» »

Reklamacija diska

Reklamacija diska

TylerDurden ::

V ponedeljek grem reklamirat IBM DTLA 20Gb, kupljen v mlacomu 18.01.2001. Na računu piše garancija 36 mesecev. Disk se mi vsakih 10 minut kar sam od sebe izklaplja, ne bom omenjal čudnega ruženja ob bootu, pa nezazavanja diska ob soft restartu v biosu ipd... Bad sektorji je vsak teden več (2x na teden inštaliram na novo windows (vsakič seveda formatiram (low level) cel disk)

Kaj mi priporočate, naj odnesem cel comp ali samo disk? Popravek za ugašanje windowsov ter trdega diska, a je to priporočljivo namestiti?

Hočem pravno popolno reklamacijo, ki se ji ne bodo mogli upreti in mi bodo zamenjali disk. Pomagajte prosim.
Let\'s make some soap ...

ChiefThunder ::

hmm, jaz sem bil na istem z malcomom. mel sem dtla 30gb, zadeva je dobila bad sectorje, vendar samo programske. seveda sem upal na menjavo, vendar so samo formatirali in to je blo to. svetujem ti, da najprej uporabiš drive fitness test in sam probaš. če nič ne deluje gre za mehansko okvaro diska. no v takem primeru, ti samo disk tja nesi, pa moraš delujočega dobit, samo... men je blo rečeno, češ, da je moj disk okvarjen, morajo zadevo nazaj poslat, kar lahko traja več tednov. probaj se zmenit za instant nov disk ali neko zamenjavo ako pride do tega...

lp
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Ales ::

Če si kupil samo disk in ne celega računalnika, potem jim nesi samo disk. Če našteješ vse napake kakor si jih tukaj, potem najbrž nimajo kaj drugega kot da disk zamenjajo... Če te kaj skrbi glede njihovega odnosa, potem vzami s seboj pričo in pa poskrbi, da boš dobil kako potrdilo o tem kdaj in zakaj si prinesel disk nazaj.

Po zakonu imajo pravico poslati disk nazaj proizvajalcu ne da bi ti medtem dali novega oz. nadomestnega... Glede tega ima najbrž vsaka firma svoj odnos, večinoma pa sklepam da se da kaj dogovoriti. Na žalost to dostikrat pomeni, da predlagajo doplačilo za novejši, večji disk, itd. Manjše izsiljevanje, skratka.

dex ::

Jaz sem v JAE reklamiral 60GB IBMa, ki je crknil po 6 mesecih. Nobenih problemov, nov disk sem dobil po 1 tednu pa še vancouver je bil namesto ericssona. Malo poglej še droben tisk v pogodbi. Pri meni je pisalo, da jim je treba artikel vrnit v original embalaži.
vem, da nič ne vem...

darh ::

kakor jaz vem, prodajalec blago vrne proizvajalcu in it ga ni dolžan nadomestiti. V kolikor ti po 45 dneh (vsaj mislim da je tako) ne vrne blaga, ti je dolžan dati enakovreden ali boljši nadomestek.


Da omenim še prijaznost podjetja Comtron, ki so mi za čas servisa mojega monitorja prijazno posodi nadomesten monitor (sicer eno 15", ampak bolje kot nič).
Excuses are useless! Results are priceless!

leonius ::

jup, comtron vse takoj zrihta, niso sicer najcenejši, pa tudi ne najbolj dragi, imajo pa profesionalni odnos do strank
LP,husler

Tomi ::

Meni nikoli niso težili npr. v Chipu, recimo enkrat mi je šel V3 3000, sem ga dal na servis, dobil enega Atija za ta čas, čez 1 teden pa novega V3.
Pri Mlacomu pa lahko, da boš malo čakal, ker se res lahko držijo roka 45 dni.
Ampak če boš tečen, ne boš čakal tako dolgo.
metrodusa.blogspot.com

TylerDurden ::

Sporočim, kako je šlo, takoj ko pridem iz trgovine oz. servisa.
Let\'s make some soap ...

LojzePek ::

Pr Comtronu so res vredu. Men je 15 coler z mize dol padel, pa nekako ni hotel več delat (mel sem LG-ja, ki ni prevč robusten). Pa ker še je bil v garanciji sem ga nesel v popravilo in sem rekel na servisu, da je kr zlepega nehal delat. Pa pridem čez en tedn nazaj, pa tip pravi, da so moral cel ekran zamenjat. Je rekel da je prišlo do močnega električnega sunka in je skurl katodno cev.

darh ::

Dej pek.. pa kako ti more monitor na tla padt ?! Pa upej da te ne bo kdo s comtrona slisu ;))
Excuses are useless! Results are priceless!

IR Babun ::

Kolegica je v Miški nabavla grafično, jo vsatvi notr in iz mašine se pokadi, ko ga prinese nazaj, ugotovi, da se je scvrla cela mašina, do zadnje komponente in bo dobila novega v 14 dneh. Po 14 dneh kliče in rečejo, da bo konec tedna, konec tedna rečejo, da bo drug teden, itd. Vse to se je vleklo več kot 2 meseca.
Ko ga končno dobi, pa so manjkali DVD ROM, CD-RW in zvočna, vse to naj bi dobila v 3 dneh, a se je to vleklo še nadaljne 3 tedne!!

Že prej sem rekel, da v Miško ne pomolim več nosu, k so mene nekaj zajebal, po tem pa sploh ne!
SCREW THE GOVERNMENT

IR Babun ::

Aja poj ji je tista grafična spet crknla, sam je na srečo dobila novo v nekaj dneh.
SCREW THE GOVERNMENT


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

spletna trgovina solo.si (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Kaj kupiti
786116484 (47825) r3dkv1c4

Računalniške trgovine dobre/slabe izkušnje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5636496 (32527) Niet1986
»

Vprasanje glede MLACOMA (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
525381 (3521) Primoz78
»

Kriminalne zahteve serviserjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
645214 (3588) flipflop

Več podobnih tem