» »

Vprasanje glede MLACOMA

Vprasanje glede MLACOMA

«
1
2

Matey_kp ::

Rad bi samo vprasal kake izkusnje imate s mlacom?In sicer pred 1 tednom sm im dal v servis asus v9999GT (baje skurjena)in se nic??!!niti po tel itd..Krneki no das 100.000sit sam za grafo pa..:((
delaj kot da ti je vsak dan zadnji,prej ali slej bos imel prav :)))

perci ::

jst kar mal privoščim težave vsem, ki tam kupujejo

drugače pa: kliči, teži, preklinjaj, razbijaj, pa bojo mogoče kej nardil

Doman ::

Jaz imam slabe izkušnje z Mlacomom prav tako kot nekaj mojih znancev!
Tam sem pred približno 4i leti kupil računalnik. Ga dobim, vklopim in dela! Naložim winse.... in čez približno 1 teden izklopim računalnik. Čez 5 min ga hočem vklopit in se je kištra zagnala, na ekranu je pa pisalo NO SIGNAL! Čez približno 30min sem ga vklopil in delal je. Nato se je to vsakič dogajalo vendar sem moral vsakič čakat dalj časa da ni pisalo NO SIGNAL! Na koncu sem moral čakat cel dan;(( .
No vglavnem, nesem comp na servis in rečem kaj je narobe, in serviser meni da me bo poklicu ko bo fertik. Je minil 1 teden, mene pa noben ne kliče.In jih kličem oni pa men da me bojo poklical ko bo fertik. Umes sem še 2x klical, comp pa je bil 14 dni tam. Ko sem ga šel iskat mi je model reku da z compom nič ni narobe. Jest ga nesem domov in spet isti kurac;(( . 2x sem ga moral nest na servis da so mi bebci popravl in bil 2 meseca brez računalnika!!!! Sej zdej če se bi mi to zgodilo ga sploh nebi nosu ampak bi sam popravil, ampak takrat še stranice nisem upal odpreti.

Matey_kp ::

Ja no nisem vedu kje drugje..:(
Ne tle da privoscis..No povej kje je najboljse,pa drugic...??
kar janezek se nauci to janezek zna:) Samo joj ej..AAAHHH!!
delaj kot da ti je vsak dan zadnji,prej ali slej bos imel prav :)))

Jan987 ::

jest mam z funtech-om vredu izskušnje p tud trgovec ti zna pametno svetovat. Res pa je da mislim da nimajo lastnega servisa tko da si lohk tud 14 dni brez compa.

Aja pa v jae so mi do zdej tud kr hitr popravli

Microsoft ::

Jst poznam, ko je en kupu Xaser III ohisje (ono fency modro skatlo), pa ni delala sprednja ploscica, ker bi mogla svetit. Jo je poslal na servis, po parih mescih pa dobil nazaj z odgovorom, da pa to ni v garanciji.

Smo pri tem je tudi sam kriv, ker ni cisto nic tezil in so ga pac oni zafrknal. Jst vem, da ce se ti to naredi, mores tezit, ampak res tezit. Tud ne skodi, da gres kar tja, pa reces, da si prsu po popravljeno zadevo. Ce se ni, se pac rasfukas, da kj majo tak dolgo za delat! Da hoces takoj videt, kje je tvoja zadeva! Takoj! Ce ti jo prinese iz ene skatle, zacnes tezit, ce kato to testirajo! Itn.

Sicer pa jst tam se kar kupujem, ker jst se nisem mel slabih izkusenj.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

St@jler ::

ja jst tud še nism meu slabih izkušenj, razen ene, ki šezmer traja :)

uglavnm kupujem eno vgradnjo mrežno za prenosnika. In so mi pr uvozniku rekl da nimajo maloprodaje pa naj se obrnem tja kjer sm kupu prenosnik.
No pa kličem na mlacom pa me n-krat vežejo. in poj dobim enga mudela in mi pove da lahko dobijo v 2-3 dneh pa da me bo poklicu. OK...čez 3 dni kličem jst..prav mudel da še niso dubl. OK.
poj pa kličem čez en tedn pa sploh mudela nism dubu več :D. No in uglavnm šezmer čakam na tist klic :D

ERGY ::

te telefon varjante ponavadi cakas 1let. Vse je najboljse, da obavis na 4 oci oz. tam doli oni ko sedi in se dolgocasi itk sam govori da nimajo nic pa da pride cez par dni. V glavnem gres po stopnicah do direktorja in se vse zmenis te poklice po 2 dneh in vse je kul :)

LP

p.s. Nimam slabih uzkusenj razen lenega prodajalca.

Jan987 ::

To je tm jer piše uprava. Aja pa men gre najetra k moraš zmeri ene 10minut čakat na drobiš tko da se pol folka že obrne in gre in s tem kar fajn služjo.

kakšne pa imate iskušnje s popravljanjem/servisom pri funtechu. do zdaj sem tja nesel le proesorski hladilnik in čakal sem 2 tedna.

kako pa je z ostalimi komponentami?

frenk ::

fantje dejte nost zadeve direkt na servis ne pa ke kjer ste kupil pa bo zadeva hitrej rešena...vsaj pri Big Bang Mega Kranj to drži;)

Jan987 ::

kam pa naj nesem zadevo k je kupljena v funtechu?

Doman ::

Zakaj ne, če ima Mlacom lastnega serviserja in lahko nekatere zadeva tudi sam popravi?

frenk ::

kam pa naj nesem zadevo k je kupljena v funtechu?


zdej ne vem kako majo oni to zrihtan, ampak po zakonu morš ti dobit garancijski list s spiskom servisov...če majo servis samo oni pol nimaš druge

Zakaj ne, če ima Mlacom lastnega serviserja in lahko nekatere zadeva tudi sam popravi?


ja mogoče določene zadeve loh sam, ampak noben pametn ne bo nosu zadev tja na servis;)

PARTyZAN ::

Napako naredis ze z tem, da kupis kaj pri njih :D

Jaz sem VSAKIC ko sem kaj nesel na servis imel slabe izkusnje.

Vglavnem mene ne vidijo vec pri mlacomu...

Jan987 ::

ja sam je tm veliko take robe ki jo drugjet nimajo

PARTyZAN ::

Robe je dost tudi drugje (mimovrste, cool-pc, jae, enaa,...)

Vsi nasteti so neprimerno boljsi od mlacoma po mojih izkusnjah.

Jan987 ::

ja po servisu res. Tm se splača kupovat sam ''nepokvarljivo''blago torej kakšna navadna ohišja ipd.

perci ::

Raje nimam kot da kupim pri Mlacom :D.

OldSkul ::

Mlacom že dolgo časa ni trgovina, kjer bi človek kupoval. Včasih je še bla, pa se splačalo kljub zjebanemu servisu, toda zdaj imaš polno boljših in cenejših tako navadnih kot internet trgovin.

Suli ::

@jani123
ja po servisu res. Tm se splača kupovat sam ''nepokvarljivo''blago torej kakšna navadna ohišja ipd.

Pri njih sem kupil Dragon-Big tower in ne boš verjel, pridem domov, 45% plastike na ohišju polomljene oz. v plastični deformaciji.;( Tako da Mlacom od mene ne dobi niti 1SIT več.

JanezH ::

Mlacom NIKOLI VEČ!!!!

2 Tagan 480W napajalnika za 20K sem zamenjal tam. Mel sem poln kufer vsega, ker mi je šlo dost časa in še vozit sem se moral v Ljubljano zaradi tega in pol še tisti njihov odnos kao da sem sam kriv, ker ne dela kot bi moralo..... jao jao.... rajš mal več plačam kako robo in kje drugje nabavim.

Odnos do stranke mi zelo veliko pomeni. Tko, da še primer za Bocom. Lani sem naročil Seagate disk za nekaj čez 30K. Me pokličejo še isti dan, da lahko pridem po disk. Pridem v Ljubljano in diska nimajo, so ga pozabili v skladišču. Prodajalec se opraviči in me vpraša če pridem kdaj drugič ali če bom počakal. Sem čakal skoraj uro, vmes mi je dal tanovega Jokerja in revije za brat. Na koncu pa mi je še spustil ceno diska za okoli 3000 sit. In sem bil seveda zadovoljen.

Matey_kp ::

Nisem vedu da je tok folka nezadovoljnih s mlacom...Se sm razmisljal da bi kupu high end pc komplet pr njih:D Pa po teh postih sm se kr premislu:)) Btw..graficno se cakam,niti klica...aarGGH!!:\
delaj kot da ti je vsak dan zadnji,prej ali slej bos imel prav :)))

EvilDare ::

Bolje da prekličeš naročilo in kupiš nekje drugje. Mlacom ni več edini poceni prodajalec. Včasih je bilo tako ampak danes se pa bolj splača kupiti kje drugje in v večih trgovinah da prideš cenej čez. Še posebej pa celoten sistem. Vsaka trgovina ima svoje slabosti ampak vse kar ti pa na pamet pride ima pa Mlacom. Včasih ima kdo srečo in mu zrihtajo vse lepo in prav. Mislim da ni vredno vseh živcev in kupovati pri njih.

NE kupuj pri MLACOM-U!!!!!!!!!!!!!!

smile- ::

par let nazaj sem tam kupil plato pa cpu pa ram...in ker so mi rekli da ne dajo garancije ce sam zmontiram sem ohisje tja prinesel in so to notri dal... - 4 ure sem cakal ker je bla "problematicna" montaza - racunalnik se dostikrat ni pravilno prizgal ampak je bil samo black screen...no nekako jim rata in odpeljem domov. Doma imel racunalnik, sem pa tja si ga moral veckrat prizgat da je delal ampak ok...nisem imel prevoza do lj tako da se nisem ubadal s tem...Po enem mesecu racunalnik umre...nesem celotno kisto na servis...poklici cez par dni...cakam, cakam...klicem, sprasujem...po 14h dneh mi recejo da je plata fuc in da so jo poslali proizvajalcu da dobijo novo in da morm pocakat da pride nadomestna...WTF? ce je garancija zamenjej pa je...ok cakam spet 14 dni in potem recejo da plata ki sem jo kupil ni vec dobavljiva - HALO - 1 mesec po nakupu in da morm doplacati za novejsi model...popizdim, da nej mi v eni uri dajo plato - gre model do "uprave" in dobim novo plato - po cakanju 1 MESEC!!

to je bilo nekoc - danes raje kupujem drugje - imel problem z diskom kupljenim pri mimovrste - poklicem - ni problema, pride kurir brezplacno na dom, prevzame disk, mi cez en teden prinese novega - vse kar je bilo potrebno je bil telefonski klic... in tu ves da si obravnavan tako kot se spodobi za spodobno trgovino

je pa res da ima mlacom dostikrat "vroco" robo ki jo drugje ne dobis - ampak ce pocakas 14 dni jo dobis tudi drugje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: smile- ()

minime ::

Kaj če bi poslali link na upravo ?>:D

perci ::

Zakaj misliš, da uprava tega linka še ni videla in zakaj misliš, da upravo to sploh briga?

Doman ::

Sej najbrž je problem v upravi glede takega delovanja firme!

Matey_kp ::

Haha mogoce so prebrali>:D Tkoj v ponedeljek sm dobil phone call,da me nova caka kr hitri so no morem priznat..:))
delaj kot da ti je vsak dan zadnji,prej ali slej bos imel prav :)))

perci ::

No vidš, kolk so super. Zdej pa še en PC tam kupi.

Primoz78 ::

@Smukec...kaksne probleme pa si imel z Tagani? Jaz mam isto Tagan-a...pa mislim, da je kriv za nestabilnost ramov...pa bi rad uveljavljal garancijo...ker sem ga pri Mlacomu nabavil bo verjetno precej problemom pri tem uveljavljanju...morm pa se dokazat, da je res napajalnik kriv...:\

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

JanezH ::

Primoz78:

Glej takle je bil moj dogodek:

kupit sem imel namen čim tišji napajalnik in takrat sta recimo v poštev prišla LC Power za okrog 10K in Tagan za nekaj čez 20K. V Mlacomu mi rečejo ja ja Tagan je definitivno tišji. OK pljunim extra 10K in odnesem Tagana. Doma ga vgradim in slišim neko pokanje, rožljanje.... kot če maš ful ključov na obesku in treseš. Nesem nazaj uni priklopijo, poslušajo in pravijo, da nič ne slišijo. Grem zraven in rečem poslušajte tule in seveda poka. Mi dajo drug napajalnik priklopijo na plato, dela. Odnesem domov, priklopim na plato in se vse naprave in hudič, računalnik se sploh ne zbudi. Pizdarija menjal sem napajalnike za 3k, 5k in vse je delalo, napajalnik za 20k pa ne dela :\
Aja pri vseh napajalnikih je bila pa strgana garancijska nalepka in tudi kolega, ki ima istega Tagana je sel pogledat in ima tudi strganao garancijsko nalepko.
Ok mel sem poln kufer vsega, pozanimam se na zavodu za varstvo potrošnikov kaj naj in če bi na mlacomu kaj palamudili bi šel samo na inšpekcijo.
Se vrnem v Mlacom in tisti model spodaj v servisu zopet z nesramnim odnosom, se spomni, da ta napajalnik so pa oni sprobali pri njih in je delal in mu vrzem v obrez, da me prav malo boli in da sem pri sebi doma se priklopil vse naprave in da ni delalo. Pol mi bluzi, da sem naredil stik in sem si mislil OK loj od človeka sem ga pa naredil ampak mi ni jasno kako in tud njemu seveda ne jasno. Tak filing ti hočejo vzbuditi, kot da si sam kriv in jaz seveda nimam pametnejsega dela kot da kvarim napajalnike in se vozim 50 km da menjam te usrane zadeve pa še čakam tam kot en idiot.
OK poslje po nov napajalnik in pazi to. Takoj, ko ga privleče mu rečem če lahko vidim ta napajalnik. pa mi reče zakaj? In samo ponovim a lahko vidim ta napajalnik? Mi pokaže napajalnik in povem, da so ble vse garancijske nalepke strgane in tudi na tem je strgana in zakaj dajejo samo 2 leti garancije, če pa jo da proizvajalec 3 leta kar je z velikimi črkami tudi na škatli napisano. Človek je v momentu ratal prijazen in se malo manj kot stopil. Pa pove da dajo oni na svoje nalepke garancijo v Mlacomu in da ne ve zakaj je strgano. Jaz pa what the fuck, kakšne nalepke? In pokaže na napajalcu eno belo nalepko tako kot so cene v trgovinah LOL. Pizda kaj naj si po tem človek misli: "Kupil sem Tagana za 20K, ki ima za drobovje LC Power za 10K????" :\

No pa sami presodite. Meni je to več kot dovolj, da ne prestopim več vrat Mlacoma!!!

perci ::

Jst sem včasih stopil do njih po kak vent, ker stanoval 100m od njih. Zdej, ko žvim blizu enaa, se mi samo smeji, da mi ne bo nikoli več treba tja notr.

Matey_kp ::

Pa to enostavno ni res!!!
Dam graficno not ves happy ...in juhu ko je prikljucen na vga prikjucek rdece crke itd??(tudi ko bootas tkoj)Ve kdo kaj je narobe?? Pol sm dal dvi adapter,pa na dvi dela.Ma krneki no;((
Ce jo dam na servis spet bom spet najmanj 10 dni brez..smrk:'(
delaj kot da ti je vsak dan zadnji,prej ali slej bos imel prav :)))

AngelOfDeath ::

Mogoče poškodovani pini na kablu ?

AngelOfDeath ::

@ Smukec

Če vidiš da so garancijske nalepke strgane ne kopuj tega ker je nekdo nekaj štoral po njem

JanezH ::

@ AngelOfDeath:

Saj nisem videl, da so stgane. Napajalnik dobiš lično zapakiran v škatli in ne gledaš. Tako, da sem šele pol opazil ko sem ga nazaj nesel.

DominusSLO ::

smukec ta tvoj pa je res dober argument proti>:D

No jaz itak vse, kar je dražje od 20k sit kupujem v tujini... V mlacomu sem kupu zalmanove slušalke 5.1 za 7500sit in delajo ql:D

Robert_S ::

Kva delate s temi komponentami da se takoj vse zjebe . Jet sem že ful robe nabavu od 1999 , pa mi je do sedaj crknu samo disk , pa še to zato ker je kišta dobila par krošejev zarad enga butastega špila hehehe.|O

sinko999 ::

Glede tagana, to je problem izdelave ta pleh ima malo zračnosti in nalepka je pa nežna in se takoj pretrga pa mislim da jo tudi pretrga če je prevelika temperaturna razlika če je temp okolice nizka se nalepka skrči in poči no v glavnem kjer sem jaz mojega kupil sem vprašal to njih pa so mi zagotovili garancijo. Glede Mlakoma pa je bilo natipkanizh zelo velikos slabih stvari na tem forumu tako da samo uporabite iskanje in boste našli dosti tega.
LP
Ni? ni ve?no !

debil ::

rofl...od začetka do konca sm prebrau kritike mlakoma....jem umru :)))))
v mlakomu sm kupu en kabl, vent, pa NEC3540,....še zmer vse dela :)
res pa je trgovina nesposobna (cela bajta) od prodajalcev k sam momljajo in se dela đeka na 15inčnem lcdju do tajnice k neve kje ma keš...obračajo na velko, še svoje lastne družine:\

Jackal ::

Moje izkušnje z njimi niso ne vem kako slabe
- sem kupil pri njih cel računalnik - takrat so bili še v Trnovem (tudi domov so mi ga pripeljali)
- menjali so mi disk brez vprašanj (Kupil sem Maxtor 60GB in bil zelo razočaran nad glasnostjo - z doplačilom vzel večji IBM)
- pri njih sem kupoval razne drobnarije, ki se res ne morejo pokvarit
- na zadnje, ko so imeli akcijo sem nabavil Zalman hladilnike za cel računalnik, pa še tip v skladišču me je opozoril na par stvari pri montaži.

O njihovem servisu tako nimam izkušenj, ker je do zdaj vse delalo ali pa crknilo izven garancijskega roka (mogoče tudi z mojo pomočjo).
Je pa res, da nikdar več ne grem na tisto stran, kjer dela Fatur - lahko stojiš 15 minut pred njim, medtem ko se on dela da je ne vem kako zaposlen, medtem pa še 10x zazvoni telefon. Grem raje na drugo stran k Zupančiču.

Matey_kp ::

Ma pomojem problem pri mlacomu je bol servis kot drugo..Trgovina itd je kr ok,narocis pride hitro po posti itd..Ma servis pa je POCASEN! in...
delaj kot da ti je vsak dan zadnji,prej ali slej bos imel prav :)))

St@jler ::

mah tud trgovina je lohk problem. kej naročiš poj te pa kr skenslajo, če jim vsak dan ne visiš za vratom tko da jim greš nakonc že na kurac pa ti zato zrihtajo, sam da se te znebijo...;((

Dami ::

@Smukec
A je bil napajalc zapakiran s pvc folijo? Js sn 2 mesca nazaj narocu 480w tagana, dubu nasledni dan in dela super. Pa diski so glasnejši od njega. Zadovoljen skratka. Pa sn dost stvari kupu v mlacomu (več al manj nepokvarljivo robo) in še vedno sn vse dobil tak k je treba in hitro.
Enkrat sem celo poslal bios od stare elitke ki sn jo kupu drugje. Po flashanju se namreč ni zbudu sistem in sn jim ga poslal pa me lepo serviser rufne pa reče da njemu dela ok in mi je pol flashanl na eno starejso verzijo.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

mzidy ::

Si rojen pod srečno zvezdo:D

cole-22 ::

Danes sem po dolgem času spet kupoval v Mlacomu, čeprav sem rekel, da nikoli več ( zakaj? predolga zgodba oz. jih je več >:D )

No kupil sem "zloglasni" napajalnik TAGAN (TG480-U15).
Model ga je pred mano vzel ven iz zaprte škatle, kjer je bilo okoli 10-15 komadov. Škatla od napajalnika je bila lepo zavita v foljo in se je video, da je original zapakirano. Doma sem ga odpru in je vse dišalo po novem + garanciska nalepka je cela :D Kako pa dela pa nevem, ga še nisem sprobal :8)

Drugač pa Mlacom ima najbol nesposoben folk kar je možno (model za pultom v servisu :\ ). Res je pa, da tam delata tudi dva, ki sta carja. Ko jih nebo več, me Mlacom več ne vidi.

perci ::

No, če ti bo zadeva crknila ne hodi jokat na forum :\

DominusSLO ::

perci
dobra ta :D

cole-22 ::

@perci
Tebi po ZS bom jokal:D JOKE

Jah jst upam, da bo delal, čene jim pav glavo vržem...

kuglvinkl ::

Jest preprosto ne štekam, zakaj še enkrat nosite glavo na prodaj. Madona, sej je ful trgovin, s povsem primerljivimi cenami in mnogo boljšo storitvijo. A to je v naravi našega naroda? Mogče bo pa zdej v redu? :'(
Your focus determines your reallity
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Garancijska nalepka (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
828806 (6032) Invictus
»

Kriminalne zahteve serviserjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
645214 (3588) flipflop
»

Pohvala in graja

Oddelek: Kaj kupiti
201590 (1179) Ziga Dolhar
»

Vaše izkušnje z Mlacomom... (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
695494 (3787) Roadkill

Več podobnih tem