gre vse počasi.JAz mam preko mreže pa gre še nekako sam preko brezžične pa je katastrofa.
LevelOne USB-0201 ni brezžični adapter! Ob pravi konfiguraciji dela povsem zadovoljivo. Problem je ravno v tem, kako pravilno konfigurirati. Tu iščem pomoč.
BlackAdder stroke again!

kmetek ::
"WDTV Live"
there is $135 pre-order
The WD TV™ Live HD Media Player from Western Digital has everything you need to play your HD media collection and the fun stuff you find on the web in brilliant HD 1080p on your big screen HDTV. Because it supports a wide variety of file types, you can instantly enjoy all your home digital media, regardless of the file format. Plus you get direct access to a huge selection of video, photos, and music from popular internet sites like YouTube, Flickr, Live 365, and Pandora (U.S. only) right from the beautifully easy WDTV navigation screen. The WD TV Live HD media player is exceptionally easy to use so anyone in the family can do it and, because it’s networked, you can easily access media from any PC in the home.
W0000T
there is $135 pre-order
The WD TV™ Live HD Media Player from Western Digital has everything you need to play your HD media collection and the fun stuff you find on the web in brilliant HD 1080p on your big screen HDTV. Because it supports a wide variety of file types, you can instantly enjoy all your home digital media, regardless of the file format. Plus you get direct access to a huge selection of video, photos, and music from popular internet sites like YouTube, Flickr, Live 365, and Pandora (U.S. only) right from the beautifully easy WDTV navigation screen. The WD TV Live HD media player is exceptionally easy to use so anyone in the family can do it and, because it’s networked, you can easily access media from any PC in the home.
W0000T

alenvprekrs ::
Prijaznemu in dobrohotnemu soforumašu pripeljem na dom, svoj WD TV HD in WB 1TB My book.
Vkolikor mi omogoči nemoteno gledanje 1080p vsebin z mojega, gor napisanega in 1080p filmov polnega diska,
se mu iz srca zahvalim in povrnem uslugo tako ali drugače. Vsi stroški in prevozi so moji.
Jaz sem z poskusi, tukaj omenjanimi, že obupal. Naslednji nakup bo samo še OPPO BDP 83
Vnaprej hvala.
Alen
Vkolikor mi omogoči nemoteno gledanje 1080p vsebin z mojega, gor napisanega in 1080p filmov polnega diska,
se mu iz srca zahvalim in povrnem uslugo tako ali drugače. Vsi stroški in prevozi so moji.
Jaz sem z poskusi, tukaj omenjanimi, že obupal. Naslednji nakup bo samo še OPPO BDP 83
Vnaprej hvala.
Alen

Dredllooxxx ::
Pa kakšne probleme imaš ti @alen kje je resnično težava ker berem maš sam ti ta problem..... prnes do mene al pa sigurno se bo še kdo ponudil da ti rešimo zadevo....
http://www.bobo-itstoritve.com/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dredllooxxx ()

filip007 ::
WD TV Live bo imel mrežno...ma to je super samo pol verjetno odpadejo torrenti.
http://bit.ly/17IiUP
http://bit.ly/17IiUP
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

Antares88 ::
WDTV2 bo imel še zmeraj isti CPU, tako da se bom jaz kar odločil za nakup xtreamerja.
http://www.iboum.com/pr/WDTV2-LIVE.php

gregyk ::
WDTV2 bo imel še zmeraj isti CPU, tako da se bom jaz kar odločil za nakup xtreamerja.
Sem imel WD TV, Popcorn-a in zdaj imam Xtreamerja - po prvih vtisih mi je Xtreamer najbolj všeč.

matki ::
Pomoč !
Kar naenkrat mi WD več ne prepozna zunanjega diska ( WD 500 GB)
Imam ga že skoraj eno leto in mi je do sedaj delovel normalno .
Probal sem že zbrisati mapo "wd tv" , kot je že bilo omenjeno
v tem forumu , da naj bi ga WD na novo prepoznal ,pa ni nič.
Enkrat sem že probal , pa ga je potem zaznal normalno , sedaj pa
se več ne odziva.
Ali kdo ve v čem je problem ! Za pomoč hvala vnaprej.
Kar naenkrat mi WD več ne prepozna zunanjega diska ( WD 500 GB)
Imam ga že skoraj eno leto in mi je do sedaj delovel normalno .
Probal sem že zbrisati mapo "wd tv" , kot je že bilo omenjeno
v tem forumu , da naj bi ga WD na novo prepoznal ,pa ni nič.
Enkrat sem že probal , pa ga je potem zaznal normalno , sedaj pa
se več ne odziva.
Ali kdo ve v čem je problem ! Za pomoč hvala vnaprej.

poskušaj še z "chkdsk".
pa obvezno izklopi WDja iz električnega omrežja. Meni je to pomagalo.
pa obvezno izklopi WDja iz električnega omrežja. Meni je to pomagalo.

Izlop iz elektrike na pomaga , kaj pa pomeni ta "chkdsk" bi te pa lepo prosil če mi malo
bolj detaljno lahko obrazložiš .
bolj detaljno lahko obrazložiš .

chkdsk = check disk
Priklopi disk na računalnik, Start->Run cmd (ENTER)
vpiši chkdsk /f d: (če je tvoj disk D, ali e: če je E...)
Priklopi disk na računalnik, Start->Run cmd (ENTER)
vpiši chkdsk /f d: (če je tvoj disk D, ali e: če je E...)

Tody ::
Priklopiš disk na PC in potem desno klikneš na ikono z disk (recimo da je to F:) izbereš Lastnosti čist spodaj in potem izbereš opcijo popravi napake (error chechking)
LAhko pa zaženeš CMD in greš : "F: (enter) vpišeš chkdsk in udariš enter"
več tukaj http://support.microsoft.com/kb/315265
LAhko pa zaženeš CMD in greš : "F: (enter) vpišeš chkdsk in udariš enter"
več tukaj http://support.microsoft.com/kb/315265
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tody ()

Kron ::
Ne vem ravno, če je že bilo omenjeno, vendar je sedaj poleg navadnega WD TV še manjši (bolj oskubljen - brez hdmi) WD TV mini.
---
Kdaj se pričakuje WD TV 2?
---
Kdaj se pričakuje WD TV 2?
=**=C64=**=

theday ::
Jaz imam naslednjo težavo:
zaostaja mi zvok!pri dvdjih, pravtako tudi hd filmih...Se sanja komu zakaj?Sem malce tu pobrskal, če bi kdo imel podobno težavo, pa žal nisem našel odgovor.
Firmware sem posodobil...
Disk pa imam My Passport (320gb).
Hvala za vsak odgovor!
lp
zaostaja mi zvok!pri dvdjih, pravtako tudi hd filmih...Se sanja komu zakaj?Sem malce tu pobrskal, če bi kdo imel podobno težavo, pa žal nisem našel odgovor.
Firmware sem posodobil...
Disk pa imam My Passport (320gb).
Hvala za vsak odgovor!
lp

theday ::
Mislim, da ni v disku problem...ko mam zvok na TV zvočnike mi ne zaostaja, ko pa mam na zvok na domači kino (LG HT902TB), pa zvok zaostaja...bom jutri nabavil optični kabel in povezal zadevi...bomo vidli pol, če bo ok.

Bahti ::
No pa imam še sam nekaj.Nekateri filmi DVD,katere prej konvertiram v ISO filetek se mi zatikajo ob predvajanju,zvok deluje ok.Ni mi jasno kakšna je razlika med filmi,ki delujejo OK in tistimi,ki ne.

NazgulRR ::
Spremlje kdo še AVSforum? A sploh pri WDju še delajo na novem firmwareu? Ali so kapitulirali?

Spremlje kdo še AVSforum? A sploh pri WDju še delajo na novem firmwareu? Ali so kapitulirali?
Po mojem dela WD zdej le na v2. Žal.

boko34 ::
New Firmware Coming Soon!
Scott Rader has tweeted about a new WD TV firmware update coming soon. This would be the first release in months from WD on their first media player. There is no indication as to what will be on this new firmware release. Here is the quote:
#WDTV we are working on the WD TV HD Media Player product update! Will get it out to everyone as soon as it's ready.
Hey also said there was no word on the date of release. Stay tuned for further updates on any releases!
Mogoče pa se le nekaj premika. Upamo.

piek ::
WD se s temi FW posodobitvami nikakor ni proslavil in to jih utegne v prihodnosti se tepsti (ljudje bodo vedeli, da ce bo kaj z WDTV2 narobe, se bo cakalooo). Ampak, ze vejo, kaj delajo ...
---
Finish it off if you started it!
---

majstor ::
Ne vem ce je ze kdo namestil Firmware od lilibae:
http://wdtvforum.com/main/index.php?top...
Jaz sem ga in dela super, interface 100x boljsi kot original!
Drugace zadnji firmware je WDTV Software Update 1.02.10
http://support.wdc.com/download/wdtv/WD...
Jaz sem ga in dela super, interface 100x boljsi kot original!
Drugace zadnji firmware je WDTV Software Update 1.02.10
http://support.wdc.com/download/wdtv/WD...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: majstor ()

dani8 ::
majstor jaz sem potegnil dol osmod v1 odprl , naložil na kluč lilibabe.osd.bin in wdtv.bin , priklopil na wd in zgodi se nič.zdaj imam naložen b-rad 0.5.5.kaj delam narobe?prosim za pomoč.

majstor ::
Imam Firmware 1.02.10.
Je treba brat malo po forumuh:
You need to put wdtv.ver and wdtv.bin on your usb stick and you need to open wdtv.ver with notepad or smiliar and change VERSION='1.02.10' to VERSION='1.02.15' and save it. There should be now an option for upgrade.
Je treba brat malo po forumuh:
You need to put wdtv.ver and wdtv.bin on your usb stick and you need to open wdtv.ver with notepad or smiliar and change VERSION='1.02.10' to VERSION='1.02.15' and save it. There should be now an option for upgrade.

nanovo ::
Pozdravljeni
mene pa zanima ali ima kdo izkušnje z predvajanjem avchd na wdtv? rad bi kupil video kamero sony hdrxr 520 pa me zanima ali mi bo wdtv to predvajal v 1920x1080 HD resoluciji ko jih bom naložil na 1t disk?
mene pa zanima ali ima kdo izkušnje z predvajanjem avchd na wdtv? rad bi kupil video kamero sony hdrxr 520 pa me zanima ali mi bo wdtv to predvajal v 1920x1080 HD resoluciji ko jih bom naložil na 1t disk?

krebs11 ::
Seveda predvaja, sam imam kamero sony cx105e http://www.sony.si/product/cam-high-def... in predvaja brez problema, samo skopiraš datoteke na usb disk ali ključ in gledaš v HD

cvele1 ::
Imam težave z nalaganjem Firmwara, ko ga dam na USB disk ali ključek mi ga enostavno WD TV ne zazna (Firmware)
ima kdo kakšno idejo ?
ima kdo kakšno idejo ?

RuN ::
Nov neuradni firmware:
1.02.11
Prerelease 1.02.11 (includes all previously released updates)
Resolved Issues:
* Resolved issue where UI Language displayed as OFF when English is selected.
* Resolved UI issue where "ContainsWWW" shows up in the search menu instead of "Contains".
* Resolved MKV audio/video sync issues.
* Resolved issue where songs were displayed in alphabetical order instead of track order in album view.
New features:
* Added video playlist support.
* Added support for unlocking locked WD external drives.
1.02.11
Prerelease 1.02.11 (includes all previously released updates)
Resolved Issues:
* Resolved issue where UI Language displayed as OFF when English is selected.
* Resolved UI issue where "ContainsWWW" shows up in the search menu instead of "Contains".
* Resolved MKV audio/video sync issues.
* Resolved issue where songs were displayed in alphabetical order instead of track order in album view.
New features:
* Added video playlist support.
* Added support for unlocking locked WD external drives.

tomaz- ::
WD TV mini
Včeraj dobil za darilo. Kul zadeva, sicer nima Hd, pa nič hudega, za gledanje na CRT-ju bo glih fina zadevca. Zdaj me pa nekaj zanima, ima že kdo to mini zadevco? se da naštimat šumnike? Ker č mi lepo kaže , ž in š pa ne. Mene sicer ne moti tako strašno, ampak "tamau" se pa pritožuje, da ne more brati
Hvala za odg.
Včeraj dobil za darilo. Kul zadeva, sicer nima Hd, pa nič hudega, za gledanje na CRT-ju bo glih fina zadevca. Zdaj me pa nekaj zanima, ima že kdo to mini zadevco? se da naštimat šumnike? Ker č mi lepo kaže , ž in š pa ne. Mene sicer ne moti tako strašno, ampak "tamau" se pa pritožuje, da ne more brati
Hvala za odg.

Vprašanje
Imam probleme z predvajanjem 1080p filmov . Namreč skoraj vsi filmi "štekajo".
Na WD-ju imam naložen 1.02.07 FW. Probal sem tudi že z 1.02.10 pa
je bila zadeva še slabša,zato sem ga downgrade-al nazaj na 1.02.07
Ali je kdo že probal novi FW 1.02.11 .
Ima še kdo probleme z predvajanjem 1080p vsebin , ali je mogoče lahko
problem tudi z različnimi releasi filmov ( MKV).
Imam probleme z predvajanjem 1080p filmov . Namreč skoraj vsi filmi "štekajo".
Na WD-ju imam naložen 1.02.07 FW. Probal sem tudi že z 1.02.10 pa
je bila zadeva še slabša,zato sem ga downgrade-al nazaj na 1.02.07
Ali je kdo že probal novi FW 1.02.11 .
Ima še kdo probleme z predvajanjem 1080p vsebin , ali je mogoče lahko
problem tudi z različnimi releasi filmov ( MKV).

Poglej s kakšnim programom (npr. MediaInfo) bitrate in ReFrames za posamezen film. Če je bitrate nad 10 Kbit in ReFrames nad 6, skoraj sigurno šteka.

božo ::
Hej, danes pogledal film Transformers 2 1080p, ki je velik približno 16G. Film je delal normalno, brez zatikanja, vse dokler nisem vklopil podnapisov. Mi zna kdo povedat zakaj so podnapisi vzrok zatikanja filma. Bitrate filma pa je 14000 Kbps. Kako bi lahko to rešil.
LP
LP
Sony KDL-46W4500, Yamaha RX-V863, Infinity BETA, Sony PS3, WD TV

Hej, danes pogledal film Transformers 2 1080p, ki je velik približno 16G. Film je delal normalno, brez zatikanja, vse dokler nisem vklopil podnapisov. Mi zna kdo povedat zakaj so podnapisi vzrok zatikanja filma. Bitrate filma pa je 14000 Kbps. Kako bi lahko to rešil.
LP
Da gledaš brez podnapisov ;)
Zanimivo, da ti na 14 Kbitov deluje brez zatikanja (a to si gledal peak ali average bitrate)?

božo ::
Ej nimam pojma al je peak al average. To je vse kar je pisalo zraven filma.
RUNTIME.........: 2:29:53
VIDEO CODEC.....: x264: 2pass-L4.1
VIDEO BITRATE...: 14000 Kbps
RESOLUTION......: 1920x800
FRAMERATE.......: 23.976 fps
AUDIO...........: English DTS 5.1 @ 1.5 Mbps
COMMENTARY......: English DD 2.0 @ 224 Kbps
SUBTITLES.......: N/A
Misliš da bi bila rešitev, če bi podnapise vstavil v film, mogoče potem nebi več bilo zatikanja.
lp
RUNTIME.........: 2:29:53
VIDEO CODEC.....: x264: 2pass-L4.1
VIDEO BITRATE...: 14000 Kbps
RESOLUTION......: 1920x800
FRAMERATE.......: 23.976 fps
AUDIO...........: English DTS 5.1 @ 1.5 Mbps
COMMENTARY......: English DD 2.0 @ 224 Kbps
SUBTITLES.......: N/A
Misliš da bi bila rešitev, če bi podnapise vstavil v film, mogoče potem nebi več bilo zatikanja.
lp
Sony KDL-46W4500, Yamaha RX-V863, Infinity BETA, Sony PS3, WD TV

Če želiš preveriti bitrate, si potegni dol MediaInfo.
Glede podnapisov pa poskušaj... z mkvtool-om je to zelo enostavno.
Poročaj, kako je šlo.
lp
Glede podnapisov pa poskušaj... z mkvtool-om je to zelo enostavno.
Poročaj, kako je šlo.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wd TV Live (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Zvok in slika | 215637 (59100) | scipascapa |
» | h.264/DVD/DivX player (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Zvok in slika | 259894 (73986) | dope1337 |
» | WD TV Live HUB (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 22890 (16328) | kamuee |
» | Nakup WD HD TV PlayerOddelek: Kaj kupiti | 5179 (3352) | Robert1 |
» | DVD Pomoč!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2030 (1872) | boogie_xlr |