» »

Beam me up Scotty

Beam me up Scotty

Matri[X] ::

Teleport! Kdaj ga bodo nardil, kako bo deloval, zakaj ga ne nardijo.. ?

Thomas ::

Teleportiranje nekaj atomov, je takorekoč tu.

Toda ne splača se. Predrago z energetskega stališča, kakorkoli prenašati materijo okoli. Kaj šele s teleportom.

Tisto energijo boljš ponucat za computing.

Superluminalni teleport je za uploadeeja.


:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

OldSkul ::

Teleportiranje atomov je bl za hec.Dosežek bo bil ko bomo lahko teleportiral sebe mogoče čez 200 let ko bomo že poznal večje energetske vire.

Thomas ::

Čisto nobenega smisla nim pokurit celega Jupitra, da bo nek važič pol ure prej nekje.

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

boha ::

vprašanje laika - zakaj toliko energije?

Thomas ::

Kaj je teleport? Kvantna fluktuacija. Toliko bolj verjetna, s kolikor večjimi energijami imamo opravka.

Lahko teleportiramo tudi z enim Wattom moči, toda preden bi prišlo do teleporta - bi bili že zdavnaj peš tam. Bililjonkrat. In nazaj.

Zato boljš kurit Zemljo na sekundo po enačbi E=mc2, da v kakih 20 minutah odnese pajaca do Proxime.

Ni računice.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jzupevc ::

Thomas : Od kod ti to vse veš ?

`DoC ::

U dober vrtec je hodil ;)
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+

Tito ::

Sicer sem laik na tem področju, toda gledal sem že veliko dokumentarcov in občasno preberam članke na netu. Zdi se mi da bodo sprva naredil naprave, ki bodo zelo potratne (Tako kot so bili prvi avtomobili, mobilni telefoni ...) razvoj bo šel naprej odkrili bodo nove energiske vere (fuzija, bredvsem hladna ...) tako, da za bogatega energija nebo predstavljala nobene ovire! Ko se bo stvar razširila, bodo po ekonomskih trendih proizvajalci naprav hoteli stvar prodajat vseširši publiki tako se bo stvar cenila izbolševala in porabljala vsemanj energije! Kar pa se tiče uporabnosti pa si oglejte kakšen ST ali SG!

Thomas ::

Tako ST kot TG sta out.

Tako out kot ladja na konjski pogon. Imaš pač 1000 konj na ladji in jih vprežeš v gempelj (tako krožno vprego) in vrtijo s tem ladijski vijak. Izvedljivo, ampak ...

Ne rečem, da je tudi sam teleport taka neumna zadeva. ST in TG pa zagotovo.

Teleport snovi je pa sploh in čisto brezveze. Saj imaš ravno take atome na cilju kot tukaj. Prenesti moraš samo informacijo. Kar je neprimerno ceneje.

Kaj je potrata? Če zgradiš železnico od Ljubljane do Vladivostoka in pelješ po nje tja kozarec vode, potem pa železnico podreš?

Teleport snovi je še veliko večja potrata.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tito ::

Najbrž maš prow! Mislim da energija v prihodnosti nebo tako draga kot je sedaj, saj če bodo odkrili kakšne posebne reaktorje (npr. hladna fuzija ali kaj podobnega) bi lahko majhen reaktor proizvajal neverjetne količine energije! Predvsem pa najbrž o tem še nevemo nič tako da je mogoče teorija o kateri se sedaj pogovarjamo samo stranska pot in da obstaja boljša pot do teleportacije! Kar se pa tiče kozarca vode, res je da se nesplača prenesti kozarca vode z vlakom ...! Ampak če pogledaš za transport precednika pa je potreben letalo (Kar je bistveno dražje od vlaka!) in to bo gnalo da se bo razvoj nadaljeval. Ne gre za kozarec vode ampak za transport ljudi! v sekundi na kateremkoli delu planeta ni kar tako in ko bo mogoče, bodo ljudje za to odšteli veliko denarja in za to gre.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tito ()

`DoC ::

Js bi sam neki dodal v tale forum. Kot kaze nihce od vas ne pozna nekih osnovnih kvantnomehanskih zakonisti. Morda jih, pa jih je namerno spreglledal. To pisem zato, ker bi vam rad povedal, da je teleport ze teoreticno povsem nemogoca zadeva. Torej... Ce hocemo izvesti teleport nekega predmeta, ze v teoriji potrebujemo koordinate v prostoru vseh njegovih osnovnih delcev. K tem koordinatam pa poleg polozaja sodi tudi hitrost (vsi vemo, da nobena stvar ne miruje absolutno). Tu nastane problem. Imenuje se heisembergov princip nedolocljivosti. Kdor ne ve, kaj to je lahko na htro povem. Ne da se na noben nacin v istem trenutku dolociti natancnega polozaja in hitrosti za isti objekt. Torej ce tega ne moremo naredit, je povsem nesmiselno govoriti o transportu, ker ne moremo imeti popolnih podatkov ze o osnovnem objektu (ne da se ga popisat, kajsele, da bi ga prenesli).
Ze v naprej se zahvaljujem za razumevanje in kritike
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+

Tr0n ::

Se morda eno vprasanje. Kdo bi potem sploh se uporabljal avtomobile, letala, zeleznico in druga prevozna sredstva ce si lahko v par sekundah na Hawajih?

blabla ::

Tron: Zakaj se še vedno vozimo z avtomobili, če bi imel lahko vsak svoj osebni helikopter :)

Thomas ::

Takole je:

Stalno se teleportirajo vsi delci tvojega telesa. Ravno zaradi Heisenberga in njegovega principa. Za zelo majhne razdalje. Protoni se gibljejo z 1/4 svetlobne hitrosti po jedrih. Naprimer. To ni ravno malo. Sploh ne za takšne razdalje.

Hočem reči - na subnano nivoju vse vre. Na temperaturi višji kot je na Soncu! Kot je v Centru Sonca!

Tam se delci teleporirajo random okoli. Na različne razdalje. Majhne so bolj verjetne - večje manj.

Ampak tudi na Mars in dlje verjetnost ni nič.

Če bi se pa slučajno vsi naenkrat usmerli na PRIBLIŽNO isti kraj - bi se človek steleportral tja (na Mars) ali kam drugam.

Ne bi bil svoj perfekten klon. Ampak tudi
če sedi doma - ni.

:)





Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tito ::

Obstaja tudi opcija da se vse te teorije izkažejo za napačne (tako kot npr. Svet je pološčat...) Kaj vemo, kaj nas še čaka in najbolje bo, da počakamo kako se bo stvar razvijala!

Kar pa se transpotra tiče pa bomo zamenjali še veliko transportnih sredctev preden bomo uporabljali teleport! In mislim da je prihodnost na tirih (odkritje superprevodnikov nam bo s časoma izredno koristilo!).

Thomas ::

Ni realno računati, da se bodo kar vse znanstvene teorije postavile na glavo. Jest sem raje skeptičen do takega agnosticizma, kot do znanosti.

Ker tale skrajni skepticizem nima nobenih dobrih podlag namreč. Samo nekakšno "ljudsko modrost". Švoh to.

V prihodnosti pa vidim dva načina potovanja. Peš in (superluminalni) teleport uploadeejev.

Ali se nikamor ne mudi - praktično zmeraj - ali pošlješ svojo zavest na drug konec (Osončja, Galaksije, Vesolja) tako, da jo tukaj ugasneš in tam prižgeš.

Zanimivo je to, da če greš z nadsvetlobno hitrostjo ne moreš vzeti (zadnjih) spominov s sabo.

Če pa s svetlobno - pa lahko.

Pospeševanje in zaviranje mas do visokih hitrosti ... je pa nepotreben luksuz.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Thomas:
Tole z upanjem, da naenkrat vse tvoje delce teleportira.
Kaj pa, če ti teleportira zgolj polovico možganov?
Prej te raztelesi preden prideš cel na željeni cilj.

Torej ne veš, kdaj, kam in kolikšen del bo teleportiran.
Torej je zadeva zgolj teoretična.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Tito ::

Ja stvar je samo teoretnična, tako kot je večina quantne fizike teoretična! Še stoletja bo trajalo, da bomo razumeli kako deluje vesolje iz česa je in kako neskončen je! Ali je več vesolij in kje je najbližje življenje!

Thomas ::

Tale tvoja stoletja da bo trajalo - niso meni prav nič všeč.

Če bo AI bo to pol vse v pol ure. AI pa bo. Kot smo že rekli - do 2020 bo.

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tr0n ::

/me bi pa vseeno mel teleport. Zjutraj bi se prebudil, zavrtel kroglo zemlje in na kraj, kjer bi se ustavila, bi se lepo teleportiral ;).

Milla Jovovich - here I come 8-O.

Tito ::

No ja, kar pa se tiče AI sem pa sam zelo skeptičen! Saj bo težko v AI vdelat kreativnost, čustva in iznajdlivost, kar je pri raziskovanju nujno potrebna!!! AI bo samo še en pripomoček, za pomoč človeku!

Tito ::

No ja, pa še to: Mislim da se bo s časoma človeški razvoj počasi upočasneval (prihaja sredni vek). Saj zaradi GLOBALIZACIJE in KRUTEGA KAPITALIZMA, bo le nekaj ultrabogatih ljudi vladala svetu, tem nebo mar za nič drugega kot da še "uiber" okradejo revne! Za znanost jim pa nebo mar! Seveda pa za tem pride nova doba a nič kaj dosti boljša od prve! Svet se bo upru in večino znanja se bo razgubilo in uničilo tako da nebo nič z novimi iznajdbami! Ne mormo pričakovat da se bo mirna doba še dolgo nadaljevala in oproščam se, če sem v temo vpletel malo preveč politike, a zdi se mi primerno da povem kar si mislim :\ :P

VOJNA SE BLIŽA!

Obstaja pa še drug scenari, ki pa bo pospešil znanost zaradi potreb vojske (kot vemo, da večino iznajdb 20 stoletja izvira iz medvojnih časov!)

Chessman ::

Fantje in dekleta :

Pazite da se ne boste pri prenašanju iz kraja na kraj spremenila v kakšno žuželko ?:P :P

Tako kot je to delovalo v filmu MUHA !!:))

Lion25 ::

Hm, nekje sem ze omenil, da po mojem ljubezen in custva ne obstajata kot abstraktna stvar ampak fizikalna, kemijska bioloska, torej popolnoma opisljiva z enacbami in zakonitostmi, le da se nismo razvozljali. Torej kot je thomas reku, AI je na vidiku, in bo ze AI z naso pomocjo preucila custva itd, pa cetudi bo AI ugotovila da custev ni, oz, da je BOG itd. Vsekakor, cloveski razvoj gre po vec tirih in samo vprasamo se lahko kaj bo tisti velik mejnik!

Zdaj pa se eno totalno laicno vprasanje za thomasa (oz. on ne bo znal preprostoo povedat, torej nekoga ki bo znal)

kaj je hladna fuzija in njen princip delovanja. Po moznosti povedat v devh stavkih - laicno :)

Tudi thomas mi je dal mislit, da bos svojo zavest telportiral, torej samo informacije. Hm... zanimivo, nemogoce, da bi pol tisto bil ti.pac bi bil enaka zavest vsekakor pa ne ista, torej bi v principu pomenlo isto, kot da naredis svojega klona (oz, se bolj laicen primer, dvojcka) in pol sam sebe ubijes ??? komu na cast?

CaqKa ::

`Doc: ne gre se za objekte ampak se gre za zelo majhne delce kot je ze thomas omenill... ne morš se delat pametnega pol pa rečeš objekti so podvrženi heissenbergu :)
no kar se pa thomasa tiče...
nepotrebna poraba energije? energija in masa sta navsezadnje ekvivalentni.. (še zaenkrat) in zaenkrat se materija 'uničuje' z antimaterijo... ki pa kot vemo je v velikih količinah daleč beg od nas... za edino kar se lahko skrbimo je povečanje entropije vesolja.

gumby ::

Thomas: praviš, da je enostavneje prenesti informacijo, kot materijo - to je res, vendar ostane vprašanje, kaj narediti z originalom?

Valentin ::

Jaz bi svoj original zamrznil dokler se ne preteleportiram nazaj.

Nato bi samo še naredil update njegove memorije.

Pa je.

Lucifer Tanatos ::

Jah kot je že Thomas rekel zadeva je izvedljiva, vendar rabi preveč energije. Cel postopek je opisal že Einstein, vendar bi za njegovo napravo rabili energijo našega sonca. Zaenkrat to ni izvedljivo, pa tudi ko bo, je vprašanje ali se bo splačalo. Razen če najdejo kak drug princip :)
Les yeux sans visage

CaqKa ::

a ne razumete.. ko bomo tak daleč bo energija ki jo bomo pri tem porabli pristranskega pomena...

Lucifer Tanatos ::

Da to je že res konec koncev je bila pred 100imi leti energija, ki jo proivede ena jederska elektrarna nepredstavljiva. Tako kot je nam sedaj energija sonca. V prihodnosti seveda ne bo tako. Noja sicer pa počakajmo pa bomo videli :)
Les yeux sans visage

tx-z ::

kok ma sploh sonce energije?? pa jedrska elektrarna?
tx-z

Liquid ::

Včasih sploh ne gledamo stvari z prave perspektive. Čeprav bi mogoče teleportiranje bila super stvar, vse nakladanje v tem forumu ne bi nič pomagalo.
Na koncu bi stvar odkril neki genij zanjo dobil nobelovo nagrado potem pa nardil samomor ker bi ugotovil kakšno grozoto bi odkril.
primer: ti greš na wc te ni 5 minut se vrneš nazaj v dnevno sobo ni tvojega tv-ja ne računalnika....dobro se dogaja kriminal se je povečo boš sprejel potem ti vkradejo še avto bereš kako nekdo oropa vse banke in menjalnice,kako so posilili tvojo lepo sošolko ....popoln kriminaln pripomoček,teleporter.
Pa tudi če bi ljudje nekaj takega odkrili verjetno mi tega ne bomo dočakali. Če bi stvar razvilo privatno podjetje bi stvar počasi izbolševalo in bi izdelek ki so ga izumli zdaj prodajali naslednjih 20 let kaj šele pa resno izboljšane verzije Dober primer je microsoft..ibm...microsoft vsaka 3 leta izda OS ki se od prejšnjega razlikuje v malenkostih pa vseeno služi milijone, intel in amd prodajata procesorje v svojih tovarnah pa že imajo načrte za 3 krat boljše stvari ampak treba je mislit ekonomsko.edina stvar ki žene hiter razvoj procesorjev je da sta firmi ena drugi konkurenca in počasi povečujeta moč procesorjev. bogati vladajo svetu zakaj bi prodal nekaj najboljšega če lahko prodaš to stvar 10 krat.ni zakona da bi prepovedal prodajo slabih stvari.:'(

Thomas ::

> primer: ti greš na wc te ni 5 minut se vrneš nazaj v dnevno sobo ni tvojega tv-ja ne računalnika....dobro se dogaja kriminal se je povečo boš sprejel potem ti vkradejo še avto

Zakaj bi imel, oziroma zakaj bi ti kdo ukradel avto, če je dosegljiv teleport? :D

Ma sploh mi niso všeč tvoji prispevki. Bolj za v Ložo so.

:|
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Teleportacija-prihodnost (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16627707 (24320) energetik
»

Teleporting (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
16011740 (7832) Thomas
»

"Scientists teleport two different objects" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
1499290 (7453) Dzonson
»

Delujoč model hiperprostorskega pogona (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7011107 (8018) antonija
»

delec - val (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
746978 (6171) Lucas

Več podobnih tem