Forum » Problemi človeštva » Multikulturnost
Multikulturnost
Temo vidijo: vsi
donfilipo ::
Kdorkoli posili žensko, ga gestapo lovi in ga zapre. Za to so zakoni tudi tako zapisani
Povedano je bilo, da multikulti spoštuje precej navadne zakone. Take zahodnjaške.
Zdaj koliko bi pa ti rezal jajca, je pa seveda drug problem. Ko bi te recimo prebožali naši mahalčani veselo nagudrani in nasmučani, bi bil samo za med rože
Sistemsko se pa seveda ne moremo nikakor spustiti nazaj na nivo šarije in nespoštovanja človekovih pravic.
Naučite se dojemati racionalno.
Razen če mi kdo potrdi dolgoletni sum, da je to pravzaprav nevarno In je veliko bolje in donosno biti skrivnosten, ultra kratek, ali butast
Torej šarija kot del folklore, kjer liberalizem pušča večino svobode, tudi sterilizirane verske (kar pomeni islam ali biblija NI zakon!) je dovoljena, če se tako sklene, od človekovih pravic kot eusarijski civilizacijski pridobitvi, uveljavljeni.... (ne socialna država kot taka še ni sprejeta:)..., pa se ne odstopa nikoli brez boja do zadnjega!!!! Je zdaj kaj bolj jasno kdo je pussy? Ko bo muslijev 60% in del nevarnih? Ha?
In gledati je treba seveda na to, da tisti, ki pridejo v parlament in sprejemajo zakone, to razumejo. Za naval priseljencev je pa podlo kriviti levičarje! In tudi bedasto je misliti, da jih je mogoče kar lepo posloveniti ali ponemčiti. Glupost za idiote
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
Po domače burka je del mode ali noše.
In zagotovo se nikogar ne tiče ne posameznikova moda ali noša. Če ti stoji, ker je dekle golo, imaš zaenkrat tudi v naši družbi opravičilo.
Smo pač še zavrti:)
To da te motijo burke in druge đamije je pa znak, da imaš nekaj načeloma proti muslimanom. In njihovi tradiciji.
To jim da miljon povodov da postanejo naciji Nevarni veliko bolj kot trobezljanje, medtem ko jih recimo ata in sosed zaposlujeta množično
In zagotovo se nikogar ne tiče ne posameznikova moda ali noša. Če ti stoji, ker je dekle golo, imaš zaenkrat tudi v naši družbi opravičilo.
Smo pač še zavrti:)
To da te motijo burke in druge đamije je pa znak, da imaš nekaj načeloma proti muslimanom. In njihovi tradiciji.
To jim da miljon povodov da postanejo naciji Nevarni veliko bolj kot trobezljanje, medtem ko jih recimo ata in sosed zaposlujeta množično
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: donfilipo ()
arnecan1 ::
Eni ste prav sitni z tem podtikanjem o nacijih, pravzaprav ste kar nesramni. Kot sem že napisal, pa so mi iz neznanega razloga izbrisali post, prav lepo bi bilo, da bi se v Evropi razdelili. Na eni strani mi, ki smo za vas kao naciji, na drugi pa vi v kalifatu, z vsemi pravicami za vse v polni obliki.
Zagotavljam vam, da bi pri nas bilo še kar lepo število topless plaž, vi pa bi živeli kot kopti v Egiptu lai kristjani kje na Bljižnem vzhodu. Ateistov seveda ne bi bilo, ker bi jih po domače povedano iztrebili. In vse to nabijanje, da bo vse v redu in da se boste v svojem delu držali zakonov, se bo uresničilo, držali se boste šarije.
Če kdo misli, da bo "udomačil" islam, oz. ga "evropeiziral" se grdo moti. Evropa se bo balkanizirala.Pritori iz Londona, Pariza in Švedske bodo vsakdanji.
Zagotavljam vam, da bi pri nas bilo še kar lepo število topless plaž, vi pa bi živeli kot kopti v Egiptu lai kristjani kje na Bljižnem vzhodu. Ateistov seveda ne bi bilo, ker bi jih po domače povedano iztrebili. In vse to nabijanje, da bo vse v redu in da se boste v svojem delu držali zakonov, se bo uresničilo, držali se boste šarije.
Če kdo misli, da bo "udomačil" islam, oz. ga "evropeiziral" se grdo moti. Evropa se bo balkanizirala.Pritori iz Londona, Pariza in Švedske bodo vsakdanji.
Morda bi ti lahko bil malo samokritičen, Jaz sem najprej za SEBE rekel da sem tudi včasih naci. Vendar ko gledam na reči racionalno...skozi debato..pa zagovarjam tisto kar se mi skalkulira, da je najbolje. To je smisel dialoga. Vsakega. Od Platonovih nadalje. Misliti z glavo...dialektično!
Torej v Evropi se ne bomo razdelili na neke kalifate in nacionalno čiste države. Pozabi. Prej je možna huda vojna...zaradi pomena Evrope pa lahko preko nje tudi svetovna.
To da se islam lahko tudi evropeizira sem videl na lastne oči...res pa je, da se pa pod določenimi pogoji pa tudi radikalizira. Če smo natančni, ...tam kjer je nekaj totalitarno, lažje udari doktrina šoka in trdi kapitalizem (Milton Friedman:). Kjer je demokracija so sami problemi Pomeni bi lahko gledali tudi malo zarotniško, da nekomu totalitarizem določenega pohlevnega tipa kar paše...problem pa je na drugi strani spet recimo al quaeda.
Spor je sledeč v jedru. Ne toliko, da imaš sindrome nacija, pa jih ne priznaš, kar je legitimna pravica in v jedru razen za morda organe pregona nepomembno (za dialog tudi:)...spor je v tem, da nisi povedal kako dejansko odstraniti ali ponemčiti islam ...posloveniti...poevropeizirati:)..da bomo evo fino lepo samo ono res pravi belci tukaj
Po moje ne gre nikakor...ti pa vztrajaš na nekih iluzijah, ki samo spodbujajo nacizem, seveda tudi na drugi strani. In izbij si iz glave da je nacizem samo en vesoljni unikaten in nikjer in nikoli več. To lahko v enem pomenu seveda drži (NSDAP na oblasti z Adolfom Hitlerjem) spoznavno pa nikoli. Vedno so obstajali tirani in diktatorji, ki so in še imajo podobne ideje, načela in načrte....zelo podobne samo uresničevati jih hoče vsak po svoje in večina danes tudi, ali drkaško (nikakor:), pomeni v esenci bolj previdno
Torej v Evropi se ne bomo razdelili na neke kalifate in nacionalno čiste države. Pozabi. Prej je možna huda vojna...zaradi pomena Evrope pa lahko preko nje tudi svetovna.
To da se islam lahko tudi evropeizira sem videl na lastne oči...res pa je, da se pa pod določenimi pogoji pa tudi radikalizira. Če smo natančni, ...tam kjer je nekaj totalitarno, lažje udari doktrina šoka in trdi kapitalizem (Milton Friedman:). Kjer je demokracija so sami problemi Pomeni bi lahko gledali tudi malo zarotniško, da nekomu totalitarizem določenega pohlevnega tipa kar paše...problem pa je na drugi strani spet recimo al quaeda.
Spor je sledeč v jedru. Ne toliko, da imaš sindrome nacija, pa jih ne priznaš, kar je legitimna pravica in v jedru razen za morda organe pregona nepomembno (za dialog tudi:)...spor je v tem, da nisi povedal kako dejansko odstraniti ali ponemčiti islam ...posloveniti...poevropeizirati:)..da bomo evo fino lepo samo ono res pravi belci tukaj
Po moje ne gre nikakor...ti pa vztrajaš na nekih iluzijah, ki samo spodbujajo nacizem, seveda tudi na drugi strani. In izbij si iz glave da je nacizem samo en vesoljni unikaten in nikjer in nikoli več. To lahko v enem pomenu seveda drži (NSDAP na oblasti z Adolfom Hitlerjem) spoznavno pa nikoli. Vedno so obstajali tirani in diktatorji, ki so in še imajo podobne ideje, načela in načrte....zelo podobne samo uresničevati jih hoče vsak po svoje in večina danes tudi, ali drkaško (nikakor:), pomeni v esenci bolj previdno
Zgodovina sprememb…
D3m ::
Včeraj sem gledal World War Z. Nekaj takega bi rabili, da se malo streznite.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: donfilipo ()
Ramon dekers ::
Morda bi ti lahko bil malo samokritičen, Jaz sem najprej za SEBE rekel da sem tudi včasih naci. Vendar ko gledam na reči racionalno...skozi debato..pa zagovarjam tisto kar se mi skalkulira, da je najbolje. To je smisel dialoga. Vsakega. Od Platonovih nadalje. Misliti z glavo...dialektično!
Seveda, vsak je malo biased ampak china towni niso niti približno tako nevarni kot geti z muslimani.
Morda, zato pa je splošna nevarnost Chine, veliko večja kot islam.
V primeru clasha civilizacij seveda.
V primeru clasha civilizacij seveda.
Zgodovina sprememb…
Morda, zato pa je splošna nevarnost Chine, veliko večja kot islam.
Ker? Kitajci se prilagodijo in to bistveno bolje kot recimo japonci kaj šele arabci. Govorijo jezik države v katerega pridejo, res je včasih ne tekoče ampak se trudijo, skratka diametralno nasprotje arabcem. Poleg tega ne vsiljujejo konfucionizma tja kamor pridejo. Res pa je da imajo china towne.
BCSman ::
glavno krivdo nosijo politiki, ki so dopuščali priseljevanje. neumno se je spravljat na priseljence.
Okapi ::
Ker?Zaradi Kitajcev imaš nižjo plačo, ne zaradi Japoncev ali Arabcev. O tem, koliko se kdo zares prilagaja, pa očitno nimaš niti najmanjšega pojma.
O.
Zaradi Kitajcev imaš nižjo plačo, ne zaradi Japoncev ali Arabcev. O tem, koliko se kdo zares prilagaja, pa očitno nimaš niti najmanjšega pojma.
Uf Okapi malce si za časom, tisti kitajci, ki gredo v tujino niso več kot Somalijci, ki brezglavo letajo ko pridejo v tujino in poprimejo za vse kar pinaša denar, samo da bi tam ostali.
Tudi otrok imajo manj ne glede kje so, eden ali dva maksimalno.
Jasno pa govorim iz izkušenj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()
_IKE_ ::
Prevod članka iz portala index
Mestni svet se je torej odločil da zaradi tega ker niso dovolili manjšini javne proslave svojih verskih praznikov in običajev, da jih tudi večina ne bo smela prosljavajti javno.
"Hecno" je del da so verske navade in običaji večine, del nemške kulture že stoletja.
Skratka če manjšina ne sme, potem tudi večina ne bo smela.....
Tako se po novem imenuje enakost ?
Še bolj zanimiv pa je stavek "brez religije v javnih prostorih".
Bo to pomenilo da bodo iz teh prostorov umaknili vsa verska obeležja ?
Če da, ali bo to pomenilo tudi prepoved rut ki jih nosijo muslimanke ?
Še o tem kam nas uvrščajo drugi : :
http://www.siol.net/novice/svet/2013/07...
p.s.
Da ne bo kdo dobil kakšne napašne ideje zaradi obrambno naravnanega zapisa v smeri krščanstva : Sem ateist !
Sodeč po člankih , ki so se pojavili prejšnji teden v nemškem časopisu Tagesspiegel, se bo v nekaterih bolj alternativnih soseskah v Berlinu kmalu prenehalo javno praznovanje božiča.
Natančneje, "Weihnachtsmärkte" ali Božični sejem se bo preimenoval v nevtralno ime: "Zimski festival" (Winter Festival).
Članek navaja, da je namen odločitve o preimenovanju "vreči vero iz enačbe," in zagotoviti da vsakdo, ne glede na to, ali je kristjan, musliman, jud ali ateist, dobi občutek povezave s tem dogodkom.
Sporočilo je : "brez religije v javnih prostorih", in mnogi so ga doživeli kot "prepoved Božič". Vendar pa nekateri trdijo, da v tem primeru ne gre za antireligijsko odločanje ampak za spodbujanje enakosti.
Zato se v okrožju Friedrichshain v Berlinu-Kreuzberg Božič ne boveč praznoval v javnosti, božična drevesca pa bodo nastavljena le na vnaprej določene lokacije. Kristjani, ki želijo praznovati božič ga bodo kmalu lahko pranovali le še v svojih domovih.
Odločitev je mestni svet utemeljana zaradi želje imama ki je želel oragnizirati javno proslavo Ramadana, prebivalci pa so temu nasprotovali zaradi strahu pred hrupom.
Mestni svet je zato , v prizadevanju, da izenači vse državljane, prepovedali vse verske slovesnosti na ulicah.
Mestni svet se je torej odločil da zaradi tega ker niso dovolili manjšini javne proslave svojih verskih praznikov in običajev, da jih tudi večina ne bo smela prosljavajti javno.
"Hecno" je del da so verske navade in običaji večine, del nemške kulture že stoletja.
Skratka če manjšina ne sme, potem tudi večina ne bo smela.....
Tako se po novem imenuje enakost ?
Še bolj zanimiv pa je stavek "brez religije v javnih prostorih".
Bo to pomenilo da bodo iz teh prostorov umaknili vsa verska obeležja ?
Če da, ali bo to pomenilo tudi prepoved rut ki jih nosijo muslimanke ?
Še o tem kam nas uvrščajo drugi : :
http://www.siol.net/novice/svet/2013/07...
p.s.
Da ne bo kdo dobil kakšne napašne ideje zaradi obrambno naravnanega zapisa v smeri krščanstva : Sem ateist !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _IKE_ ()
Okapi malce si za časom,Se bojim, da ti je delovanje globalne ekonomije malce tuje. Nižjo plačo imaš zaradi Kitajcev, ki ostanejo doma. Zaradi tistih, ki gredo po svetu, se bodo pa morali tvoji otroci učiti kitajščine.
O.
krneki0001 ::
Ne, take znake postavljali ravno taki, kot si ti. Lahko si sicer zatiskaš oči, pa ne bo nič pomagalo.
O.
Ta tvoja trditev je čista laž. Jaz bi dovolil da po celem svetu lahko hodijo ženske zgoraj brez, če jim tako paše.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Takih, kot sem jaz, ni. In jih ne bo nikoli. Sem samo jaz. Ne maram nacistov, ne maram levbih, ne maram desnih, ne maram ciganov, ne maram muslijev, ne maram multikultijev. Maram pa ženske z velkimi joški.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Noben, ki ni za multikulti ni proti sončenju žensk "zgoraj brez"Ali si res tako naiven, ali pa se delaš neumnega.
Če misliš, da take znake na plaže postavljajo muslimani, se zelo motiš.
Okapi, ali vidiš kakšno razliko med tisto tablo in tem?
http://www.rtvslo.si/zabava/zanimivosti...
Ali pa mogoče tem?
http://wikiislam.net/wiki/Nigerias_Miss...
Da ti pomagam, zaradi topless plaže v Evropi ni tašnih protestov. Pač ponekod ne marajo topless, pa nič hudega, imajo pa FKK-a plaže. To je občutno bolj hardcore zadeva kot nenkšen topless.
Še en izsek:In November of 2002, thousands rioted in the city of Kaduna. Many Christians were beaten and killed (total deaths numbered over 200), cars and houses were torched, and more than twenty Christian churches were burnt down.
Hja, zamisli kakšen apeshit zaradi Miss sveta, kaj šele bi bilo, če bi bil vzmes topless? In še en namig, kakšno povezavo imata oba dogodka med seboj? Demonstrirali so namreč na različnih koncih sveta, različna država, različna rasa. Le kaj je povezalo te ljudi, da demonstrirajo proti Miss sveta? Imaš mogoče kakšno idejo? Da ne bo čez kakšnih 40 let podobna demostracija v Evropi. Hm, le kakšna bo takrat povezava?
http://www.siol.net/novice/svet/2013/05...
Tako kot sem že napisal, z nekaterimi ideologijami ni mogoče živeti skupaj. Na primer z naci ideologijo. Pa tudi z islamo-fašizmom ne. Vsaj na dolgi rok ne, ker ko postanejo dovolj števični, nastane apeshit.
V moji vasi in Okapijevi fuđini že živimo praktično kot manjšina. Slovenci. Se vendarle vidi, da v jedru ni nobenega islamo-fašizma, da islam v svoji svetosti nekako prej miri spore, kot neti......
...je pa res, da nihče NOČE (od Slovencev) živeti v zakonodaji in režimo islama kot zakona!
Spor je le v tem, da ti nočeš povedati kako preprečiti prodor Islama (razen neumnosti o Slovenščini, omejevanju imigracije in podobne, kar ne deluje) Okapi in jaz pa meniva, da se bo islam kljub vedno večji pristnosti v Evropi 'zmehčal na folkloro' in bodo tu ostali principi liberalizma...pomeni zaščite človekovih pravic...če ne drugače, ker imamo zaveznika USA
...je pa res, da nihče NOČE (od Slovencev) živeti v zakonodaji in režimo islama kot zakona!
Spor je le v tem, da ti nočeš povedati kako preprečiti prodor Islama (razen neumnosti o Slovenščini, omejevanju imigracije in podobne, kar ne deluje) Okapi in jaz pa meniva, da se bo islam kljub vedno večji pristnosti v Evropi 'zmehčal na folkloro' in bodo tu ostali principi liberalizma...pomeni zaščite človekovih pravic...če ne drugače, ker imamo zaveznika USA
Zgodovina sprememb…
Še enkrat multikulti ne pomeni avtomatsko odstop od človekovih pravic. Namen je nasproten!!!!
So pa seveda tudi problemi. In prilagajanja, kar je posledica imigracije. Na obeh straneh. In nekateri jih znajo potencirati. Sem pa prepričan da so bila vsa posilstva preganjana.
Napisal si, da je treba ukiniti neoliberalizem. S tem se strinjam načeloma. Samo sistema, ki bi potem preprečil številne migracije pa še vedno ne vidim. (Če izvzamem Kurweilovo futurologijo, ki pa je tu malce neprimerna:)
In še na link in preganjanje kristjanov. To kar delajo tam, ni multikulti. Multikulti bi kristjane pustil pri miru!!!
Tak bes muslimanov je pač izzval že omenjeni korporativni interes eusarije in imperialno pretežno nasilno tlačenje arabcev tudi v imenu boga. Našega
So pa seveda tudi problemi. In prilagajanja, kar je posledica imigracije. Na obeh straneh. In nekateri jih znajo potencirati. Sem pa prepričan da so bila vsa posilstva preganjana.
Sem napisal par strani nazaj
Napisal si, da je treba ukiniti neoliberalizem. S tem se strinjam načeloma. Samo sistema, ki bi potem preprečil številne migracije pa še vedno ne vidim. (Če izvzamem Kurweilovo futurologijo, ki pa je tu malce neprimerna:)
In še na link in preganjanje kristjanov. To kar delajo tam, ni multikulti. Multikulti bi kristjane pustil pri miru!!!
Tak bes muslimanov je pač izzval že omenjeni korporativni interes eusarije in imperialno pretežno nasilno tlačenje arabcev tudi v imenu boga. Našega
Seveda migracije lahko dopustimo. Samo potem moramo tudi dopustiti možnost, da bo prišlo do propada Evrope, kot jo poznamo danes. Tako, kot se je to zgodilo starorimskemu imperiju. Par strani nazaj so se eni navduševali, da je bil prvi pravi primer multikultija. Če so imeli prav, so dokazali mojo teorijo, multikulti prinese apeshit.
Evropa je potrebovala 1000 let, da smo se rešili mračnega veka. In sedaj nas bi eni radi potisnili nazaj v tak apeshit.
Poglej Kitajce, oni so celo svojo zgodovino terali asimilacijo, v njihovo kulturno jedro so izginili nešteti narodi, vključno z osvajalci. Če bi terali multikulti, danes Kitajske v taki obliki ne bi bilo. Bili bi kot.....Indonezija, protestirali bi proti Miss sveta.
Evropa je potrebovala 1000 let, da smo se rešili mračnega veka. In sedaj nas bi eni radi potisnili nazaj v tak apeshit.
Poglej Kitajce, oni so celo svojo zgodovino terali asimilacijo, v njihovo kulturno jedro so izginili nešteti narodi, vključno z osvajalci. Če bi terali multikulti, danes Kitajske v taki obliki ne bi bilo. Bili bi kot.....Indonezija, protestirali bi proti Miss sveta.
Malo se pouči o "mračnem veku". Ki v resnici sploh ni bil nič bolj mračen kot rimsko cesarstvo.
O.
O.
Malo se pouči o "mračnem veku". Ki v resnici sploh ni bil nič bolj mračen kot rimsko cesarstvo.O.
Mračni vek je sicer pretiran izraz, ampak prosim ne pretiravaj tudi ti. Vse do renesanse vsekakor ni bilo zlato obdobje. Malo se tudi ti poduči. Vsekakor bi jaz osebno rajši živel leta 0 n.š. v Rimu, kot pa leta 1000 n.š. v Rimu. Ali npr. v Sloveniji.
Pravi mračni vek pa je vsekakor bil vsaj nekje do leta 950, pa tudi potem ni bila glih pravljica.
Leta 1000 v Konstantinoplu je bilo bolje kot leta 0 v Rimu. Na dvoru Karla Velikega tudi niso ravno trpeli pomanjkanja. Raje bi živel leta 800 v Al Andaluziji kot leta 0 v Rimu ...
O.
O.
Seveda migracije lahko dopustimo
Vprašanje je bilo drugačno. Kako jih preprečimo. Z ukinitvijo neoliberalizma ne gre. Tudi v socializmu so bile. Razen seveda z nacionalsocializmom Ali fašizmom. Ta dva pa nista samo Adolf in Benito, ...ampak je treba na njiju gledati širše. Pojavnih oblik je obilo. Potem te ne nosijo tega imena, ker je pač bilo simbol poražencev, ..ampak kitajci danes enostavno so fašisti. Pa tudi prej so neke sorte vedno bili. Ker je tudi realsocializem avtoritaren sistem, po ideologiji začasna trda pot z edukacijo za raj...no pokaže se, da hudič nikakor ne popusti tako hitro Pomeni svetle ideale je elita kmalu strpala v koš za smeti in proletariatu skoraj vzela vse hvalnice iz njih pa sopet naredila potrošnje sužnje, ki delajo za gospodo doma in po svetu
Skratka Kitajska ni nujno nek vzor. Ne poznajo ne sočutja ne milosti pa tudi inovativnosti in inovacije ne...v takih niansah kot mi eusarijci, ki imamo zavedali se ali ne, že dolgo sprt babilon! Pa imajo največji povprečni IQ na svetu in so najdalj pismeni! Tudi preživeli najdalj civilizirani! Mi smo takrat preganjali ovce. (Lola ...bee:) Skratka kitajci meni niso vzor...vidim pa da fašistom in avtoritarcem pa vsekakor so
Kitajci in liberalnost sta dva različna pogleda na svet
Glede inovativnpsti in inovacij se globoko motiš. Samo drugače se trenutno kaže, v recimo temu utilitarni obliki. Kitajci vedo, da nima smisla "odkrivati pulfra" (konec koncev so ga oni že davno nazaj izumili, kot še marsikaj drugega), ampak je bolje najprej obvladati vso obstoječo "zahodno" tehnologijo in jo kvečjemu izboljšati (v smislu ekonomičnosti proizvodnje in funkcionalnosti). Recimo en tak sicer precej banalen primer, ki me ravno trenutno zanima, so mehanske ure. Najprej so bolj ali manj kopirali švicarske mehanizme, ampak ne slepo - pri mnogih so pogruntali kakšno malenkost, kako jih narediti ceneje, hitreje, da so bolj zanesljivi in podobno. V 50 letih so praktično iz nule ujeli švicarsko tehnologiji in sedaj že delajo najbolj zapletene mehanizme z izvirnimi inovacijami.
Ker so v preteklosti pridelali veliko zamude za zahodom, jih čaka še dosti dela, da bodo obvladali vso obstoječo tehnologijo, ampak so pa na dobri poti. Njihov vesoljski program recimo ni stvar prestiža, ampak stvar dohajanja tehnologije. Pravi izumi pa še pridejo, ko bo čas zanje. Ne hodijo zaman tisoči Kitajcev študirat na najboljše svetovne univerze. Ne bi me čudil, če bi AI nastal v kitajskem laboratoriju.
O.
Ker so v preteklosti pridelali veliko zamude za zahodom, jih čaka še dosti dela, da bodo obvladali vso obstoječo tehnologijo, ampak so pa na dobri poti. Njihov vesoljski program recimo ni stvar prestiža, ampak stvar dohajanja tehnologije. Pravi izumi pa še pridejo, ko bo čas zanje. Ne hodijo zaman tisoči Kitajcev študirat na najboljše svetovne univerze. Ne bi me čudil, če bi AI nastal v kitajskem laboratoriju.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Glede inovativnpsti in inovacij se globoko motiš
Glej. Glede na to, da jih je miljardo in pol s sateliti (ki so nekako ravno tako činezi na obrobju:) 2 miljardi, jim gre hudičevo slabo! Kar vidim. Zdaj da imajo boljše urne mehanizme kot švicarji, je podobno kot če imajo boljše bicikle kot Rog Ja ker so bili do nedavnega in so še danes avtoritarni napol fevdalni imperij je ena od razlag!!! Da zdaj ko imajo kapitalizem trde oblike s fašizmom kot obliko centralne oblasti krene drugače...je tudi možno.
Samo dokler nimajo ono res najboljših rezultatov na svetu (kar bi bilo logično, pri najstarejši civilizaciji, pismenosti in številu) pa ostanem pri tem, kar sem rekel!!! Dokler kopirajo in delajo cheap kopije toliko bolj. Če pogledam recimo filme, showe in porniče, da ne govorim samo o potrošniških materialih in tehniki.
Ja to da tehnologija nr.1 naredi ameriko, francijo, anglijo in nemčijo vedo že kakih 70 let, pomeni vedeli so najmanj tudi prastari partijci...kaj so v tem času naredili, je pa premalo.
Glede na to, da jih je miljardo in pol s sateliti (ki so nekako ravno tako činezi na obrobju:) 2 miljardi, jim gre hudičevo slabo!Kot rečeno - Kinezi so bolj pametni kot ti. Oni ne odkrivajo pulfra, ampak svojo pamet in inovativnost uporabljajo za odkrivanje, kako je mogoče pulfer narediti ceneje kot ga delajo Ameri, in mogoče še boljšega za povrhu. Ko bodo to obvladali, bodo pa pamet začeli izkoriščati za čisto nove izume. Podcenjevanje drugega je najusodnejša napaka, ki jo lahko narediš.
O.
Ma nisem JEST pandem činezom! To je tvoja logična napaka. Na drugi strani tudi ne morem biti objektiven! Tudi to priznam.
Tretje pa izgovor, da je kopiranje pametno, pa tudi ne drži najbolj. Kopiranje je kraja! Zasluge človeštvu se zapišejo avtorju. Je pa res, da na koncu pa oboje ogromno pripomore k skupnemu razvoju. Pa vseeno detajl je pomemben.
Odkod taka prednost 'eusarije'? In še enkrat teza!!!! Ker si ravno 25 let dudlal genetiko!
Ker se tudi memi kopirajo, se lažje popravijo kot geni in ker pri multikultiju pride do več mutacij!
Tretje pa izgovor, da je kopiranje pametno, pa tudi ne drži najbolj. Kopiranje je kraja! Zasluge človeštvu se zapišejo avtorju. Je pa res, da na koncu pa oboje ogromno pripomore k skupnemu razvoju. Pa vseeno detajl je pomemben.
Odkod taka prednost 'eusarije'? In še enkrat teza!!!! Ker si ravno 25 let dudlal genetiko!
Ker se tudi memi kopirajo, se lažje popravijo kot geni in ker pri multikultiju pride do več mutacij!
Zgodovina sprememb…
Če bi vsi pametno čakali da skopirajo genialno od drugih, bi bili še v jamah
Ključ je v tem da genijalce ne zazgeš sistemsko imperijsko takoj...ampak šele ko imaš produkt in so po možnosti zaplodili otroke
In še mekaj seveda. Sloveni nismo kaj prida nad činezi...smo pa bližje tlačenju in tepanju onih silnih germanov in ostalih arijcev
Ključ je v tem da genijalce ne zazgeš sistemsko imperijsko takoj...ampak šele ko imaš produkt in so po možnosti zaplodili otroke
In še mekaj seveda. Sloveni nismo kaj prida nad činezi...smo pa bližje tlačenju in tepanju onih silnih germanov in ostalih arijcev
Zgodovina sprememb…
Kopiranje je kraja!No vidiš, tu pa pridejo do izraza razlike v kulturah. Če za hip zanemarimo, da je kopiranje kraja samo toliko časa, kot traja patent (20 let), je za Kineze v resnici kopiranje najvišja možna oblika priznanja avtorju. Tudi v primeru, ko drugi kopiranji njih, tega ne vidijo kot krajo, temveč kot neke vrste priznanje.
O.
Glede na to, da jih je miljardo in pol s sateliti (ki so nekako ravno tako činezi na obrobju:) 2 miljardi, jim gre hudičevo slabo!Kot rečeno - Kinezi so bolj pametni kot ti. Oni ne odkrivajo pulfra, ampak svojo pamet in inovativnost uporabljajo za odkrivanje, kako je mogoče pulfer narediti ceneje kot ga delajo Ameri, in mogoče še boljšega za povrhu. Ko bodo to obvladali, bodo pa pamet začeli izkoriščati za čisto nove izume. Podcenjevanje drugega je najusodnejša napaka, ki jo lahko narediš.
O.
Ampak kinezi so še vedno daleč zadaj za slovenijo po poceni delu. 500 delavcev gradi stolpnico, ko jo naredijo, dobijo pa odpoved in gredo lahko domov, denarja pa ne vidijo - pri nas je očitno "proizvodnja" še cenejša kot na kitajskem.
No vidiš, tu pa pridejo do izraza razlike v kulturah. Če za hip zanemarimo, da je kopiranje kraja samo toliko časa, kot traja patent (20 let), je za Kineze v resnici kopiranje najvišja možna oblika priznanja avtorju. Tudi v primeru, ko drugi kopiranji njih, tega ne vidijo kot krajo, temveč kot neke vrste priznanje
20 let privede do razlike v standardu za 25 let. Priznanja imajo pa činezi v obliki metka
Ker memi niso vsi patentni in družboslovni so nekateri pomembnejši od naravoslovnih.
In dokler je kopiranje edino možno in častno priznanje avtorju, dokler ga zaradi 'smotanosti' ne zakurijo (tudi v prenesenem smislu:), potem se zadeva enostavno ne ceni dovolj in ni pospeševana, kot je bila v eusariji!
Zdaj da pa oni nimajo skrivnosti pri nekaterih DRAGIH in že visoko prilezlih projektih in da čakajo 'hvalo'(kopiranje) je pa tudi bosa. Znanje stane, bolj je naprej, napredno, dražje JE! In če ga imaš v mejah 2 miljona ljudi, je pa najdražje
Odkod taka prednost 'eusarije'Približno zadnjih 500 let razvoja, ko so se Kinezi iz različnih vzrokov zaprli sami vase in so bili samozadostni.* Še bolj izrazito je to zadnjih 200 let, od industrijske revolucije naprej. No, zadnjih 50 let (in še zlasti intenzivno zadnjih 20 let) Kinezi ta zaostanek hitro manjšajo.
*Nekaj podobnega se je recimo zgodilo z vzhodnim rimskim cesarstvom, kjer je (prav tako iz različnih vzrokov) tehnološki & znanstveni napredek bolj ali manj miroval tisoč let (od 400 do 1400). Pa Grki v teh tisoč letih niso bili nič manj pametni kot tisoč let prej.
O.
No, zadnjih 50 let (in še zlasti intenzivno zadnjih 20 let) Kinezi ta zaostanek hitro manjšajo.
Ne samo činezi...vsi, ki imajo nekatere osnovne lastnosti in tehniko eusarije. Mobitel, internet, laptop in visoko koncentrirano razvito industrijo...tudi AT industrijo seveda.
Prej se je v evropi zgodilo industrijska revolucija, razsvetljenstvo in kapitalizem z vsemi možnimi koristnimi mutacijami. Tam se ni zgodilo nič. Ker jim je tako najbolje, na nek način
No, da se ne bomo preveč oddaljili od teme. Kakšen komentar? Pameten seveda, ne o nacijih.
The White Masai @ Wikipedia
vostok_1 ::
No, da se ne bomo preveč oddaljili od teme. Kakšen komentar? Pameten seveda, ne o nacijih.
Nič kaj posebno novega. Očitno so ene kulture boljše (za osebke v njej) od drugih.
Jap višja tehnološka razvitost in znanstveni napredek..... bolj so liberalne ....in bolj so levo...in še en faktor pomemben bi dodal, čimmanj seksualnih nepotrebnih tabujev, pa da se kljub temu ohrani relativno bogastvo kulture. Zmnožek da zadovoljstvo. Teža faktorjev pa še ni pogruntana.
Zdaj liberalno sicer ruši tabuje..samo je problem, ker ponekod v jedru niti ne vedo kaj je liberalno pa nimajo tabujev. Ker nimajo niti klasične ekonomije pomanjkanja.
Zdaj liberalno sicer ruši tabuje..samo je problem, ker ponekod v jedru niti ne vedo kaj je liberalno pa nimajo tabujev. Ker nimajo niti klasične ekonomije pomanjkanja.
Zgodovina sprememb…
Če trdiš, da islam nima šans in da ga bo multikulti povozil, potem sigurno nimaš pojma kaj govoriš, tako da si sam malo preberi poste za nazaj. Ti je bilo že večkrat povedano.
Islam dokler je v manjšini se še podreja, ko jih je malce več prosijo za pravice in ko dosežejo ogromno število, zahtevajo pravice. Slikca lepo pove in točno tako je, ne tako kot si to liberalci razlagate.
Mene ne moti minaret in da bi imeli nekaj muislimanov v sloveniji, me pa bo motilo, če se bodo drli iz minareta 5x na dan (tudi cerkveno zvonenje me moti) in recimo če moj otrok ne bo smel svinjine jest, da se ne bo komu zameril, pa recimo da bo lahko ruisal kar mu pšač paše, ne da ga bodo obsodili na smrt, če bo narisal podgano in ji dal ime mohamed, ter podobne zadeve.
Islam dokler je v manjšini se še podreja, ko jih je malce več prosijo za pravice in ko dosežejo ogromno število, zahtevajo pravice. Slikca lepo pove in točno tako je, ne tako kot si to liberalci razlagate.
Mene ne moti minaret in da bi imeli nekaj muislimanov v sloveniji, me pa bo motilo, če se bodo drli iz minareta 5x na dan (tudi cerkveno zvonenje me moti) in recimo če moj otrok ne bo smel svinjine jest, da se ne bo komu zameril, pa recimo da bo lahko ruisal kar mu pšač paše, ne da ga bodo obsodili na smrt, če bo narisal podgano in ji dal ime mohamed, ter podobne zadeve.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Lej nebivedu. Tvoje otroke pred grozoto ščiti ravno multikulti.
Pred imigracijo pa tvoje nefunkcionalno sovraštvo ki ne upa biti nacizem, čisto NIČ.
razen da proži nacizem tudi na drugi strani.
Pred imigracijo pa tvoje nefunkcionalno sovraštvo ki ne upa biti nacizem, čisto NIČ.
O.
A nisi prej napisal da zato, ker imajo poceni delovno silo? Jah to pa potem res ni težko, če imaš sužnje.
Kakorkoli, 400€ na mesec za delavca v tovarni in 1300-1400 za java programerja pa ni več poceni. Kitajska, kar se gospodarastva tiče pada in še bolj bo.
Lej nebivedu. Tvoje otroke pred grozoto ščiti ravno multikulti.
Če bi multikulti mojega otroka ščitil, bi se šele bal. Ščitit ga mora policija, ampak policaj mora bit sit, da lahko dela (prazna vreča ne stoji pokonci) in če mu zaradi multikulti-ja prepoveš jets malco med verskimi prazniki priseljencev, je nekaj zelo narobe.
Mene imigranti ne motijo, moti me njihova zaostalost, neprilagojenost, grožnje in verska blaznost. In to je tuisto kar multikulti dovoljuje priseljencem. In to zame osebno ni prav. Če je nekdo prišel v naše kraje, da bi lepše živel, naj se tudi prilagodi našemu življenju.
Če bi priseljenci bili prisiljeni v prilagoditev nekim načelom (vera naj bo doma med štirimi stenami - bi bilo dobro, da bi se tudi naši blazneži tega držali), pa to da mi lahko jemo tudi med njihovimi prazniki (tudi javno brez da mi bo kdo kej rekel) in da so recimo karikature del kulture in ni važno kaj je narisano, jih morajo dopustit - v najboljšem primeru se lahko samo zgražajo.
Pa recimo da ženska v mini kiklci na ulici ali ženska "zgoraj brez" na plaži ni ku*ba in da ni to objekt za posilit, ter podobne zadeve, ki ne pašejo v naš način življenja.
U bistvu je priseljenec tisti, ki je prišel sem in se mora on prilagoditi nam, ne mi njemu. Nima kej zahtevat stvari, ki jih je "užival" kot državljan svoje države (verski prazniki, posilstva pomankljivo oblečenih deklet, kemenjanje, brez prehrane v času verskih praznikov in podobne bedarije). Pri nas tega ne počnemo in on mora to sprejeti, da se bo tukaj živelo na malo drugačen način kot ga je vajen. In na to se mora prilagodit.
In če se ne prilagodi, potem to vi liberalci trdite, da je tukaj multikulti, ki bo to uredil. Ne bo. Multikulti bi uredil, če bi bila tudi palica, ki bi za vsak poiskus napake tudi kaznovala, ne pa popuščanja in naše prilagajanje njim. To škodi nam, njim pa daje zagon za še več zahtev.
če moj otrok ne bo smel svinjine jest, da se ne bo komu zameril,A to, da mačk & psov ne sme jesti, da se ne bi komu zameril, te pa ne moti?
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
para! ::
A to, da mačk & psov ne sme jesti, da se ne bi komu zameril, te pa ne moti?
Če pride k nam nekdo iz kulture, ki so jim mačke in psi kot nam svinje in kure, potem se mi zdi, da je zakon ki prepoveduje jest te živali, nepotreben. Se pravi, če si bo nekdo želel jesti mačke, naj jih je, tudi pri nas, brez da bi ga zato kaznovali. Vprašanje je samo kje jih bo dobil, oziroma če bo on začel z biznisom, ali bo imel stranke. To je moje mnenje, sicer. Ker poznam tudi ljudi, ki imajo konje, pa ratajo živčni, ko grem na horsa, ampak to je izključno njihov problem.
Če pride k nam nekdo iz kulture, kjer je nedopustno jest neko žival, samo zato, ker so njihovi možgani omejeni z vero, potem njemu ni treba jesti te živali - tisti, ki jo bo hotel, pa jo bo seveda lahko jedel. Če sprejmemo zakon, da javni funkcionarji svinjine ne smejo jesti, ker imajo retardi praznik, potem smo z zakonom priznali, da njihove navade niso retardirane in da jih odobravamo.
Tudi tu, če se bo večina odločila, da se svinjine ne je med prazniki, ker ne želimo razjeziti nekih posebnežev, potem se je pač ne bo jedlo. Jasno, da se pri nas to nikoli ne bo zgodilo.
Death before dishonor!
Pa še glede enakosti ver in tega: to bo pripeljalo do absurda, kar so nakazali že te pastafari al kaj so že spageti-monster verniki. Cilj bi moral bit, da se posebno obravnavanje verstev in navad vernikov zmanjša, čim bolj, ne pa da se uvaja nove posebnosti pod pretvezo "če unim iz rkc dovolimo retard-praznike, pol jih mormo vsem".
Death before dishonor!
Ja, verjamem, ampak o tem se je med drugim govorilo v zadnjih par postih. Oziroma o strahu pred to prepovedjo.
Death before dishonor!
Nebivedu v resnici ni pisal o strahu pred prepovedjo, ampak o strahu, da ga zaradi takšnega početja kdo ne bi postrani gledal. S tem da pri nas jesti mačke in pse je dejansko prepovedano.
O.
O.
Na prejšnji strani je bila omenjena tud neka prepoved policajem med ramadanom, sem mislil da se je navezovalo na to.
Death before dishonor!
Okapi, kaj je z mački in psi, mene ne zanima, ker niso na mojem jedilniku, svinjina pač je in pri nas je jesti svinjino nekaj običajnega. Pač ne gre brez kremenatlcov in šunke.
Da pa mi bo nek priseljenec, ki je prišel sem živet na bolje, težil, da tega ne smem več početi, se temu ne mislim "prilagajat". Pa če bo moj otrok hotel v šoli jest šunko v sendviču, jo bo ravno tako, brez da bi mu kdo smel kaj reči.
Pravi multikulti pomeni, da se prilagajajo vsi in probajo živeti čimbolj složno. Seveda to ne pomeni prepovedi za domačine, da ne smejo jesti svinjine, ampak zapoved prišlekom, da naj to pač tolerirajo, ker imamo pač drugačne navade in so oni sem prišli. Enako velja, da naj tolerirajo ženske v miničih in ženske na plažah "zgoraj brez". In če je pravljica o treh prašičkih, naj bo pravljica o treh prašičkih in ne o treh mladičkih, ker se nekaterim priseljencem zdijo "prašički" nekaj strašanskega.
Samo zapoved pa je že "palica" in to ni v stilu levičarjev, ker levičarji bi pa vse radi z levo roko in brez prisile uvedli. In multikulti potem tukaj pade in je že popušil. Ker je treba s trdo roko te zapovedi dirigirat, da bodo veljale, drugače jih začnejo eni in drugi izkoriščat.
Je pa tako, da se evropa že podreja priseljencem na račun domačinov. To pa ni dobro ne za ene in ne za druge.
Da pa mi bo nek priseljenec, ki je prišel sem živet na bolje, težil, da tega ne smem več početi, se temu ne mislim "prilagajat". Pa če bo moj otrok hotel v šoli jest šunko v sendviču, jo bo ravno tako, brez da bi mu kdo smel kaj reči.
Pravi multikulti pomeni, da se prilagajajo vsi in probajo živeti čimbolj složno. Seveda to ne pomeni prepovedi za domačine, da ne smejo jesti svinjine, ampak zapoved prišlekom, da naj to pač tolerirajo, ker imamo pač drugačne navade in so oni sem prišli. Enako velja, da naj tolerirajo ženske v miničih in ženske na plažah "zgoraj brez". In če je pravljica o treh prašičkih, naj bo pravljica o treh prašičkih in ne o treh mladičkih, ker se nekaterim priseljencem zdijo "prašički" nekaj strašanskega.
Samo zapoved pa je že "palica" in to ni v stilu levičarjev, ker levičarji bi pa vse radi z levo roko in brez prisile uvedli. In multikulti potem tukaj pade in je že popušil. Ker je treba s trdo roko te zapovedi dirigirat, da bodo veljale, drugače jih začnejo eni in drugi izkoriščat.
Je pa tako, da se evropa že podreja priseljencem na račun domačinov. To pa ni dobro ne za ene in ne za druge.
Okapi, kaj je z mački in psi, mene ne zanima, ker niso na mojem jedilniku,Ja, saj. Si pač sebičen egoist in te drugi ne zanimajo. Drugi se morajo prilagajati tebi, tebi se pa tudi slučajno ni treba prilagajati drugim. Pa še ponosen si na to, očitno.
O.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Partizan vs. ISUS vs. begunec/migrant (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 8691 (7617) | Mavrik |
⊘ | No-go zones (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 12558 (10454) | kuglvinkl |
⊘ | Islam v Evropi (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Problemi človeštva | 248055 (225600) | Truga |
⊘ | Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 92846 (83313) | Gandalfar |
⊘ | Posilstva v Oslu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 19610 (16273) | Gandalfar |