» »

Vdirati v opozorilo?

Vdirati v opozorilo?

pecorin ::

na internetu se pojavlja vse vec hekerjev ki trdijo da je njihov motiv za vdiranje opozarjanje na varnastne luknje v sistemih. pravijo da le tako lahko prisilijo administratorje da zavarujejo svoje mreze.

na nek nacin to res velja ce je to res pravi motiv hekerja in ne samo izgovor za njegova dejanja ko ga dobijo. toda ce si enako situacijo predstavljamo v neracunalniskem okolju se zdi vse skupaj malo drugace. na primer da bi k meni domov prisel en tip z osnovnim znanjem vlamljanja kljucavnic, vlomil in mi rekel naj si nabavim boljso kljucavnico ker bi mi to staro lahko kdo odklenil brez kljuca. to pa ze ni tako logicno.
zato pa imamo zakone ki prepovedujejo taka dejanja pa ceprav doma sploh nebi imeli kljucavnice na vratih. problem je da se v internetnem svetu taki zakoni sele oblikujejo...

to je bil uvod. :)

kaj pa vi hekerji slo-techa pravite na to?

IceIceBaby ::

Ja, načeloma maš prav. Vendar Vrata tvoje hiše niso primerljiva z nekim strežnikom. Fora je v tem da s slabo varnostjo svojega strežnika (ali katere koli mašine v netu) lahko ogrožaš druge.
Nekdo, ki bo heknil tvoj box ga lahko uporabi kot izhodišče za nove napade, za razne broadcaste za smurfanje ali kakšno drugo početje zaradi katerega pol navadni userji ne pridejo na irc, ne morjo pošte brat ...
Pustite primiru dobre duše, ki skrbijo, da kaka softverska firma kdaj se kak patch izda pa da ne pisejo preluknjanih programov (ummm, ocitno pri nekaterih ne zaleze) in da opozarja admine. Taki ljudje ponavadi pišejo razne paperje o varnosti, tudi sami pisejo patche in nasploh veliko pripomorejo h tem da se nekateri bolj zavedamo pomena varnosti na netu. Nekatere pa pač boli ku*rac in zaradi takih imamo pol težave.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Transparentna Slovenija #4: "Luknje" v spletnih straneh treh zdravstvenih domov SI-CE (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
7618704 (15712) matijadmin
»

Novo neodgovorno razkritje ranljivosti v Apple Mac OS X (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
10330167 (20549) zmaugy
»

Sony še vedno na udaru (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
13127136 (24776) ABX
»

Popustil najšibkejši člen Slo-Techa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Varnost
19318529 (11185) jype
»

Udarec poljskim "piratom"

Oddelek: Omrežja in internet
462259 (1117) frenk

Več podobnih tem