» »

za pravnike, delitev nepremičnin

za pravnike, delitev nepremičnin

imallears ::

Jaz imam pa eno vprašanje za pravnike in upam da mi bo kdo lahko pomagal. S sestro sva po smrti staršev podedovala nekaj nepremičnin in sva vsak 1/2 lastnik posamezne nepremičnine. Sem pa nekaj slišal glede delitve tega v naravi, tako da postaneš 100% lastnik, s tem da se potem deli po vrednosti nepremičnine ali tako nekako. Zanima me pa kakšen je postopek, ali so kake takse, a morš met uradnega cenilca in tako naprej. Zanima me pa zato ker je preteklo že nekaj let od zapuščinske pa takrat nisem razmišljal v to smer, da greva s sestro sedaj po različnih poteh in bi jaz rad svobodno razpolagal in upravljal s premoženjem, kar sedaj ne morem.

Upam da mi bo kdo lahko pomagal. Hvala.

Zeberdee ::

Nisem pravnik, vem da je na slo-techu nekaj dobrih pravnikov. Pri takih problemih, ki bi jih rad hitro rešil, obišči pravnika, razloži problem in on ti bo povedal, koliko si mu dolžan.

gzibret ::

Če se oba sporazumeta o delitvi deležev (torej, kaj kdo dobi), potem lahko to naredita celo brez pravnikov. Napišeta pogodbo o delitvi solastnine, jo overita pri notarju in s tem gresta na Zemljiško knjigo podat zahtevek za vpis v zemljiško knjigo... tako na hitro. Sicer rabiš še nekaj drugih papirjev, potrdila od davkarije itd.., samo to bodo itak na Zemljiški knjigi povedali.

Lahko pa dasta tudi nekaj 100e za pravnika, ki bo zadevo gladko in hitro speljal skozi. Važno je le, da se vidva točno dogovorita, kaj bi kdo imel ter morebitne finančne zadeve okoli tega (ali mora kdo komu še kaj plačat, kdo krije stroške postopka...).
Vse je za neki dobr!

perci ::

Če hočeta fizično razdeliti nepremičnino, ni druge kot da naredita parcelacijo in dobita vsak svojo parcelo (pozanimaj se na geodetski upravi). Če pa na nepremičnini že stoji stavba, lahko naredita etažno lastnino. Za to rabita elaborat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

darilna pogodba za zemljišče (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6718866 (15501) kloko
»

Cena izbrisa služnosti ob smrti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13837325 (33899) dronyx
»

Dediščina in prodaja stanovanja. Kako in kaj brez nategov?

Oddelek: Loža
4914511 (12961) St235
»

Nakup stanovanja - postopki, na kaj biti pozoren?

Oddelek: Loža
2111587 (10978) EC9
»

Ali so delničarji lastniki podjetja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
31821612 (20459) Vajenc

Več podobnih tem