» »

intel nehalem ali amd phenom

intel nehalem ali amd phenom

da_monstr ::

torej ne morem se odločit ali naj za nov računalnik nabavim procesor core i7 920 k stane ca. 330 € pa podpira ddr3, matična pa stane ca 280 €
ali pa nabavim phenom x4 9950 black edition in podpira le ddr2 (to je edina stvar k me moti) in stane 200 €, matična je pa okoli 150 €. Oba imata frekvenco okoli 2,6 Ghz.

Torej, a ima kdo kej izkušenj s tem in mi lahko pove kaj se bolj splača?

Hvala lepa že vnaprej.

errhec ::

dodaj še ceno rama ( npr. 4Gb 60 EUR DDR2 ali 4Gb 166 EUR DR3 pa se odloči :) )
INTEL 330+280+166 = 766 ( oz 660 z DDR2 )
AMD 200+150+60 = 410

LP
dd

kuglvinkl ::

Odgovor na to vprašanje je odvisen od tega, zakaj boš ačunalnik uporabljal. na odlagi tega potem primerjaš zmogljivosti/cene.
Your focus determines your reallity

rgv45vg4t335 ::

Jaz sem poleti nabavil malo boljšo AM2+ plato s 4GB hitrega DDR2 in zraven začasno enega poceni in zelo varčnega(tudi ko je navit) Athlončka, glej podpis. Zaenkrat vse dela super in to Vista 64, ki naj bi bila kao požrešna. 720p in tudi 1080p(mkv) filmi se nič ne zatikajo, celo Crysis Warhead teče precej dobro. Čez kakšno leto, ko se bodo cene malo iznihale, bom nadgradil na 45nm Phenoma.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

Fir3cell ::

Odvisno koliko se ti mudi kupiti računačnik. Bolje je počakati še kakšen mesec ali dva, da izide Phenom II, ki najbi bil zelo dober v primerjavi za Nahalemom. Nahalem, je za moje pojme predrag in se ga ne splača trenutno kupiti. Jaz bi trenutno uzel Phenoma. Phenom X4 9950 je super procesor in omogoča kar nekaj navijanja ter če se odločiš zanj nujno kupi matično ploščo z 790FX oz. 790GX chipsetom.

bluefish ::

mimogrede se tudi na X2 4200+ @ 2,4GHz 1080p filmi ne zatikajo.

Bi pa jaz osebno z nakupom še malenkost počakal, da se nabere malo več izbire. Seveda je veliko odvisno od obstoječe škatle.

Se pridružujem mnenjem. Early adopters se lahko (običajno) opečejo.

dzinks63 ::

Cene za prve pošiljke so vedno navite, čez kakšnega pol leta, ko se bo zadeva bolj na široko razmahnila, bodo tudi cene vseh teh novih komponent sigurno bolj dostopne in takrat bo že marsikdo razmišljal o teh zadevah. Za nekaj časa bo pač še sedanja serija dovolj dobra. Sicer se pa že sedaj nekaj dogaja, npr. osnovna plošča : GA-EX58-EXTREME, Intel i7, X58 za 238€.

da_monstr ::

hvala za odgovore. Verjamem da bi blo mal prerano še kupvat računalnik. Na phenomu pa mot samo to da nima ddr3, drgač bi ga pa vzel 100 procentno. Vseeno pa kumi čakam da nabavm zadevo. BTW, kdaj bo AMD sploh podprl ddr3?

tilinho20 ::

Očigledno? ...

TOP ::

Trenutno ni za kupovat nič od tega,ker z raznih tujih testov vidimo primerjavo,počakajmo da pride v SLo pa bomo potle lahk sami ocenili kako je stanje.Trenutno so tudi cene v višavah in bi preveč dnarja zgubu kot bi v resnici pridobu.Procesorja sta si dejansko zelo izenačena bomo vidli kakšne bodo plate,ker pri AMD nisi imel dosti izbiri in še tam moraš zelo paziti z katerim čipom jo vzameš,ker ene se zelo slabe navijalke druge pa dobre,pri Intlu so te razlike manše.

x45 ::

9950 x4 125 w je dober nakup ni kaj, pa ugoden je ( 180 eur ).
plošče pa se dobijo celo DFI pri elektronika.si - top plošče v pestri izbiri od 150eur naprej 790GX + SB 750, ki so zelo dobre.

DDR3 ti v tej fazi napram DDR2 v glavnem ceno sistema zviša.

po novem letu bo pa na voljo tudi Phenom II ki bo delal na teh ploščah.

tilinho20 ::

po novem letu bo pa na voljo tudi Phenom II ki bo delal na teh ploščah.

To mislim da ne bo oz. sam ne verjamem. Sicer upam da bo AM3 (DDR3) taka huda kombinacija ter upam da bo overclocking over 4ghz oz z zračnim do 4ghz.

l0g1t3ch ::

Vzam phenoma, ker je napram i7 precej boljši v price/performance razmerju. DDR3 pa tudi ni nobena taka prednost.

LordTado ::

http://www.techpowerup.com/index.php?77...

počakej na phenome 2 x4 , kaj bo stisnu iz sebe proti core i7!

pa dx 11 pride ko bo iskoristil vsa jedra...

Ne vem če se ti splača kupovat pred novim letom...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče ..... (strani: 1 2 3 499 100 101 102 )

Oddelek: Strojna oprema
5088262121 (94783) x45
»

AMD Phenom- uporabne informacije: CPUji, plošče, BIOSi, izkušnje- držite se teme, pro (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Strojna oprema
107860667 (24177) Meizu
»

Računalnik za 600-700€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
665651 (3810) cosmicsuper
»

Preglejte moje Pc komponente (nasvet) (strani: 1 2 3 )

1008385 (6580) Pdove05
»

Komponente ... mnenja! (strani: 1 2 )

573780 (2947) aha981

Več podobnih tem