» »

Odvzem vozniškega dovoljenja?

Odvzem vozniškega dovoljenja?

««
2 / 10
»»

dolenska ::

o sem naredil tut kakšne kikse ampak sem se sprijaznil s tem. v nevarnost pa drugih nisem nikoli spravljal, kot ti s to opitostjo.....

PaX_MaN ::

Obnašate se kot da ste največji angelčki (geeki), ki v življenju niso naredili nobenega kiksa, katerega obžalujejo.:\


Ja, se mi je zdelo, da sem spregledal točenje krokodiljih solz v prvem postu.

Tear_DR0P ::

ki v življenju niso naredili nobenega kiksa, katerega obžalujejo.

vsi kdaj "kiksnemo" ali pa celo namenoma grešimo - ampak če nas dobijo ne gremo jokat kako se izogniti kazni, ampak jo plačamo, tako ali drugače

zase vem, da po enem pivu še zmorem vozit, tudi da ne pihnem čez mejo - vseeno sem pa v praksi sprobal koliko se mi od enega piva poslabša reakcijski čas - zato tudi po pivu, ali kozarcu vina raje počakam kako uro preden vozim

mogoče bi morala obvezna pijana vožnja postati del vaj v avtošoli - da ljudje vidijo da pijani ne znajo/zmorejo voziti
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Sunna ::

Samo res nekateri že pretiravate. Ne odobravam vožnje pod vplivom vendar po drugi strani sem pa se že vozil z osebami, ki so potem ko so nekaj malega spile vozile bistveno bolje kot veliko ljudi, ki jih poznam in so tudi trezni nevarnost na kolesih. En folk je ali tako v oblakih ali pod stresom in zamišljeni, da imajo itak reakcijo slabšo kot če bi bili nažgani in dobri vozniki medtem ko drugi so pa enostavno tako prestrašeni za volanom, da hitro spregledajo kakšne okoliščine vožnje in bam etc...
Najhuje je pa če si slab voznik in pijanc. Tak se je pa vame počil. Čaka, da bi zavil levo jaz se pa mimo po nasprotnem pasu naravnost peljem. In ko pridem 10m pred njega on spelje vame. Ni vedel niti kaj se je zgodilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sunna ()

Keyser Soze ::

Ne mislim tle zganjat enih hudih moralnih pridig. Samo en nasvet, kot je rekel Matthai (no, malo prirejeno oz. bolj nazorno).

"Ne bit en običen pezdetek™, nehi jokat in prevzemi odgovornost za to kar si zajeb***. Life goes on tud za tiste k jih opali, ko se igrajo mačke in miši."
OM, F, G!

tsh2 ::

Jao...že prav smešna mi je tale "debata" postala. Vi me kar pljuvejte po dolgem in počez, dol mi visi. Obnašate se kot da ste največji angelčki (geeki), ki v življenju niso naredili nobenega kiksa, katerega obžalujejo.:\


Ja tako je to, meni tudi ni preveč všeč ta debata. Ne vem kako je, ko si pijan, ampak si predstavljam, da če zelo paziš, se nesreča skoraj ne more narediti, ne vem. Če voziš zaspan se mi zdi, da je ravno tako nevarno. Najbolj nevarno pa je voziti takrat, ko si preveč pogumen in ne paziš, po mojih izkušnjah. Spomnim se enega primera, kakšno leto nazaj, ko je eden drvel ves razpizden domov iz enega sodišča in se je zaletel v drevo in umrl.

Sicer pa je zelo dobro na vsake toliko časa pogledati kakšne slike prometnih nesreč, da te malo zagrabi strah. Ker voziš in voziš brez nesreče in dobiš lažen občutek, da se ti ne more nič zgoditi. V resnici pa je vožnja v avtu skoraj enaka, kot da bi letel po cesti brez zaščite pločevine, ki ni skoraj nobena zaščita. Če se slučajno kam zaletiš je konec.

BigWhale ::

Jao...že prav smešna mi je tale "debata" postala. Vi me kar pljuvejte po dolgem in počez, dol mi visi. Obnašate se kot da ste največji angelčki (geeki), ki v življenju niso naredili nobenega kiksa, katerega obžalujejo.[:\\]


Jaz nisem.

imagodei ::

Ko tkole berem forum, se sprašujem, kdo so sploh tisti, ki vozijo pijani. Ker po prebranem je očitno, da v Sloveniji težko najdeš 5 ljudi, ki vozijo pijani...

Jaz sem nasprotnik vožnje pod vplivom alkohola, čeprav se včasih usedem v avto tudi po enem piru. Dolgo dolgo časa sem se temu striktno izogibal, zdaj pa imam izpit že kar nekaj časa in si občasno dovolim takšno izjemo - in pri tem ostane, to potem nikdar ne preraste v 2, 3, 5 pirov. Doslej se je morda zgodilo 2x, da sem popil malo več (npr. 3 pire v roku 4 ur), a sem se ob tem tudi solidno najedel in se domov vračal po gozdni cesti, kjer nisem ogrožal nikogar, razen sebe (bilo je pa to na bližnjem vikendu).

Hja, no, enkrat sem pa peljal avto konkretno nabasan in sicer za test, da sem videl, kako to sploh zgleda. Okoliščine so bile kontrolirane, šlo je za vožnjo po pregledni zakotni cesti, vozil sem max 40 km/h, poleg mene je sedel trezen kolega. In sem videl, da tisti, ki se odločajo usesti pijani za volan, so v bistvu pravi reveži. Jebi ga, sem na srečo tak tip človeka, da v zmerno hudi pijanosti ne podležem superhuman občutku in me zato ne prime vozit avtomobila v realnih okoliščinah po prometni cesti oz. se celo racionalno odločim za izvedbo kontorliranega poskusa.

Kakorkoli že - pijanske zabave planiram in se racionalno odločam. Če bom vozil, je zame max 1 malo pivo. Če ne bom vozil, se ga lahko zapeče. Do sedaj sem se ga neplanirano nametal samo nekajkrat in vedno me je avto počakal pred gostilno, čeprav sem imel ključe ves čas v žepu. Če se jaz lahko "trezno" odločam tudi po 10 pirih, res ne vem, zakaj se drugi ne bi mogli.
- Hoc est qui sumus -

BigWhale ::

Ne vem kako je, ko si pijan, ampak si predstavljam, da če zelo paziš, se nesreča skoraj ne more narediti, ne vem.


Zaradi slabsih refleksov se pijan ne bos mogel ogniti tistemu, ki je prehiteval v skarje. Teoreticno je on kriv ampak ti si pa tetraplegik! Win-Win, vsaj zate, ker si zelo pazil! A ne? ;>

Se huje je pa to, da se ne mores ogniti nekomu, ki je sel cez cesto pa ga nisi videl, ker si bil pijan. V tem primeru pa ni Win-Win. A ne?

imagodei ::

tsh2> "Ne vem kako je, ko si pijan, ampak si predstavljam, da če zelo paziš, se nesreča skoraj ne more narediti, ne vem."

Ja, ne veš, zato se raje vzdrži takšnih komentarjev. Kot sem napisal v prejšnjem postu, sem za test enkrat peljal avto konkretno naklan. Zadeva zgleda približno tako, kot da bi imel frame rate v igri krepko pod 10. Če se res 100% skoncentriraš, lahko - ponavljam - LAHKO pripelješ na cilj živ in zdrav. Problem je v tem, da pijan človek po defaultu ne more biti ves čas vožnje zbran 100%. Bolj kot si pijan, nižji procent zbranosti dosegaš. Ovinki pridejo prehitro, spregledaš stranske ceste, spregledaš avtomobile na stranski cesti ali pa narobe oceniš razdaljo...

Alkohol in vožnja ne gresta skupaj. Period.
- Hoc est qui sumus -

tsh2 ::

Če je res tako, potem je pa res butalc tisti, ki gre vozit pijan. Jaz sem šel iz predpostavke, da lahko vsak človek kar dobro oceni svoje trenutno psihofizično stanje, in da dela nevarnost na cesti samo tisti, ki zavedno riskira. Jaz vem, da ne morem voziti varno, če sem zelo zaspan, pa sem šel kljub temu nekajkrat voziti tak, ker se mi ni dalo komplicirati. Sem imel tudi dve od treh manjših prometnih nesreč, ki sem jih naredil do zdaj, ravno v takem zaspanem stanju.

solatko ::

V temi o povišanih kaznih sem že to napisal, pa še enkrat ne bo škodilo: če bi naši zakonodajalci imeli namen zmanjšanja prometnih nesreč, bi pri vožnji pod vplivom nedovoljenih substanc prekvalificirali iz prekrška v kaznivo dejanje.
Nošenje orožja brez dovoljenja je kaznivo dejanje, za katerega si lahko zaprt, ne da bi kogarkoli ogrožal, ko pa divjaš po cesti pijan ko krava ali zadet od kakšne druge substance (mamila, zdravila pri katerih je vožnja prepovedana....),je pa to prekršek.
Ravno tako bi lahko kot kaznivo dejanje uvedli povzročitev prometne nesreče (katerekoli, ne samo smrtne in s težko poškodovanimi), katere vzrok je prevelika hitrost (nad omejitvijo). Podobno je s prehitevanjem čez polno črto, ovinku in pred vrhom klanca.
Vsak, ki gre v gostilno trezen in ima namen voziti avto, bi moral imeti pred očmi, da ga že samo vožnja pod vplivom alkohola, pripelje za nekaj mesecev v arest ali javna dela (menjavanje planic žrtvam prometnih nesreč v zavodih za rehabilitacijo). Tudi mi smo organizirali žurke z neomejenimi količinami pijače, daleč ali blizu doma, vendar smo vnaprej določili voznike, ki so večer ali noč preživeli ob soku in kavi, pa takrat še niso veljali tako strogi zakoni pa še prometa je bilo dosti manj. Tega načela smo se držali dolgo časa pa tudi sedaj ni nič drugače. Odgovoren si ko si trezen, pijan težko razmišljaš trezno. Vsi kdaj grešimo, delamo prekrške (to ob tej zakonodaji sploh ni težko), samo določen procent (žal pre velik) voznikov pa prehiteva, kjer ti zdrava pamet pove, da se to ne počne, vozi pijano ali zadrogirano, vozijo, ko jim zdravstveno stanje to ne dovoljuje (v glavnem starejši), pač počnejo stvari, ki življensko ogrožajo druge udeležence v cestnem prometu (predvsem mene in mojo družino), imam pač sebe najraje.

;-) ::

kzvd ti priporočam pa jih povprašaj.

mtosev ::

um, 4m se ze vozi brez izpita pa ga se niso dobili in ne ne jaz.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Mare2 ::

CITAT:
Torej na kratko povedano, prejšnji vikend so me možje v modrem ob 4. uri zjutraj ustavili in sem napihal 0.86.
--------------------
Take bi morali zapreti najmanj za 6 mesecev.

In seveda odvzem vozniškega, doživljenjsko, brez možnosti nove pridobitve.
Za pijance na cesti so kazni še premile.

Upam, da bo policija z vsemi sredstvi izkoreninila tako početje (norce, ki pijani vozijo).

PrimozR ::

um, 4m se ze vozi brez izpita pa ga se niso dobili in ne ne jaz.


Kaj pa tebi ni jasno??? :)))

Mare2 ::

Citat:
Če pogledamo malo bolj pravno, ti po ustavi ne bi smeli odvzeti vozniškega dovoljenja.
----------

Kje si pa to bral? :) Smešno.

Včasih se je mladina hvalila, bili so kot pravi heroji, ko je vozil pijan, še večji, ko je povzročil kako nesrečo in se zmazal s pogojno kaznijo.

Časi so se spremenili. Zaradi takih morajo mladi vozniki plačati višje zavarovanje in to kar vsi.

Zavest ljudi se je namreč spremenila in takšna dejanja obsojajo. Bi pa morali pijance poslati na obvezno zdravljenje zaradi alkoholizma.

mtosev ::

um, 4m se ze vozi brez izpita pa ga se niso dobili in ne ne jaz.


Kaj pa tebi ni jasno??? :)))


ena oseba blizu mene se ze 4m pelje brez ustrezne vozniske
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

TOP ::

Nekaj ne razumem,odvisen si od prevoza in se greš igrat s takimi stvarmi in nikar ne reci da te je slučajno prevarilo.Kaj ne bi bilo bolše poklicat kolega naj te pelje domov,čeprav je lahko biti sedaj pameten.Kar se tiče kazni mislim da ti ne bo uspelo obdržati vozniškega in to je tudi prav,boš pa vedu za drugič.Nauk tega iz napak se človek največ nauči.Pa vso srečo.

Wox ::

BuBBle.D> Devils Advocate anyone?

Poskusi pri Dejanu Ritoperju.
Drugič pa raje preventivno Taxi Maxi, Badi, Buba, City, Astra, Kosič, Babič... Madonca... vsak dan več jih je. Poskusi, morti bo ceneje.
Commodore 64

poweroff ::

Jaz recimo ne pijem alkohola, oz. zelo redko. V celem življenju sem morda spil max. 1 liter alkohola - z vsemi pivi, vini in ostalimi zadevami vred.

Pa moram reči, da alkohola sploh ne pogrešam. Da bi se pa silil piti nekaj ker mi ne paše samo zaradi "okolice" mi pa tudi ne pride na misel.

Tako tudi nimam problemov z vožnjo in pitjem.
sudo poweroff

Wox ::

Ja sej... Nove generacije so bolj na drugih substancah.
Commodore 64

PrimozR ::

um, 4m se ze vozi brez izpita pa ga se niso dobili in ne ne jaz.


Kaj pa tebi ni jasno??? :)))


ena oseba blizu mene se ze 4m pelje brez ustrezne vozniske


Hočeš reči da se (skorajšni) sosed že 4 mesece vozi brez izpita? 113.

LeXani ::

Ja sej... Nove generacije so bolj na drugih substancah.

To maš pa čist prou. Sej ne rečem da je narobe če spiješ kašn kozarček dva, amapak droge...
Čas prve prijave 04.11.2005

krneki0001 ::

Sprejmi kar ti je pač podano (kazen) in se probaj pri sodniku malo pokesat in pokazat pripravljenost, da tega ne boš več ponovil in mogoče ti sodnik ne bo oduzel izpita, ampak ti bo malo pogledal skozi prste. Sam osebno tega nebi naredil (če bi bil sodnik, ampak nisem), ampak vse je mogoče.
Ko sem bil mlajši, sem dostikrat kaj spil, vendar samo enkrat sem se usedel za volan orenk nabasan in odplejal 300m do naslednjega parkirišča, kjer sem se ustavil in odspal kar v avtu. Ko sem se zbudil (še vedno orenk nabasan) sem poklical 2 kolega, ki sta prišla pome ter mene in avto odpeljala domov. Od takrat se še nisem vsedel za volan nabasan, pa tudi tako ali tako sem nehal alkohol konzumirat in pijem samo še sokove, tako da se mi to ne zna več zgoditi. Nekak se mi zdi, da alko ni zame.

BigWhale ::

Ja, jest tud ne pijem ampak mamile jem!

kihc ::

Ja pol si pa cel whale on horse!
x

Meizu ::

Hahaha, ta je dobra :)

šernk ::

najdlje sem se do sedaj odpeljal pijan 10m na lastnem dvorišču, ko sem moral avto preparkirati pod streho. ko pa kam grem si zrihtam da ali vozi kdo drug ali pa ne pijem. simpl kot pasulj.

čeprav sok mi gre mnogo težje dol kot kakšno pivo, pa ne vem zakaj
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

;-) ::

um, 4m se ze vozi brez izpita pa ga se niso dobili in ne ne jaz.


Kaj pa tebi ni jasno??? :)))


ena oseba blizu mene se ze 4m pelje brez ustrezne vozniske


Hočeš reči da se (skorajšni) sosed že 4 mesece vozi brez izpita? 113.



Moj sošolc vozi že 2 leti brez izpita. Na morje v mesto povsod.

peter24 ::

To je pa problem, tudi sam sem napihal a me je izučilo. Se zgodi

JanK ::

tsh2> "Ne vem kako je, ko si pijan, ampak si predstavljam, da če zelo paziš, se nesreča skoraj ne more narediti, ne vem."

Ja, ne veš, zato se raje vzdrži takšnih komentarjev. Kot sem napisal v prejšnjem postu, sem za test enkrat peljal avto konkretno naklan. Zadeva zgleda približno tako, kot da bi imel frame rate v igri krepko pod 10. Če se res 100% skoncentriraš, lahko - ponavljam - LAHKO pripelješ na cilj živ in zdrav. Problem je v tem, da pijan človek po defaultu ne more biti ves čas vožnje zbran 100%. Bolj kot si pijan, nižji procent zbranosti dosegaš. Ovinki pridejo prehitro, spregledaš stranske ceste, spregledaš avtomobile na stranski cesti ali pa narobe oceniš razdaljo...


Nazadnje sem vozil resno pijan se v studentskih casih. Pred tem sem kdaj pa kdaj kaj popil (in vozil), takrat pa smo kar dobro zlampali. Na poti od kolega domov sem se sredi poti z grozo zavedel, da sem prepeljal od Astre za Bezigradom do krizisca Slovenske s Tivolsko ne da bi se tega spomnil! Mirno bi lahko takrat koga povozil pa se vedel ne bi za to...


Alkohol in vožnja ne gresta skupaj. Period.

Se popolnoma strinjam! Od tega dogodka smatram voznjo pod vplivom alokohola ekvivalentno streljanju na slepo v mnozico. In mislim, da bi sankcije morale biti temu ustrezne.

mtosev ::

um, 4m se ze vozi brez izpita pa ga se niso dobili in ne ne jaz.


Kaj pa tebi ni jasno??? :)))



ena oseba blizu mene se ze 4m pelje brez ustrezne vozniske


Hočeš reči da se (skorajšni) sosed že 4 mesece vozi brez izpita? 113.


sem njegovi mami povedal:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Yohan del Sud ::

A res noče noben pomagat. Človek se obrne na vas z vprašanjem in potem skoraj vsi padete na zelo nizko raven s svojemi "jajca bi mu ostrgal" odgovori - da ne rečem na njegovo, ki je vozil nažgan - s čimer dokazuje da je le-ta res nizka.

Sklicuj se, da si grgral ustno vodo pred tem ali pa da alkometer ni delal prav... Potem pa tri zdrave marije, da nisi nobenega fardirbal in dva očenaša, da ti uspe zagovor...


BTW: kaj, oziroma koliko pa si prej res pil in koliko te je skupaj?
www.strancar.com

darkolord ::

Ja, jest tud ne pijem ampak mamile jem!

A sz žlico? :)

Keyser Soze ::

Niti ne moreš pomagat tlele. Ker ni kaj pomagat. Komu sedaj to ni jasno.

OK, saj vem, lahko vpijemo na sodišču, da nismo krivi, ker se je žrtev kar naprej metala na nož, navkljub našim opozorilom, naj neha in da se je človek trikrat ustrelil v glavo z našo pištolo. Samo to IMO ni point sodnih mlinov. Point je v tem, da se razjasni dejansko stanje in nato pravično obsodi.

Če je že v prvem postu priznal vse, mu to lahko štejemo samo za plus, nikakor pa ne gre tega sedaj izkrivljat in iskat nekih lukenj v sistemu, da se izvlečeš brez kazni. IMO, če bi bil jaz sodnik in bi nekdo tja prijadral s takšnim odnosom, bi smatral, da noče priznat krivde, se izogiba odgovornosti, in mu pač naložil maksimalno mogočo kazen.
OM, F, G!

neki4 ::

Če že piješ ko voziš, se najprej ustavi in potem spij, potem pa nadaljuj z vožnjo (ŠALA)
Kot sem razumel Meizu, da je pijani voznik poškodoval punco, upam, da ni bila ona njegova sopotnica, ker zaradi tega biti jezen na nekoga iz foruma ali na voznika nima smisla. Se je pač sama odločila tako. Če je bilo pa kako drugače, je pa drugo.

BuBBle.D ::

Fantje meni se gre samo za vozniško, ne pa za denarno kazen. Četudi mi naložijo 4K € kazni, bi jo že nekako odplačal, le za vozniško mi je bad.
|MSI MPG Z690 EDGE|Intel Core I7-13700K|64GB Viper Steel 3600Mhz|
|Zotac Trinity 3090 OC|EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB|
|ASUS TUF Gaming GT501|Corsair AX1200W|Samsung Odyssey G7 32"|

lopov ::

OMG Imagodei, sem pogledal tvoj link ... in sel obiskat WC (pred tem sem jedel) ... fakkkk!!!

imagodei ::

Moj link? A sem v tole temo kakšen link prilepil?
- Hoc est qui sumus -

lopov ::

Oops ... ne ti, pac pa Invictus :|
Sry obema!

Azrael ::

To kar sledi se je obravnavalo po prejšnjem zakonu.

Ulovili tipa, ki je napihal 0.8 na frulico se pravi po starem ~1.6. Primerljivo s tem primerom.

Točil krokodilje solze na sodniji, dobil štraf, bil ob izpit, čez 6 mesecev je lahko šel delat novega, medtem pa šel še malo v gorenjske toplice, saj je bil to pihanje samo vrh ledene gore. Pa vozni red avtobusov ga je zelo zanimal , saj zima in bicikel ne gresta ravno skupaj.

Služba, hja, če se ni kaj bistvenega spremenilo, boš ob izpit šele po obravnavi. Torej boš imel dovolj časa, da te v službi, če so šefi dobrosrčni, porinejo na drugo delovno mesto, kjer ti ne bo treba furati avteka. Če šefi le niso tako dobri, imaš problem, ki si ga zakuhal čisto sam.

Natankati se za 1.7 po starem ni možno po naključju ali s kakšnimi bombončki, to sodnik ve. Edino priliko, da bi se izmazal ali še bolj potunkal, si IMHO že zamudil.

Če bi menil, da meritev "na terenu" ni bila v redu (se zgodi niti ne tako redko), bi moral takrat zahtevati meritev še na policijski postaji (če imajo boljši merilnik, kot je prenosni) ali naj te peljejo še na odvzem krvi in bi potem bila merodajne te meritve. Če nisi pod vplivom alkota, je to brezplačno, drugače ne.

Samo tega nisi storil in sedaj za sodnika velja meritev policije. Tako, da začni študirati vozni red javnih sredstev prevoza.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zeberdee ::

Sam sem pihnil več (1), dve leti in pol nazaj. Pač sem zajebal.

Zdaj delam izpit ponovno, moti me le to, da je toliko časa trajal postopek. Več kot leto in pol je trajalo, da sem ga izgubil. Vmes sem pihal nekajkrat, ker sem veliko vozil ob nočnih urah, vedno 0,0. Kot mladi voznik sem fasal 6 mesecev brez izpita, brez odvetnika.

Dvanajstega osmega mi "prepoved" velja. Zdaj enkrat grem na zdravniški pregled, k noremu psihologu (pač sem baje alkoholik in psiholog te napsihira v nulo, vsaj glede na govorice.

Na tvojem mestu bi takrat, ko pride prva plava pošta (zaslišanje) bil tistih 7 ali petnajst dni nedosegljiv in to ponavljal v nedogled. Tri leta minejo hitro, sploh če si iz krajev, kjer so sodniki ful zasedeni - prvi poziv sem dobil leto nazaj (torej le leto in pol še do zastaranja), se opravičil, ker nisem mogel. Za drugi poziv je trajalo naslednjih 5 mesecev. Pomoje se z opravičevanjem (prvič) in nedvigom drugič lahko izmuznil.

Azrael ::

Pa si ziher, da še zastara?

Če mislijo resno spokati pijandure s cest, bi se tak mišmaš moral obvezno končati z aretacijo, po možnosti tako, da bo vedelo celo naselje in privedbo k sodniku. Nastale dodatne stroške pa lepo zaračunati pijanduri.

Če ima denarja toliko odveč, da ga meče za alko, bo 100% imel še za te "malenkosti".
Nekoč je bil Slo-tech.

Zeberdee ::

Zastara (vsaj po zakonu, ki je bremenil mene).

Aretacija za take stvari? V tretjo te lahko privedejo. Prvič se opravičiš, torej ta ne šteje. Drugič ne dvigneš, ali pa po preteku dni greš na pošto in imaš potrdilo, bil sem v mozambiku.
Po dveh letih imaš še 3 pogoje. Poleg tega pa je sedaj tako, da te k sodniku kličejo "ful vnaprej". Torej vsaj mesec, dva vnaprej. Torej lahko že s tem "odmaknjuješ" datum. Včasih je to šlo na tak način, da si dvignil zadnji dan popoldne, ker so pošiljali večinoma v petek (primer), naslednji petek si pa imel obravnavo...

gabl136 ::

Me prav zanima ali si pijan vozil prvič ali je to redna praksa? Iz izkušenj lahko rečem da večina ljudi ki vozi pjanih 1X, 2X to potem počnejo redno...

In ja, s previdno vožnjo se lahko izogneš marsikateri nesreči. Ampak še najbolj enostavno je pa da ne piješ ko voziš. Bulletproof!!! Pomisli samo na to kako včasih celo trezen in naspan na cesti narediš kakšno bedarijo za katero si potem niti ne znaš predstavljat zakaj se ti je to zgodilo...če si pa še pijan al pa zadet za povrhu je pa možnost... ''malo'' večja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gabl136 ()

solatko ::

Yohan del Sud - a bi ti tudi Trobcu pomagal.
BuBBle.D - nič ti ne bi kasiral (zakaj bi zaradi tvoje norosti, nastradala familija), dve leti brez izpita, pa še pet let plenice menjavat v SOČI.

BuBBle.D ::

Meni je bolj žal, da sem to temo odprl, kot pa da sem pijan vozil, resnično. Eni se zgražate kot da sem celo familijo pobil.:\
96 odgovorov je bilo napisanih od tega 3 ali 4, ki so se nanašali na moje vprašanje, ostalo pa totalen offtopic. Če želite izrazit svoje mnejnje o pijanih voznikih si odprite novo temo...
Sploh nebom več pisal v tej temi, ker ste mi eni prav smešni z svojim pametovanjem.
|MSI MPG Z690 EDGE|Intel Core I7-13700K|64GB Viper Steel 3600Mhz|
|Zotac Trinity 3090 OC|EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB|
|ASUS TUF Gaming GT501|Corsair AX1200W|Samsung Odyssey G7 32"|

iggy ::

Naj tisti vrže kamen....
Hey, you're fat!

Mavrik ::

Naj tisti vrže kamen....


*vrže skalo*

Kreteni.
The truth is rarely pure and never simple.
««
2 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Počasni vozniki (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Na cesti
1776242322 (213353) dzinks63
»

Gorenjski vozniki (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23814546 (9359) Tody
»

Kaj sovražite pri drugih voznikih? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
45725409 (18614) Tilen

Več podobnih tem