» »

Počasni vozniki

Počasni vozniki

««
«
1 / 36
»»

jalovec09 ::

Sem tud sam bolj počasen voznik, ampak nikol ne oviram druge, če vidim, da so za mano se jim umaknem ali na ravnini omogočim, da brez težav prehitijo. Nazadnje ko pa sm se peljal Bohinj-Sorška pl. je en tip vozil 40-50km/h po tistih ovinkih se ga ni dalo prehitet in tud ostali so bli že mal nestrpni. Na prelazu Sorške pl. je pol en skoraj izgub živce in prehitel pred ovinkom po delno asfaltu in pesku, da je ves tist pesk pometal naokrog po vozilih. Ne vem no a se take počasnele res ne mislijo umikat in omogočit ostalim da grejo naprej al hočejo še naprej dr*at ostale.

Kaj drugič naredit takim blendat, hupat, vozit delno po celem cestišču....mislim, da to vsekakor ni rešitev in to početje je skrajno nevarno za počasnega voznika.
  • zaklenil: dzinks63 ()

Tilen ::

Vrni izpit, če si nestrpen in se ne moreš brzdati. Kazni so tudi za preveč počasne.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

tomy5 ::

Ustavi, razglej se in podihaj .... če je čas za tipkanje po takih forumih je čas tudi za kratek postanek. ;-)

Invictus ::

V bistvu so taki počasneti, ker delajo kolono.

Ampak še nihče ni plačal kazni...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Unknown_001 ::

Zarad mene vozte počas ampak če se lahko umaknete to storte. Tud jst se kdaj na avtobusno umaknem pa naprej spustim živčneža za mano ki bi šel nonšalantnih 60 po naselju ali pa vem da mi bo za ritjo vozil. Bolj varno kot pa da mu živc dvigujem pa na koncu v afektu kozlarijo naredi. Od tam naprej je 100% odgovornost za vse sranje na njem.

Problem rešen. Jaz mam mir pa on lahko brez živčnosti pelje dalje po svoje.

Pa opažam da mnogi ne znajo okolice gledat oziroma spijo za volanom. Ko jih prehitevaš oni lagano pospešujejo tebe pa sploh ne vidijo namesto da bi mogoče pribremzal bo čoravi brezglavo peljal naprej ker ga itak boli kurec za dogajanje okoli njega. Itd. Itd.


Tej debati nikol ne bo konca
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

b3D_950 ::

Če bi se ta model umaknil, bi bila velika verjetnost, da bi bil spet en tak v tej koloni oziroma, vedno bi imel nekoga, ki bi bil bolj živčen od unga, ki je že živčen. Torej vedno bo nekdo, ki bo hotel bit prvi na vasi in bo tiščal in delal podvige dokler ne bo prvi v koloni. Edina pametna poteza je, da se ti umakneš in počakaš, da se vse zlufta, lahko pa se jajcaš, živciraš in gledaš v ogledala in upaš da se nekdo ne razkanta v tebe zaradi enga, ki za volanom spi oz. ne ve kaj dela. Lahko mu pa blendaš, če si za njim?
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: b3D_950 ()

jype ::

Tako je, problematičen je vedno tisti, ki je nervozen. Neuvidevne počasnele so bistveno manjša težava kot objestni dirkači.

negotiator ::

jype je izjavil:

Tako je, problematičen je vedno tisti, ki je nervozen. Neuvidevne počasnele so bistveno manjša težava kot objestni dirkači.


Kaj pa vem, počasnele so običajno tiste, ki naredijo nekoga nervoznega. Zato ne bi kar tako na hitro rekel, da počasnele niso nič krive. Če ne znaš vozit, kakor je treba, je bolje, da se držiš kolesa ali pa kar nog in ne oviraš ostalih, ki bi radi vozili normalno.
All easy problems have already been solved.

MaliJanez ::

Ne zastopim folka, ce je omejitev 90 koji k se drkate 50-60km/h. Da sem policaj vam takoj kazen dam

jype ::

GrThAu> Ne zastopim folka, ce je omejitev 90 koji k se drkate 50-60km/h. Da sem policaj vam takoj kazen dam

Ja, saj to bi bilo prav, da bi kot policist kaznoval tiste, za katerimi se nabere kolona, pa ji ne omogočijo prehitevanja.

Ampak ker nisi, ti ni dovoljeno kaznovati nikogar.

negotiator> Kaj pa vem, počasnele so običajno tiste, ki naredijo nekoga nervoznega.

Nisem prepričan.

negotiator> Zato ne bi kar tako na hitro rekel, da počasnele niso nič krive.

Ja, saj dejansko delajo prekršek, zato tudi nisem napisal, da so ali pa niso krive česarkoli, temveč zgolj to, da so bistveno manjši problem kot nervozni objestneži, ki si domišljajo, da je njihova pravica, da vozijo hitro. Jaz za počasnelami vozim počasi in pustim dovolj varnostne razdalje, da me morebitni nervozneži lahko brez težav prehitijo.

shadeX ::

Pff...

Če mene kaj "pogreje", je to da imam enga kurca pred sabo ki vozi 50 kjer je omejitev 90, mamu mu jebem. Nič nimam proti, če tako vozi, ampak naj se pizda vsaj umakne na stran, da lahko gre tistih 10 avtov za njim naprej. In seveda na take naletiš ravno na cesti, kjer ga ne moreš prehitet. Če si 5 v koloni si ga pa itak popušil. Za takih res nimam živcev (ne izpita ne bom vrnil).

Sam sem toliko uvideven, da če vozim prepročasi za nekoga, ki mi leze v rit, se VEDNO brez izjeme umaknem na stran.

Npr soška cesta SOLKAN - TOLMIN je en tak primer ceste katero se lahko 2 uri jajcaš za nekomu, ki vozi 50.

Aston_11 ::

negotiator je izjavil:

Kaj pa vem, počasnele so običajno tiste, ki naredijo nekoga nervoznega.
Seveda to ni opravičilo za potencialno nervoznega kot ni minikikla opravičilo za karkoli.

shadeX je izjavil:

Npr soška cesta SOLKAN - TOLMIN je en tak primer ceste katero se lahko 2 uri jajcaš za nekomu, ki vozi 50.
Morda za Doblarjem, kjer je par čudnih ovinkov, kar pa še vedno omogoča lokalcev prehitevanje, ki je daleč od Varnega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

jype ::

shadeX> Nič nimam proti, če tako vozi, ampak naj se pizda vsaj umakne na stran, da lahko gre tistih 10 avtov za njim naprej.

Ja, to bi moral storiti vsak, ki za seboj vidi nekoga, ki bi rad prehitel. Ampak ko tega ne stori, se tvoje pravice in dolžnosti ne spremenijo.

shadeX> Za takih res nimam živcev (ne izpita ne bom vrnil).

Pa bi bilo pametno, da bi ga. Če nimaš živcev, potem potrebuješ šoferja.

shadeX> Sam sem toliko uvideven, da če vozim prepročasi za nekoga, ki mi leze v rit, se VEDNO brez izjeme umaknem na stran.

Pohvalno, jaz tudi. Tudi če vozim po omejitvah ni nobenega razloga, da bi drugim dajal lekcijo, ker nisem policist.

shadeX> Npr soška cesta SOLKAN - TOLMIN je en tak primer ceste katero se lahko 2 uri jajcaš za nekomu, ki vozi 50.

Če greš z biciklom, ta problem odpade, pa še nadihaš se in na par koncih se lepo vidi hribe.

Blinder ::

Moj nasvet bi bil samo:

tomy5 je izjavil:

Ustavi, razglej se in podihaj


Ce je promet redek, bos potem lahko nadaljeval normalno. Ce je promet gost, pol se raje niti ne ustavi, ker bos potem dobil verjetno drugega pocasneza pred sabo.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

eko_2k4 ::

Mene tudi zanima, kaj se je zgodilo zadnja leta. Včasih se je večina avtov po avtocesti (ob dobri vidljivosti in redkem prometu) vozila 120-140, sedaj pa imam, ko se vozim 130 (140 po tempomatu) občutek, kot da letim 180... 80% voznikov se vozi med 90 in 110.

Moje teorije so sledeče:
- šparajo gorivo
- ne mudi se jim nazaj na šiht ali domov k ženi
- telefonirajo (to se da videt, ko jih prehitiš)
- ...

Ne me narobe razumet, da me to moti... samo rad bi razumel "state of mind"

MaliJanez ::

Najhujsi so taki ko se vlecejo ko megla guzvo naredijo pa se se umaknit nocejo, sam osebno vozim malo nad omejitvami in se vedno se najde kdo ko se mi na rit nalepi in se ne umaknem ker nevem zaka bi se ko ga je*e ampak samo gas spustim da je se bol nervozn ce bo sel mimo bo sel ce ne pa ne njegova stvar.

Samo neka najbolj nesposobnega na cesti so pa GOLF vozniki, mater jim...taki mali AUDI pa BMW vozniki so to samo z dosti slabsimi avtami:))

jype ::

eko_2k4> Mene tudi zanima, kaj se je zgodilo zadnja leta. Včasih se je večina avtov po avtocesti (ob dobri vidljivosti in redkem prometu) vozila 120-140, sedaj pa imam, ko se vozim 130 (140 po tempomatu) občutek, kot da letim 180... 80% voznikov se vozi med 90 in 110.

Pa saj to je super, da vozijo 90-110. Porabijo znatno manj goriva, avtoceste so bistveno manj hrupne, pa še dodatnih 30 metrov pridobijo za reakcijo, če se na avtocesti karkoli pojavi. Vzrokov posameznikov seveda ne poznam, pri meni so pa vsi našteti, mudi se mi itak nikoli, telefoniram pa tudi ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

shadeX ::

Ja, to bi moral storiti vsak, ki za seboj vidi nekoga, ki bi rad prehitel. Ampak ko tega ne stori, se tvoje pravice in dolžnosti ne spremenijo.


A sem kje napisal da se? Ne prehitevam, ne trobim in na nikakršen način s svojimi manevri ne kažem da zaradi mene obstaja kakšna dodatna nevarnost. Eni za razliko od drugih, znamo (vsaj na zunaj) kontrolirat svoja čustva.

jype ::

shadeX> A sem kje napisal da se?

Ne, ti nisi, mnogi drugi v tej temi pa precej sanjajo o tem:

jalovec09> Kaj drugič naredit takim blendat, hupat, vozit delno po celem cestišču....mislim, da to vsekakor ni rešitev in to početje je skrajno nevarno za počasnega voznika.

Edini smiseln odgovor je, da ne storiš ničesar - zgolj počasi in z ustrezno varnostno razdaljo voziš za oviro, dokler je ne moreš varno prehitet.

negotiator ::

@jype

ki si domišljajo, da je njihova pravica, da vozijo hitro.


Si hotel reči; ki si domišljajo, da je njihova pravica, da vozijo z dovoljeno hitrostjo? Če ni razloga, da se vlečeš, potem ne vem, zakaj ne bi imel pravice, da se voziš na omejitvi hitrosti.

Nisem prepričan.


Potem ti pa jaz povem, iz osebnih izkušenj, da me taki živcirajo. Ponavadi zato, ker se vlečejo, na nasprotnem pasu pa je gužva in jih ni mogoče prehiteti - vsaj varno ne.
All easy problems have already been solved.

jype ::

negotiator> Si hotel reči; ki si domišljajo, da je njihova pravica, da vozijo z dovoljeno hitrostjo? Če ni razloga, da se vlečeš, potem ne vem, zakaj ne bi imel pravice, da se voziš na omejitvi hitrosti.

Nihče nima pravice voziti z dovoljeno hitrostjo, če cesta ni prosta.

negotiator> Potem ti pa jaz povem, iz osebnih izkušenj, da me taki živcirajo.

Si poskusil z meditacijo? Morda v kombinaciji z jogo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

negotiator ::

@jype

Nihče nima pravice voziti z dovoljeno hitrostjo, če cesta ni prosta.


Kako ni prosta? Seveda je prosta, težava je le v tem, da nekdo, ki ne zna vozit, povzroča "zasedenost" ceste. Ne pozabi, da za cesto plačujejo tudi drugi, ne samo tisti, ki se vleče. Boljša rešitev bi bila odstranitev takih voznikov iz ceste, kot pa to, da se morajo tudi normalni vozniki vlačiti za njimi. Če ne drugega, pa naj si plačajo za izgradnjo nekih "cest za počasne/nesposobne".

Si poskusil z meditacijo? Morda v kombinaciji z jogo?


Haha, si pa res duhovit. Kaj, ko bi raje vozniki začeli vozit normalno, ne pa, da se moram jaz, s pomočjo meditacije kar sprijaznit z gnilo situacijo na cestah. Če nekje tiči problem, ga je treba rešit, ne pa prikrivat. Ali mogoče hočeš reči, da, če bi nekdo ugrabil tvojega otroka, da bi se kar predal in šel meditirat in s tem poskušal prikriti težave/čustva, pa "boli te" za otroka? Ali pa, če bi bil ti dijak srednje šole in bi te nadlegovali/pretepali, kaj bi naredil? Se zadel? Šel meditirat? Ali bi poiskal pomoč/se uprl, če je to možno?
All easy problems have already been solved.

jype ::

negotiator> Kako ni prosta? Seveda je prosta, težava je le v tem, da nekdo, ki ne zna vozit, povzroča "zasedenost" ceste.

Torej ni prosta.

negotiator> Ne pozabi, da za cesto plačujejo tudi drugi, ne samo tisti, ki se vleče.

Jasno, ampak tudi tisti, ki se vleče, ima pravico do uporabe, čeprav vozi prepočasi. S pravico sicer pride dolžnost, da se umakne takoj, ko se lahko, žal pa ga v to ne more prisiliti nihče, razen policistov.

negotiator> Boljša rešitev bi bila odstranitev takih voznikov iz ceste, kot pa to, da se morajo tudi normalni vozniki vlačiti za njimi.

Ne, v resnici bi to bila izrazito nesorazmerna rešitev.

negotiator> Kaj, ko bi raje vozniki začeli vozit normalno, ne pa, da se moram jaz, s pomočjo meditacije kar sprijaznit z gnilo situacijo na cestah.

Prepričan sem, da je kje kdo, ki je zaradi tebe že izgubljal živce na cesti.

negotiator> Ali mogoče hočeš reči, da, če bi nekdo ugrabil tvojega otroka, da bi se kar predal in šel meditirat in s tem poskušal prikriti težave/čustva, pa "boli te" za otroka?

Ugrabitev otroka in počasna vožnja sta sicer res izjemno podobna pojava (ne vem, če bi ju znal v ločiti v slabi svetlobi), ampak vseeno sem prepričan, da bi ti meditacija pomagala, da bi se manj sekiral glede reči, na katere itak nimaš nobenega vpliva.

negotiator ::

Jasno, ampak tudi tisti, ki se vleče, ima pravico do uporabe, čeprav vozi prepočasi.


Če vozi prepočasi brez konkretnega razloga, nima nobene pravice. Pa prosim ne reči, da imajo vsi, ki vozijo počasi, konkreten razlog za to.

Ne, v resnici bi to bila izrazito nesorazmerna rešitev.


Kakšen argument?

Prepričan sem, da je kje kdo, ki je zaradi tebe že izgubljal živce na cesti.


Tudi jaz. Verjetno so bili to taki, ki sem jih prehiteval, ko so se vlekli 60 izven naselja, ob tem pa so poskušali s svojim pospeševanjem meni onemogočit prehitevanje ali pa me mogoče celo spravit v življenjsko nevarno situacijo, pa jim to ni uspelo - z izjemo enega primerka, ki me je že spravil v tako situacijo, pa seveda tudi meni nasproti vozečega. Pa tudi taki, ki se jim zdi normalno, da se vozijo 60 in si mislijo "kam pa ta bedak nori", ko jih prehitim (izven naselja, seveda).

Ugrabitev otroka in počasna vožnja sta sicer res izjemno podobna pojava (ne vem, če bi ju znal v ločiti v slabi svetlobi), ampak vseeno sem prepričan, da bi ti meditacija pomagala, da bi se manj sekiral glede reči, na katere itak nimaš nobenega vpliva.


Tak primer sem podal zato, da ti zbistrim glavo. Za nekoga (npr. tebe) take stvari niso tak big deal, zame pa pač so, ker mi kradejo neprecenljiv čas. Ravno sekiranje mi daje moč vpliva na te reči. Če bi pridno vozil za takimi vozniki, bi jih s tem samo še podpiral in res ne bi ničesar spremenil. Čim greš pa prehitevat, pa v večini primerov pospešijo :))
All easy problems have already been solved.

jype ::

negotiator> Če vozi prepočasi brez konkretnega razloga, nima nobene pravice. Pa prosim ne reči, da imajo vsi, ki vozijo počasi, konkreten razlog za to.

Pravica do uporabe cest ni odvisna od tega, kako počasi voziš. Če voziš s hitrostjo, ki je manjša od polovice najvišje dovoljene hitrosti, potem moraš zgolj vključiti varnostne utripalke.

negotiator> Kakšen argument?

Ceste so javne in v javnost spadajo tudi vsi tisti, ki vozijo počasneje od najvišje dovoljene hitrosti.

negotiator> ker mi kradejo neprecenljiv čas.

Če je tvoj čas tako dragocen, pojdi s kolesom, pa boš vedno lahko peljal mimo. Čas ti kradejo, ker si v preveč širokem vozilu. No, če si švoh, si lahko omisliš tudi motorno kolo, če si bogat pa verjetno najbolje helikopter.

negotiator> Ravno sekiranje mi daje moč vpliva na te reči. Če bi pridno vozil za takimi vozniki, bi jih s tem samo še podpiral in res ne bi ničesar spremenil. Čim greš pa prehitevat, pa v večini primerov pospešijo

Mislim, da bi moral obiskati psihiatra.

kingsix ::

Nervoza in nestrpnost je slovenski nacionalen šport - no kar veliko negativnih stvari je kot zgleda naš šport.... ampak res, kar vidiš pogosto pri nas na cestah vidiš le še v drugih balkanskih državah, severno so to bolj izjeme kot pravilo...Pa še to so verjetno balkanci, ki živijo severno in mislijo, da držijo božja jajca v rokah.

Poznam konkretne primere (z strani psihologa) ki postanejo ob tem, ko jih kdo prehiti na AC, jezni oz. enostavno znorijo. Prejšnji sodelavec je sam povedal, da je zaradi nervoznosti etc. v prometu pristal pri psihologu. Enostavno je rekel, da je postal popolnoma zmešan/paničen, ko ga je nekdo na AC prehitel, medtem ko je že on vozil npr. 180 ali pa primer OP, ko je vozil za počasnejšim voznikom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kingsix ()

tomy5 ::

negotiator je izjavil:

jype je izjavil:

Tako je, problematičen je vedno tisti, ki je nervozen. Neuvidevne počasnele so bistveno manjša težava kot objestni dirkači.


Kaj pa vem, počasnele so običajno tiste, ki naredijo nekoga nervoznega. Zato ne bi kar tako na hitro rekel, da počasnele niso nič krive. Če ne znaš vozit, kakor je treba, je bolje, da se držiš kolesa ali pa kar nog in ne oviraš ostalih, ki bi radi vozili normalno.


Ne naredijo te drugi nervoznega.
Sam postanep nervozen.
Nehajte že vedno za svoja psihična stanja kriviti druge.

Blinder je izjavil:

Moj nasvet bi bil samo:

tomy5 je izjavil:

Ustavi, razglej se in podihaj


Ce je promet redek, bos potem lahko nadaljeval normalno. Ce je promet gost, pol se raje niti ne ustavi, ker bos potem dobil verjetno drugega pocasneza pred sabo.


Če je gost pač nehaj vozit in hodi peš, tako kot drugi delajo gužvo jo delaš tudi ti/jaz.
Res hecno mi je ko dandanes vsakdo išče za vse svoje probleme krivdo pri drugih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tomy5 ()

negotiator ::

@jype

Pravica do uporabe cest ni odvisna od tega, kako počasi voziš. Če voziš s hitrostjo, ki je manjša od polovice najvišje dovoljene hitrosti, potem moraš zgolj vključiti varnostne utripalke.


Mislim, da nisi dobro prebral mojega odgovora.

Ceste so javne in v javnost spadajo tudi vsi tisti, ki vozijo počasneje od najvišje dovoljene hitrosti.


Tudi naš denar, ki je namenjen za gradnjo cest in podobno, gre v žepe politikov, kako pa to? Očitno le ni vse logično. Ne vidim, kaj bi lahko bilo hudega, če bi take voznike odstranili s cest. Pa bi pač naredili tako, da tistim ne bi bilo treba plačevati prometnih prispevkov.

Če je tvoj čas tako dragocen, pojdi s kolesom, pa boš vedno lahko peljal mimo. Čas ti kradejo, ker si v preveč širokem vozilu. No, če si švoh, si lahko omisliš tudi motorno kolo, če si bogat pa verjetno najbolje helikopter.


Ne, takrat bom pa jaz oviral njih - tako, kot bi jih tudi ti - na regionalki, seveda. Motorno kolo žal ne pride v poštev za prevoz večih oseb in prtljage in ne, nimam denarja za helikopter, ki pa se tudi ne bi izplačal na kratke razdalje, sploh pa ne, kar se pristankov tiče.

Mislim, da bi moral obiskati psihiatra.


Čemu? Zato, ker hočem izkoristit to, kar ponujajo prometni predpisi? Mislim, da bi moral psihiatra obiskat kvečjemu tisti, ki me, zaradi svoje nesposobnosti upočasnjuje, nato pa kljub svojim razlogom, da je trenutek prej še vozil prepočasi, kar na enkrat pospeši in je kar na enkrat sposoben voziti normalno.

Ampak, čim pogledam tvoj naziv, mi je takoj jasno, zakaj nekako ne prideva skupaj.
All easy problems have already been solved.

negotiator ::

tomy5


Ne naredijo te drugi nervoznega.
Sam postanep nervozen.
Nehajte že vedno za svoja psihična stanja kriviti druge.


Ja, bravo, gospod psihiater. Tudi otroci, ki jih drugi zlorabljajo, so sami krivi, da potem postanejo depresivni.

Pokaži mi potem enega junaka, ki nima teh "psihičnih stanj", kljub temu, da so ga npr. starši in sošolci zlorabljali.

Ne vem, kako lahko rečeš, da okolica nima vpliva na razpoloženje ljudi?
All easy problems have already been solved.

Aston_11 ::

negotiator je izjavil:

kvečjemu tisti, ki me, zaradi svoje nesposobnosti upočasnjuje,
Nesposobnost ni edini razlog. Morda se mu enostavno ne da divjati. Redki so celo tisti (zasledovalci), ki bi vozili z maks dovoljeno hitrostjo, celo če ne bi bilo počasneža pred njimi. Morda zgolj psihira tiste za njimi. Morda celo samo umirja promet, čeprav tudi za to ni poklican. Skratka razlogov je več, ni treba posloševati samo na enega, najbrž celo najmanj verjetnega.

GrimReaper ::

jalovec09 je izjavil:

Kaj drugič naredit takim blendat, hupat, vozit delno po celem cestišču....mislim, da to vsekakor ni rešitev in to početje je skrajno nevarno za počasnega voznika.

Hupanje večkrat preverjeno ne pomaga niti 5%, edino enkrat je enemu odtrgalo in je šel pedal to the metal, ampak je bil star nekje 30. Včeraj ko sem enemu 4x pohupal, ker se je vlekel kot megla, se je potem ustavil na pasu za vključitev na Petrol. Ampak ker sem šel ravno sam na Petrol, mi je potem sledil, potem sem moral naredit pa še en krog, tako da s hupanjem nisem nič profitiral, ravno obratno.
Pomaga edino prehitevanje, saj take se smatra enako kot traktor ali kolo, so pač počasnejši. Zato pa sam pravim, da danes že moraš imet hiter avto, vsaj 9s, raje 7-8s do 100. Tolk počasnega kot danes vozi večina, pa na žalost ne delajo več, še z 1.0 50KM sem bil raketa proti danajšnjim voznikom. Tako da bi rabil avto z nekje 10-20KM, da te drugi ne bi ovirali.
Čakanje tudi ne pomaga nič, ker to bi moral čakat vsaj 5 minut, ampak če hočeš vozit hitro ponavadi nimaš tolk časa čakat. Sam se ustavim edino, če vem da bom na enem odseku kjer se itak ne da prehitet, tolk hitrejši, da bom prišel za njim na odseku kjer se da prehitet.
Če dobro pomislim, me počasni niti ne motijo tolk, je vsaj mal bolj zanimivo vozit, saj v igrah je tudi bolj zanimivo če imaš na cesti tudi traffice, kot pa samo ostale voznike s športnimi avti.

Dokler se počasna vožnja ne bo kaznovala enako kot hitra, se pa ne bo nič spremenilo. Je pa drugače tudi počasna vožnja nevarna, ker vedno bodo obstajali tisti, ki bodo hoteli voziti hitreje. Recimo če v naselju eden vozi 40, ti ga greš pa prehitevat tam do 60, je to bolj nevarno kot pa če bi oba vozila lepo 50. Če je njihov razlog za počasno vožnjo, da so za šibkejše udeležence manj nevarni, se motijo, ker s tem ne naredijo nič.
Sicer pa po eni ulici 25 in po glavnih cestah v naselju 50, če z voznikovim zdravjem ni nič narobe, ne more prit do nobene nesreče. Ni nobenega razloga se vozit 40, razen če opaziš kakšno nevarnost.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

LeQuack ::

Še dobro da so vse nevarnosti zmeraj predvidljive.
Quack !

jype ::

negotiator> Čemu? Zato, ker hočem izkoristit to, kar ponujajo prometni predpisi?

Ne. Zgolj zato, ker bi to rad storil ne glede na to, kakšno je dejansko stanje na cesti.

Mare2 ::

negotiator je izjavil:

Mislim, da bi moral psihiatra obiskat kvečjemu tisti, ki me, zaradi svoje nesposobnosti upočasnjuje, nato pa kljub svojim razlogom, da je trenutek prej še vozil prepočasi, kar na enkrat pospeši in je kar na enkrat sposoben voziti normalno.

Morda je dotični ravno telefoniral, morda je imel desno roko položeno na bedrcih bejbe...

A tvoj avto ne more prehiteti drugega? :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Ashrack ::

V primeru kot opisuje OP vidim edino to da tudi voznika pred sabo zivciras kot le on tebe s prepocasnjo voznjo. Tako da hupanje, blendanje se mi zdi edina moznost
....

LeQuack ::

A nismo že dorekli, da ga ne živcira avto pred njem, ampak da se živcira sam.
Quack !

Aston_11 ::

Ashrack je izjavil:

V primeru kot opisuje OP vidim edino to da tudi voznika pred sabo zivciras kot le on tebe s prepocasnjo voznjo. Tako da hupanje, blendanje se mi zdi edina moznost
Jup, potrebno je pokazati, da si večji odstrelek, kot je tisti, ki živcira nedolžne voznik.

LeQuack je izjavil:

A nismo že dorekli, da ga ne živcira avto pred njem, ampak da se živcira sam.
Oboje je. Tretji opazovalci menimo, da se živcira sam, osebno udeleženi pa imajo imenovalec postavljen na svoje razpoloženje, ki je seveda z njihovega vidika normalno. Relativnostna teorija v akciji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

bambam20 ::

Invictus je izjavil:

V bistvu so taki počasneti, ker delajo kolono.

Ampak še nihče ni plačal kazni...



Če bi zadevo posnel in poslal na policijo ampak takšen polž, ki povroča kolono mu ne bodo spisali kazni, čeprav bi jo morali.

Problem pri nas je tudi ta, da se "da se polži" počutijo varne pri svojem početju.

zato ap , ko se odpravljate na določene cestne trate, kjer veste, da se lahko to zgodi, prehitevanje pa je misija nemogoče morate iti sproščeni in mirnih živcev. Na koncu smo mi tisti, ki smo na slabšem, saj se zaživciramo in smo slabe volje. Tako je. Pa tega se ne bo spremenilo. Nekdo, ki pač vozi tako močno defenzivno bo tako vozil vedno. Njemu se ne mudi, on in ima čas.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

TRIROG ::

Pimplajmo skupaj!

Pithlit ::

shadeX je izjavil:

Npr soška cesta SOLKAN - TOLMIN je en tak primer ceste katero se lahko 2 uri jajcaš za nekomu, ki vozi 50.

WTF?
Solkan-Plave: 5 ravnin kjer lahko komot prehitevaš.
Plave-Deskle: 3 ravnince kjer se da... če imaš kakšnega ekstra osla pod havbo.
Deskle-Kanal: 1 ravninica, 1 konkretna ravnina... pa mimo Anhovega, ako te ne moti delat prekrška.
Kanal-Ajba: 1 ravninica, 3 ravnine.
Ajba-Doblar: 2 ravninici, 3 ravnine + 1 ravnina kjer je trenutno cesta zožana.
Doblar-Volče: 3 ravninice, 1 konkretna ravnina.
Volče-Tolmin: 2 ravnini.

Če v vsem tem času nisi sposoben varno prehitet nekoga ki se fjaka 50km/h... pač nisi nič bolj za na cesto kot on. Al pa imaš tolk grozno nesrečo da imaš vedno nekoga na nasprotnem pasu. Še vedno pa greš lahko v Kanalu z regionalke dol... pa pri Mojo-tu nazaj gor - tako komot prehitiš unega kekca.

2 uri Solkan-Tolmin sem šla samo enkrat... ko sem se v Kanalu ustavila na pici! Več kot uro nimaš kaj čarat pa če se drevo na cesto podre (razen če se nate).
Life is as complicated as we make it...

negotiator ::

Aston_11 je izjavil:

negotiator je izjavil:

kvečjemu tisti, ki me, zaradi svoje nesposobnosti upočasnjuje,
Nesposobnost ni edini razlog. Morda se mu enostavno ne da divjati. Redki so celo tisti (zasledovalci), ki bi vozili z maks dovoljeno hitrostjo, celo če ne bi bilo počasneža pred njimi. Morda zgolj psihira tiste za njimi. Morda celo samo umirja promet, čeprav tudi za to ni poklican. Skratka razlogov je več, ni treba posloševati samo na enega, najbrž celo najmanj verjetnega.


Polno duhovitih ljudi se najde tukaj na slo-techu. Divjanje? Normalni vožnji, po prometnih predpisih se reče divjanje? Ta je pa dobra.

Očitno sem tudi jaz eden redkih (zasledovalcev, če temu tako praviš). Tudi, če je cesta popolnoma prazna, bom vozil tako hitro, kot dopuščajo razmere in omejitve - ne vem, zakaj bi se vlačil in zgubljal čas, če pa kdo rad to dela, pa naj gre na kolo, pa naj se vozi počasi, kolikor mu srce poželi. In ja, tudi smernike uporabljam, pa četudi ni nikjer žive duše.

Umirja promet? Ja, mogoče, če ostali penzionisti vozijo za njim :)) Čim bo pa kdo normalen pripeljal za takega, mu pa ne bo všeč.
All easy problems have already been solved.

Aston_11 ::

negotiator je izjavil:

Polno duhovitih ljudi se najde tukaj na slo-techu. Divjanje? Normalni vožnji, po prometnih predpisih se reče divjanje? Ta je pa dobra.
To je ST realnost, da kar je manj kot dovoljena hitrost, da je pol foruma živčnih, obtožuje voznika, da jih živcira, če slučajno vozi 10 manj, naj vrne vozniško dovoljenje itd. Pri cestah, ki niso ravne, pa je taka vožnja takoj divjanje, že ko ne doseže dovoljene hitrosti, temveč zgolj hitrosti, prilagojene razmeram na cesti. Glede na to, ker je vedno par padalcev brez pametnih razlogov, razen to, da so živčni, za genetsko in okoljsko zasnovo pa počasnejši vozniki niso in ne morejo biti odgovorni, je popolnoma vseeno, s kakšno hitrostjo se vozi. Dopadla se mi je nalepka na vozilih, kjer je bilo z majhnimi črkami napisano "vzemi persen, persen pomirja", konzumatorjev na tem forumu pa bi bila polna kanta.

negotiator ::

jype je izjavil:

negotiator> Čemu? Zato, ker hočem izkoristit to, kar ponujajo prometni predpisi?

Ne. Zgolj zato, ker bi to rad storil ne glede na to, kakšno je dejansko stanje na cesti.


In po čem to sklepaš? Si morda že kdaj videl, kako vozim, ali imaš morda sposobnost branja misli? Če bi to držalo, potem najverjetneje ne bi bil več živ.

Mi lahko potem pojasniš, zakaj sem jaz tisti, "ki dela gužvo", marsikdaj, ko je na cesti sneg? Ne morem verjet, kako nekateri norijo v takih pogojih, ko traja celo večnost, da se ustaviš, ko začneš bremzat, pa, da sploh ne omenjam tega, da samo en napačen (ali celo ponesrečen) premik volana v taki situaciji lahko povzroči katastrofo. Najbrž gre v tem primeru za iste voznike, ki jih poleti vidim peljati 60-70 na regionalki - enako se vozijo pozimi, ko sneg še ni splužen in je že 50 nevarno peljat ampak oni še vedno to delajo. Zakaj? Zato, ker nimajo občutka za avto, za cesto, kaj je varno in kaj ne. Potem se pa dogajajo nesreče - po možnosti s smrtnimi žrtvami, jaz pa sem tisti, ki bi rabil psihiatra, zato, ker razumem, kaj je varno in, kaj ne.
All easy problems have already been solved.

negotiator ::

Mare2 je izjavil:

negotiator je izjavil:

Mislim, da bi moral psihiatra obiskat kvečjemu tisti, ki me, zaradi svoje nesposobnosti upočasnjuje, nato pa kljub svojim razlogom, da je trenutek prej še vozil prepočasi, kar na enkrat pospeši in je kar na enkrat sposoben voziti normalno.

Morda je dotični ravno telefoniral, morda je imel desno roko položeno na bedrcih bejbe...

A tvoj avto ne more prehiteti drugega? :)


?? Ne, ne more, lahko pa ga uporabim, da z njim prehitim drugega, če to razmere dopuščajo in, če drug avto nima previsoke moči, glede na težo, v primeru, da njegovemu vozniku pade krona z glave, ko vidi, da ga nameravam prehiteti. Ampak to, da je drugi avto zmogljivejši (vsaj občutno), se praktično nikoli ne zgodi, ker, glej ga zlomka, tisti z zmogljivejšim avtom ponavadi že vozi dovolj hitro, najbrž zato, ker se na avtomobile spozna, ter tudi rad vozi in, ker rad vozi, to dela tako, kot mu dopuščajo predpisi/razmere in se ne cijazi s polovično hitrostjo, če ni potrebe po tem.
All easy problems have already been solved.

negotiator ::

Aston_11 je izjavil:

negotiator je izjavil:

Polno duhovitih ljudi se najde tukaj na slo-techu. Divjanje? Normalni vožnji, po prometnih predpisih se reče divjanje? Ta je pa dobra.
To je ST realnost, da kar je manj kot dovoljena hitrost, da je pol foruma živčnih, obtožuje voznika, da jih živcira, če slučajno vozi 10 manj, naj vrne vozniško dovoljenje itd. Pri cestah, ki niso ravne, pa je taka vožnja takoj divjanje, že ko ne doseže dovoljene hitrosti, temveč zgolj hitrosti, prilagojene razmeram na cesti. Glede na to, ker je vedno par padalcev brez pametnih razlogov, razen to, da so živčni, za genetsko in okoljsko zasnovo pa počasnejši vozniki niso in ne morejo biti odgovorni, je popolnoma vseeno, s kakšno hitrostjo se vozi. Dopadla se mi je nalepka na vozilih, kjer je bilo z majhnimi črkami napisano "vzemi persen, persen pomirja", konzumatorjev na tem forumu pa bi bila polna kanta.



Nisem čisto prepričan, da razumem, kaj piše zgoraj.

"vzemi persen, persen pomirja"

Ali pa "vozi le tako hitro, kolikor hitro lahko leti tvoj angel varuh" Ne, hvala, ko sem to videl, sem postal še bolj živčen. Tip se je peljal nič več, kot 50 na regionalki, nasproti pa gužva, da se ga ni dalo prehitet, pred njim pa prazna, suha in sončno osvetljena cesta. Meni se to zdi provokacija, pa se bo še vedno kdo našel tukaj, ki bo rekel, da je to normalno.

PS: še bolj pa je provokativno takim, kot sem jaz (ateistom), ko začne še nekaj verskega vsiljevat, poleg tega, da maši promet. Res, prav je*anje v glavo.
All easy problems have already been solved.

Zgodovina sprememb…

holabaluza ::

Da fak ljudem ni jasno tu, pa ce je prazna cesta, predpisi so predpisi. 50 je 50. Dostikrat sem dozivlju, da je kdo zadaj mene postal zivcen, ker peljem po predpisih pa mi lezel v rit. Da bi pa prehiteval (pa bi lahko) pa nima jajc. Ma krneki, vsak si neka pravila po svoje razlaga. Js bi take poslal se enkrat na izpit. Ne stekam kaj ni jasn ljudem

negotiator ::

holabaluza je izjavil:

Da fak ljudem ni jasno tu, pa ce je prazna cesta, predpisi so predpisi. 50 je 50. Dostikrat sem dozivlju, da je kdo zadaj mene postal zivcen, ker peljem po predpisih pa mi lezel v rit. Da bi pa prehiteval (pa bi lahko) pa nima jajc. Ma krneki, vsak si neka pravila po svoje razlaga. Js bi take poslal se enkrat na izpit. Ne stekam kaj ni jasn ljudem


Če voziš po predpisih, ni nič narobe, če razmere to dopuščajo. Da se pa nekdo brez razloga vleče in je, kot je že Mare omenil, mogoče celo na telefonu, to je pa res nedopustno.
All easy problems have already been solved.

msjr ::

jalovec09 je izjavil:

Nazadnje ko pa sm se peljal Bohinj-Sorška pl. je en tip vozil 40-50km/h po tistih ovinkih se ga ni dalo prehitet in tud ostali so bli že mal nestrpni.


Tip je vozil po omejitvah oz. toliko kot cesta dopušča. Stric gugelj pravi, da se 35,4 km te ceste normalno prevozi v 51 minutah torej je povprečna hitrost 41 km/h, torej če je tip vozil med 40-50 km/h je vse ok.

solatko ::

V več temah smo že obravnavali to tematiko, ne vem zakaj je potrebno odpreti novo temo.
Dejstvo je, da ko sedeš v vozilo in se nekam odpraviš, moraš računat z takimi ali pa še hujšimi dogodivščinami.
Če dohitim tako kolono, pustim varnostno razdaljo in peljem, kolikor pa pelje kolona, lepo si nastavim stari rock in uživam.
Ko pa tako kolono srečam, pa opazujem kam se bom umaknil, če bo kak neprišteven voznik prišel po moji strani.

Take kolone so bile in so potencialno še vzrok, za nekaj najhujših nesre na naših cestah. Kdor se tega ne zaveda, pač z realnostjo nima nobene veze.
Enkrat sem za takim pacientom zapeljal na pumpo in ga vprašal, če se slabo počuti, pa je nonšalantno odgovoril, da on pač ni divjak, da vozi varno in da naj se brigam zase.

Lepo sem mu razložil, da v primiru, da ne obvlada vozila, naj vsaj v ogledala gleda in spušča tiste, ki bi radi vozili hitreje, saj njegov način vožnje smrtno ogroža nasproti vozeče, pa me je njegova sopotnica nakurla, da njen dec že ne bo ustavljal vsakih 200m, ko se za njim pojavi avto, da ravno tako plača cestnino in da naj se brigam zase.
Potem je še dec začel nekaj skakt proti meni, ko pa sem mu razložil s čim se ukvarjam nekaj zadnjih 10 let. se je umiril, se spravil v avto in odpeketal naprej proti LJ.
Res je bilo deca mal več skupaj, ampak, ko sem ga dohitel, se je lepo umaknil na skrajno desno, da sem šel lahko mimo. Iz vljudnosti sem dvignil roko in mu na kratko hupnil.
Upam, da bo zadržal to, kar se je nehote naučil.

Mi, divjaki in kršitelji omejitev hitrosti, se znamo v takih situacijah zadržat, pa če prav traja tako mučenje nekaj 10 km.
Delo krepa človeka

Mare2 ::

solatko je izjavil:


Potem je še dec začel nekaj skakt proti meni, ko pa sem mu razložil s čim se ukvarjam nekaj zadnjih 10 let. se je umiril, se spravil v avto in odpeketal naprej proti LJ.


A je tale tvoj trener?
http://www.delo.si/assets/media/picture...
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
««
«
1 / 36
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tovornjakarji in avtomobilisti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16332251 (30003) Heavy
»

Vožnja po prehitevalnem (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Na cesti
528113182 (90204) solatko

Več podobnih tem