» »

Multikulturnost

Multikulturnost

Temo vidijo: vsi
««
20 / 43
»»

donfilipo ::

Kar na dolgi rok pomeni možnost pohoda muslimanske bratovščine na oblast v Eurabiji-če jo lahko tako imenujemo. Nič novega kot multi kulti fašizem na dolgi rok.

Tako je trdil Breiwik. Samo da multikulti ki že obstaja ni nujno da to omogoča. Več je kvalitetnejšega multikultija, bolj islam pada. Več je nacionalizma od matice, bolj se redi!

Če je prav, bo muslimanska bratovščina podlegla potrošništvu in to ne samo v Egiptu, kjer daljinskega vodenja ne bi kar tako pričakovali:)) ..da dela tip top, ...ampak pri nas (EU) kjer bo odpor bolj avtohton in jejžusovski toliko bolj.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Ramon dekers ::

Več je kvalitetnejšega multikultija

Haha dobra. In po čem meriš kvaliteto multikultija? Dokler jih je 5 miljonov in so pridni je kul, ko jih je 10 in zahtevajo določene spremembe v zakonodaju ki se navezuje na šolstvo, družino in socialo, jah pol pa je jeba in je to bolj cenen multi kulti? Sicer ti sedaj apliciraš in izrabljaš besedo multikulti tako kot je tebi po volji. Kvaliteten multikulti, lepo te prosim.

Če je prav, bo muslimanska bratovščina podlegla potrošništvu in to ne samo v Egiptu, kjer daljinskega vodenja ne bi kar tako pričakovali ..da dela tip top, ...ampak pri nas (EU) kjer bo odpor bolj avtohton in jejžusovski toliko bolj.

Potrošništvo gor ali dol, muslimanska bratovščina ni nek duhovnik ki se mu fržmaga in mu je kul da voz WW in pije cviček ter opravi dva krat na da mašo. Oni bodo umirali za ideale, ideje, ki so nasprotne od kapitalističnih predstav.

In po čem meriš kvaliteto multikultija?

Na več načinov. Samo najprej moraš multikulti priznati kot realno stanje8-) In ko ga priznaš kot realno stanje, lahko ugibaš kakšen je najboljši. Recimo tak, ki povzroča najmanj zažigov, nemirov, demonstracij, trupel. Za temi so naši multikultiji, kjer so 'trupla' bolj simbolična, zmerjanja in zaničevanja bolj tiha, ampak vendarle prisotna.

Pogledati je treba objektivno kje in zakaj to dobro teče, kje in zakaj pa pač ne.

Če pa po stari desničarski navadi premakneš definicije (kjer imamo mi socializem:) in kjer multikulti je sranje samo alter stanje je pa samo čina:)) (še večje sranje realno z Japonci vred:) potem se pa lahko kregamo v nedogled.

Evo še zate, ki si poznan trumbl. KAKO odpraviti multikulti pri nas???????

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

S tem da rečeš da multikulti ni dober, si samo prislužil eno zvezdico zaspanko, ker isto znam trobiti tudi sam.

Vprašanje za vrle nacije je: kako ga ukiniti? Dachau? In nismo nacisti) Ha8-)

francek1 ::

donfilipo je izjavil:

S tem da rečeš da multikulti ni dober, si samo prislužil eno zvezdico zaspanko, ker isto znam trobiti tudi sam.

6 blok TE Šoštanj?
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

arnecan1 ::

donfilipo je izjavil:

Saj multikulti se agresivno tera samo v Zahodnih civilizacijah. Zakaj je tako, pa naj mi nekdo razloži. Bi poskusil tudi jaz, pa bi me verjetno nekdo obtožil nacizma.

Kar se pa tiče alternative neoliberalizmu je nacizem zadnja in skrajna oblika odgovora. Je pa malo verjetna, razen v primeru velike gospodarske krize. Takrat se bom tudi v Evropi drli, da hočemo Putina, da naredi red.

Če bo do tega prišlo, je krivec na dlani - ultrahumanisti in naivneži kova jype. Na ulici najdejo majhno, ljubko mačko. In jo prinesejo domov, lepo skrbijo zanjo, jo hranijo, vozijo veterinarju, itd. Ko mačka zraste, to ni več mačka, ampak tiger. In sedaj naenkrat hoče jype kot odrasla oseba odraslemu tigru dopovedati, da tako ne gre več dalje. Tiger porabi preveč denarja za meso, bo moral jesti tudi star kruh in solato, ne bo smel ves dan ležati, moral bo uloviti tudi kakšno miš, ponečediti se bo moral na pesek in kar v kot, saj pri hudiču smo sedaj doma v civilizaciji in ne na ulici. In seveda odrasel tiger dobronamernih nasvetov ne bo poslušal, kar mu ne moremo niti zametiti, saj je navsezadnje le tiger. In bo skočil na jypeja. In če bo ta imel srečo, bo iz stanovanja pobegnil malo raztrgan, drugače se bo pa moral skrivati pod kavčem v lastnem stanovanju.;)

Sicer pa si poglejte primer Fidžija. Multikulti ne laufa. Pa je takšnih primerov ogromno. To ni igra, v kemiji tudi ne mešamo nepreverjenih elementov skupaj, posledice so lahko strašne. Če nekdo misli, da multikulti laufa, naj se odseli v takšno državo. Če večina ljudi v takšni družbi tako misli, potem bi stvar lahko delovala. Ampak v večini sveta trenutno to ni možno.

Saj multikulti se agresivno tera samo v Zahodnih civilizacijah. Zakaj je tako, pa naj mi nekdo razloži

Ni čisto več res. Ampak odgovor na grobo. Zato ker je alter oblika zatiranje in pobijanje manjšin!!!!

Teklo nekoč skoraj povsod brez večjih novic na tv, ...danes to zaradi splošnega napredka pač ne gre več.

In juretov tiger? Dal bi ga v primeru neukrotitve v živalski vrt:))

Samo ni multikulti tiger. Je realno stanje pri nas (in v celi Eusariji:), brez večjih pizdarij. Prej pred 70 leti in več je bil pa malo manj dober z neprestanimi jarki in frontami in partizanščinami, ki v jedru niso prinesle NIČ!

Na ranih stopnjah civilizacije mutlikulti ne laufa. Nacizem pa UN nekako bremzajo. Razen v velesilah kjer si pač ne upajo. Ne morejo.

Čina...Rusija...samo mili moji to SO variante FAŠIZMA!

Hočemo fašizem pa nismo fašisti?
Bi se jebali a da ne uđe?
Može bato, ali zna biti analno sa više bola>:D

Zgodovina sprememb…

donfilipo je izjavil:

Sem ti odgovoril. Pa še enkrat. Multikulti bo propadel skupaj z neoliberalizmom. Ta bo propadel zaradi gospodarske krize. Kdaj bo to, je težko reči. Preveč ljudi trenutno misli, da je trenutni sistem nepogrešljiv, ne nujno najboljši, ampak edini, ki zagotavlja mir in blagostanje, da bomo v drugem sistemu živeli kot v Severni Koreji. Pa to ni res, jaz mislim, da bi živeli čisto lepo, mogoče bi vozili manj razkošne avte, ampak ne na bencin, ampak na drug pogon.

Z demokracijo in glasovanjem neoliberalizma ne bomo odpravili. Oziroma mogoče tudi z glasovanjem, če bo neoliberalizem imel dostojnega naslednika, torej nov politični sistem. Neoliberalizem bo odstranil sam sebe, oz. gniti bo začel znotraj in potem propadel, kot pač propadejo vsi imperiji. Ko zgnijejo od znotraj, nimajo več moči se braniti pred tujimi nasprotniki.

Edini problem je časovnica. Če bo trajalo predolgo, je vprašanje, koliko bo v Evropi še zdravega jedra. Da ne bomo na koncu vsi pristali v Elysiumu.

Nope, ne bo propadel skupaj z neoliberalizmom, ...je pa res da bo morda nekoč zaradi praktike in multipovezanega sveta pa nekoč postal res outdated. Neoliberalizem bo pa preživel in sem tudi lepo napisal zakaj. Tudi če se ga bo tolklo s fašizmi.

Outdatal se bo prej...prej se pokaže kot realnost, zatečeno stanje brez večjih problemov...ampak ono malce neroden! Vaste of resources. Tako kot pravi Thomas. Samo ne protokol 2020, ali multikulti je brez veze jutri!!!

Hej datumi so včasih življenskega pomena!!!!!

Najprej je treba pogruntati kakšen je sploh dober, ker ne bo še tako kmalu komunizma:))

Zgodovina sprememb…

In seveda. Očitno je, da nekateri enačite multikulti s prodiranjem islama. Multikulti ni samo prodiranje islama, je pa tudi to. In ker so zdravila propad neoliberalizma in multikulti je slab, moram po eno dozo enega strupa. Mislim, ko idiotizmi doživijo polno merico, takrat mene zlomi.

Namesto da bi streljal. To je veliko bolj naravna in evolucijska oblika8-)

Zgodovina sprememb…

arnecan1 je izjavil:

donfilipo je izjavil:

Če nekdo misli, da multikulti laufa, naj se odseli v takšno državo.

Ma niti ne rabijo v drugo državo hodit. Samo za en mesec bi jih preselil v bloke na Preradovičevi v Mariboru, bi postali vsi ultra nacisti...8-)

Zagor_tenay ::

Saj multikulti se agresivno tera samo v Zahodnih civilizacijah.

jp, to je dejstvo. EU, ZDA, Kanada morajo biti obvezno multikultuni, če so belci v večini je to herezija, ostali svet pa lahko ostane monokulkturen. Tako nekako bi ti "humanisti" uredili svet. Africa for Africans, Asia for Asians, White countries for everyone.

donfilipo je izjavil:

Nope, ne bo propadel skupaj z neoliberalizmom, ...je pa res da bo morda nekoč zaradi praktike in multipovezanega sveta pa nekoč postal res outdated. Neoliberalizem bo pa preživel in sem tudi lepo napisal zakaj. Tudi če se ga bo tolklo s fašizmi.

Hja, lahko samo rečem, da bo čas pokazal svoje. Vsi imamo svoje teorije, dokazljiva ni nobena v tem trenutku.

Multikulti pa ne bo preživel. Preživela bo samo ena kultura, druge bodo potisnjene na obrobje, obsojene na počasno izumiranje. Če bo katera kultura preveč agresivna, bo pa pač uničena. Druga možnost pa je, da se bosta dve ali več kultur zlile v novo kulturo, ampak to zopet ni multikulti. Samo ne mi reč, da bo ta proces potekal mirno, brez prelivanja krvi, brez trpljenja.

Multikulti pa ne bo preživel. Preživela bo samo ena kultura, druge bodo potisnjene na obrobje, obsojene na počasno izumiranje

Isto trdim sam. Razlika je v tem, da danes priznam in vem, da je predvsem za nas ZELO pomembno, kako oblikujemo svoj že obstoječi multikulti, ker je očitno, da zna preživeti do uploada8-) Čez ga Thomas ne bo spustil>:D

Ja če je dovolj standarda..potem multikulti lahko teče v enolončnico brez kulturnih prepadov skoraj brez nasilja...govorimo o množičnih grozotah, vojnah itd.

Mala bockanja, hinavstvo in grupisanje nad tropi, kontra liberalnim principom pa SO in bodo vedno. Boleče, ampak če smo drugače dobro preskrbljeni, pa nič drugega kot smešni!

Zgodovina sprememb…

jype ::

arnecan1> Vsi imamo svoje teorije, dokazljiva ni nobena v tem trenutku.

Spet ena neumnost. Popolnoma jasno je, da _nihče_ ne želi živeti v družbi, ki ni multikulturna, niti od vas - le da zavedanje tega dejstva očitno terja višjo intelektualno kapaciteto, kot jo posedujete.

Če bi radi živeli v družbi, kjer obstaja le ena kultura, so vam vrata v raj dovolj odprta, da lahko vidite, kakšne te družbe so: Zaostale.

Mipe ::

Mislim, da si malo zamešal pojme, jype. Turizem in trgovina sta popolnoma OK, nimamo nič proti izdelkom iz drugih kultur. Ne navsezadnje je McDonalds v vsakem večjem mestu, kebab pa na vsakem vogalu. V tem smislu imamo precej pestro kulturo. Ne navsezadnje nam popestri življenje.

Ne rabimo pa nebodijihtreba z načeli, ki so v neposrednem nasprotju z našimi zakoni ter pravicami. Ship 'em away, I say, they can be themselves somewhere else.

Lonsarg ::

jype je izjavil:

Če bi radi živeli v družbi, kjer obstaja le ena kultura, so vam vrata v raj dovolj odprta, da lahko vidite, kakšne te družbe so: Zaostale.

jype, pa ravno point multikulturalizma je, da se različne kulture med seboj razumejo = posledično avtomatsko drug od drugega prevzemajo značilnosti = nastane ena nova skupna kultura.

Niti slučajno ne drži vode to, da multikulturalizem ostane multikulturalizem, to pač ne obstaja. In ja, jaz to združevanje kultur zelo podpiram, sam ko v praksi je redko to sprejemanje z vseh strani, recimo v Ameriki je res bilo in je nastala iz različnih kultur ena.

V večino ostalih primerov v zgodovini pa nasilne priseljene kulture povozijo domače, medtem ko nasilne domače kulture prav tako v dosti primerih povozijo kulturo priseljencev. Če pa imata obe strani močno nacionalno zavest pa nastane konflikt in problemi. Četrta možnost je pa, da imata obe strani šibko zavest in se kulturi druga od druge naučiti, najbolj pozitivna, sam je močno narobe, da ste nekateri tako naivini, da verjameta, da gre v EU kaj veliko za četrto možnost, bolj samo kak ščepec, vglavnem se dogaja zmes tretje in prve možnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

jype je izjavil:

arnecan1> Vsi imamo svoje teorije, dokazljiva ni nobena v tem trenutku.

Spet ena neumnost. Popolnoma jasno je, da _nihče_ ne želi živeti v družbi, ki ni multikulturna, niti od vas - le da zavedanje tega dejstva očitno terja višjo intelektualno kapaciteto, kot jo posedujete.

Hja, zdaj pa ne vem ali trolaš ali res iskreno verjameš, kaj pišeš.

Ti pa moram povedati nekaj o naci Slovencih. Večina nas ima rada mehiško hrano. To še ni multikulti. Če bi za soseda dobili mehiško družino, bi jih večina slovencev lepo sprejela. Pa tudi to še ni multikulti. Pa večina bi dala sinu iz te mehiške družine svojo hčerko za ženo. Ugani - tudi to še ni multikulti.

Sedaj pa pazi. Če bi se v Slovenijo priselilo 100.000 mehičanov, ki bi se vsi naselili v Ljubljano, tam imeli svoje cerkve, svoje četrti, bi del Mehike prenesli v Ljubljano, potem je to multikulti. In ker se ne bi asimilirali, bi prej ko slej prišlo do trenj z domačim prebivalstvom.

Če pa bi od 100.000 Mehičanov bilo vmes tudi 2% sinaolskega kartela, potem bi v Ljubljani imeli podobno stanje kot v nekaterih četrteh v Londonu in Parizu. Ali pa podobno stanje kot v nekaterih delih Mehike, kjer imajo namesto policije kar vojsko. To pa potem je multikulti.

Azgard> Niti slučajno ne drži vode to, da multikulturalizem ostane multikulturalizem, to pač ne obstaja.

Nobody ever said otherwise. Multikulturalizem ne pomeni, da si obvezan poslušat avsenike, zgolj pomeni, da se nihče ne sekira, če jih.

arnecan1> Sedaj pa pazi. Če bi se v Slovenijo priselilo 100.000 mehičanov, ki bi se vsi naselili v Ljubljano, tam imeli svoje cerkve, svoje četrti, bi del Mehike prenesli v Ljubljano, potem je to multikulti. In ker se ne bi asimilirali, bi prej ko slej prišlo do trenj z domačim prebivalstvom.

To seveda nima nobene zveze z multikulturno družbo.

arnecan1> Če pa bi od 100.000 Mehičanov bilo vmes tudi 2% sinaolskega kartela, potem bi v Ljubljani imeli podobno stanje kot v nekaterih četrteh v Londonu in Parizu. Ali pa podobno stanje kot v nekaterih delih Mehike, kjer imajo namesto policije kar vojsko. To pa potem je multikulti.

Kdor izjavi kaj tako obscenega, je lahko samo neonacist.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

jype je izjavil:

Azgard> Niti slučajno ne drži vode to, da multikulturalizem ostane multikulturalizem, to pač ne obstaja.

Nobody ever said otherwise. Multikulturalizem ne pomeni, da si obvezan poslušat avsenike, zgolj pomeni, da se nihče ne sekira, če jih.

arnecan1> Sedaj pa pazi. Če bi se v Slovenijo priselilo 100.000 mehičanov, ki bi se vsi naselili v Ljubljano, tam imeli svoje cerkve, svoje četrti, bi del Mehike prenesli v Ljubljano, potem je to multikulti. In ker se ne bi asimilirali, bi prej ko slej prišlo do trenj z domačim prebivalstvom.

To seveda nima nobene zveze z multikulturno družbo.

arnecan1> Če pa bi od 100.000 Mehičanov bilo vmes tudi 2% sinaolskega kartela, potem bi v Ljubljani imeli podobno stanje kot v nekaterih četrteh v Londonu in Parizu. Ali pa podobno stanje kot v nekaterih delih Mehike, kjer imajo namesto policije kar vojsko. To pa potem je multikulti.

No, preseli se tja, kot sem ti predlagal, pa Avsenikov 100% ne boš poslušal...boš pa do obisti prevžet s "kulturo Romov".

jype je izjavil:

Kot sem že omenil, po tvojem mnenju je 99% tvojih sogovornikov nacistov (po novem celo neonacistov), 1% pa ste pravi kleni kaviar ultrahumanisti.

Resnica je resnica, pa jo lahko imenuješ kakor koli hočeš.

Sicer pa, malo še nam razloži svoje izkušnje, kako multikulturni in strpni so Kitajci.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: arnecan1 ()

Okapi ::

Mogoče ne ravno neonaci, vsekakor pa nekdo s popolnoma napačnim pogledom na resnični svet. Ali je to zaradi zaplankanosti (ker še nikoli ni pokukal iz svoje vasi), neizobraženosti, zavedenosti ali česa četrtega je pa že drugo vprašanje (pomembno samo v toliko, če bi se kdo hotel potruditi razbliniti njegove zablode).

O.

Okapi je izjavil:

Mogoče ne ravno neonaci, vsekakor pa nekdo s popolnoma napačnim pogledom na resnični svet. Ali je to zaradi zaplankanosti (ker še nikoli ni pokukal iz svoje vasi), neizobraženosti, zavedenosti ali česa četrtega je pa že drugo vprašanje (pomembno samo v toliko, če bi se kdo hotel potruditi razbliniti njegove zablode).

O.

Poglej, sem bil v tujini, tudi izven Evrope. Spoznal sem ljudi, ki so se priselili v Evropo, nisem rasist, nisem naci. Nimam predsodkov pri spoznavanju drugih ljudi in kultur, ampak nekatere stvari v stvarnem svetu pač ne gredo skozi. Tigra in koze pač ne zapreš v isto sobo.

Ali pa tudi lahko. Ampak potem ne bodi presenečen, ko drugi dan odpreš vrata.

Sicer pa bi od takšnega neonacista, kot sem jaz pričakoval, da drugim pravi da so zaplankani in neizobraženi, ne pa od kaviar liberalcev, ki naj bi bili strpni in kultivirani in take kot sem jaz lepo podučili o zmotah. Izgleda, da se časi spreminjajo.

Sicer pa takšnih kot jaz je še dosti. Mislim, da celo večina.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: arnecan1 ()

Ali si po svetu hodil s plašnicami na očeh, ali pa je za tvoje zablode kriv kak drug vzrok. Mogoče si bral napačne knjige in nisi o njih dovolj razmislil, mogoče si spremljal napačne forume in nisi o njih dovolj razmislil, mogoče te v šoli niso naučili dovolj dobro razmišljati z lastno glavo, mogoče te niso opremili s kompletom za prepoznavanje traparij ...

O.

Sriple Tix ::

Ne bom spuščal v debato, vendar ponavljanje ene strani:

- Spet ena neumnost. Popolnoma jasno je, da _nihče_ ne želi živeti v družbi, ki ni multikulturna, niti od vas le da zavedanje tega dejstva očitno terja višjo intelektualno kapaciteto, kot jo posedujete ...
- vsekakor pa nekdo s popolnoma napačnim pogledom na resnični svet ...

Vsekakor kaže na vsiljevanje svojega mnenja nekomu drugemu v slogu "jaz vem, kaj je dobro zate".

Sicer pa takšnih kot jaz je še dosti.
No, glede tega pa imaš (na žalost) prav. In ravno taki (v vseh kulturah) precej prispevajo k vsem medkulturnim težavam, ki jih imamo.

O.

Prečitaj kakšno zgodovinsko knjigo, malo se pouči o človeški naravi in ustroju družbe, kakršno človek ustvari, kakšne konflikte prinese sobivanje s sočlovekom, kakšne demone nosi človeštvo v sebi.

Če žena in mož ne moreta živeti skupaj, ju ne siliti, da ostaneta. Trpita oba, včasih se konča s sekiro v glavi. A je to težko preslikati na večje platno? Primerov je dosti, malo poglejte Bosno, Kosovo, Makedonijo, London, Pariz, da ne govorimo o celem svetu.

Sriple Tix> Vsekakor kaže na vsiljevanje svojega mnenja nekomu drugemu v slogu "jaz vem, kaj je dobro zate".

Neumnost. Jaz nikomur ne vsiljujem ničesar - če sam ne more pogruntat, da je zanj slabo, da se znajde med nacisti, mu itak ne morem pomagat, ker nisem psihiater, hkrati bo pa itak v vsaki družbi, razen v najslabši možni, vedno potegnil ta kratko.

arnecan1> Prečitaj kakšno zgodovinsko knjigo, malo se pouči o človeški naravi in ustroju družbe, kakršno človek ustvari, kakšne konflikte prinese sobivanje s sočlovekom, kakšne demone nosi človeštvo v sebi.

Aha, torej je s krvnim maščevanjem vse OK, to je itak del človeške narave, zakaj bi se kdorkoli sekiral.

jype je izjavil:

Aha, torej je s krvnim maščevanjem vse OK, to je itak del človeške narave, zakaj bi se kdorkoli sekiral.

Ti pa res trolaš. A sedaj boš meni naprtil reševanje krvnega maščevanja v Albaniji in Črni gori? Pa govoriš, kot da se jaz s tem strinjam. Se sicer ne, ampak ne mislim zapovedovati ljudem v drugih državah, kako naj živijo. Če imajo krvno maščevanje, pač imajo. Nekoč bodo to prerastli. Ali pa tudi ne. Pa pojdi ti dol red delat.

Tudi stari Slovani, ko so se priselili sem so imeli krvno maščevanje, pa je to že tisoč let nazaj. V drugih državah bodo svoje probleme rešili sami. Ali pa jih pač ne bodo. Mogoče krvno maščevanje ne smatrajo za problem kot mi, ne meri druge kulture s svojimi vatli. ZDA poskuša na silo vsiliti demokracijo v Afganistan in Irak - ugani kakšen uspeh imajo. Ti poskušaš na silo vsiliti multikulti - magari preko trupel.

Utk ::

jype je izjavil:

Multikulturalizem ne pomeni, da si obvezan poslušat avsenike, zgolj pomeni, da se nihče ne sekira, če jih

Kaj pa če se nihče ne sekira, če se poročiš z 12 letno nečakinjo? Bo odločala večina ali manjšina ali se to sme ali ne, ali pa boš to kar TI?

Kaj pa če se nihče ne sekira, če se poročiš z 12 letno nečakinjo?
A to misliš tako kot se je Jerry Lee Lewis (legendarni ameriški rocker, za mladce, ki ga ne poznajo)?

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Matako ::

Multi-kulti je pogosto predvsem multi in manj kulti.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Okapi je izjavil:

A to misliš tako kot se Jerry Lee Lewis (legendarni ameriški rocker, za mladce, ki ga ne poznajo)?

O.

Jaz nimam predsodkov, tako da mi je vseeno kdo to dela. Nihče ne bi smel.

Okapi je izjavil:

A to misliš tako kot se je Jerry Lee Lewis (legendarni ameriški rocker, za mladce, ki ga ne poznajo)?

O.

He, he. Če bi malo bolj pobrskal, bi našel še kaj bolj škandaloznega, še posebej med rednecki v ZDA.

Ampak utk je hotel povedati nekaj drugega. To je anomalija, ki je pri nas moralno zavržena, od države tudi sankcionirana. Danes še bolj kot prej. Ampak tudi Lewis je imel velike probleme zaradi tega. Ponekod pa je normalno, da otroke in mladostnike poročajo z 60 letnimi pohotnimi starci (pa ne v Evropi). Pa nihče ne ukrepa. Sicer pa to ni multikulti in ne tema, da bi o tem govorili.

Je pa multikulti zgodba, ko somalski priseljenec obreže 10 letno punčko, potem pa se na sodišču zagovarja, da je to pri njih normalno in ni vedel, da krši zakone. To pa je multikulti. In grozno je, da mu grdi jenkiji ne pustijo negovati svoje kulture in starodavnega izročila.

Ne, to ni grozno, grozno bo, ko bojo imeli večino tisti, ki obrezujejo mlade punčke in jim tega ne bo nihče mogel preprečit (niti jype ne, pa če se trikrat vmes postavi). In ko bojo v to silili še vse druge. Pa ne rečt, da to ni možno. Če ne bi bilo možno, bi bili danes večinoma pogani, pa jih ni kaj dost videt.

vostok_1 ::

Polovico debate je šlo samo za prerekanje o definiciji.

Kaj je torej multikulti za vas kolektiviste/anarhiste? Tisti trenutek ko se dve kulturi združita v eno in se s tem oplemenitijo? Ko sobivata dve enaki kulturi? Ko se tujec podredi vsem pravnim in moralnim normam kulture v katero se je vselil?

Sobivanje somalijca, ki obrezuje svoje hčerke in pro-zahodnega liberalca ni multikulti po vašem torej?

I'm confused.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vostok_1 ()

Niti ena od stvari, ki si jih naštel.

O.

krneki0001 ::

Multikulti torej ni sobivanje večih kultur na istem območju? Kaj torej je multikulti?
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Je! Samo Thomas malo zmerja pa ga moram u pizdo takoj nazaj poslati8-). Smo napisali da je definicija iz wikipedije.

Je pa multikulti zgodba, ko somalski priseljenec obreže 10 letno punčko, potem pa se na sodišču zagovarja, da je to pri njih normalno in ni vedel, da krši zakone. To pa je multikulti. In grozno je, da mu grdi jenkiji ne pustijo negovati svoje kulture in starodavnega izročila.

No to ni nujno multikulti, lahko je tudi kolonija ali kaj podobnega...suženjstvo in sužnji, lastnik pa recimo malo etičen na naš način8-) Ne biti pizda in samo slabe primere navajati kot multikulti!!!!

Imamo nekako dve obliki pomena multikulti.

Opisno: stanje kjer sobiva v isti državi ali istem prostoru več kultur. Kulturo zajema jezik, običaji, tudi religija in glasba, ljudski nauki in tradicije in še bi našli mnogo tega.

Potem gre pa še za nekakšno prepričanje, da so multikultiji ne samo slabi ampak da taki kot so nekateri, lahko tudi so skrajno pozitivni. In prepričanje, da se da tudi slabe korigirati.

In NE, da je multikulti vedno slab in da ga bomo lahko jutri ukinili, ker je waste of resources ali podobni idiotizmi.

In zdaj če randovci lahko najdejo kaj bolj pametnega kot opisani multikulti kot dejansko stanje s svojim liberalizmom in prostim pretokom delovne sile (zapovedanim:) mi pa prosim razložite.

In ne pezdekati da multikulturalisti zagovarjajo obrezovanje 10 letnih deklic, ker to niti približno ni res in je podlo podtikanje. Jasno je da je to v večini zglednih multikultijev kaznivo.

Zgodovina sprememb…

Ni pa v normalnem multikultiju nič narobe če se postavi mošeja recimo. Kajneda. In bi našli tu naše vrle kaorandovce in podobne neokvaziliberale, ki so proti, čeprav so liberalne premise jasne! In zapisane v ameriški ustavi. Ampak bi malo pezdekali mimo, če pozorno beremo začetne poste te teme, kajneda?

In kolektiviste obsodili za naval muslimanov...kajneda. Tudi tisti, ki so ugrabljali in pretepali sužnje v USA so bili klasični komunisti in kolektivisti:)) Mislim grozne li logike...ampak dobro imam vsaj razlog da grem s sekiro v Lesce;(

krneki0001 ::

Zame osebno je bilo Sarajevo nekoč mesto multikulture (tam do zimskih olimpijskih iger, leta 1984), kjer je sobivalo več nacij nekako strpno. Sicer po nalogu Tita in njegovega bratstva i jedinstva. Koliko je bilo pa to res strpno in koliko se je jeze zaradi razlik v kulturi nabiralo v ljudeh, se je pa kasneje pokazalo. Ko je udarilo ven, je bilo hudo.

Mogoče, če bi vse religije prepovedali in bi ljudje živeli brez hujskanja proti drugi religiji, da bi se še dalo kaj narest. Dokler je pa v svetih knjigah zapisano, da je treba pripadnike druge religije pobijat, smo pa vsi skupaj še daleč od sobivanja na istem področju in s tem multikulture. Mogoče je res v evropi največ možnosti za multikulti, ampak spet bi radi nekateri to uvedli s prisilo. (in smo spet pri titu in bratstvu i jedinstvu - ni se obneslo).
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Lej nemogoče je prepovedat vse religije in da se jih druge proti drugi potencirati in naščuvati tako, da pride do najbolj krvavih bojev in najokrutnejših zločinov.

Balkan ne slovi po miroljublju...ljudje na balkanu so poznani po divjaštvu in veselju. Udri brigu na veselje in potem je kriv sosed druge vere:)

Tito je zadeve držal v rokah, ker je znal par pizd tudi streljati. Da to lahko dalj časa, ...da preminejo zle razlike, (kakih 200let) držiš pod vajetmi, je pa veliko bolje kot Tito, uspešno gospodarstvo, visok standard in esenca liberalizma. All men are created equal....ampak ni pa vsem vse dovoljeno, ker bi to proglasili za svojo kulturo. Definirano kaj in kje je dovoljeno. Večinoma že kar v 200 let stari ameriški ustavi, ki ja je multikulti...samo potem so pogruntali, da brez sužnjev vseh barv je pa jadno in bedno:)). Ja s sofizmi kvalitete tega foruma serviranimi od naše vrle desnice8-)

Melting pot pa se vrši z več koncev na čimbolj naravne in neprisiljene načine. Vezano s potrošništvom in ugodjem. Povsem na silo ne gre nikoli dobro. Genocid ni melting pot:)

Zgodovina sprememb…

Mogoče, če bi vse religije prepovedali

Dokler ne boš razumel, da religija ni vzrok, temveč le izgovor za početje ekstremistov, toliko časa ti ne bo nič jasno.

O.

donfilipo
Multikulti na dolgi rok prinese več slabega kot dobrega. Saj Hitler je tudi na začetku prinesel izhod iz krize, avtoceste, novo upanje, optimizem... Kako pa se je končalo? Ni vse zlato, kar se sveti.

Mehiško in kitajsko hrano lahko okušamo brez multikulti. Pač se v Evropo priselijo kuharji iz teh držav. Oni služijo denar, mi okušamo dobrote iz eksotičnih držav. Na Lentu imajo mednarodni festival, si ogledamo bogato kulturno dediščino teh držav. Kdor si želi več, odide na dopust namesto na Hrvaško pač v Nepal in jim tam pusti zajeten kupček denarja. In mogoče tam spozna domačinko. Se tam oženi. Ostaneta lepo v Nepalu ali pa se priselita skupaj v Slovenijo. Vse lepo in prav.

Ne vem pa, zakaj pa mora priti v Evropo na milijone ljudi, večinoma brez izobrazbe, sposobnosti preživeti v Evropi na takšen način, da bi prispevali k blagostanju. Naši otroci se od malega privajajo na takšen način življenja, pa vsi ne uspejo. Kam bo šel človek, ki je prišel iz afriškega geta? Ja, nazaj v geto. Kdor hoče pomagati, ne bo tega storil z trkom kultur.

Kar se pa tiče obtožb, da so multikulturisti krivi za obrezovanje deklic. Tega nisem zapisal, kar se naredi v Somaliji se pač zgodi tam. Nihče ni kriv. No, razen tistega Somalca. So pa posredno multikulturisti krivi za dekle, ker se mu je to zgodilo v ZDA. Enostavno takšen človek s takšnimi pogledi nima kaj iskati v Zahodni civilizaciji. Deportirati takoj nazaj, otroka pa odvzeti. Če bi že pri tem, kdo ima vstop v dežele zahodne civilizacije, naredili strožje kriterije in odločno ukrepali pri takšnih ekscesih, bi se izognili marsikateremu sranju, ki ga gledamo po getih. Pa to ni še nič, najhujše še pride.

Sicer pa je nebivedu še enkrat lepo ponovil primer multikultija - Sarajevo. Po Titu je vse šlo v franže. Pa ne z razbitim nosom, je bilo kar precej bolj kruto. In ne sedaj iskati neke izgovore o Balkanu. A Švedi so pa neki nadljudje? Tega niso sposobni? Pusti jih brez hrane 60 dni, se bo hitro kanibalizem razširil.

Če bo do tega prišlo, je krivec na dlani - ultrahumanisti in naivneži kova jype. Na ulici najdejo majhno, ljubko mačko. In jo prinesejo domov, lepo skrbijo zanjo, jo hranijo, vozijo veterinarju, itd. Ko mačka zraste, to ni več mačka, ampak tiger. In sedaj naenkrat hoče jype kot odrasla oseba odraslemu tigru dopovedati, da tako ne gre več dalje. Tiger porabi preveč denarja za meso, bo moral jesti tudi star kruh in solato, ne bo smel ves dan ležati, moral bo uloviti tudi kakšno miš, ponečediti se bo moral na pesek in kar v kot, saj pri hudiču smo sedaj doma v civilizaciji in ne na ulici. In seveda odrasel tiger dobronamernih nasvetov ne bo poslušal, kar mu ne moremo niti zametiti, saj je navsezadnje le tiger. In bo skočil na jypeja. In če bo ta imel srečo, bo iz stanovanja pobegnil malo raztrgan, drugače se bo pa moral skrivati pod kavčem v lastnem stanovanju.

Sicer pa si poglejte primer Fidžija. Multikulti ne laufa. Pa je takšnih primerov ogromno. To ni igra, v kemiji tudi ne mešamo nepreverjenih elementov skupaj, posledice so lahko strašne. Če nekdo misli, da multikulti laufa, naj se odseli v takšno državo. Če večina ljudi v takšni družbi tako misli, potem bi stvar lahko delovala. Ampak v večini sveta trenutno to ni možno.

Zelo dobro si tole razložil, vendar kljub temu ne vem, če bo Jure to razumel. Zdej kar se tiče multikultija lahko iz lastnih izkušenj povem, da se najprej zamenja jezik (kitajski trgovci v anglo-saxonskem mestu, kar naenkrat ugotovijo, da jih je toliko, da se jim z angleščino ni niti potrebno ukvarjati) potem pride pa vse ostalo in njihova domača mentaliteta.

Lepo bi bilo slišati še izkušnje zee-ja, ki dejansko živi v Singapurju in se ne špila popotnika za 2, 3 mesece v tujini.

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

Mogoče, če bi vse religije prepovedali

Dokler ne boš razumel, da religija ni vzrok, temveč le izgovor za početje ekstremistov, toliko časa ti ne bo nič jasno.

O.

Neumnost na kvadrat. Kdor je fanatik, je pač fanatik, pa naj bo krščanski, muslimanski, budistični ali hindujski. Ali celo ateistični fanatik. Kakšen izgovor? Za kaj? Fanatik ne potrebuje izgovorov, on verjame v to kar veruje in dela v imenu tega.

Seveda pa je nevaren samo, ko misli da ima samo on prav. Ups, zdaj sem se spomnil na jypeja. On bi npr. ustrezal definiciji ateističnega fanatika. Celo malo nasilnega, ker je nekaterim že napovedoval "očiščenje".

Ne vem pa, zakaj pa mora priti v Evropo na milijone ljudi, večinoma brez izobrazbe, sposobnosti preživeti v Evropi na takšen način, da bi prispevali k blagostanju. Naši otroci se od malega privajajo na takšen način življenja, pa vsi ne uspejo. Kam bo šel človek, ki je prišel iz afriškega geta? Ja, nazaj v geto. Kdor hoče pomagati, ne bo tega storil z trkom kultur.

This! Sej človek bi razumel, da pridejo v Slovenijo izobraženi učitelji, gospodarstveniki, inžinirji pa vsi vemo, da se to ne dogaja, samo Slovenija se smatra kot malce bolj zaostala država zato ni nekega navala tujcev, (tisti iz bivše Juge se ne štejejo). Sicer pa če mi dajo državljanstvo Dubaja, Quatarja, ga takoj zamenjam za slovenskega. No problem, pa se pejmo multi-kulti.

dstr17_ ::

Niso vse religije iste, nekatere imajo bistveno več fanatikov kot druge. Te razlike se ne da pripisati samo slučaju, nekatere religije dejansko so bolj nasilne kot druge.

dstr17_ je izjavil:

Niso vse religije iste, nekatere imajo bistveno več fanatikov kot druge. Te razlike se ne da pripisati samo slučaju, nekatere religije dejansko so bolj nasilne kot druge.

Bodi ded, pa povej direktno, katere izstopajo.
««
20 / 43
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Partizan vs. ISUS vs. begunec/migrant (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
549270 (8196) Mavrik

No-go zones (strani: 1 2 )

5913305 (11201) kuglvinkl

Islam v Evropi (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

1274264742 (242287) Truga

Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
471100553 (91020) Gandalfar

Posilstva v Oslu (strani: 1 2 3 )

11020797 (17460) Gandalfar

Več podobnih tem