» »

Teleporting

Teleporting

«
1
2 3 4

Odin ::

Teleporting si jaz predstavljam podobno kot faks. Določena naprava bi te celotnega skopirala(do atoma natančno) in te bi zopet preko električne energije sestavila nekje drugje. Pri tem bi se pa moral original uničit, da ne bi obstajala dva ista osebka.
Vprašanje pa je kaj se zgodi s tem osebkom? Je to še ista oseba kot prej?

Thomas ::

Bi razsvetljeni Buda stopil v teleportacijsko napravo?

Povem ti, vsak dan se teleportiraš večkrat, kot imaš atomov v telesu.

Res, da samo po nekaj Planckovih dolžin daleč, toda to ni tako bistveno.

Pa ti ni nič hudega zato.

Teleport očitno sploh ni škodljiv za identiteto.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Odin ::

V bistvu bi bilo za okolico kopija isti osebek(isti spomin, obnašanje...), ampak mene pa zanima kaj se zgodi s to osebo?
Če bi recimo mene teleportirali in bi me kot original morali uničit, bi JAZ v resnici umrl.
Če to ni res, kaj bi se pa potem zgodilo če me ne bi uničili? Bi jaz živel dva življenja(različna) naenkrat?

para! ::

Teleportiranje pomeni PRENOS in ne KOPIRANJE. Torej, če tebe določena tehnologija prenese, si ti, prenešen osebek, original. Kopije ni.

Se motim?
Death before dishonor!

Thomas ::

Začetnik

Kako je videti iz tvojih čevljev, če sta nenadoma dva? - to sprašuješ, če prav razumem.

No, takole si lahko predstavljaš: Kakor da si za delček sekunde prvi - vključno z njegovimi spomini. Potem si pa delček sekunde drugi, s spomini drugega. Ko si en, je drugi zombi - in obratno.

No, to seljenje predstavljivo vsekakor je. Tudi to, da ga ti sploh ne opaziš, saj imaš vedno samo spomine enega na dosegu.

Zdaj si lahko celo predstavljaš, da se tisti intervali malenkostno prekrivajo. Ali pa v celoti.

Jazz

Pri teleportiranju greš lahko hkrati tudi na 100 postaj. Da ne govorimo o tem, da se lahko ohrani na mestu tudi original. To si prezrl.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Odin ::

Ta teorija mi je malo sumljiva. Po čem pa to sklepaš, da je tak? Iz fizikalnega stališča se mi to zdi nemogoče. Kak pa to(duša) potuje? Ima nadsvetlobno hitrost? Torej praviš, da je možno, da je na tem svetu samo ena duša(ali karkoli pač to že je)?

Paramedic ::

Se pravi, da bi teleport omogočal kloniranje, ali pa prestavljanje le določenega dela telesa. No ja, idealno orožje, pa seveda dosti drugega...
End transmission.

Thomas ::

Začetnik

Na koncu avtoceste, se signalne luči hitro prižigajo in ugašajo. Dobiš občutek, da s hitrostjo kakšnih 250 km/h lučka potuje.

Zanimivo je, da bi s fizikalnega stališča, tak "signal" lahko potoval celo z nadsvetlobno hitrostjo.

Emergent property nima omejitve svetlobne hitrosti. Zavest pa tudi ni drugega, kot emrgent property of brains. Če ugasne tu, se lahko že čez sekundo prižge na drugem koncu vesolja.

Celo, če tukaj ne ugasne.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

pecorin ::

to o cemer se pogovarjate je v resnici stroj za kopiranje, ki deluje kot teleport ce vhod in izhod postavimo dalec narazen.

nekaj me pa zanima. v tem teleportu se prenasajo samo informacije o delcih in ne delci sami(ze dokazano za enostavnejse molekule). torej na drugi strani mora biti neka masa atomov ki ji bomo priredili take lastnosti kot jih je imela masa pri vhodu. kaksni delci pa bi morali cakati na spremembe pri izhodu? mogoce najtezji atomi, ki bi jim potem samo odstrelili nekaj protonov in nevtronov da bi po potrebi postali drugi(lazji) delci kot so bili pri vhodu?

mogoce sploh ni tako komplicirano samo jaz si drugega ne znam zamisliti :)

Thomas ::

Tukajle se zdajle glede teleporta zastavljajo nekatera prava vprašanja. Kakršna se jim v Star Treks skoraj niso. Oziroma vsaj niso bila v prvem planu.

- Se luč, ki jo ugasneš v kuhinji, nekdo jo pa prižge v dnevni, teleportira tja?

Precej semantično vprašanje, za moj okus.

- Moraš res povedati položaj in vrsto vsakega atoma, da se prav teleportiraš? Tudi tistih iz rakavega tumorja? Ali pa ga lahko na ta način pustiš za sabo?

Teleportirati se moraš, če hočeš hitro potovati naokrog, le če še nisi uploadee. Ko pa si uploadee, imaš teles in avatarjev dovolj vsenaokoli. Tako kot tiste bogatašinje iz New Yorka, ki od vsake obleke kupijo 3. Eno za doma, drugo za Aspen in tretjo za Key West. Tako jim ni treba nositi prtljage. Vse jih čaka že tam.

Uploadee pa ima lahko tudi (dormant) kopije sebe daleč naokoli in jih lahko samo aktivira. Ironično, pa ima še to prednost, da se mu nikamor ne mudi. Toliko časa ima pred sabo, da bi lahko obpešačil celo Vesolje.


    Uploading isn't a goal because it's one step closer to some mythical and unknowable perfection, but because it'll be jolly practical.

    - Dr. Rich Artym


:)





Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Odin ::

Kaj pa je to EMERGENT PROPERTY?
To o tem seljenju zavesti jaz prvič slišim in sem zato še močno skeptičen.
Zdi se mi malo čudno, da bi lahko obstajala ena zavest na svetu, ki se nonstop seli(?). Samo kaj to potem pomaga človeku, ki se tega seljenja ne spomni in je to za njega isto, kot da ga ni(seljenja).
Kaj ta teorija v bistvu pomeni, da sem bil jaz v eni sekundi v koži Thomasa, Jazza, Paramedica, pecorina, Tom Cruisa, Pamele, Osame...?

Thomas ::

Začetek

> Kaj ta teorija v bistvu pomeni, da sem bil jaz v eni sekundi v koži Thomasa, Jazza, Paramedica, pecorina, Tom Cruisa, Pamele, Osame...?

Hja ... takole bom reku: Intervali se zraven še (popolnoma) prekrivajo.

Možgani so (tako kot pluča ali ledvica) paren organ. Med obema ("polovicama") možgan je hipokampus, ki prevaja terabaude informacij med obema. Kadar jih ne - je to bolezen. Včasih je to občutek večkratne identitete - MPD.

Predstavljak si (širokopasovno) telepatijo med sabo in nekom Vidiš vse njene misli in kmalu jih ne ločiš od svojih. Kmalu sebe ne ločiš od nje.

Širok bandwidth ... uniči, bo uničil, iluzijo unikatnosti. To potem pojasni marsikaj. Naprimer, zakaj si živ ravno v sedanjem času. Ali pa, zakaj si "ravno ti" od vseh možnih jajčec in spermijev, vseh mogočih strašev .... privekal na svet.

Do you copy?

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Area_51 ::

:) Sej je nekaj slik o in ko so teleportirali podmornico tipa pirat. To so naredili tako, da so okoli podmornice so vstvarili gromozansko polje inko so gas prižgali, je ta podmornica zginla na neznano mesto in ko so izklopili to magnetno polje se je podmornica spet pojavila na svojem mestu. Problem je ,da je več kot polovico posadke umrlo in tisti, ki so pa preživeli, pa so umrli čez čas zaradi problemom.

To je bilo opisano v neki reviji z imenom Misteriji
Area 51

Spajky ::

...in potem ti muha pride v doseg skenerja pred teleportacijo in ko te sestavi mašina na drugem koncu...he he.. 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

.:joco:. ::

Ah, te misteriji :\ :\
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

slycer ::

Hm, Thomas ne vem, ampak zdi se mi, da ti tukaj malce preveč nakladaš. Ne zameri mi, ampak govoriš o stvareh, ki sploh še niso in trenutno ne morejo biti dokazane. Najbolj sumljive se mi zdijo tele tvoje predstave o seljenju duše. Povej mi, je to zakon ali pa zgolj še ena teorija, ki je nastala v tvoji glavi. Bega me namreč to, da še danes nismo uspeli pogruntati, kaj je to človekova zavest in kako naj bi teleportirali človeka. Kljub temu, da teleport obstaja (a z njim zaenkrat prenašajo samo informacije o fotonih, pa še tu se 3/4 poizkusov ponesreči) še nismo uspeli teleportirati človeka, kaj da bi vedeli, kako potuje človekova zavest iz originala na kopijo. Sploh ni nujno, da se bo človeška duša preselila na kopijo. Lahko bi se kopija samo mrtvo zgrudila, ko bi bila zopet sestavljena po prvotnih podatkih. Dokler znanstveniki ne ugotovijo, kako deluje človeška zavest, toliko časa ne bo nič "Beam me up Scotty". Thomas, mi lahko navedeš kakšne dokaze za svojo teorijo o seljenju duše iz originala na kopijo?

Ziga Dolhar ::

Slycer: znanost :: nakladanje o nečem, kar ni z maslom premazan kruh. Sicer pa bom takole rekel: vse skup je eno bedno bedasto nakladanje. Sicer pa ima forum naslov Znanost, kajneda? :]

Thomas ::

Revijo "Misteriji" je treba pustiti lepo v trafiki. Neodprto.

slycer

> Hm, Thomas ne vem, ampak zdi se mi, da ti tukaj malce preveč nakladaš

Težko bi ti zameril tak vtis ali pa izjavo. Res precej tako zgleda.

Ampak bi te prosil za boljšo razlago, ki bi bolje preživela surovo kritiko, kot tale moja.

Poskusi jo dati. Ali pa poskusi (surovo kot moreš) zrušiti mojo. Hvaležen ti bom.

Seveda pa nobeno leporečje tipa - "ne vem, nihče ne ve ampak takole ni" - nič ne velja! Samo hladni argumenti štejejo! ;)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

slycer ::

Thomas: postavil si svojo teorijo. Moja teorija je nekako takale, da bo zateleportiranje človeka namreč treba proučiti, kaj sploh je človekova zavest, oziroma kaj sploh je to življenje - kaj sploh je ta sila, ki iz kupa tkiva, vode in še nekaj drugih sestavin naredi živo bitje. Narava nas ni nikoli razstavljala na atome in nas potem sestavljala nazaj, zato pri vsem tem teleportingu sploh ni nujno, da boš potem, ko te bodo sestavili nazaj sploh še ostal živ. Po ponovnem sestavljanju lahko dobiš le lupino brez zavesti, ki se bo samo mrtvo zgrudila na tla. To je moja teorija, ki pa ni nujno, da je tudi pravilna.
Poanta vsega tega je, da dokler tega poizkusa ne naredijo v praksi, smo vsi nekako prisiljeni v to, da filozofiramo in si stvari predstavljamo po svoje; saj se spomniš grške filozofije. Tipi so filozofirali o tem, koliko zob ima konj, pa ni noben stopil do konja in mu odprl gobca, ter mu preštel zob. No, v takem položaju sva trenutno tudi midva - lahko filozofirava o tem, koliko zob ima konj, ne moreva pa mu odpreti gobca. Zato na žalost ne morem zrušiti tvoje teorije in tudi ti nekako ne moreš zrušiti moje. Lahko pa samo oba izraziva svoje strinjaje, oziroma nestrinjanje z obema teorijama. Volk sit, koza cela :).

Thomas ::

Za prevoz z brodom enga živinčeta, ne rabiš "vedeti kaj je življenje". Tudi za njegov teleport ne.

Itak je to samo eno navidezno vprašanje.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Matek ::

Thomas, mi lahko navedeš kakšne dokaze za svojo teorijo o seljenju duše iz originala na kopijo?


Če smo že pri znanstvenih dokazih, a maš ti kakšne za dušo, slycer?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

blabla ::

Ne vem kaj vas tako moti ta duša. Jaz si predstavljam človeka kot nekakšnega robota z visoko razvito umetno inteligenco. To pa lahko teleportiraš, kajne?
Problem bi bil lahko pri ponovnem "vžigu" telesa, kar pa bi en elektrošok verjetno odpravil >:D

Thomas ::

Seveda. Se strinjam. Bi bilo pa zanimivo slišati pristaše duše, kako se jim zdi duša privezana na telo pri navadnem transportu. Očitno je noben pospešek ne odnese iz telesa. Od kod taka poslušnost?

Meni je stvar seveda čisto jasna. "Duša" je vgravirana v možgane. Ni drugega kot tista "gravura". Se pravi data.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Boeing ::

Ah ja... sicer sem dobršen del psihologije lani prespal oz. prešprical, ampak vseeno si zadevo razlagam nekako takole:
Možgani so nekakšen kemični procesor. To pomeni, da se informacije po njih pretakajo s pomočjo obračanja molekul (kakršnekoli pač že so). Nekako "dokazano" je, da človek duhovno obstaja šele takrat, ko razmišlja. Kaj je torej razmišljanje ? Razmišljanje je obdelava informacij, shranjenih nekje v možganih. Kar pomeni, da se pri razmišljanju premikajo (oz. pretakajo, kakorkoli hočete) tiste signalne molekule.
Če zaključim: po moji teoriji ima t.i. duša oz. zavest čisto fizikalno plat. Stvari, ki se jih da fizikalno dokazati, pa se, vsaj v teroriji, da brez škode spustiti skozi teleport, aneda ?
LP 8-)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

slycer ::

Mislim, da bi bil najboljši dokaz za to, kako je "duša" vezana na človeka to, da bi naredili popoln načrt, kako je človek sestavljen. Nato bi po tem načrtu naredili človeka. Če bi dobili samo mrtev osebek ("lupino") potem ne bo nič s teleportiranje, če pa bi ta "lupina" po končanemu sestavljanju začela kazati znake življenja, potem pa tudi teleport nebi bil več omejitev (saj ste gledali Peti element, ko so v nekem stroju sestavljali tisto žensko :))

Ziga Dolhar ::

Slycer: se mi samo zdi, a ti enačiš dušo s (samo)zavedanjem? Če sva že pri tem, da bi se ta lupina mogla začet "samozavedat", a ne govoriva o svojevrstnem bootanju? :))

burekar ::

Thomas:
Evo ti odgovor od pristaša duše:) .

Duša je najverjetneje sestavljena iz ogromno elektronov, ki pravzaprav sestavljajo en velik program. Nahajala se naj bi pa v telesu samem in par milimetrov stran od njega. V času astralnih potovanj pa seveda zapusti telo. Za kaj več bi bilo treba pa vprašati npr. indijske jogije, ki so o tem veliko bolj razsvetljeni.

Izziv:
Na fizikalen način pojasniti, kako lahko šaolini na vdolbino nad ključnico naslonijo železno špico lesene palice, potem pa tisto palico potiskajo vedno močneje dokler se ne zlomi. Oni ostanejo nepoškodovani. Najprej se dotaknite te vdolbine, da občutite kako nežna je.

slycer ::

Ziggga: that is the point.

Thomas ::

Po mojem mnenju je dodajati kakršnokoli "nefizikalno" predpostavko čisto odveč.

Zato bi M. J. iz Petga elementa funkcionirala. Kot človek.

Če bi se izkazalo nasprotno .. potem funkcionira Sonce ali JE Krško - čisto po naklučju.

Namreč, vpeljava nekakšnega "psiho" faktorja bi podrla vso znanost do temeljev.

Nimam nič proti, vendar se mi zdi skrajno neverjetno.

Zato je bolj smiselno dvomiti v vse jogije.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

burekar ::

Thomas:
To je to. Znanost je prišla že predaleč. Zato se mi zdi edino smiselno, da gradimo znanost in morda bomo celo izračunali kaj vse se v resnici dogaja in vzeli pod okrilje še vzhodno znanje ter ga zapisali z enačbami.
Meni osebno je še posebej zanimivo jogijsko lebdenje. Od takrat ko so s Hubblom odkrili, da se vesolje vedno hitreje širi, in to zaradi delcev ki se za razliko od mase(ki se privlači) odvračajo, bo tudi kakšnega znanstvenika zanesel firbec antigravitacije do Tibeta ali Indije... To bo še zanimivo.:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: burekar ()

Boeing ::

Thomas: ti praviš, da bi morali "psiho" faktor izločiti. Dobro.
Zdej mi pa razloži zažiganje z pogledom, lebdenje predmetov s pomočjo volje... ?
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Marjan ::

Ha, burekar, prov nasmejal si me.:)) Nisem namreč še namreč slišal človeka, ki bi ga navduševalo vesolje, znanost in hkrati lebdenje indijskih jogijev.

Jao. Dej mal pomisl no. Al nas pa vse mal zajebavaš tuki. Da se smejimo, tko kot Pek™ :D

Boing: A ti to resno? Al isto kot burekar zgoraj?

Boeing ::

Marjan: ne, jaz tole čisto resno.
Obstajajo ljudje, ki znajo svojo voljo skoncentrirat v neko točko tako, da se točka vžge. In pa so ljudje, ki lahko samo s pomočjo volje premikajo lažje predmete (razni pepelniki, kuliji ipd) po prostoru... pa naj mi to nekdo pojasni s fizikalnega stališča.Thomas, prosim. Beseda je tvoja.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Thomas ::

Boeing

Tega preprosto ni. Ne obstaja. Kakor hitro poostriš pogoje opazovanje, se vse take reči izkažejo za rokohitrski trik.

Mogoče bi verjel edino, da lahko nekdo z očesnim zrklom sfokusira toliko sončne svetlobe, da vžge suho travo - in najbrž(?) oslepi.

To bi bila taka čudna situacija, ki pa je ne bi čisto izključil.

Ampak sicer pa ... tega zažiganja z očmi res ni.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Boeing ::

Thomas: nisi odgovoril na moje vprašanje... 8-) ...tu ni dileme, ali to obstaja ali ne, ker do DOKAZANO obstaja.
Vprašanje je samo, kako za hudiča to nekaterim uspe.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Marjan ::

Boeing: S fizikalnega stališča? Ok:

Najprej imaš voljo - vzeti šibico in jo prižgati, nato pa jo pomoliti pod točko vžiga. Točka se čudežno vžge.

Glede premikanja predmetov po prostoru pa naprimer - pepelnik primeš in ga vržeš.

Thomas ::

Kdo, kje, kdaj ...

Tele urbane legende so poseben strup, ki prevara marsikoga, da mu nasede.

Poglejmo na primeru samorogov, za katere upam, da se strinjamo, da jih ni.

Pa vendar so svoje čase mnogi pričali, da so jih videli - in večina je bila prepričana, da so realni kot sloni.

Marsikdo je rekel, da ga je videl, ker mu je zanesljiv človek povedal, da so enega ujeli prejšnji teden ...

Potem se je legenda "po pričah" širila okoli.

Danes namesto samorogov obstajajo "krivilci žlic z mislimi". Mehanizem je pa isti - mnogo zanesljivih prič.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Boeing ::

Thomas: premikanje predmetov z mislimi... daj razloži mi to. Pa tu ne gre za kakršnokoli izzivanje, ampak čist renos debato. Ker mene zadeva zelo zanima.
Marjan: čudežno ? A a, čudežev ni... so samo naključja... ki pa se ne ponovijo v parih sekundah pod popolnoma istimi okoliščinami... ali pač ?
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Thomas ::

Tole premikanje z mislimi, je v direktnem nasprotju z Newtonovim 3. zakonom.

Mogoče se spomnite tistega Jamesa Bonda, ko je imel neko "magnetno uro", s katero je k sebi vlekel kovinske predmete. Resna napaka je bila tam, ko ti predmeti niso vlekli njegove roke z enako veliko silo nazaj. Kršitev tretjega Newtonovega zakona.

Tole krivljenje žlic pa tudi. Bi morala že žlica pritisniti kar z znatno silo nazaj na možgane in jih popeštati - ali pa ne velja tretji zakon mehanike.

Če pa ta ne velja ... potem lahko naredimo energijo iz nič. Vržemo Luno iz orbite počasi ... brez uporabe energije ...

Znanstvena slika sveta pade ...

Newton XOR Uri Geller - oba ne.

Jasno?

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Marjan ::

Ampak Boeing, ti si modelar, modifikator - praktičen človek. Sej maš tudi nekaj tukaj na S-t uspešnih projektov.

Sori, jest sem te vidu čisto v drugačni luči - da verjameš to kar vidiš, kar se da dokazat, kar občutiš z lastnimi rokami... A res verjameš, da bi se ti vodni blok, ki si ga naredu lahko kar sam namonteru na procesor, ki se preveč greje, če bi ti imel znanje jogija in bi z mislimi to naredu?
:|

Tisti čudežno sem pa dal zato, da poudarim tragikomičnost(?) vsega tega.

Boeing ::

Thomas, dej lepo prosim ne mi utrujat z takimi odgovori... prosim... razumi, da sem pač strojnik in ne hodim niti ne mislim iti na filofax (ki pa je, brez zamere, za moje pojme ena velika mešalnica megle), in da na svet gledam prvenstveno iz fizikalnega stališča. Pa vendar - so stvari, ki si jih pri svoji pameti po svoji najboljši volji ne znam razložiti. Recimo tole sporno premikanje predmetov brez dotika !.In ker sem zadeve videl, lahko rečem da dokaj v real in o tem že kar nekaj prebral, lahko rečem samo to: da se, nevem pa kako in zakaj.
Thomas, če ne veš odgovora - enostavno povej, da ne veš. Ne pa bluzit nekaj v tri krasne... ker se z tem samo še bolj zapletaš.
Glede krivljenja žic: ja, ampak rekli smo brez dotika, ane ? Kaj pa usmerjanje energije v predmet, o čemer že cel čas teče debata ? Ali pa morebiti za to ne najdeš filozofske razlage oz. izgovora ?
Pa prosim, da se tegale posta ne briše...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Boeing ::

Marjan: ja, drži. Sam se imam za kolikor toliko praktičnega človeka.
Ampak, fantje - na svetu so stvari, ki SO SE zgodile in jih je mogoče ponoviti, ampak se jih fizikalno NE DA dokazati.
Marjan, sam verjamem samo to, kar vidim in izkusim na lastni koži. In popolnoma nič drugega. Mogoče je tudi to razlog, da sem popolni ateist. Kaj pa vem.
Ampak, če sem imel priložnost videti, kako je ženska z rahlim vrtenjem roke dvignila svinčnik z 3m oddaljene mize pol metra visoko, brez da bi se ga dotaknila, potem pač verjamem, da se to da. In niti ti, niti Thomas mi ne bo dokazal nasprotnega, ker sem zadevo videl na lastne oči. Bil je celo frendov svinčnik, mimogrede...
Vprašanje je samo, KAKO se to da... kako bi to fizikalno razložili...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Thomas ::

Lej .. čisto prijateljsko ti priznam, da ne znam izračunati, kako se obrača (kuhano ali nekuhano) vrteče kurje jajce na mizi ...

Ampak ti zagotavljam, da v kakšnem tednu ali letu bi morda dojel. Komplicirano ko hudič - vendar fizika velja tudi tu. Ne glede na to, da jest tega ne znam zračunat. Sploh ne vem, če kdo zna - BTW.

Ampak sklepat da mora pa biti potem nekaj nefizikalnega - je pa le panična reakcija.

Pa tudi rokohitrce je včasih kar težko razkrinkati, kje goljufajo.

Misliti da razpolagajo z nadnaravnimi silami - je pa točno paničen odziv.

Premisi!

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Boeing ::

Thomas, a sm omenjal čudeže ? Mislim da ne...
A sem omenjal da fizika ne velja ? Tudi ne... fizika veljda povsod, tako dolgo, dokler nekdo ne dokaže nasprotnega. Potem bomo verjeli drugačne stvari.
Sprašujem samo po znanstveni razlagi dotičnega dogodka... kakšno kopičenje energije, energijsko polje, karkoli...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Thomas ::

Laks ... to delajo rokohitrci z laksom - ker svetloba je bla bolj tko tko - mar ne?

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

rasta ::

Boeing: Kako pa razložiš, da je David Coperfield naredil, da je kip svobode izginil?
In da žagajo ljudi na pol?

Boeing ::

nebi reku, da je bla ravno potegavščina... ker dečko je potegnu svinčnik iz torbe, ga dal na mizo in nekaj sekund zatem je zadeva že letela... :\
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

burekar ::

Marjan:
Me pač zanima več stvari. Več stvari kot spoznaš, boljše je.:)
Boeing:
Kot si najverjetneje opazil, od Thomasa trenutno ne boš dobil odgovora. Za začetek je najboljše iskati odgovore od tistih, ki to res počno. Napiši na googlu telekinesis.

Thomas:
:) Prvo od vsega, tukaj se ne gre za neke čarovnice in larifari. To obstaja in nesmiselno mi je zagovarjat obstoj nečesa nespornega. Isto je s telepatijo.
In da, tudi to se da pojasnit s fiziko. Čisto vse se da pojasnit, samo čas in inteligenco je treba imeti.
So ljudje, ki enostavno nočejo priznati, da moderna znanost ni tako razvita, kot se zdi. In zato se jim zdi nesmiselno ukvarjat z nečim česar ne doumejo, in to proglasijo za potegavščino.

Thomas ::

Ponudi ji 10 tisoč Evrov, da ti razloži trik ..

Ampak točno TA trik je bil zelo popularen pred 100 leti v Angliji.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Boeing ::

burekar: ja, točno tako. Več kot veš, bolje je.
Razen, če si bivši KGB-jevc >:D.
Vsekakor se bom malo bolj pozanimal o telekinezi (hvala, da si me spomil izraza, burekar). Tako, za lastno zabavo.
A ni bil originalen post na temo teleportinga ?! :D
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bela, zelena in modra soba (strani: 1 2 3 484 85 86 87 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
4303203249 (51055) rh^
»

Teleportacija-prihodnost (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16627948 (24561) energetik
»

"Scientists teleport two different objects" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
1499344 (7507) Dzonson
»

Beam me up Scotty

Oddelek: Znanost in tehnologija
332117 (1402) Thomas
»

delec - val (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
747025 (6218) Lucas

Več podobnih tem